Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • 1HH-lisä: 
  450 €
 • Valitse lähtöpäivä:

Costa Rican ja Nicaraguan kiertomatka

Luontomatka kauniiseen Keski-Amerikkaan. Matkaamme Costa Rican kuuluisiin trooppisiin sademetsiin, sumuisiin pilvimetsiin ja valkeille hiekkarannoille, sekä Nicaraguan siirtomaa-aikaisiin kortteleihin ja maan nimeä kantavalle järvelle.

Matkalla näet Costa Rican monipuolisen luonnon parhaat palat Arenalin tulivuorelta Monteverden satumaisiin pilvimetsiin, vesiputouksiin ja trooppisiin sademetsiin sekä Tyynenmeren rannikon hiekkarantoihin. Nicaraguassa tutustumme Granadan siirtomaa-aikaiseen kaupunkiin ja Nicaragua-järveen saarineen. Matkan lopuksi rentoudumme Nicoyan niemimaan rannoilla.

Matkareitti: San José – Arenalin kansallispuisto – Caño Negro - Arenal - Monteverde – Granada – Nicaragua-järvi - Granada – Rincon de la Viejan kansallispuisto - Samara - San José 

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Monteverden pilvimetsän luonnonihmeet
 • Aktiiviset tulivuoret ja kuumat lähteet
 • Värikäs linnusto ja orkideat
 • Granadan vanha arkkitehtuuri
 • veneretki Nicaragua-järvellä
 • Samaran hiekkaranta ja kirkkaat vedet

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – SAN JOSE
Lennot Keski-Amerikkaan, Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen. Saapuminen perille illalla, kuljetus hotellille ja yöpyminen.

PÄIVÄ 2 > SAN JOSE – ARENAL (A)
Matkaamme tänään Costa Rican keskiylängön halki Arenalin tulivuoren kupeeseen. 1633 metriä korkea Arenal on Costa Rican tulivuorista aktiivisin ja sitä ympäröi samanniminen kansallispuisto. Majoitumme puiston vieressä sijaitsevaan La Fortuna de Arenalin kylään. Arenalin tulivuoren ja läheisen Laguna de Arenal -järven ympäristö on tunnettu rikkaasta luonnostaan: täällä voi ihailla monia ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä. Alueella on vulkaanisesta toiminnasta johtuen myös kuumia lähteitä, jotka soveltuvat hyvin rentoutumiseen.

PÄIVÄ 3 > CAÑO NEGRO (A,L)
Aikaisen aamiaisen jälkeen koko päivän retki Arenalista pohjoiseen, Caño Negron suojelualueelle. N. 1,5 tunnin kuljetus Los Chilesin kylän kautta Caño Negroon kulkee läheltä Nicaraguan rajaa, joten kopiot passeista on syytä ottaa mukaan. Suojelualueella liikumme veneellä. Sieltä käsin on helppo havainnoida jokivarren runsasta eläimistöä. Nautimme lounaan Los Chilesissä ja palaamme takaisin Arenaliin iltapäivällä.

PÄIVÄ 4 > ARENAL – MONTEVERDE (A)
Tänään matka jatkuu Arenalista etelään, maailmankuululle Monteverden pilvimetsän suojelualueelle, jonka läheisyyteen majoitumme. Monteverde tunnetaan eräänä maailman upeimmista suojelualueista ja luontomatkailukohteista. Monteverden alueella pääsee ihailemaan vuorenrinteiden sumuisia pilvimetsiä ja niiden monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä suojelualueen helppokulkuisilla reiteillä. Täällä viihtyy mm. vaikuttava mayaketsaali, sekä noin 400 muuta lintulajia, 100 nisäkäslajia ja 2500 erilaista kasvilajia.

PÄIVÄ 5 > MONTEVERDE (A)
Opastettu kävelyretki Monteverden pilvimetsän latvuksiin kiinnitetyillä siltareiteillä. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Monteverden eli "vihreän vuoren" alueen kiehtovaan luontoon tai käydä lisämaksullisella vaijeriliukuretkellä pilvimetsässä. Itse suojelualueen lisäksi Monteverdessä voi vierailla mm. erityisissä kolibri-, perhos- tai sammakkopuistoissa tai lähteä patikointi- tai ratsastusretkelle.

