Matkan tiedot

Annapurna Base Camp - vaellus, Nepal

Lähde vaellusmatkalle Nepalin huikeisiin maisemiin, Annapurnan perusleiriin 4145 metrin korkeuteen.

Matkaamme Katmandusta Pokharan kautta Annapurnan suojelualueelle Nepalin Himalajalla. Yhdeksänpäiväinen vaellus Nepalin Himalajalla kulkee rehevien maisemien halki ylös lumihuippuisten vuorten ympäröimään perusleiriin. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Matkalla majoitumme mm. paikassa, jossa ”pilvet kohtaavat maan”. Vaelluksen jälkeen rentoudumme Pokharan kaupungissa Fewa Tal -järven rannalla Himalajan huippujen katveessa. Matkan lopuksi tutustumme Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

Matkareitti: Katmandu - Pokhara - Naya Pul - Ghandruk - Chomrong - Doban - Deurali - Annapurna Base Camp - Bamboo - Chomrong - Chinudanda - Landruk - Tolka - Phedi - Pokhara - Katmandu

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Upeat näkymät Annapurnan yli 8000 metriä korkealle huipulle
 • Rauhallinen vaelluspolku perinteisistä viljelyskylistä syvälle vuoristoon
 • Pokharan ja Katmandun kaupungit
 • Ei pitkiä aikoja ohuessa ilmanalassa
 • Viihtyisät kylät ja majatalot

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT SUOMESTA NEPALIIN

PÄIVÄ 2 > KATMANDU
Saapuminen Katmanduun. Majoittaudumme suositun Thamel-alueen läheisyyteen, jossa
 on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. (A)

PÄIVÄ 3 > POKHARA
Siirrymme pikkubussilla Katmandusta länteen, viljavan maaseudun läpi Pokharan kaupunkiin, kauniin Fewa Tal -järven rannalle. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä Annapurnan alueen vaelluksille. Himalajan lumihuiput näyttäytyvät täällä ensimmäistä kertaa. (A)

PÄIVÄ 4 > GHANDRUK
Ensimmäisen vaelluspäivän aamuna siirrymme maitse Naya Pulin kylään, josta vaelluksemme alkaa. Kuljemme halki riisipeltojen ja pienten kylien ylös Ghandrukiin (1939 m), joka on alueen suurin gurung-kastin kylä. (A)

PÄIVÄ 5 > CHOMRONG
Aamulla meille avautuvat upeat näköalat Annapurna Southin (7219 m), Hiunchulin (6441 m) ja Machhapuchhren (6993 m) huipuille. Laskeudumme jokirantaan, minkä jälkeen nousemme jyrkästi ohi suuren maanvyörymän ylös Chomrongin kylään (2170 m).

PÄIVÄ 6 > DOBAN
Aamu alkaa auringonnousulla Annapurnan vuorten yllä. Kylät ja pellot jäävät päivän aikana taaksemme. Kuljemme kauniissa bambu- ja pilvisademetsissä Modi Khola-jokea seuraillen.

PÄIVÄ 7 > DEURALI
Nousemme päivän aikana puurajan yläpuolelle ja ohitamme lumivyöryherkän alueen ennen saapumistamme majapaikkaamme. Deurali (3230 m) tarkoittaa nepaliksi paikkaa, jossa pilvet kohtaavat maan.

PÄIVÄ 8 > ANNAPURNA BASE CAMP
Nousemme Annapurnan jäätikköä seuraten Annapurnan perusleiriin (4145 m). Lumihuippuiset vuoret ympäröivät meitä joka puolelta. Näköalat Annapurna 1:lle (8091 m) ovat ikimuistoiset.

PÄIVÄ 9 > BAMBOO
Nautittuamme mieleenpainuvan auringonnousun perusleirissä aloitamme paluumatkan. Alamäkeen askel rullaa joutuisammin. Laskeudumme runsaan sademetsän halki majapaikkaamme Bamboon (2430 m).

PÄIVÄ 10 > CHINUDANDA
Palaamme jälleen asutuille seuduille. Kiivettyämme hetkittäin loputtomalta tuntuvat portaat Chomrongiin laskeudumme alas Chinudandan kylään (1780 m). Illalla on mahdollisuus vierailla läheisillä kuumilla lähteillä.

PÄIVÄ 11 > TOLKA
Ylitämme Modi Khola -joen riippusiltaa pitkin ja nousemme laakson vastakkaiselle puolelle. Ohitamme kauniin Ladrukin kylän ennen saapumista viimeiseen majapaikkaamme Tolkaan (1700 m).

PÄIVÄ 12 > POKHARA
Laskeudumme alas Phediin, josta on autokuljetus Pokharaan. Rentoutumista ja vapaa-aikaa Pokharan Lake Side -ranta-alueella.

