Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Etiopian kiertomatka - heimot ja luonto

Etiopian Omo-laakso kätkee maisemiinsa lähes koko maailman rikkaimman ja parhaiten säilyneen heimokulttuurin. Afrikan mittapuullakin alueella on mahdollista kohdata uskomattoman aitoa alkuperäiskansojen elämää. Murzi-heimon huulikiekot, Dorze-heimon kauniit olkimajat, Banna-kansan värikkäät koristeet, Karo-heimon maalatut kasvot sekä ylänköerämaassa asuvat mantereen ainoat sudet ovat tämän ainutlaatuisen matkan kohokohtia, unohtamatta Etiopian olevan 863 lajillaan maailman linturikkain valtio. 

Kylien torit, paikallinen elämä ja paimentolaiset esittelevät kiertomatkan aikana upeaa ja monimuotoista Afrikkaa, jota et enää koe muualla. Monipuolinen matkaohjelma sisältää pitkiä siirtymisiä ja joitakin vaatimattomampia majapaikkoja, mutta elämyksiltään nämä alueet ovat turistimassojen ulkopuolella jokaisen kilometrin arvoisia.

Matkareitti: Addis Abeba - Arba Minch - Konso - Jinka - Mago - Turmi - Omorate - Yabelo - Yirga Alem - Dinsho - Goba - Sof Omar - Langano-järvi - Addis Abeba

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman parhaiten säilyneitä heimokulttuureja
 • Toistakymmentä eri heimoa legendaarisen Omo-laakson alueella
 • Mahdollisuus nähdä eri rituaaleja
 • Paikalliset kylät toreineen
 • Kansallispuistoissa etiopiansusia ja muita villieläimiä

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > ADDIS ABEBA

Lento Helsingistä Addis Abebaan, Etiopian pääkaupunkiin, saapuu perille myöhään yöllä. Kuljetus hotellille ja yöpyminen pääkaupungissa ennen seuraavana aamuna alkavaa automatkaa.

