Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  24 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Ryhmän koko: 
  6-12/hlö
 • 1HH-lisä: 
  280 €
 • Valitse lähtöpäivä:

Aconcagua 6962m -kiipeilymatka, Argentiina

Huima nousu Amerikkojen korkeimmalle huipulle. Mahtava Aconcagua nousee lähes 7000 metrin korkeuteen Andien vuoristossa Mendozan laakson vieressä, Argentiinan ja Chilen rajalla. Alkulämmittelyksi kiipeämme Boneten (5010m) huipulle ennen matkan varsinaista kohokohtaa, nousua Aconcaguan huipulle. Nousu tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Reitti ei ole teknisesti vaikea ja sopii hyvin vuorikiipeilystä kiinnostuneille sekä kokeneelle vaeltajalle. Rajut ja yllättävät myrskyt sekä ohut ilmanala tekevät kuitenkin noususta haastavan. Ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään nousun aikana runsaasti aikaa. Olemme myös varanneet aikaa huonojen sääolojen varalle.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman korkein vaellushuippu
 • Loistavat leiripalvelut
 • Uljas ja kaunis vuoristoalue
 • Loistava totutteluohjelma ennen huipulle nousua
 • Hyvät mahdollisuudet huipun saavuttamiselle

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄT 1-3> HELSINKI - MENDOZA
Lennot Helsingistä Argentiinaan. Saapuminen Mendozaan seuraavana päivänä. Tutustumme Mendozan kauniiseen kaupunkiin, tarkastamme kiipeilyvarusteet ja lunastamme kiipeilyluvat. 
Mendoza toimii porttina Andien vaelluksille sekä läpikulkualueena Chilen puolelle. Kaupungin ympäristössä on kuivaa ja kuumaa, mutta se on yksi laajimpia viinin viljelysalueita Argentiinassa. Sen suurimpia tulonlähteitä ovat viini, oliiviöljy ja matkailu. Mahdollisuus viime hetken hankintoihin ennen vuorelle siirtymistä. (A)

PÄIVÄ 4> PUENTE DEL INCA
Siirrymme kauniiden maisemien ja Mendozan laakson viininviljelyalueen läpi vuorille Puente del Incan kylään, josta Aconcaguan lähestymismarssi alkaa. 
Vuoristokylä sijaitsee noin 2700 metrin korkeudessa ja on erityisen tunnettu sen luonnon muodostamasta sillasta Rio Las Cuevasin joen ylle sekä kuumista lähteistään. Puente del Incassa oli aikoinaan kukoistava inkojen kylpylä, jossa parannettiin tauteja ja virkistettiin mieltä. (A,L,I)

PÄIVÄT 5-6> CONFLUENCIA
Varusteemme siirtyvät muulien selkään ja aloitamme vuoren lähestymisen. Nousemme jokilaaksoa ylös Confluencian leiriin, jossa majoitumme 2 yöksi. Seuraavana päivänä teemme akklimatisointivaelluksen Plaza Francian leiriin Aconcaguan eteläseinän juurelle (4000m). (A,L,I)

PÄIVÄT 7-9> PLAZA DE MULAS
Nousu Rio Horconesin jokivartta pitkin Plaza de Mulasin perusleiriin (4260m). Seuraavina päivinä lääkärintarkastus, mahd. kevyt vaellus jäätikölle ja lepoa leirissä. Näemme upeiden näköalojen avautuvan Aconcaguan länsiseinälle. (A,L,I)

PÄIVÄT 10-12> CERRO BONETE, CAMP CANADA
Teemme akklimatisoitumisnousun läheiselle Cerro Boneten huipulle (5010m) ja palaamme Plaza de Mulasin leiriin. Seuraavana päivänä teemme toisen akklimatisoitumisnousun Camp Canadaan (4910m). 12. päivänä keräämme perusleirissä voimia tulevaan koitokseen. (A,L,I)

PÄIVÄT 13-15> CAMP CANADA - NIDO DE CONDORES
Nousemme Camp Canadaan, jonne leiriydymme. Seuraavana päivänä nousu Nido de Condoresin leiriin (5250m). Korkeus alkaa nyt toden teolla tuntua elimistössä ja näköalat antavat lupausta tulevasta. Yöpyminen ja lepopäivä Nido de Condoresissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 16> CAMP COLERA
Nousemme viimeiseen leiriimme ennen huippua, Colera Campiin (5970m). Lepäämme ja tankkaamme nestettä seuraavan päivän huiputusta varten. (A,L,I)

