Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  16 päivää
 • 1HH-lisä: 
  670 €
 • Valitse lähtöpäivä:

Costa Rican ja Panaman kiertomatka

Luontomatka kiehtovaan Keski-Amerikkaan kuljettaa Costa Rican ja Panaman sademetsiin, sumuisiin pilvimetsiin ja lämpimille hiekkarannoille.

Costa Rican ja Panaman kiertomatkalla tutustumme kahden maan monipuoliseen luontoon: Karibianmeren ja Tyynenmeren rannikkoihin hiekkarantoineen ja koralliriuttoineen, vulkaanisten ylänköjen Arenalin tulivuorelleBoqueten pilvimetsiin monipuolisine linnustoineen ja orkideoineen, sekä Bocas del Toron saaristoon. Matkalla pääsemme tutustumaan eläimistöltään ja kasvistoltaan rikkaisiin suojelualueisiin sekä rentoutumaan valkohiekkaisilla rannoilla.

Matkareitti: San José – Arenal – Cano Negro – Arenal - Sarapiqui – Puerto Viejo - Almirante - Bocas del Toro - Almirante - Boquete - Manuel Antonio - San José

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kiertomatka Keski-Amerikan hienoihin luontokohteisiin 
 • Valtava luonnon monimuotoisuus, mm. yli 900 lintulajia
 • Vaihtuvat maisemat tulivuorista sademetsiin ja rantoihin
 • Maailmankuuluja ja vähemmän vierailtuja suojelualueita
 • Matkalla myös rentoutumista rannalla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - SAN JOSE
Lennot Suomesta Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen. Saapuminen illalla, kuljetus lentokentältä hotellille. Yöpyminen San Joséssa.

PÄIVÄ 2 > SAN JOSE (A)
Aamiainen ja opastettu kävelykierros kaupungilla, jonka aikana näemme kaupungin maamerkkejä sekä vierailemme kultamuseossa. 

PÄIVÄ 3 > SAN JOSE - ARENAL (A)
Aamiaisen jälkeen suuntaamme länteen kohti Arenalin kansallispuistoa ja samannimistä, majesteettista tulivuorta. Arenalin tulivuoren ja järven ympäristö on tunnettu rikkaasta luonnostaan: täällä voi ihailla monia ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä. Alueella on vulkaanisesta toiminnasta johtuen myös kuumia lähteitä.

PÄIVÄ 4 > ARENAL, CAÑO NEGRO (A,L)
Aikaisen aamiaisen jälkeen koko päivän retki Arenalista pohjoiseen, Caño Negron suojelualueelle. 1,5 tunnin kuljetus Los Chilesin kylän kautta Caño Negroon kulkee läheltä Nicaraguan rajaa, joten kopiot passeista on syytä ottaa mukaan. Suojelualueella liikumme veneellä. Sieltä käsin on helppo havainnoida jokivarren runsasta eläimistöä. Nautimme lounaan Los Chilesissä ja palaamme takaisin Arenaliin iltapäivällä.

PÄIVÄ 5 > ARENAL - SARAPIQUI (A)
Matka jatkuu Arenalista itään, luonnonkauniille ja harvaanasutulle Sarapiquín alueelle. Täällä on mahdollista nähdä harvinaiseksi käyneitä sademetsien lintulajeja kuten panamanara tai mayaketsaali. Aluetta koristavat myös tulivuoret ja järvet. Yövymme Sarapiquíssa. 

PÄIVÄT 6-7 > PUERTO VIEJO (A)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Costa Rican Karibianmeren puoleiselle itärannikolle, pieneen Puerto Viejon rantakaupunkiin, jonne majoitumme.  Seuraava päivä vapaata aikaa Puerto Viejossa rannalla rentoutumiseen tai aktiviteetteihin, kuten retkeilyyn läheisillä Cahuitan ja Gandoca-Manzanillon suojelualueilla.

PÄIVÄT 8-9 > BOCAS DEL TORO (A)
Matkamme jatkuu Karibianmeren rannikkoa pitkin etelään, rajan yli Panamaan. Almirantesin rannikkokylästä matkaamme lautalla Bocas del Toron saaristoon ja Isla Colónin saarelle, jonne majoitumme. Bocas del Toron aiemmin syrjäinen saaristo on noussut viime aikoina maailmanlaajuiseen suosioon matkakohteena: täällä voi sukeltaa, snorklata, kalastaa, surffata, retkeillä tai vain rentoutua rannalla. Koko seuraava päivä aikaa rentoutumiseen, aktiviteetteihin tai alueeseen tutustumiseen. 