PÄIVÄ 13 > KATMANDU
Aamupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa, iltapäivällä lento Katmanduun. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen perinteikkäässä nepalilaisessa ravintolassa.
 (A,I)

PÄIVÄ 14 > KATMANDU - 
Lento Istanbuliin
, jossa majoittaudumme viimeiseksi yöksi lentokentän läheisyyteen. (A)

PÄIVÄ 15 > PALUU SUOMEEN
Aamulento Istanbulista Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Esimerkkimajoitus:
Katmandu: Hotel Traditional Comfort
Pokhara: Utsab Himalaya Hotel

Vaelluksella yövytään majataloissa. 1 hengen huoneiden saatavuutta ei voida taata majataloissa.

Kohteitamme:

Katmandu 
Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara 
Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vaelluksille.

Annapurnan suojelualue 
Annapurnan suojelualue Nepalin keskiosassa on Nepalin suurin ja käsittää yli 7600 neliökilometriä Himalajan vuoristoaluetta. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta. Annapurnan hevosenkengän mallista massiivia kiertävä vaellusreitti kulkee tien varresta hindukylien ja riisiviljelmien halki kohti korkeuksia. Manangin ja Ala-Mustangin vanhojen kuningaskuntien keskiaikaiset tiibetiläiskylät buddhaluostareineen ovat sadunhohtoisia elämyksiä. Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Alueen mieleenpainuvin maamerkki, Machapucchare-vuori on paikallisväestölle Shiva-jumalan asuinpaikka ja siksi sen kiipeäminen on kiellettyä. 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Upeat näkymät Annapurnan yli 8000 metriä korkealle huipulle
 • Rauhallinen vaelluspolku perinteisistä viljelyskylistä syvälle vuoristoon
 • Pokharan ja Katmandun kaupungit
 • Ei pitkiä aikoja ohuessa ilmanalassa
 • Viihtyisät kylät ja majatalot

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Annapurna Base Camp -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti. Korkein kohta vaelluksen aikana on 4145 metriä merenpinnan yläpuolella. Tällä vaellusmatkalla vuoristotaudin vaara on vähäinen, sillä nousutahtimme Base Campiin on rauhallinen.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD alle 15 päivän matkalla ja 40 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen myynti(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin ja Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. 

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja tai paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Vaelluksella voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 5 €/vaelluspäivä paikallisena valuuttana.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Annapurnan suojelualueella muovisten kertakäyttöisten juomapullojen myynti on kiellettyä. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

 • Vaelluskengät (esim. Hanwag / Asolo)
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3 
 • Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
 • Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
 • Kevyet vaellushousut 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Fleecetakki tai vastaava
 • Lämmin kerrasto 
 • Untuva- tai toppatakki 
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit 
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 •  2 * 1L vesipulloja tai juomapussi
 •  Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 •  Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 •  Retkipyyhe 
 •  3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -9 °C) 
 •  Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
 •  Korvatulpat 
 •  Säärystimet 
 •  vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin
Youtube-videot: 

Näytä Annapurna Base Camp -vaellusmatka, Nepal suuremmalla kartalla

Lähde vaellusmatkalle Nepalin huikeisiin maisemiin, Annapurnan perusleiriin 4145 metrin korkeuteen.

Matkaamme Katmandusta Pokharan kautta Annapurnan suojelualueelle Nepalin Himalajalla. Yhdeksänpäiväinen vaellus Nepalin Himalajalla kulkee rehevien maisemien halki ylös lumihuippuisten vuorten ympäröimään perusleiriin. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Matkalla majoitumme mm. paikassa, jossa ”pilvet kohtaavat maan”. Vaelluksen jälkeen rentoudumme Pokharan kaupungissa Fewa Tal -järven rannalla Himalajan huippujen katveessa. Matkan lopuksi tutustumme Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

Matkareitti: Katmandu - Pokhara - Naya Pul - Ghandruk - Chomrong - Doban - Deurali - Annapurna Base Camp - Bamboo - Chomrong - Chinudanda - Landruk - Tolka - Phedi - Pokhara - KatmanduMatkaohjelma

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT SUOMESTA NEPALIIN

PÄIVÄ 2 > KATMANDU
Saapuminen Katmanduun. Majoittaudumme suositun Thamel-alueen läheisyyteen, jossa
 on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. (A)

PÄIVÄ 3 > POKHARA
Siirrymme pikkubussilla Katmandusta länteen, viljavan maaseudun läpi Pokharan kaupunkiin, kauniin Fewa Tal -järven rannalle. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä Annapurnan alueen vaelluksille. Himalajan lumihuiput näyttäytyvät täällä ensimmäistä kertaa. (A)

PÄIVÄ 4 > GHANDRUK
Ensimmäisen vaelluspäivän aamuna siirrymme maitse Naya Pulin kylään, josta vaelluksemme alkaa. Kuljemme halki riisipeltojen ja pienten kylien ylös Ghandrukiin (1939 m), joka on alueen suurin gurung-kastin kylä. (A)

PÄIVÄ 5 > CHOMRONG
Aamulla meille avautuvat upeat näköalat Annapurna Southin (7219 m), Hiunchulin (6441 m) ja Machhapuchhren (6993 m) huipuille. Laskeudumme jokirantaan, minkä jälkeen nousemme jyrkästi ohi suuren maanvyörymän ylös Chomrongin kylään (2170 m).