PÄIVÄT 17–19> ACONCAGUA
Aloitamme nousun aamuyöllä otsalamppujen valossa. Nousemme tasaisesti Independencia-majan raunioille, joilla pidämme lepohetken. Teemme pitkän ja tuulisen poikittaissiirtymisen, jonka jälkeen viimeinen tiukka nousu ja olemme Aconcaguan, huipulla (6959m). Paluu yöksi Colera Campiin. Olemme varanneet nousuun ja ohueen ilmanalaan totuttelemiseen runsaasti aikaa sekä kaksi varapäivää huonon sään varalle. (A,L,I)

PÄIVÄT 20-21> PLAZA DE MULAS - PUENTE DEL INCA
Laskeudumme aiemmin nousemaamme reittiä Plaza de Mulasin leiriin, josta jatkamme seuraavana päivänä Puente del Incaan. (A,L,I) PÄIVÄT 22-23> MENDOZA - Paluukuljetus ja vapaapäivä Mendozassa. Paluulennot kohti Suomea lähtevät seuraavana päivänä. (A)

PÄIVÄ 24> SAAPUMINEN HELSINKIIN

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman korkein vaellushuippu
 • Loistavat leiripalvelut
 • Uljas ja kaunis vuoristoalue
 • Loistava totutteluohjelma ennen huipulle nousua
 • Hyvät mahdollisuudet huipun saavuttamiselle

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Aconcagua-kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä kunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä sekä juoksemalla mäkitreenejä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellus osuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisoppaasta ja matkanjohtajasta toinen kävelee aina ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00 jonka aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan matkustaessaan.
 
Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan matkailijoille, jotka matkustavat Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski Argentiinassa on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi
 
Kiipeily- ja vaellusluvat lunastetaan yhdessä heti saavuttuamme Aconcaguan kansallispuistoon. Luvat sisältyvät matkan hintaan. 

Aconcagua-kiipeilymatkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Vakuutuksessa tulee olla peruutusturva.

Nousu tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Nousu ei sisällä teknistä kiipeilyä, käytännössä vuorenhuipulle kävellään jäärautoja ja vaellussauvoja apuna käyttäen. Aconcaguan kiipelymatka sopii vuorikiipeilystä kiinnostuneelle ja jolla on aikaisempaa vuoristokokemusta. Olemme varanneet ohjelmaan kaksi ylimääräistä huiputuspäivää huonon sään tai sairastumisen takia.

Korkein kohta kiipeilymatkan aikana on 6962m korkea Aconcaguan huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Teemme akklimatisointinousuja matalammille huipuille ennen Aconcagualle kiipeämistä. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox). Matkanjohtajalla on mukana tarvittavat lääkkeet vuoristotaudin hoitoon. 

Aconcagua-matkalle kantajille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja -alusta. Plaza de Mulasin jälkeen jokainen kantaa omat varusteensa leirien välillä, joten mukaan kannattaa ottaa varusteita vain sen verran kuin jaksaa itse kantaa. Voit jättää varusteet, joita et tarvitse vaelluksella, säilytykseen hoteliin Puente del Incaan.

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

Kengät ja sukat

 • ylävuoristokengät sisäkengällä 
 • hyvät ja istuvat vaelluskengät
 • 3 paria lämpimiä vaellussukkia
 •  3 paria ohuita liner-sukkia
 •  Crocsit, sandalit tms. vesistönylityksiin ja perusleiriin
 •  säärystimet

Jalat

 • untuvahousut 
 • 2 lämpokerraston alaosaa. Merinovilla suositeltava.
 •  1 fleece-housut
 •  1 Gore-Tex -housut, täyspitkä vetoketju suositeltava
 •  1 vaellushousut
 •  vaellusshortsit

Ylävartalo

 • untuvatakki (-20c)
 •  2 lämpökerraston yläosaa. 
 •  2 fleece-paitaa
 •  1 windstopper- tai sofshell -takki
 •  1 Gore-Tex -takki hupulla
 •  2 teknistä t-paitaa / pitkähihaista