PÄIVÄ 6 > MONTEVERDE – GRANADA (A)
Matkaamme Monteverden pilvimetsistä pohjoiseen Nicaraguajärven maagisiin maisemiin. Ylitämme Nicaraguan rajan Bena Blancassa ja ajamme Pan American –valtatietä pitkin Nicaraguajärven rantoja myötäillen Mombacho-tulivuoren kupeessa järven rannalla sijaitsevaan Granadaan. Tämä viehättävä siirtomaa-aikainen kaupunki on eräs Latinalaisen Amerikan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaiskaupungeista. Granadassa yövymme siirtomaatyylisessä hotellissa.

PÄIVÄ 7 > GRANADA, NICARAGUA-JÄRVI (A)
Tänään teemme veneretken makeavetisellä Nicaragua-järvellä. Veneretkellä näemme Granadan lähellä sijaitsevia pikkusaaria, joista osa on suojelualueita, joilla viihtyvät mm. linnut, osa taas yksityisomistuksessa hulppeine huviloineen.  Yöpyminen Granadassa.

PÄIVÄ 8 > GRANADA (A)
Päivä vapaata aikaa Granadassa, jonka voi käyttää vaikkapa ihailemalla kaupungin vanhaa arkkitehtuuria, tekemällä edullisia ostoksia, pistäytymällä läheisissä Masayan tai Managuan kaupungeissa, vuokraamalla kajakin tai tekemällä opastetun patikointiretken Mombachon tulivuorelle.

PÄIVÄ 9 > GRANADA – RINCON DE LA VIEJA (A)
Jätämme Nicaraguan taaksemme ja palaamme samaa reittiä Costa Ricaan ja sen luoteiseen Guanacasten maakuntaan. Majoitumme Rincón de la Viejan kansallispuiston läheisyyteen viidakkolodgeen, jota ympäröivät vuoristosademetsä ja vesiputoukset.

PÄIVÄ 10 > RINCON DE LA VIEJA (A)
Koko päivä vapaata aikaa Rincón de La Viejan alueella. Voit tehdä retkiä ja bongailla paikallista faunaa ja flooraa kansallispuiston poluilla, lähteä ratsastamaan tai rentoutua kuumissa lähteissä tai mutakylvyssä.

PÄIVÄ 11 > RINCON DE LA VIEJA – SAMARA (A)
Laskeudumme vuoristometsien siimeksestä Tyynenmeren rannikolle, jossa pääsemme nauttimaan Nicoyan niemimaan kauniista hiekkarannoista, puhtaista, lämpimistä vesistä ja koralliriutoista. Majoitumme Samaran valkohiekkaisen rannan tuntumaan.

PÄIVÄ 12 > SAMARA (A)
Vapaapäivä Samarassa. Voit tehdä snorklausretken, linturetken kajakilla läheiselle saarelle, lähteä kalastamaan tai vain nauttia kauniista, viiden kilometrin pituisesta rannasta ja Tyynenmeren lämpimistä vesistä.  

PÄIVÄ 13 > SAMARA – SAN JOSE - (A)
Jätämme Samaran rannan taaksemme ja matkaamme takaisin Costa Rican pääkaupunkiin. San Joséssa kuljetus lentokentälle ja paluulennot yön yli Eurooppaan.

PÄIVÄ 14 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lennämme Costa Ricaan Air Francen reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

KOHTEITAMME:

Arenalin tulivuoren kansallispuisto (121 km2) Costa Rican vulkaanisella keskiylängöllä sisältää 1633 metriä korkean Arenalin aktiivisen tulivuoren ympäristöineen, mukaan lukien pienempi tulivuori Chato sekä luonnontilaisia vuoristometsiä. Puisto on suosittu lintuharrastajien keskuudessa, koska siellä voi havaita suurimman osan Costa Rican lintulajeista, mm. värikkään mayaketsaalin. Puiston metsissä viihtyvät myös lukuisat orkideat. Arenalin tulivuori on purkautunut ajoittain vuodesta 1968 lähtien, nyttemmin purkaukset ovat harventuneet.

