Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Ryhmän koko: 
  8-18/hlö
 • 1HH-lisä: 
  520 €
 • Valitse lähtöpäivä:
  28.04.2018 4390€ Varaa

Eteläisen Afrikan tähdet -kiertomatka, Namibia, Botswana & Zimbabwe

Safarimatka eteläisen Afrikan kauneimpiin luontokohteisiin. Koemme matkan aikana kolmen maan suosituimmat kohteet.

Eteläisen Afrikan kiertomatka vie meidät upeille Viktorian putouksille Zimbabween, sekä Botswanan ja Namibian eläimiä kuhiseviin luontokohteisiin kuten Choben ja Etoshan kansallispuistoihin sekä Okavangojoelle. Okavangojoki laskee Kalaharin aavikoille muodostaen laajan laguunien ja saarten labyrintin, maailman suurimman keitaan.

Vierailemme matkan aikana myös vähemmän tunnetuilla suojelualueilla Namibian Caprivin alueella, sekä tutustumme afrikkalaiseen elämänmenoon Rundun kaupungissa. Safarimatka huipentuu Viktorian putouksilla, jossa on tarjolla laaja valikoima aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Matkareitti: Windhoek - Etoshan kansallispuisto - Rundu - Mahango - Okavango-joki - Kwando-joki - Choben kansallispuisto - Kasane - Victorian putoukset

 

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kattava kiertomatka monipuolisiin luontokohteisiin
 • Myös paikallista elämää ja kulttuuria
 • Namibian ja Botswanan upeat suojelualueet
 • Kalaharin aavikolle laskeva Okavango-joki
 • Mahtavat Viktorian putoukset

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄT 1-2 > HELSINKI – WINDHOEK
Lennot yön yli Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin. Kaupunkiin saapuessamme huomaat Namibian kirjavan väestön koostuvan lukuisista eri kansoista. Windhoek sijaitsee 1650 metrin korkeudessa kauniiden vuoreen ympäröimässä laaksossa. Kaupunkikierros ja yöpyminen hotellissa.

PÄIVÄT 3-4 > ETOSHAN KANSALLISPUISTO
Ajamme Etoshan kansallispuistoon, jonka valtavasta alueesta neljännes on suolatasankoa. Sadekauden jälkeen alue kerää paljon eläimiä vesialtaiden äärelle. Etoshan alue tarjoaa erinomaiset puitteet villieläinten bongaukseen: alueella elää 114 nisäkäs-, 340 lintu- ja 110 matelijalajia. Teemme safariajeluja kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 5 > ETOSHA – RUNDU
Varhainen herätys ja puistoajelu Etoshassa, jonka jälkeen jatkamme matkaa Koillis-Namibian suurimpaan kaupunkiin Runduun. Tapaamme paikallisia ja tutustumme afrikkalaiseen elämään. Yöpyminen safarilodgessa. (A)

PÄIVÄ 6 > RUNDU - MAHANGU
Jatkamme matkaa Caprivin kaistalla sijaitsevalle Mahangun riistansuojelualueelle Okavango-joen äärellä. Mahangu tunnetaan runsaasta linnustostaan sekä muutamista harvinaisista lajeista, joita tavataan ainoastaan täällä. Iltapäivä aikaa nauttia luonnosta ja kauniista maisemista. (A,I)

PÄIVÄT 7–8 > OKAVANGO
Matkaamme Botswanaan kohti Okavangon suistoaluetta. Angolan ja Namibian läpi virtaava Okavango-joki jakaantuu Botswanassa suistoksi ja tuo mukanaan elämän tunkeutuessaan Kalaharin autiomaahan. Iltapäivä ja yöpyminen Botswanassa Okavangon varrella. Seuraavana iltana veneajelu joella. (A,I)

PÄIVÄ 9 > OKAVANGO - KWANDO
Jatkamme matkaa itään Namibian puoleiselle Kwando-joelle. Joen ympäristö on erinomaista lintujen bongausmaastoa. Joki tarjoaa myös perhokalastajille mahdollisuuksia narrata terävähampaisia tiikerikaloja. (A,I)