PÄIVÄ 2 > ARBA MINCH
Pitkän matkan varrelle osuu vierailut Gurage-heimon perheen luona sekä Oromo-sotureiden haudoille Tiyassa, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. Lounasta syödään Hosannassa ja illalla ehtii jaloitella Abessinian ylängön maisemissa. Majapaikasta on upeat näkymät Chamo-järvelle sekä Nechisarin kansallispuiston alueelle. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > CHAMO-JÄRVI & DORZE-HEIMO
Aamulla teemme veneretken järvelle jota asuttavat suuret krokotiilit sekä virtahevot ja lukuisat lintulajit kuten afrikankiljumerikotkat. Iltapäivällä vierailemme Dorze-kylässä ja tutustumme asukkaiden tapoihin ja mehiläispesämaisiin majoihin. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > HEIMOVIERAILUJA MATKALLA JINKAAN
Ensimmäinen pysähdyksemme on Konson kylän, jonka päälikön ollessa paikalla voimme vierailla hänen majassaan. Paikallinen museo esittelee puisia kaiverruksia heimon tarinoista. Matka jatkuu Gamolen vanhaan kylään, kuljemme myös Banna-, Tsemey- ja Ari-heimojen alueella. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > MURSIT & TURMI
Aamupäivän retki vie Magon kansallispuistoon, jota asuttavat kuuluisat Mursit. Heimo tunnetaan pelottavasta maineestaan sekä naisten huulikiekoista. Puistonvartija ja opas neuvottelevat heimojen kanssa kuvaamisesta. Etenkin Mursit tuntevat oman arvonsa vierailijoiden keskuudessa. Iltapäiväksi ajamme Turmiin, jossa tapaamme Banna- ja Tsemey-heimolaisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > OMORATE
Matka jatkuu lähelle Kenian rajaa, todella mielenkiintoisen Dassanetch-kansan maille. Teemme veneretken Omo-joella. Ylängön kylmät yöt vaihtuvat kuumiin päiviin. Iltapäivällä vuorossa on Hamer-heimon kylä, jossa voi tuurilla päästä seuraamaan Hamer-miesten härkähyppy-seremoniaa joka määrittää poikien koko loppuelämän kunnian ja luvan naida tyttö omasta heimosta. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > TURMIN MARKKINAT & KARO-HEIMO
Teemme retken Karo-heimon alueelle. Kehomaalauksista tunnetut Karot ovat legendan mukaan naamioituneet painajaisten jälkeen pahoilta hengiltä ihomaalein, mutta vierailijoiden iloksi maalaukset ovat muodostuneet osaksi heimon identiteettiä. Hamer-heimon seremonioiden ollessa käynnissä, voidaan tehdä myös tänne uusi vierailu. Iltapäivällä virailemme Turmin värikkäillä markkinoilla. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > YABELLO
Palaamme tuttua reittiä Konsoon josta jatkamme matkaa kohti Yabellon Borana-kylää. Matkalla voimme nähdä antilooppeja, pahkasikoja ja vain Etiopian ja Pohjois-Kenian alueilla esiintyviä kirahviantilooppeja. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > YIRGA ALEM
Teemme kävelyretken tuhansien termiittipesien värittämään maisemaan, joka tunnetaan etenkin lintuharrastajien keskuudessa. Aamun retken jälkeen nousemme takaisin ylänköalueelle, maiseman vaihtuessa nopeasti kahviplantaasien ja vehreän kasvillisuuden ympäröimäksi Abessinian tasangoksi. Vierailemme kahviplantaasilla ennen majoittumistamme tarhojen kupeeseen. Majapaikan alueella tavataan mm. hyeenoja ja korppikotkia. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > AWASSA, DINSHO & GOBA
Awassan kalatori ihastuttaa paikallisten kauppiaiden lisäksi lukuisilla suurilla linnuillaan kuten marabu-haikaroilla ja merikotkilla. Ohitamme Balen vuoriston, jäljitämme Etiopian kotoperäisiä menelikinantilooppeja ja lopuksi saavumme Sanetin ylängön kupeeseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > SANETIN YLÄNKÖ
Yli 3000 metrin korkeudessa sijaitseva ylänköerämaa tarjoaa hyvät puitteet nähdä Afrikan ainoita, uhanalaisia etiopiansusia sekä muita villieläimiä. Teemme koko päivän retken näihin uljaisiin vuoristomaisemiin. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > SOF OMARIN LUOLAT
Koko päivän retki alueelle, jossa joki katoaa maanalaisiin luolastoihin ja muovaa huimia kalliomuodostelmia. Lehmät, kamelit ja paikalliset ihmiset saapuvat virtaavan veden ääreen. Kohtaamme paikallisen oromo-heimon paimentolaisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 13 > LANGANO
Palaamme hyvää tietä Langano-järven rannalle jossa on vapaata aikaa rentoutua ja vaikka pulahtaa järven turvallisiin vesiin. (A,L,I)

PÄIVÄ 14 > ADDIS ABEBA
Viimeinen ajomatka vie takaisin maan pääkaupunkiin. Iltapäivällä voimme vierailla maan kansallismuseossa, jossa on esillä mm. 3,3 miljoonaa vuotta vanhan Lucyn luuranko. Läksiäisillallinen perinneravintolassa, myöhään illalla kuljetus lentokentälle ja paluulento kohti Suomea. (A,L,I)

PÄIVÄ 15 > HELSINKI
Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman parhaiten säilyneitä heimokulttuureja
 • Toistakymmentä eri heimoa legendaarisen Omo-laakson alueella
 • Mahdollisuus nähdä eri rituaaleja
 • Paikalliset kylät toreineen
 • Kansallispuistoissa etiopiansusia ja muita villieläimiä

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Etiopiaan tarvitaan viisumi, jonka Suomen kansalaiset saavat hankittua lentokentältä maahan saavuttaessa. Viisumi maksaa 17EUR / 20USD ja maksetaan käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Etiopian länsi- ja keskiosiin matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Etiopiaan matkustaville suositellaan kolera-, hepatiitti A- ja mahdollisesti myös B -rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://www.rokote.fi

Etiopian virallinen kieli on amhara, jota puhuu äidinkielenään noin 30% etiopialaisista. Lisäksi maassa puhutaan noin 80 muuta paikallista kieltä, joista suurimpia ovat oromo, somali, tigrinya ja sidamo. Suurta osaa paikallisista kielistä kirjoitetaan etiopialaisin aakkosin. Matkailun parissa työskentelevät etiopialaiset osaavat englantia. Maaseutualueilla englantia puhuvat lähinnä lapset ja nuoret.
 