Caño Negron suojelualue (102 km2) sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Nicaraguan rajaa. Alue on pääosin kosteikkoa Frio-joen ja Caño Negron järven ympärillä. Alueen runsaaseen eläimistöön kuuluvat mm. möly- ja hämähäkkiapinat, laiskiaiset, kaimaanit, oselotit sekä varsinkin talvikuukausina runsas linnusto.  Tällä voi nähdä myös maailman ainoita makeanveden haita sekä basiliskeja, joita paikalliset kutsuvat ”jeesusliskoiksi”, koska nämä liskot hallitsevat vetten päällä kävelyn taidon. Suojelualueella on mahdollista liikkua vain veneellä.

Monteverden pilvimetsän suojelualue (10,5 km2) Costa Rican keskiosassa, Tilaránin vuoristossa on pienestä koostaan huolimatta eräs Costa Rican ja myös koko maailman tunnetuimmista ja hienoimmista luontokohteista. Alueesta 90% on luonnontilaista metsää, jossa on tavattu huikeat 400 lintu-, 100 nisäkäs- ja 2500 kasvilajia, mukaan lukien eniten orkidealajeja maailmassa yhdessä paikassa. Suojelualueelle on rakennettu puiden latvuksissa kulkevia siltareittejä, joiden varrella on helppo havainnoida pilvimetsien rikasta flooraa ja faunaa. Reitit ovat helppokulkuisia ja turvallisia.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Monteverden pilvimetsän luonnonihmeet
 • Aktiiviset tulivuoret ja kuumat lähteet
 • Värikäs linnusto ja orkideat
 • Granadan vanha arkkitehtuuri
 • veneretki Nicaragua-järvellä
 • Samaran hiekkaranta ja kirkkaat vedet

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan tai Nicaraguaan. Nicaraguan rajamaksut mennessä ja tullessa maksetaan käteisellä, yhteensä 20USD/hlö. Lentokentällä Costa Ricasta lähdettäessä käteisellä maksettava maastapoistumismaksu on 29 USD/hlö. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista ennen matkaa perusrokotustesi voimassaolo. Kaikille Keski-Amerikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A –rokotusta, sekä lääkärin riskiarvion perusteella mahdollisesti myös malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Costa Rican rahayksikkö on colón (CRC) ja Nicaraguan córdoba (NIO). US-dollarit kelpaavat yleisesti molemmissa maissa. Costa Ricassa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Virallinen kieli Costa Ricassa ja Nicaraguassa on espanja. Lisäksi maissa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja englantia. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Matkanjohtajanne ja paikallisopas auttavat mielellään kääntämisessä.

Keski-Amerikan ilmasto on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille. 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 

Youtube-videot: 

Luontomatka kauniiseen Keski-Amerikkaan. Matkaamme Costa Rican kuuluisiin trooppisiin sademetsiin, sumuisiin pilvimetsiin ja valkeille hiekkarannoille, sekä Nicaraguan siirtomaa-aikaisiin kortteleihin ja maan nimeä kantavalle järvelle.

Matkalla näet Costa Rican monipuolisen luonnon parhaat palat Arenalin tulivuorelta Monteverden satumaisiin pilvimetsiin, vesiputouksiin ja trooppisiin sademetsiin sekä Tyynenmeren rannikon hiekkarantoihin. Nicaraguassa tutustumme Granadan siirtomaa-aikaiseen kaupunkiin ja Nicaragua-järveen saarineen. Matkan lopuksi rentoudumme Nicoyan niemimaan rannoilla.

Matkareitti: San José – Arenalin kansallispuisto – Caño Negro - Arenal - Monteverde – Granada – Nicaragua-järvi - Granada – Rincon de la Viejan kansallispuisto - Samara - San José Matkaohjelma

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – SAN JOSE
Lennot Keski-Amerikkaan, Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen. Saapuminen perille illalla, kuljetus hotellille ja yöpyminen.

PÄIVÄ 2 > SAN JOSE – ARENAL (A)
Matkaamme tänään Costa Rican keskiylängön halki Arenalin tulivuoren kupeeseen. 1633 metriä korkea Arenal on Costa Rican tulivuorista aktiivisin ja sitä ympäröi samanniminen kansallispuisto. Majoitumme puiston vieressä sijaitsevaan La Fortuna de Arenalin kylään. Arenalin tulivuoren ja läheisen Laguna de Arenal -järven ympäristö on tunnettu rikkaasta luonnostaan: täällä voi ihailla monia ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä. Alueella on vulkaanisesta toiminnasta johtuen myös kuumia lähteitä, jotka soveltuvat hyvin rentoutumiseen.