PÄIVÄT 10–11 > KWANDO – CHOBE
Matkaamme Botswanan kuuluisaan Choben kansallispuistoon. Choben alueen monipuolisessa maastossa asuu alueen pinta-alaan nähden uskomaton määrä eri eläin- ja lintulajeja. Saavuttuamme Chobeen teemme jokisafarin veneellä, jolloin on mahdollisuus nähdä muun muassa virtahepoja, krokotiilejä ja seeproja. Seuraavana päivänä safariajelu puistossa. Yöpyminen safarilodgessa. (A)

PÄIVÄT 12–13 > VIKTORIAN PUTOUKSET
Siirrymme kuljetuksella Zimbabwen puolelle, mahtaville Viktorian putouksille, joihin tutustumme kävelyretkellä. Putoukset ovat leveydeltään 1,7 kilometriä ja näkymät sanoinkuvaamattomat. Viktorian putousten ja Sambesijoen alueella on tarjolla runsaasti oheispalveluita ja aktiviteetteja. Olemme varanneet viimeiset päivät omien unelmien toteuttamiseen: voit tehdä lisämaksusta esim. ratsastusretkiä, benjihyppyjä tai maisemalentoja putousten yllä tai harrastaa koskenlaskua Sambesijoella. Yöpyminen hotellissa. (A)

PÄIVÄT 14–15 > VICTORIA FALLS - HELSINKI
Lentokenttäkuljetus ja paluulennot Suomeen. Saapuminen perille seuraavana päivänä. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Majoituspaikkoja on osassa matkan kohteista vähän ja ne ovat kooltaan pieniä. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin majoituspaikkojen saatavuuden vuoksi.

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kattava kiertomatka monipuolisiin luontokohteisiin
 • Myös paikallista elämää ja kulttuuria
 • Namibian ja Botswanan upeat suojelualueet
 • Kalaharin aavikolle laskeva Okavango-joki
 • Mahtavat Viktorian putoukset

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Botswanaan eikä Namibiaan alle 3kk matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Botswanassa otetaan 1.6.2017 alkaen käyttöön rajalla perittävä turistimaksu, 30USD/hlö. Zimbabwen turistiviisumin saa saavuttaessa rajalta. Viisumi maksaa 50 USD ja maksetaan paikan päällä käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Botswanaan ja Zimbabween matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malarian estolääkitys tarvitaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Namibian rahayksikkö Namibian dollari (NAD) on sidottu Etelä-Afrikan randiin, joka on myös käypä valuutta Namibiassa.Botswanan rahayksikkö on pula (BWP). Pula tarkoittaa setswanan kielellä sadetta - niin paljon vettä tässä kuivassa maassa arvostetaan. Zimbabwen oma valuutta on menettänyt arvonsa. Maassa käypää valuuttaa ovat mm. Etelä-Afrikan rand, Botswanan pula, eurot, US-dollarit (yleisimmin käytössä) tai Ison-Britannian punnat. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on matkan varrella niukasti.

Yleisimmät Namibiassa puhuttavat kielet ovat englanti, joka on myös maan virallinen kieli, afrikaans, saksa, oshivambo, herero ja nama. Botswanan viralliset kielet ovat englanti ja setswana. Zimbabwen viralliset kielet ovat shona, sindebele ja englanti. Englantia puhutaan kaikissa kolmessa maassa yleisesti.

Ilmasto Namibiassa ja Botswanassa on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parhainta aikaa vierailla Namibiassa ja Botswanassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 asteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Namibian rannikon vedet ovat koleita johtuen kylmistä merivirroista. Päivälämpötilat eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä eteläisessä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Safareilla on tapana jättää tippiä oppaille ja kuljettajille. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaalle.

KOHTEITAMME:

Victorian putoukset
Eräs maailman suurimmista ja kuuluisimmista vesiputouksista Zimbabwen ja Sambian rajalla. Enimmillään 108 metriä korkeat putoukset, jotka tunnetaan myös paikallisella nimellä Mosi-oa-Tunya, ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Putouksille pääsee helposti Zimbabwen Victoria Fallsin tai Sambian Livingstonen pikkukaupungeista.
 
Choben kansallispuisto
Runsaasta eläimistöstään tunnettu, 11 700km² laajuinen kansallispuisto ja suosittu safarikohde Botswanan pohjoisosassa, samannimisen joen varrella. Laaja suojelualue sisältää mm. suoalueita ja Afrikan tiheimmän norsukannan.
 
