Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Etelä-Intian parhaat palat -kiertomatka

Kulttuuripainotteinen kiertomatka eteläiseen Intiaan, Tamil Nadun, Pondicherryn ja Keralan osavaltioihin.

Trooppisen lämmin Etelä-intia tarjoaa niin vilkasta kaupunkielämää värikkäine basaareineen, siirtomaa-aikaisine palatseineen ja hindutemppeleineen kuin myös rauhallista maaseutua, historiallisia nähtävyyksiä ja pitkiä hiekkarantoja. Etelä-Intiassa erilaiset kulttuurit ovat kohdanneet pääosin rauhanomaisesti, ja alueelle ovat jättäneet jälkensä niin portugalilaiset, arabit, juutalaiset, hollantilaiset kuin brititkin, lukuisia intialaisia kansoja ja kulttuureita unohtamatta.

Chennain ja Kochin suurkaupunkien lisäksi näemme matkalla mm. Munnarin vuoristoalueen teeviljelmineen ja villinorsuistaan kuuluisan Periyarin kansallispuiston. Matkan kruunaa risteily ja yöpyminen asuntoveneessä Keralan rannikon kuuluisalla Backwaters- kanava-alueella.

Matkareitti: Chennai - Mamallapuram - Pondicherry - Madura - Munnar - Periyar - Alleppey - Cochin

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Trooppisia rantoja ja ylängön teeviljelmiä 
 • Monipuolista kulttuuria ja historiaa
 • Keralan kuuluisan backwatersin laivahotellit
 • Värikästä paikallista elämää
 • Paljon erilaista nähtävää ja koettavaa

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - CHENNAI
Lento Suomesta Etelä-Intian Chennaihin. Chennai, entiseltä nimeltään Madras, on eteläisen Intian suurimpia keskuksia, kospopoliittinen suurkaupunki ja monipuolinen kulttuurin ja kaupan keskus, jossa voi ihailla mm. kauniita temppeleitä, historiallisia monumentteja ja trooppisia hiekkarantoja. Saavumme Chennaihin yöaikaan ja majoitumme hotelliimme.

PÄIVÄ 2 > CHENNAI
Aamiaisen jälkeen vietämme aamupäivän tutustuen Chennain nähtävyyksiin. Vierailemme mm. linnakemuseossa, kansallisessa taidegalleriassa, katedraalissa, Kapaleeswaran hindutemppelissä ja kaupungin laajoissa basaareissa. Iltapäivä vapaata aikaa kaupunkiin tutustumista tai ostoksia varten. (A)

PÄIVÄ 3 > MAMALLAPURAM (MAHABALIPURAM)
Jatkamme matkaa aamiaisen jälkeen ajamalla 60 kilometrin matkan Mamallapuramiin, joka on seitsemästä pagodastaan tunnettu rauhallinen rannikkokaupunki ja lomakohde Chennain eteläpuolella. Majoitumme hotelliin ranta-alueella ja vierailemme alueen historiallisilla raunioilla, jotka ovat levittäytyneet laajalle alueelle pitkin rannikkoa. Illalla vapaa-aikaa rannalla rentoutumiseen. (A)

PÄIVÄ 4 > PONDICHERRY
Aamiaisen jälkeen jätämme Mamallapuramin taaksemme ja matkustamme 160 kilometriä etelään kohti seuraavaa majapaikkaamme Pondicherryn (Puducherry) kaupunkia, joka on entinen Ranskan Intian siirtokunnan pääpaikka ja nykyinen Intian osavaltio. Ranskalaisten vaikutus näkyy kaupungissa edelleen esim. katolisten kirkkojen, rantabulevardien, ja Jeanne d’Arcin patsaan muodossa. Kaupunki on rauhallinen, monikansallinen ja viihtyisä kohde, jossa eri uskonnot tulevat hyvin toimeen keskenään. Jooga ja vedalainen lääketiede kukoistavat Pondicherryssä. Vierailemme kaupungissa mm. ashramissa ennen illallista. (A)