PÄIVÄ 3 > CAÑO NEGRO (A,L)
Aikaisen aamiaisen jälkeen koko päivän retki Arenalista pohjoiseen, Caño Negron suojelualueelle. N. 1,5 tunnin kuljetus Los Chilesin kylän kautta Caño Negroon kulkee läheltä Nicaraguan rajaa, joten kopiot passeista on syytä ottaa mukaan. Suojelualueella liikumme veneellä. Sieltä käsin on helppo havainnoida jokivarren runsasta eläimistöä. Nautimme lounaan Los Chilesissä ja palaamme takaisin Arenaliin iltapäivällä.

PÄIVÄ 4 > ARENAL – MONTEVERDE (A)
Tänään matka jatkuu Arenalista etelään, maailmankuululle Monteverden pilvimetsän suojelualueelle, jonka läheisyyteen majoitumme. Monteverde tunnetaan eräänä maailman upeimmista suojelualueista ja luontomatkailukohteista. Monteverden alueella pääsee ihailemaan vuorenrinteiden sumuisia pilvimetsiä ja niiden monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä suojelualueen helppokulkuisilla reiteillä. Täällä viihtyy mm. vaikuttava mayaketsaali, sekä noin 400 muuta lintulajia, 100 nisäkäslajia ja 2500 erilaista kasvilajia.

PÄIVÄ 5 > MONTEVERDE (A)
Opastettu kävelyretki Monteverden pilvimetsän latvuksiin kiinnitetyillä siltareiteillä. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Monteverden eli "vihreän vuoren" alueen kiehtovaan luontoon tai käydä lisämaksullisella vaijeriliukuretkellä pilvimetsässä. Itse suojelualueen lisäksi Monteverdessä voi vierailla mm. erityisissä kolibri-, perhos- tai sammakkopuistoissa tai lähteä patikointi- tai ratsastusretkelle.

PÄIVÄ 6 > MONTEVERDE – GRANADA (A)
Matkaamme Monteverden pilvimetsistä pohjoiseen Nicaraguajärven maagisiin maisemiin. Ylitämme Nicaraguan rajan Bena Blancassa ja ajamme Pan American –valtatietä pitkin Nicaraguajärven rantoja myötäillen Mombacho-tulivuoren kupeessa järven rannalla sijaitsevaan Granadaan. Tämä viehättävä siirtomaa-aikainen kaupunki on eräs Latinalaisen Amerikan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaiskaupungeista. Granadassa yövymme siirtomaatyylisessä hotellissa.

PÄIVÄ 7 > GRANADA, NICARAGUA-JÄRVI (A)
Tänään teemme veneretken makeavetisellä Nicaragua-järvellä. Veneretkellä näemme Granadan lähellä sijaitsevia pikkusaaria, joista osa on suojelualueita, joilla viihtyvät mm. linnut, osa taas yksityisomistuksessa hulppeine huviloineen.  Yöpyminen Granadassa.

PÄIVÄ 8 > GRANADA (A)
Päivä vapaata aikaa Granadassa, jonka voi käyttää vaikkapa ihailemalla kaupungin vanhaa arkkitehtuuria, tekemällä edullisia ostoksia, pistäytymällä läheisissä Masayan tai Managuan kaupungeissa, vuokraamalla kajakin tai tekemällä opastetun patikointiretken Mombachon tulivuorelle.

PÄIVÄ 9 > GRANADA – RINCON DE LA VIEJA (A)
Jätämme Nicaraguan taaksemme ja palaamme samaa reittiä Costa Ricaan ja sen luoteiseen Guanacasten maakuntaan. Majoitumme Rincón de la Viejan kansallispuiston läheisyyteen viidakkolodgeen, jota ympäröivät vuoristosademetsä ja vesiputoukset.

PÄIVÄ 10 > RINCON DE LA VIEJA (A)
Koko päivä vapaata aikaa Rincón de La Viejan alueella. Voit tehdä retkiä ja bongailla paikallista faunaa ja flooraa kansallispuiston poluilla, lähteä ratsastamaan tai rentoutua kuumissa lähteissä tai mutakylvyssä.