Etiopian paikallinen valuutta on birr (ETB). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa eikä kuljettaa ulos maasta. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita, joita voi vaihtaa birreiksi paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on saatavilla vain suurimmissa kaupungeissa. Etiopia on hintatasoltaan edullisempi kuin muut Itä-Afrikan maat. Matkalla on pääosin täysihoito. Viisumimaksun lisäksi tarvitset jonkin verran paikallista valuuttaa ruokajuomiin, tippeihin ja matkamuistoihin. 
 
Etiopian ilmasto vaihtelee korkeuserojen perusteella ylätasankojen leudon ja alankojen trooppisen kuuman välillä. Kuiva kausi Etiopiassa kestää lokakuusta helmikuuhun. Sadekausia on kaksi: pitkät sateet kesäkuusta syyskuuhun ja lyhyet sateet ajoittain helmi- ja huhtikuun välillä. Lämpötilat Etiopian ylänköalueilla voivat talvisin (marras-tammikuussa) pudota öisin miinuksen puolelle. Muutenkin päivä- ja yölämpötilojen ero on suuri, joten ota mukaasi myös lämmintä vaatetta.
 
Juomarahakulttuuri Etiopiassa on yleistä, mutta juomarahan antaminen ei ole koskaan pakollista. Ravintoloissa laskuun lisätään yleensä 10% palvelumaksu ja 15% ALV-lisä. Tämän lisäksi asiakas antaa yleensä alle 10 birrin verran tippiä. Autonkuljettajien ja paikallisoppaiden tippeihin tarvitset yhteensä n. 50 EUR koko matkan ajalle.
 
Paikalliset ihmiset ovat erittäin kuvauksellisia, mutta muistathan kuitenkin kysyä aina luvan henkilöltä itseltään valokuvia ottaessa ja kunnioittaa myös heidän toiveitaan vastauksen ollessa kieltävä. Jotkut saattavat myös pyytää pientä, muutaman birrin maksua valokuvattavana olemisesta. Huomaathan myös, että sotilaskohteiden, siltojen ja lentokenttien kuvaaminen Etiopiassa on kiellettyä.
 
Youtube-videot: 

Näytä Etiopian heimot ja luonto suuremmalla kartalla

Etiopian Omo-laakso kätkee maisemiinsa lähes koko maailman rikkaimman ja parhaiten säilyneen heimokulttuurin. Afrikan mittapuullakin alueella on mahdollista kohdata uskomattoman aitoa alkuperäiskansojen elämää. Murzi-heimon huulikiekot, Dorze-heimon kauniit olkimajat, Banna-kansan värikkäät koristeet, Karo-heimon maalatut kasvot sekä ylänköerämaassa asuvat mantereen ainoat sudet ovat tämän ainutlaatuisen matkan kohokohtia, unohtamatta Etiopian olevan 863 lajillaan maailman linturikkain valtio. 

Kylien torit, paikallinen elämä ja paimentolaiset esittelevät kiertomatkan aikana upeaa ja monimuotoista Afrikkaa, jota et enää koe muualla. Monipuolinen matkaohjelma sisältää pitkiä siirtymisiä ja joitakin vaatimattomampia majapaikkoja, mutta elämyksiltään nämä alueet ovat turistimassojen ulkopuolella jokaisen kilometrin arvoisia.

Matkareitti: Addis Abeba - Arba Minch - Konso - Jinka - Mago - Turmi - Omorate - Yabelo - Yirga Alem - Dinsho - Goba - Sof Omar - Langano-järvi - Addis AbebaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > ADDIS ABEBA

Lento Helsingistä Addis Abebaan, Etiopian pääkaupunkiin, saapuu perille myöhään yöllä. Kuljetus hotellille ja yöpyminen pääkaupungissa ennen seuraavana aamuna alkavaa automatkaa.