PÄIVÄ 5 > MADURAI
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu ajamalla sisämaahan kohti kaakkoa ja Madurain kaupunkia, joka sijaitsee Länsi-Ghatien vuoriston juurella. Kuuden tunnin ajomatkan jälkeen kirjaudumme hotelliin. Illalla vierailemme hindutemppelissä Aarti-seremoniassa, loppupäivä vapaata aikaa Maduraissa kaupunkiin tutustumista tai ostoksia varten. (A)

PÄIVÄ 6 > MADURAI
Aamupäivällä ohjelmassa on kaupunkikierros, jonka aikana käymme Shivalle omistetussa Meenakshin hindutemppelissä korkeine torneineen, sekä historiallisessa Tirumala Nayakin palatsissa, joka on tunnettu kauniista stukkoarkkitehtuuristaan. Iltapäivällä palaamme hotellille. (A)

PÄIVÄ 7 > MUNNAR
Maduraista matkaamme aamiaisen jälkeen kolmen tunnin matkan Tamil Nadun osavaltiosta Keralaan, Länsi-Ghatien vuoristossa sijaitsevaan Munnarin kaupunkiin, joka on leppeän viileässä vuoriston keskellä sijaitseva teenviljelyalueen keskus. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa kaupungilla kävelyyn tai hotellissa rentoutumiseen. (A)

PÄIVÄ 8 > MUNNAR
Tänään vierailemme opastetulla kierroksella Munnarin alueen teeplantaaseilla, jotka on perustettu brittien siirtomaavallan aikana. Teeplantaaseilla tutustumme teen tuotantoprosessiin ja alueen historiaan, sekä ihailemme vuoriston kauniita maisemia. Illalla vapaata aikaa. (A)

PÄIVÄ 9 > PERIYAR
Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen etelään kohti 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaa kuuluisaa Periyarin aluetta ja samannimistä kansallispuistoa, joka tunnetaan hienoista, rehevistä vuoristomaisemistaan sekä villieläimistään. Periyar on intianvillinorsujen turvapaikka, jossa viihtyvät myös mm. bengalintiikerit, erilaiset kauriit, apinat ja monipuolinen linnusto. Puiston eläimistöön voi monista intian kansallispuistoista poiketen tutustua myös kävellen. Majoitumme hotelliin lähellä kansallispuistoa. (A)

PÄIVÄ 10 > PERIYAR
Koko päivä aikaa Periyarin alueeseen tutustumista varten. Teemme mm. veneretken Periyar-järvellä. Veneestä on helppoa ja turvallista ihailla alueen eläimistöä. Yövymme Periyarissa. (A)

PÄIVÄ 11 > ALLEPPEY (ALAPPUZHA)
Aamiaisen jälkeen siirrymme kolmen tunnin ajomatkan 120 kilometrin päässä, Intian lounaisrannikolla sijaitsevaan Alleppeyhin, joka on tunnettu Keralan Backwaters -kanava-alueen keskuksena. Kaupunkia kutsutaankin leikkisästi Idän Venetsiaksi. Täällä yövymme tyylikkäästi asuntoveneessä. Veneen lipuessa hiljalleen läpi kanavien voimme ihailla Keralan luonnonkaunista, trooppista maaseutua riisipeltoineen, puutarhoineen ja eläimineen. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > COCHIN (KOCHI)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Kochin kaupunkiin, jossa yövymme suraavat kaksi yötä. Kochi, joka tunnetaan myös nimellä Cochin, on Arabianmeren rannikon laguunisaarille jo 1300-luvulla perustettu satamakaupunki Keralan osavaltion eteläosassa. Se on ollut vuosisatojen ajan Intian kaakkoisrannikon tärkein satama ja maustekaupan keskus. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa Kochissa. (A)

