Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Etelä-Afrikan patikointimatka – Kapkaupungista Krugerin kansallispuistoon

Patikointia ja villieläinsafareja Etelä-Afrikan monipuolisissa maisemissa. Tällä kahden viikon matkalla tutustumme moniin Etelä-Afrikan kuuluisimpiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Kapkaupunki Pöytävuorineen, Hyväntoivonniemi, Stellenboschin viinialue, maisemallinen rannikkoreitti Garden Route, sekä Blyde-joen kanjoni. Kaikki nämä kohteet soveltuvat erinomaisesti myös patikointiin.

Matkamme kruunaa eräs Afrikan hienoimmista safarikohteista, monipuolisesta eläimistöstään tunnettu Krugerin kansallispuisto, jossa teemme myös kävelysafarin.

Matkareitti: Kapkaupunki / Pöytävuori / Hyväntoivonniemi / Stellenbosch / Kapkaupunki - Hermanus - Knysna / Diepwalle / Plettenberg Bay / Robberg / Knysna - George - Johannesburg - Blyde Canyon - Krugerin kansallispuisto - Johannesburg

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Monipuolinen kattaus maan parhaita maisemia
 • Safarit Krugerin kansallispuistossa
 • Kapkaupungin ympäristön nähtävyydet
 • Kuuluisat viinialueet ja kaunis rannikko
 • Boulders Beachin pingviinit

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENTO HELSINKI – KAPKAUPUNKI

PÄIVÄ 2 > KAPKAUPUNKI
Saapuminen Kapkaupungin kansainväliselle lentokentälle ja kuljetus hotellille. Iltapäivällä kävelykierros Kapkaupungin keskusta-alueella ja malaijikortteleissa ja vierailu Company Gardens –puistossa. Yöpyminen Kapkaupungissa.

PÄIVÄ 3 > KAPKAUPUNKI, PÖYTÄVUORI
Aamiaisen jälkeen siirtyminen Pöytävuoren juurelle. Sään salliessa nousemme köysiradalla vuorelle ja patikoimme vuoren korkeimpaan kohtaan, Maclear’s Beaconiin, josta avautuvat häikäisevät näköalat Pöytävuorta ympäröivälle alueelle aina Hyväntoivonniemelle saakka. Paluumatkalla huipulta näkyvät myös Kapkaupunki ja entinen vankilasaari Robben Island. Pöytävuorella on hyvät mahdollisuudet tarkkailla myös Kapin alueen kotoperäistä kasvillisuutta ja eläimistöä. Patikointia 2-3h. Iltapäivä vapaata aikaa Kapkaupungissa. (A)

PÄIVÄ 4 > HYVÄNTOIVONNIEMI
Koko päivän retki Kapkaupungista Camps Bayn ja Hout Bayn kautta Kapin niemimaan suojelualueelle. Matka kulkee pitkin Chapman’s Peakin upeaa näköalareittiä. Hyväntoivonniemellä patikoimme Cape Pointin vanhalta majakalta melko tasaista reittiä ihaillen samalla Afrikan eteläkärjen jylhiä maisemia ja ympärillä lentäviä merilintuja. Laskeudumme kotoperäisten kasvien peittämiä rinteitä rannalle ja jatkamme aina Hyväntoivonniemen eteläkärkeen saakka. Patikointia yht. noin 3h. Paluumatkalla pysähdymme Simonstownissa ja teemme vierailun Boulder’s Beachin pingviiniyhdyskunnan luona. Yöpyminen Kapkaupungissa. (A)

PÄIVÄ 5 > STELLENBOSCH
Koko päivän retki Kapmaan viinialueen sydämeen Stellenboschiin, jossa patikoimme noin 4-5 tunnin ajan Devon Valleyn viinitilareittiä pitkin, joka kulkee kukkulamaastossa läpi viininviljelyalueen kauniiden maisemien. Vierailemme matkan varrella viinitilalla sekä tilalla, jossa kasvatetaan Etelä-Afrikan kansalliskukkia proteoita. Patikoinnin jälkeen kuljetus Stellenboschin kaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen historiallisella keskusta-alueella ennen paluuta Kapkaupunkiin ja hotellille. (A)

