Afrikan korkein ja tunnetuin vuoristo, Kilimanjaro on mantereen suosituin vaelluskohde. Se koostuu kolmesta erillisestä huipusta, joista korkein, Uhuru, eli ”vapauden huippu”, on 5895 metriin ulottuvana koko mantereen korkein kohta. Vanhalta tuliperäiseltä alueelta nousevat myös pienempi Shira (3962 m) sekä jylhä ja kivikkoinen Mwensi (5 149 m). Ympäröivä Kilimanjaron kansallispuisto on pinta-alaltaan 756 neliökilometriä ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

Hyvin hoidetut polut ja leiripaikat saattelevat vaeltajia kohti haastavaa huipulle nousua. Upeat jäätiköt avautuvat huippuharjanteelta, kun nousupolku seuraa kraatterin reunaa kohti Uhuru Peakia, mantereen korkeinta kohtaa. Nousu Kilimanjaron huipulle on upea kokemus, jonka varmistamiseksi teemme alueelle ainoastaan pidempiä telttavaelluksia. Palvelu telttaretkillä on erinomaista ja hitaampi nousutahti on ensisijaisen tärkeää huipun saavuttamiseksi. Kilimanjaron vaelluksen jälkeen on mukava rentoutua Sansibarin maustesaaren kultaisilla hiekkarannoilla tai tehdä villieläinsafareita lähialueilla sijaitseviin maailmankuuluihin luonnonpuistoihin.

Kilimanjaron matkaa suunniteltaessa kannattaa ehdottomasti varata riittävästi aikaa vuorelle nousuun. Tällöin vaellus on miellyttävä ja mahdollisuus saavuttaa vuorenhuippu on erittäin hyvä.