PÄIVÄ 13 > COCHIN (KOCHI)
Tänään tutustumme Kochin kaupunkiin opastetulla kierroksella. Vierailemme mm. myös hollantilaisena palatsina tunnetussa Mattancherryn palatsissa, jonka rakensivat itse asiassa portugalilaiset lahjaksi Cochinin maharadzalle. Palatsin sisäosat on koristeltu Ramayana-eepoksen tarinoita kuvaavilla seinämaalauksilla. Käymme myös 1500-luvulla rakennetussa juutalaisessa synagogassa sekä Intian vanhimmassa, portugalilaisten rakentamassa kirkossa. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen ja perinteinen tanssiesitys. (A,I)

PÄIVÄ 14 > KOCHI – HELSINKI
Siirtyminen Kochin kansainväliselle lentokentälle ja paluulennot Suomeen. (A)

PÄIVÄ 15 > SAAPUMINEN HELSINKIIN

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:

Chennai: Lemon Tree www.lemontreehotels.com
Mahabalipuram: Charriot Beach Resort www.charriotbeachresort.com
Pondicherry: Hotel Mansion www.cghearth.com
Madurai: Fortune Pandiyan www.fortunehotels.in
Munnar: The Tall Tree www.talltree.in
Periyar: Green Woods www.greenwoods.in
Alleppey: asuntovenemajoitus www.riverandcountry.com
Kochi: Holiday Inn www.ihg.com/cochin

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Trooppisia rantoja ja ylängön teeviljelmiä 
 • Monipuolista kulttuuria ja historiaa
 • Keralan kuuluisan backwatersin laivahotellit
 • Värikästä paikallista elämää
 • Paljon erilaista nähtävää ja koettavaa

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Autamme tarvittaessa viisumihakemuksen täyttämisessä. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Varaa matkalle noin 20–25€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Keralan osavaltion virallinen kieli on malayalam, Tamil Nadussa taas tamili. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. 

Etelä-Intian ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea. Lounaismonsuuni tuo alueelle runsaasti sateita kesäkuukausina. Lämpötilat ovat korkeita ympäri vuoden etenkin alavilla rannikkoalueilla, kun taas sisämaan vuoristoalueilla illat ja yöt saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.


Näytä Etelä-Intian parhaat palat -kiertomatka suuremmalla kartalla

Kulttuuripainotteinen kiertomatka eteläiseen Intiaan, Tamil Nadun, Pondicherryn ja Keralan osavaltioihin.

Trooppisen lämmin Etelä-intia tarjoaa niin vilkasta kaupunkielämää värikkäine basaareineen, siirtomaa-aikaisine palatseineen ja hindutemppeleineen kuin myös rauhallista maaseutua, historiallisia nähtävyyksiä ja pitkiä hiekkarantoja. Etelä-Intiassa erilaiset kulttuurit ovat kohdanneet pääosin rauhanomaisesti, ja alueelle ovat jättäneet jälkensä niin portugalilaiset, arabit, juutalaiset, hollantilaiset kuin brititkin, lukuisia intialaisia kansoja ja kulttuureita unohtamatta.

Chennain ja Kochin suurkaupunkien lisäksi näemme matkalla mm. Munnarin vuoristoalueen teeviljelmineen ja villinorsuistaan kuuluisan Periyarin kansallispuiston. Matkan kruunaa risteily ja yöpyminen asuntoveneessä Keralan rannikon kuuluisalla Backwaters- kanava-alueella.

Matkareitti: Chennai - Mamallapuram - Pondicherry - Madura - Munnar - Periyar - Alleppey - CochinMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - CHENNAI
Lento Suomesta Etelä-Intian Chennaihin. Chennai, entiseltä nimeltään Madras, on eteläisen Intian suurimpia keskuksia, kospopoliittinen suurkaupunki ja monipuolinen kulttuurin ja kaupan keskus, jossa voi ihailla mm. kauniita temppeleitä, historiallisia monumentteja ja trooppisia hiekkarantoja. Saavumme Chennaihin yöaikaan ja majoitumme hotelliimme.

