Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Andeilta Amazonasille - pyöräilymatka, Ecuador

Upea ja monipuolinen pyoräilymatka Etelä-Amerikassa johtaa päiväntasaajalla sijaitsevaan aktiivimatkaajan paratiisiin, Ecuadoriin.

Matkaamme Andien lumihuippuisten tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Ecuadorin Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Pyöräilemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Amazonin alueella tutustumme viidakon saloihin intiaanioppaan johdolla. Matkan kohokohtia ovat myös 45 kilometrin pituinen alamäkiajo paluumatkalla Quitoon sekä vierailu Otavalon kuuluisille intiaanimarkkinoille.

Matkareitti: Quito - Cotopaxin kansallispuisto - Quilotoa-järvi - Zumbahua - Latacunga - Urbina - Chimborazon suojelualue - Riobamba - Baños - Tena - Papallacta - Otavalo - San Pablo -järvi - Quito

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Todella monipuolinen matkaohjelma
 • Nautinnolliset pyöräilyosuudet pääosin hyvillä ja rauhallisilla teillä
 • Paljon nähtävää ja koettavaa
 • Andien vuoristo ja Amazonin sademetsä
 • Värikäs alkuperäisväestö
 • Viihtyisät majapaikat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – QUITO
Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon (2800m) illalla.

PÄIVÄ 2 > QUITO
Tänään on ohjelmassa Quiton opastettu kaupunkikierros ja valmistautumista pyöräilymatkaan. Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha-tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustaman Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen. (A)

PÄIVÄ 3 > OTAVALO
Aamiaisen jälkeen lähdemme Quitosta kohti Otavalon markkinakaupunkia. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä Otavalo on suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä. Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon. Otavalossa tutustumme värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jossa on tarjolla upeita käsitöitä. Vierailemme Cuicoichan kraaterijärvellä, josta pyöräilemme takaisin Otavaloon. (A,L)

PÄIVÄ 4 > OTAVALO – PAPALLACTA
Matkaamme Otavalosta itään kohti Amazonian sademetsiä läpi korkean Länsi-Andien vuoristoalueen. Matkalla ylitämme mm. Ave Marian solan (4 200 m). Kirkkaalla säällä avautuvat upeat näkymät Antisanan ja Cayamben lumihuippuisten tulivuorten rinteille. (A,L)

PÄIVÄ 5 > PAPALLACTA – TENA
Pyöräilemme Andien pilvimetsävyöhykkeeltä länteen laskeutuen Ecuadorin pilvisademetsien halki trooppiselle Amazonin alankoalueelle. Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa. Majoitumme viihtyisään lodgeen joen rannalle. (A,L)

PÄIVÄ 6 > AMAZONAS, TENA
Teemme aamupäivällä retken jalan Amazonin viidakkoon intiaanioppaan johdolla. Opimme mitä eläimiä ja lääkekasveja sademetsästä löytyy, ja miten eri materiaaleja käytetään rakennustöissä. Yöpyminen Tenassa. (A,L)

PÄIVÄ 7 > TENA – BAÑOS
Päivän pyöräilyosuudet kulkevat Amazonin sademetsäalueen reunaa ja jylhää rotkolaaksoa pitkin Bañosin kylpyläkaupunkiin nousten 1800 metrin korkeuteen. Matkalla voimme vierailla upeilla Pailon del Diablon vesiputouksilla. 
Bañosin pikkukaupunki Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva Baños on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. (A,L)

PÄIVÄ 8 > BAÑOS
Lepopäivä Bañosissa (1800m). Omaa aikaa lepuutella Bañosin kuumissa lähteissä, nautiskella kahviloiden antimista, patikoida tai pyöräillä Bañosin ympäristössä tai vaikkapa kokeilla koskenlaskua. (A)

PÄIVÄ 9 > CHIMBORAZO
Aamulla kuljetus Chimborazon kansallispuistoon 4 800m korkeuteen, josta vaellamme 5 000 metrin korkeudessa sijaitsevaan perusleiriin. 6 310 metriä korkea Chimborazo on Ecuadorin korkein tulivuori. Laskeudumme perusleiristä pyöräillen vikunja- ja alpakkalaumojen ohi Pan American Highwayn varrella sijaitsevaan majapaikkaamme. (A,L)

PÄIVÄ 10 > RIOBAMBA – QUILOTOA
Tänään nousemme jeepillä läntisille Andeille ja jatkamme matkaa pyöräillen, ohittaen pieniä intiaanikyliä matkallamme kohti kraaterijärven reunalla sijaitsevaa, ketsua-intiaanien asuttamaa Quilotoaa. Yövymme paikallisen perheen pitämässä majatalossa. (A,L)