PÄIVÄ 6 > GARDEN ROUTE, KNYSNA
Jätämme Kapkaupungin taaksemme ja matkaamme autokyydillä pitkin Kapmaan etelärannikon kuuluisaa Garden Routea aina Knysnan rannikkokaupunkiin saakka. Pysähdymme matkalla Hermanusin kylässä katsomassa rannikon lähellä heinä-marraskuussa liikkuvia valaita. Saavumme Knysnaan myöhään iltapäivällä. Hotellimme sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin satamasta ravintoloineen. Yöpyminen Knysnassa. (A)

PÄIVÄ 7 > KNYSNA, DIEPWALLE
Päiväretki Knysnasta Diepwallen metsäalueelle, jossa tutustumme alueen kotoperäiseen kasvillisuuteen ja lintuihin Elephant Walk –rengasreitillä, joka kulkee subtrooppisen sademetsän keskellä. Alue on tunnettu myös harvinaisista metsänorsuistaan. Palaamme Knysnaan myöhään iltapäivällä ja teemme tunnin mittaisen risteilyn Knysnan laguunissa auringonlaskun aikaan. (A)

PÄIVÄ 8 > ROBBERG
Kuljetus Plettenberg Bayn kautta Robbergin niemelle, joka on kauniista maisemistaan tunnettu suojelualue. Patikoimme rannikolla 4 tunnin mittaisen ympyräreitin, jonka varrella näemme mm. merilintuyhdyskunnan. Yöpyminen Knysnassa. (A)

PÄIVÄ 9 > BLYDE RIVER CANYON, MPUMALANGA
Kuljetuas Knysnasta Georgen lentokentälle ja aamulento Johannesburgiin. Johannesburgin lentokentältä ajamme 4 tunnin matkan itäiseen Mpumalangan maakuntaan ja Blyde-joen kanjonin alueelle, joka soveltuu erinomaisesti patikointiin. Saavumme majapaikkaamme Blyde River Canyonin luonnonpuistossa myöhään iltapäivällä. (A)

PÄIVÄ 10 > BLYDE RIVER CANYON
Aamiaisen jälkeen koko päivä aikaa omatoimiseen patikointiin Blyde River Canyonin erinomaisilla patikointireiteillä, jotka tarjoavat vaikuttavia maisemia maailman kolmanneksi syvimmän kanjonin varrella. Tarjolla on eripituisia reittejä helposta tunnin lenkistä haastavampaan 5 tunnin reittiin. Yöpyminen Blyde River Canyonissa. (A)

PÄIVÄT 11-12 > KRUGERIN KANSALLISPUISTO
Kuljetus maailmankuuluun Krugerin kansallispuistoon, jossa vietämme kaksi päivää nauttien villieläinsafareista. tämä lähes 20 000 neliökilometrin laajuinen kansallispuisto Etelä-Afrikan ja Mosambikin rajalla on erinomainen safarikohde, jossa viihtyvät niin tyypilliset afrikkalaiset savannieläimet norsuista leijoniin, leopardeihin ja sarvikuonoihin, sekä myös yli 500 lintulajia. Teemme safariajeluja puiston alueella perinteisesti autokyydillä, toisena päivänä teemme myös 2 tunnin kävelysafarin. Yöpyminen Krugerin kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 13 > JOHANNESBURG -
Aikaisin aamulla vielä kävelysafari ennen aamiaista. Siirrymme Krugerin kansallispuiston halki kohti Johannesburgia. Matkalla puiston läpi voimme vielä bongata lukuisia villieläimiä. Lento kohti Suomea lähtee Johannesburgista illalla. (A)

PÄIVÄ 14 – HELSINKI
Paluulento saapuu perille Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Esimerkkimajoitukset:

Kapkaupunki: Inn on the Square www.threecities.co.za
Knysna: Knysna Log Inn www.log-inn.co.za
Blyde Canyon: Blyde Canyon Resort www.foreverblydecanyon.co.za
Krugerin kansallispuisto: Satara Rest Camp www.sanparks.co.za

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavarat säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.
Varusteita mukaan:
Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* sadetakki + sadehousut
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Monipuolinen kattaus maan parhaita maisemia
 • Safarit Krugerin kansallispuistossa
 • Kapkaupungin ympäristön nähtävyydet
 • Kuuluisat viinialueet ja kaunis rannikko
 • Boulders Beachin pingviinit

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 3 kk kestävälle matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten.

Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan hepatiitti A- ja B- rokotteita sekä jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon tarkistusta. Malariaa esiintyy ajoittain maan koillisosassa, mukaanlukien Krugerin kansallispuisto. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi 

Etelä-Afrikan 11 virallista kieltä ovat afrikaans, englanti, ndebele, pohjois-sotho, sotho, swazi, tswana, tsonga, venda, xhosa ja zulu. Zulu, xhosa ja afrikaans ovat puhutuimpia kieliä, englantia puhutaan maassa yleisesti.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on rand (ZAR). Randeja voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaan lähtöä tai maahan saavuttaessa. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti myös suurten kaupunkien ulkopuolella, ja niistä voi nostaa käteistä luottokorteilla. Luottokortit käyvät myös maksuvälineinä monin paikoin. Suuria määriä käteistä rahaa ei kannata pitää mukanaan kaupungilla.
 
Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset. Varaa matkalle n. 35-40€/pvä, jolla katat ateria- ja tippikulut matkan aikana.
 
Eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevan Etelä-Afrikan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin lauhkea. Vuodenajat ovat vastakkaiset Eurooppaan nähden: Etelä-Afrikan talvi on kesä-heinäkuussa, jolloin lämpötila voi öisin laskea miinuksen puolelle useissa osissa maata. Päiväsaikaan lämpötilat ovat paikallisella talvikaudellakin pääosin lämpimiä.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Etelä-Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10 % laskun loppusummasta. Tulee kuitenkin muistaa, että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Safareilla on tapana jättää tippiä paikallisoppaille ja kuljettajille.
 
Youtube-videot: 

Patikointia ja villieläinsafareja Etelä-Afrikan monipuolisissa maisemissa. Tällä kahden viikon matkalla tutustumme moniin Etelä-Afrikan kuuluisimpiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Kapkaupunki Pöytävuorineen, Hyväntoivonniemi, Stellenboschin viinialue, maisemallinen rannikkoreitti Garden Route, sekä Blyde-joen kanjoni. Kaikki nämä kohteet soveltuvat erinomaisesti myös patikointiin.

Matkamme kruunaa eräs Afrikan hienoimmista safarikohteista, monipuolisesta eläimistöstään tunnettu Krugerin kansallispuisto, jossa teemme myös kävelysafarin.

Matkareitti: Kapkaupunki / Pöytävuori / Hyväntoivonniemi / Stellenbosch / Kapkaupunki - Hermanus - Knysna / Diepwalle / Plettenberg Bay / Robberg / Knysna - George - Johannesburg - Blyde Canyon - Krugerin kansallispuisto - JohannesburgMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENTO HELSINKI – KAPKAUPUNKI

PÄIVÄ 2 > KAPKAUPUNKI
Saapuminen Kapkaupungin kansainväliselle lentokentälle ja kuljetus hotellille. Iltapäivällä kävelykierros Kapkaupungin keskusta-alueella ja malaijikortteleissa ja vierailu Company Gardens –puistossa. Yöpyminen Kapkaupungissa.