Okavango-joki
1600 km pituinen Afrikan neljänneksi pisin joki alkaa Angolan ylängöiltä ja laskee Namibian kautta Botswanan Kalaharin autiomaassa sijaitsevalle suistoalueelle. Okavangon suisto on ainutlaatuinen, laajimmillaan 15 000 km² laajuinen tulvatasanko ja suoalue keskellä Kalaharin autiomaa-aluetta. Ajoittain tulviva alue on tunnettu monipuolisesta eläimistöstään.
 
Etoshan kansallispuisto
Tämä 22 270 km² laajuinen kansallispuisto on eräs eteläisen Afrikan suurimpia suojelualueita. Se on suosittu safarikohde Namibian pohjoisosassa, valtavan Etoshan suola-altaan ympärillä. Muuten kuivalla alueella on useita juomapaikkoja, joiden ympärille eläimet kokoontuvat kuivalla kaudella. Puistoa hallitseva Etoshan suola-allas on 130 km pitkä ja lähes 50 km leveä ja täyttyy sadeaikana pohjoisesta Ambomaalta virtaavista vesiuomista, oshanoista, laajaksi järveksi, mutta muuttuu kuivan kauden aikana vähitellen rutikuivaksi, pölyäväksi suolatasangoksi. Sadekauden jälkeen järvelle muuttaa rannikolta pesimään tuhansia flamingoja ja pelikaaneja. Näiden lisäksi puistossa tavataan noin 340 lintulajia, 114 erilaista nisäkästä sekä 110 eri matelijaa. Norsujen, kirahvien, seeprojen sekä useiden antilooppi- ja gasellilajien lisäksi Etoshassa elää myös oma, kotoperäinen impala-antilooppilaji sekä harvinainen suippohuulisarvikuono. 
 
Windhoek
Namibian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa on noin 330 000 asukasta. Buurien toimesta noin vuonna 1840 perustettu Windhoek on nykyisin Namibian hallinnon ja talouselämän keskus. Se on rauhallinen ja kenties Afrikan turvallisin pääkaupunki. Saksan siirtomaa-ajoista on edelleen jonkin verran merkkejä nähtävissä. Windhoekia asuttavat yhdessä Namibian useat eri vähemmistökansat sekä eurooppalaisten jälkeläiset.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 

Youtube-videot: 

Safarimatka eteläisen Afrikan kauneimpiin luontokohteisiin. Koemme matkan aikana kolmen maan suosituimmat kohteet.

Eteläisen Afrikan kiertomatka vie meidät upeille Viktorian putouksille Zimbabween, sekä Botswanan ja Namibian eläimiä kuhiseviin luontokohteisiin kuten Choben ja Etoshan kansallispuistoihin sekä Okavangojoelle. Okavangojoki laskee Kalaharin aavikoille muodostaen laajan laguunien ja saarten labyrintin, maailman suurimman keitaan.

Vierailemme matkan aikana myös vähemmän tunnetuilla suojelualueilla Namibian Caprivin alueella, sekä tutustumme afrikkalaiseen elämänmenoon Rundun kaupungissa. Safarimatka huipentuu Viktorian putouksilla, jossa on tarjolla laaja valikoima aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Matkareitti: Windhoek - Etoshan kansallispuisto - Rundu - Mahango - Okavango-joki - Kwando-joki - Choben kansallispuisto - Kasane - Victorian putoukset

 Matkaohjelma

PÄIVÄT 1-2 > HELSINKI – WINDHOEK
Lennot yön yli Namibian pääkaupunkiin Windhoekiin. Kaupunkiin saapuessamme huomaat Namibian kirjavan väestön koostuvan lukuisista eri kansoista. Windhoek sijaitsee 1650 metrin korkeudessa kauniiden vuoreen ympäröimässä laaksossa. Kaupunkikierros ja yöpyminen hotellissa.