PÄIVÄ 11 > QUILOTOA – COTOPAXI
Aamiaisen jälkeen jatkamme pyöräillen alamäkeen Sigchosiin, jossa näemme maanjäristyksen muokkaamaa maastoa ja nautimme pikniklounaan. Iltapäivällä on vuorossa lisää pyöräilyä sekä autokyyti Cotopaxi-tulivuoren tuntumassa sijaitsevaan yöpymispaikkaamme. (A,L)

PÄIVÄ 12 > COTOPAXI - QUITO
Aamulla siirtyminen Cotopaxin kansallispuistoon. Aloitamme pyöräilyn 4 500m korkeudesta alamäkeen upean luonnon ympäröimänä. Pyöräilemme päivän mittaan inkaraunioille, jonka jälkeen ajomatka takaisin Quitoon. (A,L)

HUOM: Cotopaxin kansallispuisto on ollut viime aikoina vaihtelevasti auki ja suljettu vierailijoilta tulivuoren aktiivisuuden mukaan.  Jos puisto on matkanne aikaan suljettuna, vierailupäivänä toteutetaan vaihtoehtoista pyöräilyohjelmaa.

PÄIVÄ 13 > QUITO
Omaa aikaa Quitossa ennen lentokenttäkuljetusta. Paluulento Suomeen. (A)

PÄIVÄ 14 > HELSINKI
Saapuminen kotimaahan.

PYÖRÄNVUOKRAUS SISÄLTYY MATKAN HINTAAN.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Todella monipuolinen matkaohjelma
 • Nautinnolliset pyöräilyosuudet pääosin hyvillä ja rauhallisilla teillä
 • Paljon nähtävää ja koettavaa
 • Andien vuoristo ja Amazonin sademetsä
 • Värikäs alkuperäisväestö
 • Viihtyisät majapaikat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Pärjäät pyöräilymatkalla hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pidemmillä pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen pyöräilypäivä alkaa noin klo. 8.00 aamiaisella. Käymme yhdessä läpi päivän ajo-osuuden ja sen erityispiirteet. Itse ajo-osuus alkaa aamiaisen jälkeen, osa matkasta taitetaan ajoneuvojen kyydissä ja parhaat etapit poljetaan huoltoajoneuvon seuratessa. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän osuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. matkan aikana jokainen voi ajaa omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja pesuihin. Illallinen nautitaan 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Ecuadorin matkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa maastopyöräilyn sekä kaikki sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva.  

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita varten. 
 
Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi ilmasto Ecuadorissa on vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötila kohoaa kesällä päivisin yli 20 °C-asteen, ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden. 
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 

Youtube-videot: 

Näytä Andeilta Amazonasiin -pyöräilymatka, Ecuador suuremmalla kartalla

Upea ja monipuolinen pyoräilymatka Etelä-Amerikassa johtaa päiväntasaajalla sijaitsevaan aktiivimatkaajan paratiisiin, Ecuadoriin.

Matkaamme Andien lumihuippuisten tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Ecuadorin Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Pyöräilemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Amazonin alueella tutustumme viidakon saloihin intiaanioppaan johdolla. Matkan kohokohtia ovat myös 45 kilometrin pituinen alamäkiajo paluumatkalla Quitoon sekä vierailu Otavalon kuuluisille intiaanimarkkinoille.

Matkareitti: Quito - Cotopaxin kansallispuisto - Quilotoa-järvi - Zumbahua - Latacunga - Urbina - Chimborazon suojelualue - Riobamba - Baños - Tena - Papallacta - Otavalo - San Pablo -järvi - QuitoMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – QUITO
Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon (2800m) illalla.

PÄIVÄ 2 > QUITO
Tänään on ohjelmassa Quiton opastettu kaupunkikierros ja valmistautumista pyöräilymatkaan. Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha-tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustaman Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen. (A)

PÄIVÄ 3 > OTAVALO
Aamiaisen jälkeen lähdemme Quitosta kohti Otavalon markkinakaupunkia. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä Otavalo on suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä. Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon. Otavalossa tutustumme värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jossa on tarjolla upeita käsitöitä. Vierailemme Cuicoichan kraaterijärvellä, josta pyöräilemme takaisin Otavaloon. (A,L)

PÄIVÄ 4 > OTAVALO – PAPALLACTA
Matkaamme Otavalosta itään kohti Amazonian sademetsiä läpi korkean Länsi-Andien vuoristoalueen. Matkalla ylitämme mm. Ave Marian solan (4 200 m). Kirkkaalla säällä avautuvat upeat näkymät Antisanan ja Cayamben lumihuippuisten tulivuorten rinteille. (A,L)