PÄIVÄT 10-11 > BOQUETE (A)
Palaamme Bocas del Toron saarilta mantereelle ja jatkamme matkaa etelään, Chiriquín vuoristo- ja pilvimetsäalueelle, Boqueten pikkukaupunkiin, joka on vuoriston kahvinviljelyalueen ja aktiivimatkailun keskus. Kaupungin naapurissa ovat Panaman korkein tulivuori, yli 3000-metrinen Volcan Baru, sekä valtava kansallispuisto, kahden maan alueelle ulottuva Ystävyyden (La Amistad) puisto. Alue soveltuu hyvin patikointiin, linturetkeilyyn, kalliokiipeilyyn ym. aktiviteetteihin. Koko seuraava päivä aikaa valinnaisiin, lisämaksullisiin retkiin Boqueten ympäristössä.

PÄIVÄT 12-14 > MANUEL ANTONIO (A)
Palaamme Panamasta takaisin Costa Ricaan, ja samalla vuoriston lauhkeasta ilmanalasta Tyynenmeren rannikon trooppiseen lämpöön. Matkaamme Manuel Antonion rannikkokylään, joka sijaitsee samannimisen suositun kansallispuiston naapurissa. Täällä pääsemme nauttimaan Tyynenmeren rannikon kauniista hiekkarannoista ja puhtaista, lämpimistä vesistä. Seuraavat päivät vapaata aikaa rannalla rentoutumista tai kansallispuistoon tutustumista varten.

PÄIVÄ 15 > MANUEL ANTONIO - SAN JOSE - (A)
N. 4 tunnin ajomatka rannikolta takaisin Costa Rican pääkaupunkiin. San Joséssa kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

PÄIVÄ 16 > - HELSINKI
Paluulennot saapuvat Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lennämme Costa Ricaan Air Francen reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

KOHTEITAMME:

Arenalin tulivuoren kansallispuisto (121 km2) Costa Rican vulkaanisella keskiylängöllä sisältää 1633 metriä korkean Arenalin aktiivisen tulivuoren ympäristöineen, mukaan lukien pienempi tulivuori Chato sekä luonnontilaisia vuoristometsiä. Puisto on suosittu lintuharrastajien keskuudessa, koska siellä voi havaita suurimman osan Costa Rican lintulajeista, mm. värikkään mayaketsaalin. Puiston metsissä viihtyvät myös lukuisat orkideat. Arenalin tulivuori on purkautunut ajoittain vuodesta 1968 lähtien, nyttemmin purkaukset ovat harventuneet.

Caño Negron suojelualue (102 km2) sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Nicaraguan rajaa. Alue on pääosin kosteikkoa Frio-joen ja Caño Negron järven ympärillä. Alueen runsaaseen eläimistöön kuuluvat mm. möly- ja hämähäkkiapinat, laiskiaiset, kaimaanit, oselotit sekä varsinkin talvikuukausina runsas linnusto.  Tällä voi nähdä myös maailman ainoita makeanveden haita sekä basiliskeja, joita paikalliset kutsuvat ”jeesusliskoiksi”, koska nämä liskot hallitsevat vetten päällä kävelyn taidon. Suojelualueella on mahdollista liikkua vain veneellä.

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kiertomatka Keski-Amerikan hienoihin luontokohteisiin 
 • Valtava luonnon monimuotoisuus, mm. yli 900 lintulajia
 • Vaihtuvat maisemat tulivuorista sademetsiin ja rantoihin
 • Maailmankuuluja ja vähemmän vierailtuja suojelualueita
 • Matkalla myös rentoutumista rannalla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan eivätkä Panamaan. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen. 

Rajamaksut Panamaan mennessä ja tullessa maksetaan käteisellä, yhteensä n. 20USD/hlö. Lentokentällä Costa Ricasta lähdettäessä käteisellä maksettava maastapoistumismaksu on 29 USD. 

Suosittelemme tarkistamaan ennen matkaa perusrokotustesi voimassaolon. Kaikille Keski-Amerikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A –rokotusta, sekä lääkärin riskiarvion perusteella mahdollisesti myös malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Costa Rican rahayksikkö on colón (CRC). US-dollarit kelpaavat myös melko yleisesti maksuvälineiksi. Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Rahaa voi vaihtaa tai nostaa pankkiautomaatista maahan saavuttaessa. Panaman valuutta on käytännössä Yhdysvaltain dollari. Costa Ricassa ja Panamassa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Costa Rican ja Panaman virallinen kieli on espanja. Lisäksi molemmissa maissa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja Karibianmeren rannikkoalueilla myös englantia. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan myös espanjan sanakirjan.