Pää

 • aurinkohattu
 • tuulenpitävä pipo
 • kommandopipo
 • hiihtolasit 
 • ylävuoristoaurinkolasit 
 • Buff tai vastaava huivi, jolla voi suoja kaulan tai pään

Kädet

 • ohuet hiihtohanskat, hyvät vaellussauvojen kanssa
 • 1 ylävuoristorukkaset (-20c), untuvaa mielellään
 • 1 ohuet sisärukkaset
 •  1 vedenpitävät, lämpimät hanskat, Gore-Tex tms. 
 •  1 sisähanskat 

Kantolaitteet ja reput

 • 65-75l rinkka, vedenpitävä tai suojapussi
 • 25-30l päiväreppu
 • 100-150l basecamp-kassi, johon pakataan kaikki matkatavarat. Kestävää nylonia tms. 

Nukkuminen

 • talvimakuupussi, mukavuus n. -20c
 • puhallettava makuualusta, täyspitkä
 • vaahtomuovialusta, thermarest tai vastaava

Tekniset varusteet

 • ylävuoristokenkiin sopivat vaellusraudat
 • säädettävät vaellussauvat, tukevat. Mielellään lukolliset esim. Black Diamond Expedition Poles
 • kiipeilykypärä  

Muuta

 • otsalamppu, varaparistot ja varapolttimo tarvittaessa
 • 2 huulirasvaa vahvalla suojakertoimella, min 30.
 • ruokailuvälineet, lautanen, haarukka, lusikka, muki
 • 2 1-litran juomapulloa
 •  kevyt termospullo
 •  1l pissapullo
 •  4 käsienlämmittimiä  
 •  2-3l juomapussi, Camelbak tms 
 •  henkilökohtaiset hygienia- ja peseytymisvälineet
 •  retkipyyhe

Suositeltavaa

 • pari kirjaa ja musiikkia
 • kamera, muistikortteja, paristoja
 •  korvatulpat
 •  uima-asu
 •  linkkari

Lääkelaukku

 • ensiapulaukku
 • särkylääkkeitä, esim. 1000mg Paracetamol
 • antibioottikuuri ripuliin, pyydä lääkäriltäsi
 • asetatsoliamidia (Ödemin, Diamox) vuoristotaudin oireisiin, pyydä lääkäriltä
 • rakkolaastareita
 • paljon käsidesiä ja savet-pyyhkeitä tms.
 •  henk. koht. lääkitys. 
Youtube-videot: 

Näytä Aconcagua -kiipeilymatka Argentiina suuremmalla kartalla

Selaa matkoja tyypeittäin

Huima nousu Amerikkojen korkeimmalle huipulle. Mahtava Aconcagua nousee lähes 7000 metrin korkeuteen Andien vuoristossa Mendozan laakson vieressä, Argentiinan ja Chilen rajalla. Alkulämmittelyksi kiipeämme Boneten (5010m) huipulle ennen matkan varsinaista kohokohtaa, nousua Aconcaguan huipulle. Nousu tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Reitti ei ole teknisesti vaikea ja sopii hyvin vuorikiipeilystä kiinnostuneille sekä kokeneelle vaeltajalle. Rajut ja yllättävät myrskyt sekä ohut ilmanala tekevät kuitenkin noususta haastavan. Ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään nousun aikana runsaasti aikaa. Olemme myös varanneet aikaa huonojen sääolojen varalle.Matkaohjelma

PÄIVÄT 1-3> HELSINKI - MENDOZA
Lennot Helsingistä Argentiinaan. Saapuminen Mendozaan seuraavana päivänä. Tutustumme Mendozan kauniiseen kaupunkiin, tarkastamme kiipeilyvarusteet ja lunastamme kiipeilyluvat. 
Mendoza toimii porttina Andien vaelluksille sekä läpikulkualueena Chilen puolelle. Kaupungin ympäristössä on kuivaa ja kuumaa, mutta se on yksi laajimpia viinin viljelysalueita Argentiinassa. Sen suurimpia tulonlähteitä ovat viini, oliiviöljy ja matkailu. Mahdollisuus viime hetken hankintoihin ennen vuorelle siirtymistä. (A)