PÄIVÄ 6 > DOBAN
Aamu alkaa auringonnousulla Annapurnan vuorten yllä. Kylät ja pellot jäävät päivän aikana taaksemme. Kuljemme kauniissa bambu- ja pilvisademetsissä Modi Khola-jokea seuraillen.

PÄIVÄ 7 > DEURALI
Nousemme päivän aikana puurajan yläpuolelle ja ohitamme lumivyöryherkän alueen ennen saapumistamme majapaikkaamme. Deurali (3230 m) tarkoittaa nepaliksi paikkaa, jossa pilvet kohtaavat maan.

PÄIVÄ 8 > ANNAPURNA BASE CAMP
Nousemme Annapurnan jäätikköä seuraten Annapurnan perusleiriin (4145 m). Lumihuippuiset vuoret ympäröivät meitä joka puolelta. Näköalat Annapurna 1:lle (8091 m) ovat ikimuistoiset.

PÄIVÄ 9 > BAMBOO
Nautittuamme mieleenpainuvan auringonnousun perusleirissä aloitamme paluumatkan. Alamäkeen askel rullaa joutuisammin. Laskeudumme runsaan sademetsän halki majapaikkaamme Bamboon (2430 m).

PÄIVÄ 10 > CHINUDANDA
Palaamme jälleen asutuille seuduille. Kiivettyämme hetkittäin loputtomalta tuntuvat portaat Chomrongiin laskeudumme alas Chinudandan kylään (1780 m). Illalla on mahdollisuus vierailla läheisillä kuumilla lähteillä.

PÄIVÄ 11 > TOLKA
Ylitämme Modi Khola -joen riippusiltaa pitkin ja nousemme laakson vastakkaiselle puolelle. Ohitamme kauniin Ladrukin kylän ennen saapumista viimeiseen majapaikkaamme Tolkaan (1700 m).

PÄIVÄ 12 > POKHARA
Laskeudumme alas Phediin, josta on autokuljetus Pokharaan. Rentoutumista ja vapaa-aikaa Pokharan Lake Side -ranta-alueella.

PÄIVÄ 13 > KATMANDU
Aamupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa, iltapäivällä lento Katmanduun. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen perinteikkäässä nepalilaisessa ravintolassa.
 (A,I)

PÄIVÄ 14 > KATMANDU - 
Lento Istanbuliin
, jossa majoittaudumme viimeiseksi yöksi lentokentän läheisyyteen. (A)

PÄIVÄ 15 > PALUU SUOMEEN
Aamulento Istanbulista Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Esimerkkimajoitus:
Katmandu: Hotel Traditional Comfort
Pokhara: Utsab Himalaya Hotel

Vaelluksella yövytään majataloissa. 1 hengen huoneiden saatavuutta ei voida taata majataloissa.

Kohteitamme:

Katmandu 
Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara 
Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vaelluksille.

Annapurnan suojelualue 
Annapurnan suojelualue Nepalin keskiosassa on Nepalin suurin ja käsittää yli 7600 neliökilometriä Himalajan vuoristoaluetta. Alueen korkeimmat huiput nousevat yli 8000 metrin korkeuteen merenpinnasta. Annapurnan hevosenkengän mallista massiivia kiertävä vaellusreitti kulkee tien varresta hindukylien ja riisiviljelmien halki kohti korkeuksia. Manangin ja Ala-Mustangin vanhojen kuningaskuntien keskiaikaiset tiibetiläiskylät buddhaluostareineen ovat sadunhohtoisia elämyksiä. Karu erämaa, upea vuoristo ja monipuolinen kulttuuri tekevät Annapurnan vaelluksesta kokonaisvaltaisen elämyksen. Alueen mieleenpainuvin maamerkki, Machapucchare-vuori on paikallisväestölle Shiva-jumalan asuinpaikka ja siksi sen kiipeäminen on kiellettyä. 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Annapurna Base Camp -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti. Korkein kohta vaelluksen aikana on 4145 metriä merenpinnan yläpuolella. Tällä vaellusmatkalla vuoristotaudin vaara on vähäinen, sillä nousutahtimme Base Campiin on rauhallinen.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD alle 15 päivän matkalla ja 40 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen myynti(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin ja Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 15 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. 

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja tai paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Vaelluksella voit varata kantajien ja oppaiden tippeihin yhteensä noin 5 €/vaelluspäivä paikallisena valuuttana.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Annapurnan suojelualueella muovisten kertakäyttöisten juomapullojen myynti on kiellettyä. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

 • Vaelluskengät (esim. Hanwag / Asolo)
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3 
 • Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
 • Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
 • Kevyet vaellushousut 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Fleecetakki tai vastaava
 • Lämmin kerrasto 
 • Untuva- tai toppatakki 
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit 
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 •  2 * 1L vesipulloja tai juomapussi
 •  Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 •  Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 •  Retkipyyhe 
 •  3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -9 °C) 
 •  Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
 •  Korvatulpat 
 •  Säärystimet 
 •  vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Näytä Annapurna Base Camp -vaellusmatka, Nepal suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.