Ilmasto Costa Ricassa ja Panamassa on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 

Youtube-videot: 

Luontomatka kiehtovaan Keski-Amerikkaan kuljettaa Costa Rican ja Panaman sademetsiin, sumuisiin pilvimetsiin ja lämpimille hiekkarannoille.

Costa Rican ja Panaman kiertomatkalla tutustumme kahden maan monipuoliseen luontoon: Karibianmeren ja Tyynenmeren rannikkoihin hiekkarantoineen ja koralliriuttoineen, vulkaanisten ylänköjen Arenalin tulivuorelleBoqueten pilvimetsiin monipuolisine linnustoineen ja orkideoineen, sekä Bocas del Toron saaristoon. Matkalla pääsemme tutustumaan eläimistöltään ja kasvistoltaan rikkaisiin suojelualueisiin sekä rentoutumaan valkohiekkaisilla rannoilla.

Matkareitti: San José – Arenal – Cano Negro – Arenal - Sarapiqui – Puerto Viejo - Almirante - Bocas del Toro - Almirante - Boquete - Manuel Antonio - San JoséMatkaohjelma

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - SAN JOSE
Lennot Suomesta Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen. Saapuminen illalla, kuljetus lentokentältä hotellille. Yöpyminen San Joséssa.

PÄIVÄ 2 > SAN JOSE (A)
Aamiainen ja opastettu kävelykierros kaupungilla, jonka aikana näemme kaupungin maamerkkejä sekä vierailemme kultamuseossa. 

PÄIVÄ 3 > SAN JOSE - ARENAL (A)
Aamiaisen jälkeen suuntaamme länteen kohti Arenalin kansallispuistoa ja samannimistä, majesteettista tulivuorta. Arenalin tulivuoren ja järven ympäristö on tunnettu rikkaasta luonnostaan: täällä voi ihailla monia ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä. Alueella on vulkaanisesta toiminnasta johtuen myös kuumia lähteitä.

PÄIVÄ 4 > ARENAL, CAÑO NEGRO (A,L)
Aikaisen aamiaisen jälkeen koko päivän retki Arenalista pohjoiseen, Caño Negron suojelualueelle. 1,5 tunnin kuljetus Los Chilesin kylän kautta Caño Negroon kulkee läheltä Nicaraguan rajaa, joten kopiot passeista on syytä ottaa mukaan. Suojelualueella liikumme veneellä. Sieltä käsin on helppo havainnoida jokivarren runsasta eläimistöä. Nautimme lounaan Los Chilesissä ja palaamme takaisin Arenaliin iltapäivällä.

PÄIVÄ 5 > ARENAL - SARAPIQUI (A)
Matka jatkuu Arenalista itään, luonnonkauniille ja harvaanasutulle Sarapiquín alueelle. Täällä on mahdollista nähdä harvinaiseksi käyneitä sademetsien lintulajeja kuten panamanara tai mayaketsaali. Aluetta koristavat myös tulivuoret ja järvet. Yövymme Sarapiquíssa. 

PÄIVÄT 6-7 > PUERTO VIEJO (A)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Costa Rican Karibianmeren puoleiselle itärannikolle, pieneen Puerto Viejon rantakaupunkiin, jonne majoitumme.  Seuraava päivä vapaata aikaa Puerto Viejossa rannalla rentoutumiseen tai aktiviteetteihin, kuten retkeilyyn läheisillä Cahuitan ja Gandoca-Manzanillon suojelualueilla.

PÄIVÄT 8-9 > BOCAS DEL TORO (A)
Matkamme jatkuu Karibianmeren rannikkoa pitkin etelään, rajan yli Panamaan. Almirantesin rannikkokylästä matkaamme lautalla Bocas del Toron saaristoon ja Isla Colónin saarelle, jonne majoitumme. Bocas del Toron aiemmin syrjäinen saaristo on noussut viime aikoina maailmanlaajuiseen suosioon matkakohteena: täällä voi sukeltaa, snorklata, kalastaa, surffata, retkeillä tai vain rentoutua rannalla. Koko seuraava päivä aikaa rentoutumiseen, aktiviteetteihin tai alueeseen tutustumiseen. 