PÄIVÄ 2 > CHENNAI
Aamiaisen jälkeen vietämme aamupäivän tutustuen Chennain nähtävyyksiin. Vierailemme mm. linnakemuseossa, kansallisessa taidegalleriassa, katedraalissa, Kapaleeswaran hindutemppelissä ja kaupungin laajoissa basaareissa. Iltapäivä vapaata aikaa kaupunkiin tutustumista tai ostoksia varten. (A)

PÄIVÄ 3 > MAMALLAPURAM (MAHABALIPURAM)
Jatkamme matkaa aamiaisen jälkeen ajamalla 60 kilometrin matkan Mamallapuramiin, joka on seitsemästä pagodastaan tunnettu rauhallinen rannikkokaupunki ja lomakohde Chennain eteläpuolella. Majoitumme hotelliin ranta-alueella ja vierailemme alueen historiallisilla raunioilla, jotka ovat levittäytyneet laajalle alueelle pitkin rannikkoa. Illalla vapaa-aikaa rannalla rentoutumiseen. (A)

PÄIVÄ 4 > PONDICHERRY
Aamiaisen jälkeen jätämme Mamallapuramin taaksemme ja matkustamme 160 kilometriä etelään kohti seuraavaa majapaikkaamme Pondicherryn (Puducherry) kaupunkia, joka on entinen Ranskan Intian siirtokunnan pääpaikka ja nykyinen Intian osavaltio. Ranskalaisten vaikutus näkyy kaupungissa edelleen esim. katolisten kirkkojen, rantabulevardien, ja Jeanne d’Arcin patsaan muodossa. Kaupunki on rauhallinen, monikansallinen ja viihtyisä kohde, jossa eri uskonnot tulevat hyvin toimeen keskenään. Jooga ja vedalainen lääketiede kukoistavat Pondicherryssä. Vierailemme kaupungissa mm. ashramissa ennen illallista. (A)

PÄIVÄ 5 > MADURAI
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu ajamalla sisämaahan kohti kaakkoa ja Madurain kaupunkia, joka sijaitsee Länsi-Ghatien vuoriston juurella. Kuuden tunnin ajomatkan jälkeen kirjaudumme hotelliin. Illalla vierailemme hindutemppelissä Aarti-seremoniassa, loppupäivä vapaata aikaa Maduraissa kaupunkiin tutustumista tai ostoksia varten. (A)

PÄIVÄ 6 > MADURAI
Aamupäivällä ohjelmassa on kaupunkikierros, jonka aikana käymme Shivalle omistetussa Meenakshin hindutemppelissä korkeine torneineen, sekä historiallisessa Tirumala Nayakin palatsissa, joka on tunnettu kauniista stukkoarkkitehtuuristaan. Iltapäivällä palaamme hotellille. (A)

PÄIVÄ 7 > MUNNAR
Maduraista matkaamme aamiaisen jälkeen kolmen tunnin matkan Tamil Nadun osavaltiosta Keralaan, Länsi-Ghatien vuoristossa sijaitsevaan Munnarin kaupunkiin, joka on leppeän viileässä vuoriston keskellä sijaitseva teenviljelyalueen keskus. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa kaupungilla kävelyyn tai hotellissa rentoutumiseen. (A)

PÄIVÄ 8 > MUNNAR
Tänään vierailemme opastetulla kierroksella Munnarin alueen teeplantaaseilla, jotka on perustettu brittien siirtomaavallan aikana. Teeplantaaseilla tutustumme teen tuotantoprosessiin ja alueen historiaan, sekä ihailemme vuoriston kauniita maisemia. Illalla vapaata aikaa. (A)