PÄIVÄ 11 > RINCON DE LA VIEJA – SAMARA (A)
Laskeudumme vuoristometsien siimeksestä Tyynenmeren rannikolle, jossa pääsemme nauttimaan Nicoyan niemimaan kauniista hiekkarannoista, puhtaista, lämpimistä vesistä ja koralliriutoista. Majoitumme Samaran valkohiekkaisen rannan tuntumaan.

PÄIVÄ 12 > SAMARA (A)
Vapaapäivä Samarassa. Voit tehdä snorklausretken, linturetken kajakilla läheiselle saarelle, lähteä kalastamaan tai vain nauttia kauniista, viiden kilometrin pituisesta rannasta ja Tyynenmeren lämpimistä vesistä.  

PÄIVÄ 13 > SAMARA – SAN JOSE - (A)
Jätämme Samaran rannan taaksemme ja matkaamme takaisin Costa Rican pääkaupunkiin. San Joséssa kuljetus lentokentälle ja paluulennot yön yli Eurooppaan.

PÄIVÄ 14 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lennämme Costa Ricaan Air Francen reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

KOHTEITAMME:

Arenalin tulivuoren kansallispuisto (121 km2) Costa Rican vulkaanisella keskiylängöllä sisältää 1633 metriä korkean Arenalin aktiivisen tulivuoren ympäristöineen, mukaan lukien pienempi tulivuori Chato sekä luonnontilaisia vuoristometsiä. Puisto on suosittu lintuharrastajien keskuudessa, koska siellä voi havaita suurimman osan Costa Rican lintulajeista, mm. värikkään mayaketsaalin. Puiston metsissä viihtyvät myös lukuisat orkideat. Arenalin tulivuori on purkautunut ajoittain vuodesta 1968 lähtien, nyttemmin purkaukset ovat harventuneet.

Caño Negron suojelualue (102 km2) sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Nicaraguan rajaa. Alue on pääosin kosteikkoa Frio-joen ja Caño Negron järven ympärillä. Alueen runsaaseen eläimistöön kuuluvat mm. möly- ja hämähäkkiapinat, laiskiaiset, kaimaanit, oselotit sekä varsinkin talvikuukausina runsas linnusto.  Tällä voi nähdä myös maailman ainoita makeanveden haita sekä basiliskeja, joita paikalliset kutsuvat ”jeesusliskoiksi”, koska nämä liskot hallitsevat vetten päällä kävelyn taidon. Suojelualueella on mahdollista liikkua vain veneellä.

Monteverden pilvimetsän suojelualue (10,5 km2) Costa Rican keskiosassa, Tilaránin vuoristossa on pienestä koostaan huolimatta eräs Costa Rican ja myös koko maailman tunnetuimmista ja hienoimmista luontokohteista. Alueesta 90% on luonnontilaista metsää, jossa on tavattu huikeat 400 lintu-, 100 nisäkäs- ja 2500 kasvilajia, mukaan lukien eniten orkidealajeja maailmassa yhdessä paikassa. Suojelualueelle on rakennettu puiden latvuksissa kulkevia siltareittejä, joiden varrella on helppo havainnoida pilvimetsien rikasta flooraa ja faunaa. Reitit ovat helppokulkuisia ja turvallisia.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan tai Nicaraguaan. Nicaraguan rajamaksut mennessä ja tullessa maksetaan käteisellä, yhteensä 20USD/hlö. Lentokentällä Costa Ricasta lähdettäessä käteisellä maksettava maastapoistumismaksu on 29 USD/hlö. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista ennen matkaa perusrokotustesi voimassaolo. Kaikille Keski-Amerikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A –rokotusta, sekä lääkärin riskiarvion perusteella mahdollisesti myös malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Costa Rican rahayksikkö on colón (CRC) ja Nicaraguan córdoba (NIO). US-dollarit kelpaavat yleisesti molemmissa maissa. Costa Ricassa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Virallinen kieli Costa Ricassa ja Nicaraguassa on espanja. Lisäksi maissa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja englantia. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Matkanjohtajanne ja paikallisopas auttavat mielellään kääntämisessä.

Keski-Amerikan ilmasto on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille. 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.