PÄIVÄT 10-11 > BOQUETE (A)
Palaamme Bocas del Toron saarilta mantereelle ja jatkamme matkaa etelään, Chiriquín vuoristo- ja pilvimetsäalueelle, Boqueten pikkukaupunkiin, joka on vuoriston kahvinviljelyalueen ja aktiivimatkailun keskus. Kaupungin naapurissa ovat Panaman korkein tulivuori, yli 3000-metrinen Volcan Baru, sekä valtava kansallispuisto, kahden maan alueelle ulottuva Ystävyyden (La Amistad) puisto. Alue soveltuu hyvin patikointiin, linturetkeilyyn, kalliokiipeilyyn ym. aktiviteetteihin. Koko seuraava päivä aikaa valinnaisiin, lisämaksullisiin retkiin Boqueten ympäristössä.

PÄIVÄT 12-14 > MANUEL ANTONIO (A)
Palaamme Panamasta takaisin Costa Ricaan, ja samalla vuoriston lauhkeasta ilmanalasta Tyynenmeren rannikon trooppiseen lämpöön. Matkaamme Manuel Antonion rannikkokylään, joka sijaitsee samannimisen suositun kansallispuiston naapurissa. Täällä pääsemme nauttimaan Tyynenmeren rannikon kauniista hiekkarannoista ja puhtaista, lämpimistä vesistä. Seuraavat päivät vapaata aikaa rannalla rentoutumista tai kansallispuistoon tutustumista varten.

PÄIVÄ 15 > MANUEL ANTONIO - SAN JOSE - (A)
N. 4 tunnin ajomatka rannikolta takaisin Costa Rican pääkaupunkiin. San Joséssa kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

PÄIVÄ 16 > - HELSINKI
Paluulennot saapuvat Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lennämme Costa Ricaan Air Francen reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

KOHTEITAMME:

Arenalin tulivuoren kansallispuisto (121 km2) Costa Rican vulkaanisella keskiylängöllä sisältää 1633 metriä korkean Arenalin aktiivisen tulivuoren ympäristöineen, mukaan lukien pienempi tulivuori Chato sekä luonnontilaisia vuoristometsiä. Puisto on suosittu lintuharrastajien keskuudessa, koska siellä voi havaita suurimman osan Costa Rican lintulajeista, mm. värikkään mayaketsaalin. Puiston metsissä viihtyvät myös lukuisat orkideat. Arenalin tulivuori on purkautunut ajoittain vuodesta 1968 lähtien, nyttemmin purkaukset ovat harventuneet.

Caño Negron suojelualue (102 km2) sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Nicaraguan rajaa. Alue on pääosin kosteikkoa Frio-joen ja Caño Negron järven ympärillä. Alueen runsaaseen eläimistöön kuuluvat mm. möly- ja hämähäkkiapinat, laiskiaiset, kaimaanit, oselotit sekä varsinkin talvikuukausina runsas linnusto.  Tällä voi nähdä myös maailman ainoita makeanveden haita sekä basiliskeja, joita paikalliset kutsuvat ”jeesusliskoiksi”, koska nämä liskot hallitsevat vetten päällä kävelyn taidon. Suojelualueella on mahdollista liikkua vain veneellä.

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan eivätkä Panamaan. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen. 

Rajamaksut Panamaan mennessä ja tullessa maksetaan käteisellä, yhteensä n. 20USD/hlö. Lentokentällä Costa Ricasta lähdettäessä käteisellä maksettava maastapoistumismaksu on 29 USD. 

Suosittelemme tarkistamaan ennen matkaa perusrokotustesi voimassaolon. Kaikille Keski-Amerikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A –rokotusta, sekä lääkärin riskiarvion perusteella mahdollisesti myös malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Costa Rican rahayksikkö on colón (CRC). US-dollarit kelpaavat myös melko yleisesti maksuvälineiksi. Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Rahaa voi vaihtaa tai nostaa pankkiautomaatista maahan saavuttaessa. Panaman valuutta on käytännössä Yhdysvaltain dollari. Costa Ricassa ja Panamassa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Costa Rican ja Panaman virallinen kieli on espanja. Lisäksi molemmissa maissa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja Karibianmeren rannikkoalueilla myös englantia. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan myös espanjan sanakirjan.

Ilmasto Costa Ricassa ja Panamassa on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.