PÄIVÄ 4> PUENTE DEL INCA
Siirrymme kauniiden maisemien ja Mendozan laakson viininviljelyalueen läpi vuorille Puente del Incan kylään, josta Aconcaguan lähestymismarssi alkaa. 
Vuoristokylä sijaitsee noin 2700 metrin korkeudessa ja on erityisen tunnettu sen luonnon muodostamasta sillasta Rio Las Cuevasin joen ylle sekä kuumista lähteistään. Puente del Incassa oli aikoinaan kukoistava inkojen kylpylä, jossa parannettiin tauteja ja virkistettiin mieltä. (A,L,I)

PÄIVÄT 5-6> CONFLUENCIA
Varusteemme siirtyvät muulien selkään ja aloitamme vuoren lähestymisen. Nousemme jokilaaksoa ylös Confluencian leiriin, jossa majoitumme 2 yöksi. Seuraavana päivänä teemme akklimatisointivaelluksen Plaza Francian leiriin Aconcaguan eteläseinän juurelle (4000m). (A,L,I)

PÄIVÄT 7-9> PLAZA DE MULAS
Nousu Rio Horconesin jokivartta pitkin Plaza de Mulasin perusleiriin (4260m). Seuraavina päivinä lääkärintarkastus, mahd. kevyt vaellus jäätikölle ja lepoa leirissä. Näemme upeiden näköalojen avautuvan Aconcaguan länsiseinälle. (A,L,I)

PÄIVÄT 10-12> CERRO BONETE, CAMP CANADA
Teemme akklimatisoitumisnousun läheiselle Cerro Boneten huipulle (5010m) ja palaamme Plaza de Mulasin leiriin. Seuraavana päivänä teemme toisen akklimatisoitumisnousun Camp Canadaan (4910m). 12. päivänä keräämme perusleirissä voimia tulevaan koitokseen. (A,L,I)

PÄIVÄT 13-15> CAMP CANADA - NIDO DE CONDORES
Nousemme Camp Canadaan, jonne leiriydymme. Seuraavana päivänä nousu Nido de Condoresin leiriin (5250m). Korkeus alkaa nyt toden teolla tuntua elimistössä ja näköalat antavat lupausta tulevasta. Yöpyminen ja lepopäivä Nido de Condoresissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 16> CAMP COLERA
Nousemme viimeiseen leiriimme ennen huippua, Colera Campiin (5970m). Lepäämme ja tankkaamme nestettä seuraavan päivän huiputusta varten. (A,L,I)

PÄIVÄT 17–19> ACONCAGUA
Aloitamme nousun aamuyöllä otsalamppujen valossa. Nousemme tasaisesti Independencia-majan raunioille, joilla pidämme lepohetken. Teemme pitkän ja tuulisen poikittaissiirtymisen, jonka jälkeen viimeinen tiukka nousu ja olemme Aconcaguan, huipulla (6959m). Paluu yöksi Colera Campiin. Olemme varanneet nousuun ja ohueen ilmanalaan totuttelemiseen runsaasti aikaa sekä kaksi varapäivää huonon sään varalle. (A,L,I)

PÄIVÄT 20-21> PLAZA DE MULAS - PUENTE DEL INCA
Laskeudumme aiemmin nousemaamme reittiä Plaza de Mulasin leiriin, josta jatkamme seuraavana päivänä Puente del Incaan. (A,L,I) PÄIVÄT 22-23> MENDOZA - Paluukuljetus ja vapaapäivä Mendozassa. Paluulennot kohti Suomea lähtevät seuraavana päivänä. (A)

PÄIVÄ 24> SAAPUMINEN HELSINKIIN

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Aconcagua-kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä kunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä sekä juoksemalla mäkitreenejä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellus osuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisoppaasta ja matkanjohtajasta toinen kävelee aina ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00 jonka aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan matkustaessaan.
 
Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan matkailijoille, jotka matkustavat Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski Argentiinassa on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi
 
Kiipeily- ja vaellusluvat lunastetaan yhdessä heti saavuttuamme Aconcaguan kansallispuistoon. Luvat sisältyvät matkan hintaan. 

Aconcagua-kiipeilymatkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Vakuutuksessa tulee olla peruutusturva.

Nousu tapahtuu teknisesti helppoa Ruta Normalia pitkin, joka on vuoren suosituin ja helpoin reitti. Nousu ei sisällä teknistä kiipeilyä, käytännössä vuorenhuipulle kävellään jäärautoja ja vaellussauvoja apuna käyttäen. Aconcaguan kiipelymatka sopii vuorikiipeilystä kiinnostuneelle ja jolla on aikaisempaa vuoristokokemusta. Olemme varanneet ohjelmaan kaksi ylimääräistä huiputuspäivää huonon sään tai sairastumisen takia.