PÄIVÄ 9 > PERIYAR
Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen etelään kohti 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaa kuuluisaa Periyarin aluetta ja samannimistä kansallispuistoa, joka tunnetaan hienoista, rehevistä vuoristomaisemistaan sekä villieläimistään. Periyar on intianvillinorsujen turvapaikka, jossa viihtyvät myös mm. bengalintiikerit, erilaiset kauriit, apinat ja monipuolinen linnusto. Puiston eläimistöön voi monista intian kansallispuistoista poiketen tutustua myös kävellen. Majoitumme hotelliin lähellä kansallispuistoa. (A)

PÄIVÄ 10 > PERIYAR
Koko päivä aikaa Periyarin alueeseen tutustumista varten. Teemme mm. veneretken Periyar-järvellä. Veneestä on helppoa ja turvallista ihailla alueen eläimistöä. Yövymme Periyarissa. (A)

PÄIVÄ 11 > ALLEPPEY (ALAPPUZHA)
Aamiaisen jälkeen siirrymme kolmen tunnin ajomatkan 120 kilometrin päässä, Intian lounaisrannikolla sijaitsevaan Alleppeyhin, joka on tunnettu Keralan Backwaters -kanava-alueen keskuksena. Kaupunkia kutsutaankin leikkisästi Idän Venetsiaksi. Täällä yövymme tyylikkäästi asuntoveneessä. Veneen lipuessa hiljalleen läpi kanavien voimme ihailla Keralan luonnonkaunista, trooppista maaseutua riisipeltoineen, puutarhoineen ja eläimineen. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > COCHIN (KOCHI)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Kochin kaupunkiin, jossa yövymme suraavat kaksi yötä. Kochi, joka tunnetaan myös nimellä Cochin, on Arabianmeren rannikon laguunisaarille jo 1300-luvulla perustettu satamakaupunki Keralan osavaltion eteläosassa. Se on ollut vuosisatojen ajan Intian kaakkoisrannikon tärkein satama ja maustekaupan keskus. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa Kochissa. (A)

PÄIVÄ 13 > COCHIN (KOCHI)
Tänään tutustumme Kochin kaupunkiin opastetulla kierroksella. Vierailemme mm. myös hollantilaisena palatsina tunnetussa Mattancherryn palatsissa, jonka rakensivat itse asiassa portugalilaiset lahjaksi Cochinin maharadzalle. Palatsin sisäosat on koristeltu Ramayana-eepoksen tarinoita kuvaavilla seinämaalauksilla. Käymme myös 1500-luvulla rakennetussa juutalaisessa synagogassa sekä Intian vanhimmassa, portugalilaisten rakentamassa kirkossa. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen ja perinteinen tanssiesitys. (A,I)

PÄIVÄ 14 > KOCHI – HELSINKI
Siirtyminen Kochin kansainväliselle lentokentälle ja paluulennot Suomeen. (A)

PÄIVÄ 15 > SAAPUMINEN HELSINKIIN

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:

Chennai: Lemon Tree www.lemontreehotels.com
Mahabalipuram: Charriot Beach Resort www.charriotbeachresort.com
Pondicherry: Hotel Mansion www.cghearth.com
Madurai: Fortune Pandiyan www.fortunehotels.in
Munnar: The Tall Tree www.talltree.in
Periyar: Green Woods www.greenwoods.in
Alleppey: asuntovenemajoitus www.riverandcountry.com
Kochi: Holiday Inn www.ihg.com/cochin

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Autamme tarvittaessa viisumihakemuksen täyttämisessä. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Varaa matkalle noin 20–25€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Keralan osavaltion virallinen kieli on malayalam, Tamil Nadussa taas tamili. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. 

Etelä-Intian ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea. Lounaismonsuuni tuo alueelle runsaasti sateita kesäkuukausina. Lämpötilat ovat korkeita ympäri vuoden etenkin alavilla rannikkoalueilla, kun taas sisämaan vuoristoalueilla illat ja yöt saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.


Näytä Etelä-Intian parhaat palat -kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.