PÄIVÄT 3-4 > ETOSHAN KANSALLISPUISTO
Ajamme Etoshan kansallispuistoon, jonka valtavasta alueesta neljännes on suolatasankoa. Sadekauden jälkeen alue kerää paljon eläimiä vesialtaiden äärelle. Etoshan alue tarjoaa erinomaiset puitteet villieläinten bongaukseen: alueella elää 114 nisäkäs-, 340 lintu- ja 110 matelijalajia. Teemme safariajeluja kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 5 > ETOSHA – RUNDU
Varhainen herätys ja puistoajelu Etoshassa, jonka jälkeen jatkamme matkaa Koillis-Namibian suurimpaan kaupunkiin Runduun. Tapaamme paikallisia ja tutustumme afrikkalaiseen elämään. Yöpyminen safarilodgessa. (A)

PÄIVÄ 6 > RUNDU - MAHANGU
Jatkamme matkaa Caprivin kaistalla sijaitsevalle Mahangun riistansuojelualueelle Okavango-joen äärellä. Mahangu tunnetaan runsaasta linnustostaan sekä muutamista harvinaisista lajeista, joita tavataan ainoastaan täällä. Iltapäivä aikaa nauttia luonnosta ja kauniista maisemista. (A,I)

PÄIVÄT 7–8 > OKAVANGO
Matkaamme Botswanaan kohti Okavangon suistoaluetta. Angolan ja Namibian läpi virtaava Okavango-joki jakaantuu Botswanassa suistoksi ja tuo mukanaan elämän tunkeutuessaan Kalaharin autiomaahan. Iltapäivä ja yöpyminen Botswanassa Okavangon varrella. Seuraavana iltana veneajelu joella. (A,I)

PÄIVÄ 9 > OKAVANGO - KWANDO
Jatkamme matkaa itään Namibian puoleiselle Kwando-joelle. Joen ympäristö on erinomaista lintujen bongausmaastoa. Joki tarjoaa myös perhokalastajille mahdollisuuksia narrata terävähampaisia tiikerikaloja. (A,I)

PÄIVÄT 10–11 > KWANDO – CHOBE
Matkaamme Botswanan kuuluisaan Choben kansallispuistoon. Choben alueen monipuolisessa maastossa asuu alueen pinta-alaan nähden uskomaton määrä eri eläin- ja lintulajeja. Saavuttuamme Chobeen teemme jokisafarin veneellä, jolloin on mahdollisuus nähdä muun muassa virtahepoja, krokotiilejä ja seeproja. Seuraavana päivänä safariajelu puistossa. Yöpyminen safarilodgessa. (A)

PÄIVÄT 12–13 > VIKTORIAN PUTOUKSET
Siirrymme kuljetuksella Zimbabwen puolelle, mahtaville Viktorian putouksille, joihin tutustumme kävelyretkellä. Putoukset ovat leveydeltään 1,7 kilometriä ja näkymät sanoinkuvaamattomat. Viktorian putousten ja Sambesijoen alueella on tarjolla runsaasti oheispalveluita ja aktiviteetteja. Olemme varanneet viimeiset päivät omien unelmien toteuttamiseen: voit tehdä lisämaksusta esim. ratsastusretkiä, benjihyppyjä tai maisemalentoja putousten yllä tai harrastaa koskenlaskua Sambesijoella. Yöpyminen hotellissa. (A)

PÄIVÄT 14–15 > VICTORIA FALLS - HELSINKI
Lentokenttäkuljetus ja paluulennot Suomeen. Saapuminen perille seuraavana päivänä. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Majoituspaikkoja on osassa matkan kohteista vähän ja ne ovat kooltaan pieniä. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin majoituspaikkojen saatavuuden vuoksi.

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Botswanaan eikä Namibiaan alle 3kk matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Botswanassa otetaan 1.6.2017 alkaen käyttöön rajalla perittävä turistimaksu, 30USD/hlö. Zimbabwen turistiviisumin saa saavuttaessa rajalta. Viisumi maksaa 50 USD ja maksetaan paikan päällä käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Botswanaan ja Zimbabween matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malarian estolääkitys tarvitaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Namibian rahayksikkö Namibian dollari (NAD) on sidottu Etelä-Afrikan randiin, joka on myös käypä valuutta Namibiassa.Botswanan rahayksikkö on pula (BWP). Pula tarkoittaa setswanan kielellä sadetta - niin paljon vettä tässä kuivassa maassa arvostetaan. Zimbabwen oma valuutta on menettänyt arvonsa. Maassa käypää valuuttaa ovat mm. Etelä-Afrikan rand, Botswanan pula, eurot, US-dollarit (yleisimmin käytössä) tai Ison-Britannian punnat. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä. Pankkiautomaatteja on matkan varrella niukasti.