PÄIVÄ 3 > KAPKAUPUNKI, PÖYTÄVUORI
Aamiaisen jälkeen siirtyminen Pöytävuoren juurelle. Sään salliessa nousemme köysiradalla vuorelle ja patikoimme vuoren korkeimpaan kohtaan, Maclear’s Beaconiin, josta avautuvat häikäisevät näköalat Pöytävuorta ympäröivälle alueelle aina Hyväntoivonniemelle saakka. Paluumatkalla huipulta näkyvät myös Kapkaupunki ja entinen vankilasaari Robben Island. Pöytävuorella on hyvät mahdollisuudet tarkkailla myös Kapin alueen kotoperäistä kasvillisuutta ja eläimistöä. Patikointia 2-3h. Iltapäivä vapaata aikaa Kapkaupungissa. (A)

PÄIVÄ 4 > HYVÄNTOIVONNIEMI
Koko päivän retki Kapkaupungista Camps Bayn ja Hout Bayn kautta Kapin niemimaan suojelualueelle. Matka kulkee pitkin Chapman’s Peakin upeaa näköalareittiä. Hyväntoivonniemellä patikoimme Cape Pointin vanhalta majakalta melko tasaista reittiä ihaillen samalla Afrikan eteläkärjen jylhiä maisemia ja ympärillä lentäviä merilintuja. Laskeudumme kotoperäisten kasvien peittämiä rinteitä rannalle ja jatkamme aina Hyväntoivonniemen eteläkärkeen saakka. Patikointia yht. noin 3h. Paluumatkalla pysähdymme Simonstownissa ja teemme vierailun Boulder’s Beachin pingviiniyhdyskunnan luona. Yöpyminen Kapkaupungissa. (A)

PÄIVÄ 5 > STELLENBOSCH
Koko päivän retki Kapmaan viinialueen sydämeen Stellenboschiin, jossa patikoimme noin 4-5 tunnin ajan Devon Valleyn viinitilareittiä pitkin, joka kulkee kukkulamaastossa läpi viininviljelyalueen kauniiden maisemien. Vierailemme matkan varrella viinitilalla sekä tilalla, jossa kasvatetaan Etelä-Afrikan kansalliskukkia proteoita. Patikoinnin jälkeen kuljetus Stellenboschin kaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen historiallisella keskusta-alueella ennen paluuta Kapkaupunkiin ja hotellille. (A)

PÄIVÄ 6 > GARDEN ROUTE, KNYSNA
Jätämme Kapkaupungin taaksemme ja matkaamme autokyydillä pitkin Kapmaan etelärannikon kuuluisaa Garden Routea aina Knysnan rannikkokaupunkiin saakka. Pysähdymme matkalla Hermanusin kylässä katsomassa rannikon lähellä heinä-marraskuussa liikkuvia valaita. Saavumme Knysnaan myöhään iltapäivällä. Hotellimme sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin satamasta ravintoloineen. Yöpyminen Knysnassa. (A)

PÄIVÄ 7 > KNYSNA, DIEPWALLE
Päiväretki Knysnasta Diepwallen metsäalueelle, jossa tutustumme alueen kotoperäiseen kasvillisuuteen ja lintuihin Elephant Walk –rengasreitillä, joka kulkee subtrooppisen sademetsän keskellä. Alue on tunnettu myös harvinaisista metsänorsuistaan. Palaamme Knysnaan myöhään iltapäivällä ja teemme tunnin mittaisen risteilyn Knysnan laguunissa auringonlaskun aikaan. (A)

PÄIVÄ 8 > ROBBERG
Kuljetus Plettenberg Bayn kautta Robbergin niemelle, joka on kauniista maisemistaan tunnettu suojelualue. Patikoimme rannikolla 4 tunnin mittaisen ympyräreitin, jonka varrella näemme mm. merilintuyhdyskunnan. Yöpyminen Knysnassa. (A)

PÄIVÄ 9 > BLYDE RIVER CANYON, MPUMALANGA
Kuljetuas Knysnasta Georgen lentokentälle ja aamulento Johannesburgiin. Johannesburgin lentokentältä ajamme 4 tunnin matkan itäiseen Mpumalangan maakuntaan ja Blyde-joen kanjonin alueelle, joka soveltuu erinomaisesti patikointiin. Saavumme majapaikkaamme Blyde River Canyonin luonnonpuistossa myöhään iltapäivällä. (A)

