Talviretkeilyn perusteet, ja vuorikiipeilyn peruskurssi 

Turvallinen toiminta vuoristoympäristössä vaatii talviretkeilyn ja vuorilla liikkumisen perustaidot. Näitä taitoja harjoitellaan kahden päivän mittaisella Talviretkeilyn perusteet ja vuorikiipeilyn peruskurssilla. Kurssilla yövytään teltoissa talvisessa ympäristössä ja harjoitellaan lumimajoitteiden tekemistä. Keskeisiä teemoja ovat pukeutuminen ja muu varustautuminen vuoristo-olosuhteisiin, nesteen ja ravinnon valmistaminen ulkona ja jyrkissä olosuhteissa toimiminen köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen. 

Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja kurssilla on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Myös perusasiat akklimatisaatiosta, vuoristotaudista ja hypotermiasta käydään läpi.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeilyvarusteiden vuokran. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus sekä muut henkilökohtaiset varusteet. Lista suositelluista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta: 300 € / henkilö (sis. ALV 24 %)

Ajankohta ja paikka:  Pirunkallio, Helsinki (Ei kurssia 2014.)


Vuorikiipeilyn peruskurssi

Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka ovat lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Päivän mittaisella intensiivikurssilla harjoitellaan toimimista jyrkissä olosuhteissa köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen. Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja kurssilla on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Myös perusasiat akklimatisaatiosta, vuoristotaudista ja hypotermiasta käydään läpi.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeilyvarusteiden vuokran. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus sekä muut henkilökohtaiset varusteet. Lista suositelluista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta: 150 € / henkilö (sis. ALV 24 %)

Ajankohta ja paikka: 8.3.2014 sekä 9.3.2014 Pirunkallio, Helsinki


Jäätikkökurssi

Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja –rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. Kurssilla yövytään teltoissa sekä vuoristomajassa ja talvi- ja vuoristoretkeilytaidot karttuvat neljän päivän mittaisella kurssilla rutkasti. Kurssin aikana kiivetään myös jollekin alueen vuorenhuipuista ja harjoitellaan turvallista reitinvalintaa kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan ohjauksen lisäksi kiipeily- ja muiden erikoisvarusteiden vuokran. Huom! myös vuorikiipeilykenkien vuokra sisältyy kurssin hintaan. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus, makuupussi, makuualusta sekä muut henkilökohtaiset varusteet.   

Kurssi soveltuu kaikille jotka haluavat kehittää turvallisia toimintatapoja jäätiköllä liikkumiseen, esim.  retkeilijät, hiihtäjät, kiipeilijät. Kurssille ei ole esitieto/-taitovaatimuksia.

Hinta: 550 € / henkilö

Ajankohta ja paikka: 25.-29.7.2014 sekä 29.7.-2.8.2014 Svartisen, Norja


Mandala Outdoor Academyn matkat ja kurssit tuotetaan yhteistyössä Adventure Partnersin kanssa.