Yleisimmät Namibiassa puhuttavat kielet ovat englanti, joka on myös maan virallinen kieli, afrikaans, saksa, oshivambo, herero ja nama. Botswanan viralliset kielet ovat englanti ja setswana. Zimbabwen viralliset kielet ovat shona, sindebele ja englanti. Englantia puhutaan kaikissa kolmessa maassa yleisesti.

Ilmasto Namibiassa ja Botswanassa on hyvin kuiva. Paikallinen kesä on Suomen talvella, jolloin lämpötila saattaa kohota yli 40 C-asteen. Parhainta aikaa vierailla Namibiassa ja Botswanassa ovat Suomen kevät ja syksy, jolloin lämpötila on 20-30 asteen välillä. Yöt ovat kylmiä aavikoilla, kun taas päivällä aurinko lämmittää tehokkaasti. Namibian rannikon vedet ovat koleita johtuen kylmistä merivirroista. Päivälämpötilat eivät yleensä kohoa yli 30 C-asteen touko-lokakuussa. Illat ja aikaiset aamut saattavat olla viileitä.

Tippikulttuuri on tyypillistä eteläisessä Afrikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää n.10-15 % laskun loppusummasta. Safareilla on tapana jättää tippiä oppaille ja kuljettajille. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaalle.

KOHTEITAMME:

Victorian putoukset
Eräs maailman suurimmista ja kuuluisimmista vesiputouksista Zimbabwen ja Sambian rajalla. Enimmillään 108 metriä korkeat putoukset, jotka tunnetaan myös paikallisella nimellä Mosi-oa-Tunya, ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Putouksille pääsee helposti Zimbabwen Victoria Fallsin tai Sambian Livingstonen pikkukaupungeista.
 
Choben kansallispuisto
Runsaasta eläimistöstään tunnettu, 11 700km² laajuinen kansallispuisto ja suosittu safarikohde Botswanan pohjoisosassa, samannimisen joen varrella. Laaja suojelualue sisältää mm. suoalueita ja Afrikan tiheimmän norsukannan.
 
Okavango-joki
1600 km pituinen Afrikan neljänneksi pisin joki alkaa Angolan ylängöiltä ja laskee Namibian kautta Botswanan Kalaharin autiomaassa sijaitsevalle suistoalueelle. Okavangon suisto on ainutlaatuinen, laajimmillaan 15 000 km² laajuinen tulvatasanko ja suoalue keskellä Kalaharin autiomaa-aluetta. Ajoittain tulviva alue on tunnettu monipuolisesta eläimistöstään.
 
Etoshan kansallispuisto
Tämä 22 270 km² laajuinen kansallispuisto on eräs eteläisen Afrikan suurimpia suojelualueita. Se on suosittu safarikohde Namibian pohjoisosassa, valtavan Etoshan suola-altaan ympärillä. Muuten kuivalla alueella on useita juomapaikkoja, joiden ympärille eläimet kokoontuvat kuivalla kaudella. Puistoa hallitseva Etoshan suola-allas on 130 km pitkä ja lähes 50 km leveä ja täyttyy sadeaikana pohjoisesta Ambomaalta virtaavista vesiuomista, oshanoista, laajaksi järveksi, mutta muuttuu kuivan kauden aikana vähitellen rutikuivaksi, pölyäväksi suolatasangoksi. Sadekauden jälkeen järvelle muuttaa rannikolta pesimään tuhansia flamingoja ja pelikaaneja. Näiden lisäksi puistossa tavataan noin 340 lintulajia, 114 erilaista nisäkästä sekä 110 eri matelijaa. Norsujen, kirahvien, seeprojen sekä useiden antilooppi- ja gasellilajien lisäksi Etoshassa elää myös oma, kotoperäinen impala-antilooppilaji sekä harvinainen suippohuulisarvikuono. 
 
Windhoek
Namibian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa on noin 330 000 asukasta. Buurien toimesta noin vuonna 1840 perustettu Windhoek on nykyisin Namibian hallinnon ja talouselämän keskus. Se on rauhallinen ja kenties Afrikan turvallisin pääkaupunki. Saksan siirtomaa-ajoista on edelleen jonkin verran merkkejä nähtävissä. Windhoekia asuttavat yhdessä Namibian useat eri vähemmistökansat sekä eurooppalaisten jälkeläiset.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.