PÄIVÄ 10 > BLYDE RIVER CANYON
Aamiaisen jälkeen koko päivä aikaa omatoimiseen patikointiin Blyde River Canyonin erinomaisilla patikointireiteillä, jotka tarjoavat vaikuttavia maisemia maailman kolmanneksi syvimmän kanjonin varrella. Tarjolla on eripituisia reittejä helposta tunnin lenkistä haastavampaan 5 tunnin reittiin. Yöpyminen Blyde River Canyonissa. (A)

PÄIVÄT 11-12 > KRUGERIN KANSALLISPUISTO
Kuljetus maailmankuuluun Krugerin kansallispuistoon, jossa vietämme kaksi päivää nauttien villieläinsafareista. tämä lähes 20 000 neliökilometrin laajuinen kansallispuisto Etelä-Afrikan ja Mosambikin rajalla on erinomainen safarikohde, jossa viihtyvät niin tyypilliset afrikkalaiset savannieläimet norsuista leijoniin, leopardeihin ja sarvikuonoihin, sekä myös yli 500 lintulajia. Teemme safariajeluja puiston alueella perinteisesti autokyydillä, toisena päivänä teemme myös 2 tunnin kävelysafarin. Yöpyminen Krugerin kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 13 > JOHANNESBURG -
Aikaisin aamulla vielä kävelysafari ennen aamiaista. Siirrymme Krugerin kansallispuiston halki kohti Johannesburgia. Matkalla puiston läpi voimme vielä bongata lukuisia villieläimiä. Lento kohti Suomea lähtee Johannesburgista illalla. (A)

PÄIVÄ 14 – HELSINKI
Paluulento saapuu perille Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Esimerkkimajoitukset:

Kapkaupunki: Inn on the Square www.threecities.co.za
Knysna: Knysna Log Inn www.log-inn.co.za
Blyde Canyon: Blyde Canyon Resort www.foreverblydecanyon.co.za
Krugerin kansallispuisto: Satara Rest Camp www.sanparks.co.za

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavarat säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.
Varusteita mukaan:
Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* sadetakki + sadehousut
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 3 kk kestävälle matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten.

Etelä-Afrikkaan matkustaville suositellaan hepatiitti A- ja B- rokotteita sekä jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon tarkistusta. Malariaa esiintyy ajoittain maan koillisosassa, mukaanlukien Krugerin kansallispuisto. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi 

Etelä-Afrikan 11 virallista kieltä ovat afrikaans, englanti, ndebele, pohjois-sotho, sotho, swazi, tswana, tsonga, venda, xhosa ja zulu. Zulu, xhosa ja afrikaans ovat puhutuimpia kieliä, englantia puhutaan maassa yleisesti.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on rand (ZAR). Randeja voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaan lähtöä tai maahan saavuttaessa. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti myös suurten kaupunkien ulkopuolella, ja niistä voi nostaa käteistä luottokorteilla. Luottokortit käyvät myös maksuvälineinä monin paikoin. Suuria määriä käteistä rahaa ei kannata pitää mukanaan kaupungilla.
 
Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset. Varaa matkalle n. 35-40€/pvä, jolla katat ateria- ja tippikulut matkan aikana.
 
Eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevan Etelä-Afrikan ilmasto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin lauhkea. Vuodenajat ovat vastakkaiset Eurooppaan nähden: Etelä-Afrikan talvi on kesä-heinäkuussa, jolloin lämpötila voi öisin laskea miinuksen puolelle useissa osissa maata. Päiväsaikaan lämpötilat ovat paikallisella talvikaudellakin pääosin lämpimiä.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Etelä-Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10 % laskun loppusummasta. Tulee kuitenkin muistaa, että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Safareilla on tapana jättää tippiä paikallisoppaille ja kuljettajille.
 

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.