Korkein kohta kiipeilymatkan aikana on 6962m korkea Aconcaguan huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Teemme akklimatisointinousuja matalammille huipuille ennen Aconcagualle kiipeämistä. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox). Matkanjohtajalla on mukana tarvittavat lääkkeet vuoristotaudin hoitoon. 

Aconcagua-matkalle kantajille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja -alusta. Plaza de Mulasin jälkeen jokainen kantaa omat varusteensa leirien välillä, joten mukaan kannattaa ottaa varusteita vain sen verran kuin jaksaa itse kantaa. Voit jättää varusteet, joita et tarvitse vaelluksella, säilytykseen hoteliin Puente del Incaan.

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

Kengät ja sukat

 • ylävuoristokengät sisäkengällä 
 • hyvät ja istuvat vaelluskengät
 • 3 paria lämpimiä vaellussukkia
 •  3 paria ohuita liner-sukkia
 •  Crocsit, sandalit tms. vesistönylityksiin ja perusleiriin
 •  säärystimet

Jalat

 • untuvahousut 
 • 2 lämpokerraston alaosaa. Merinovilla suositeltava.
 •  1 fleece-housut
 •  1 Gore-Tex -housut, täyspitkä vetoketju suositeltava
 •  1 vaellushousut
 •  vaellusshortsit

Ylävartalo

 • untuvatakki (-20c)
 •  2 lämpökerraston yläosaa. 
 •  2 fleece-paitaa
 •  1 windstopper- tai sofshell -takki
 •  1 Gore-Tex -takki hupulla
 •  2 teknistä t-paitaa / pitkähihaista

Pää

 • aurinkohattu
 • tuulenpitävä pipo
 • kommandopipo
 • hiihtolasit 
 • ylävuoristoaurinkolasit 
 • Buff tai vastaava huivi, jolla voi suoja kaulan tai pään

Kädet

 • ohuet hiihtohanskat, hyvät vaellussauvojen kanssa
 • 1 ylävuoristorukkaset (-20c), untuvaa mielellään
 • 1 ohuet sisärukkaset
 •  1 vedenpitävät, lämpimät hanskat, Gore-Tex tms. 
 •  1 sisähanskat 

Kantolaitteet ja reput

 • 65-75l rinkka, vedenpitävä tai suojapussi
 • 25-30l päiväreppu
 • 100-150l basecamp-kassi, johon pakataan kaikki matkatavarat. Kestävää nylonia tms. 

Nukkuminen

 • talvimakuupussi, mukavuus n. -20c
 • puhallettava makuualusta, täyspitkä
 • vaahtomuovialusta, thermarest tai vastaava

Tekniset varusteet

 • ylävuoristokenkiin sopivat vaellusraudat
 • säädettävät vaellussauvat, tukevat. Mielellään lukolliset esim. Black Diamond Expedition Poles
 • kiipeilykypärä  

Muuta

 • otsalamppu, varaparistot ja varapolttimo tarvittaessa
 • 2 huulirasvaa vahvalla suojakertoimella, min 30.
 • ruokailuvälineet, lautanen, haarukka, lusikka, muki
 • 2 1-litran juomapulloa
 •  kevyt termospullo
 •  1l pissapullo
 •  4 käsienlämmittimiä  
 •  2-3l juomapussi, Camelbak tms 
 •  henkilökohtaiset hygienia- ja peseytymisvälineet
 •  retkipyyhe

Suositeltavaa

 • pari kirjaa ja musiikkia
 • kamera, muistikortteja, paristoja
 •  korvatulpat
 •  uima-asu
 •  linkkari

Lääkelaukku

 • ensiapulaukku
 • särkylääkkeitä, esim. 1000mg Paracetamol
 • antibioottikuuri ripuliin, pyydä lääkäriltäsi
 • asetatsoliamidia (Ödemin, Diamox) vuoristotaudin oireisiin, pyydä lääkäriltä
 • rakkolaastareita
 • paljon käsidesiä ja savet-pyyhkeitä tms.
 •  henk. koht. lääkitys. 

Näytä Aconcagua -kiipeilymatka Argentiina suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.