PÄIVÄ 2 > ARBA MINCH
Pitkän matkan varrelle osuu vierailut Gurage-heimon perheen luona sekä Oromo-sotureiden haudoille Tiyassa, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. Lounasta syödään Hosannassa ja illalla ehtii jaloitella Abessinian ylängön maisemissa. Majapaikasta on upeat näkymät Chamo-järvelle sekä Nechisarin kansallispuiston alueelle. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > CHAMO-JÄRVI & DORZE-HEIMO
Aamulla teemme veneretken järvelle jota asuttavat suuret krokotiilit sekä virtahevot ja lukuisat lintulajit kuten afrikankiljumerikotkat. Iltapäivällä vierailemme Dorze-kylässä ja tutustumme asukkaiden tapoihin ja mehiläispesämaisiin majoihin. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > HEIMOVIERAILUJA MATKALLA JINKAAN
Ensimmäinen pysähdyksemme on Konson kylän, jonka päälikön ollessa paikalla voimme vierailla hänen majassaan. Paikallinen museo esittelee puisia kaiverruksia heimon tarinoista. Matka jatkuu Gamolen vanhaan kylään, kuljemme myös Banna-, Tsemey- ja Ari-heimojen alueella. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > MURSIT & TURMI
Aamupäivän retki vie Magon kansallispuistoon, jota asuttavat kuuluisat Mursit. Heimo tunnetaan pelottavasta maineestaan sekä naisten huulikiekoista. Puistonvartija ja opas neuvottelevat heimojen kanssa kuvaamisesta. Etenkin Mursit tuntevat oman arvonsa vierailijoiden keskuudessa. Iltapäiväksi ajamme Turmiin, jossa tapaamme Banna- ja Tsemey-heimolaisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > OMORATE
Matka jatkuu lähelle Kenian rajaa, todella mielenkiintoisen Dassanetch-kansan maille. Teemme veneretken Omo-joella. Ylängön kylmät yöt vaihtuvat kuumiin päiviin. Iltapäivällä vuorossa on Hamer-heimon kylä, jossa voi tuurilla päästä seuraamaan Hamer-miesten härkähyppy-seremoniaa joka määrittää poikien koko loppuelämän kunnian ja luvan naida tyttö omasta heimosta. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > TURMIN MARKKINAT & KARO-HEIMO
Teemme retken Karo-heimon alueelle. Kehomaalauksista tunnetut Karot ovat legendan mukaan naamioituneet painajaisten jälkeen pahoilta hengiltä ihomaalein, mutta vierailijoiden iloksi maalaukset ovat muodostuneet osaksi heimon identiteettiä. Hamer-heimon seremonioiden ollessa käynnissä, voidaan tehdä myös tänne uusi vierailu. Iltapäivällä virailemme Turmin värikkäillä markkinoilla. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > YABELLO
Palaamme tuttua reittiä Konsoon josta jatkamme matkaa kohti Yabellon Borana-kylää. Matkalla voimme nähdä antilooppeja, pahkasikoja ja vain Etiopian ja Pohjois-Kenian alueilla esiintyviä kirahviantilooppeja. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > YIRGA ALEM
Teemme kävelyretken tuhansien termiittipesien värittämään maisemaan, joka tunnetaan etenkin lintuharrastajien keskuudessa. Aamun retken jälkeen nousemme takaisin ylänköalueelle, maiseman vaihtuessa nopeasti kahviplantaasien ja vehreän kasvillisuuden ympäröimäksi Abessinian tasangoksi. Vierailemme kahviplantaasilla ennen majoittumistamme tarhojen kupeeseen. Majapaikan alueella tavataan mm. hyeenoja ja korppikotkia. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > AWASSA, DINSHO & GOBA
Awassan kalatori ihastuttaa paikallisten kauppiaiden lisäksi lukuisilla suurilla linnuillaan kuten marabu-haikaroilla ja merikotkilla. Ohitamme Balen vuoriston, jäljitämme Etiopian kotoperäisiä menelikinantilooppeja ja lopuksi saavumme Sanetin ylängön kupeeseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > SANETIN YLÄNKÖ
Yli 3000 metrin korkeudessa sijaitseva ylänköerämaa tarjoaa hyvät puitteet nähdä Afrikan ainoita, uhanalaisia etiopiansusia sekä muita villieläimiä. Teemme koko päivän retken näihin uljaisiin vuoristomaisemiin. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > SOF OMARIN LUOLAT
Koko päivän retki alueelle, jossa joki katoaa maanalaisiin luolastoihin ja muovaa huimia kalliomuodostelmia. Lehmät, kamelit ja paikalliset ihmiset saapuvat virtaavan veden ääreen. Kohtaamme paikallisen oromo-heimon paimentolaisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 13 > LANGANO
Palaamme hyvää tietä Langano-järven rannalle jossa on vapaata aikaa rentoutua ja vaikka pulahtaa järven turvallisiin vesiin. (A,L,I)