PÄIVÄ 5 > PAPALLACTA – TENA
Pyöräilemme Andien pilvimetsävyöhykkeeltä länteen laskeutuen Ecuadorin pilvisademetsien halki trooppiselle Amazonin alankoalueelle. Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa. Majoitumme viihtyisään lodgeen joen rannalle. (A,L)

PÄIVÄ 6 > AMAZONAS, TENA
Teemme aamupäivällä retken jalan Amazonin viidakkoon intiaanioppaan johdolla. Opimme mitä eläimiä ja lääkekasveja sademetsästä löytyy, ja miten eri materiaaleja käytetään rakennustöissä. Yöpyminen Tenassa. (A,L)

PÄIVÄ 7 > TENA – BAÑOS
Päivän pyöräilyosuudet kulkevat Amazonin sademetsäalueen reunaa ja jylhää rotkolaaksoa pitkin Bañosin kylpyläkaupunkiin nousten 1800 metrin korkeuteen. Matkalla voimme vierailla upeilla Pailon del Diablon vesiputouksilla. 
Bañosin pikkukaupunki Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva Baños on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. (A,L)

PÄIVÄ 8 > BAÑOS
Lepopäivä Bañosissa (1800m). Omaa aikaa lepuutella Bañosin kuumissa lähteissä, nautiskella kahviloiden antimista, patikoida tai pyöräillä Bañosin ympäristössä tai vaikkapa kokeilla koskenlaskua. (A)

PÄIVÄ 9 > CHIMBORAZO
Aamulla kuljetus Chimborazon kansallispuistoon 4 800m korkeuteen, josta vaellamme 5 000 metrin korkeudessa sijaitsevaan perusleiriin. 6 310 metriä korkea Chimborazo on Ecuadorin korkein tulivuori. Laskeudumme perusleiristä pyöräillen vikunja- ja alpakkalaumojen ohi Pan American Highwayn varrella sijaitsevaan majapaikkaamme. (A,L)

PÄIVÄ 10 > RIOBAMBA – QUILOTOA
Tänään nousemme jeepillä läntisille Andeille ja jatkamme matkaa pyöräillen, ohittaen pieniä intiaanikyliä matkallamme kohti kraaterijärven reunalla sijaitsevaa, ketsua-intiaanien asuttamaa Quilotoaa. Yövymme paikallisen perheen pitämässä majatalossa. (A,L)

PÄIVÄ 11 > QUILOTOA – COTOPAXI
Aamiaisen jälkeen jatkamme pyöräillen alamäkeen Sigchosiin, jossa näemme maanjäristyksen muokkaamaa maastoa ja nautimme pikniklounaan. Iltapäivällä on vuorossa lisää pyöräilyä sekä autokyyti Cotopaxi-tulivuoren tuntumassa sijaitsevaan yöpymispaikkaamme. (A,L)

PÄIVÄ 12 > COTOPAXI - QUITO
Aamulla siirtyminen Cotopaxin kansallispuistoon. Aloitamme pyöräilyn 4 500m korkeudesta alamäkeen upean luonnon ympäröimänä. Pyöräilemme päivän mittaan inkaraunioille, jonka jälkeen ajomatka takaisin Quitoon. (A,L)

HUOM: Cotopaxin kansallispuisto on ollut viime aikoina vaihtelevasti auki ja suljettu vierailijoilta tulivuoren aktiivisuuden mukaan.  Jos puisto on matkanne aikaan suljettuna, vierailupäivänä toteutetaan vaihtoehtoista pyöräilyohjelmaa.

PÄIVÄ 13 > QUITO
Omaa aikaa Quitossa ennen lentokenttäkuljetusta. Paluulento Suomeen. (A)

PÄIVÄ 14 > HELSINKI
Saapuminen kotimaahan.

PYÖRÄNVUOKRAUS SISÄLTYY MATKAN HINTAAN.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Pärjäät pyöräilymatkalla hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pidemmillä pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen pyöräilypäivä alkaa noin klo. 8.00 aamiaisella. Käymme yhdessä läpi päivän ajo-osuuden ja sen erityispiirteet. Itse ajo-osuus alkaa aamiaisen jälkeen, osa matkasta taitetaan ajoneuvojen kyydissä ja parhaat etapit poljetaan huoltoajoneuvon seuratessa. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän osuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. matkan aikana jokainen voi ajaa omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja pesuihin. Illallinen nautitaan 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Ecuadorin matkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa maastopyöräilyn sekä kaikki sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva.  

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita varten. 
 
Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi ilmasto Ecuadorissa on vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötila kohoaa kesällä päivisin yli 20 °C-asteen, ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden. 
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.