PÄIVÄ 14 > ADDIS ABEBA
Viimeinen ajomatka vie takaisin maan pääkaupunkiin. Iltapäivällä voimme vierailla maan kansallismuseossa, jossa on esillä mm. 3,3 miljoonaa vuotta vanhan Lucyn luuranko. Läksiäisillallinen perinneravintolassa, myöhään illalla kuljetus lentokentälle ja paluulento kohti Suomea. (A,L,I)

PÄIVÄ 15 > HELSINKI
Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Etiopiaan tarvitaan viisumi, jonka Suomen kansalaiset saavat hankittua lentokentältä maahan saavuttaessa. Viisumi maksaa 17EUR / 20USD ja maksetaan käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Etiopian länsi- ja keskiosiin matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Etiopiaan matkustaville suositellaan kolera-, hepatiitti A- ja mahdollisesti myös B -rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://www.rokote.fi

Etiopian virallinen kieli on amhara, jota puhuu äidinkielenään noin 30% etiopialaisista. Lisäksi maassa puhutaan noin 80 muuta paikallista kieltä, joista suurimpia ovat oromo, somali, tigrinya ja sidamo. Suurta osaa paikallisista kielistä kirjoitetaan etiopialaisin aakkosin. Matkailun parissa työskentelevät etiopialaiset osaavat englantia. Maaseutualueilla englantia puhuvat lähinnä lapset ja nuoret.
 
Etiopian paikallinen valuutta on birr (ETB). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa eikä kuljettaa ulos maasta. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita, joita voi vaihtaa birreiksi paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on saatavilla vain suurimmissa kaupungeissa. Etiopia on hintatasoltaan edullisempi kuin muut Itä-Afrikan maat. Matkalla on pääosin täysihoito. Viisumimaksun lisäksi tarvitset jonkin verran paikallista valuuttaa ruokajuomiin, tippeihin ja matkamuistoihin. 
 
Etiopian ilmasto vaihtelee korkeuserojen perusteella ylätasankojen leudon ja alankojen trooppisen kuuman välillä. Kuiva kausi Etiopiassa kestää lokakuusta helmikuuhun. Sadekausia on kaksi: pitkät sateet kesäkuusta syyskuuhun ja lyhyet sateet ajoittain helmi- ja huhtikuun välillä. Lämpötilat Etiopian ylänköalueilla voivat talvisin (marras-tammikuussa) pudota öisin miinuksen puolelle. Muutenkin päivä- ja yölämpötilojen ero on suuri, joten ota mukaasi myös lämmintä vaatetta.
 
Juomarahakulttuuri Etiopiassa on yleistä, mutta juomarahan antaminen ei ole koskaan pakollista. Ravintoloissa laskuun lisätään yleensä 10% palvelumaksu ja 15% ALV-lisä. Tämän lisäksi asiakas antaa yleensä alle 10 birrin verran tippiä. Autonkuljettajien ja paikallisoppaiden tippeihin tarvitset yhteensä n. 50 EUR koko matkan ajalle.
 
Paikalliset ihmiset ovat erittäin kuvauksellisia, mutta muistathan kuitenkin kysyä aina luvan henkilöltä itseltään valokuvia ottaessa ja kunnioittaa myös heidän toiveitaan vastauksen ollessa kieltävä. Jotkut saattavat myös pyytää pientä, muutaman birrin maksua valokuvattavana olemisesta. Huomaathan myös, että sotilaskohteiden, siltojen ja lentokenttien kuvaaminen Etiopiassa on kiellettyä.
 

Näytä Etiopian heimot ja luonto suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.