Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Indonesian kiertomatka – Jaava, Bali ja Lombok

Ainutlaatuisia kulttuurikohteita, huikeita maisemia ja hiekkarantoja Indonesiassa, maailman suurimmassa saaristossa.

Matkaamme monikulttuurisen Indonesian pääsaaren Jaavan halki maailmankuululle Balille, tutustuen samalla Jaavan kuuluisimpiin historiallisiin kohteisiin ja mahtaviin tulivuoriin. Borobudurin ja Prambananin mystiset temppelit, Bromon ja Ijenin aktiivisten tulivuorten kraatterit, vuortenrinteiden terassiviljelmät, koristeelliset hindutemppelit ja Indonesian kuvauksellinen maaseutu tulevat matkalla tutuiksi. Matkan lopuksi rentoudumme rannalla maanpäälliseksi paratiisiksikin nimitetyillä Gili-saarilla.

Matkareitti: Yogyakarta - Borobudur - Prambanan – Yogyakarta – Jombang – Mount Bromo – Ijen – Gilimanuk - Lovina – Kintamani - Ubud – Amed – Gili Trawangan - Mataram

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, viisumia, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Mielenkiintoinen matkaohjelma Jaavan ja Balin parhaissa kohteissa
 • Borobudurin ja Prambananin muinaiset temppelit
 • Mahtavat tulivuoret kraattereineen
 • Balin ja Gilin trooppiset hiekkarannat
 • Monipuolinen ruokakulttuuri

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI –
Lennot Suomesta yön yli Indonesiaan.

PÄIVÄ 2 > - JOGJAKARTA (L)
Saapuminen Jaavan saarelle, saaren keskiosassa sijaitsevaan Jogjakartan kaupunkiin. Kuljetus lentokentältä lounaalle paikalliseen ravintolaan ja sieltä hotelliin toipumaan pitkästä matkasta.

PÄIVÄ 3 > JOGJAKARTA, BOROBUDUR (A,L)
Aamiaisen jälkeen tutustumme Jogjakartan perinteisiin markkinoihin ja teemme kaupunkikierroksen tässä Indonesian entisessä pääkaupungissa.  Lounaan jälkeen matkaamme kaupungin länsipuolelle, mailmankuululle Borobudurin muinaiselle buddhalaistemppelille, joka on nykyisin UNESCOn maailmanperintökohde. Vierailemme myös muilla läheisillä muinaistemppeleillä ennen paluuta illaksi Jogjakartaan.

PÄIVÄ 4 > JOGJAKARTA, PRAMBANAN (L)
Aamupäivällä teemme parin tunnin pyöräilyretken maaseudulla Jogjakartan ulkupuolella nauttien samalla Merapi-tulivuoren ympäristön maisemista. Lounaan jälkeen tutustumme toiseen Jaavan kuuluisimmista muinaismuistomerkeistä, 800-luvulla rakennettuihin Prambananin hindutemppeleihin. Paluu Jogjakartaan illaksi. Keräämme illan päätteeksi matkatavarat hotellin aulaan seuraavan aamun junamatkaa varten.

PÄIVÄ 5 > JOMBANG – MT BROMO (A,L,I)
Aikainen herätys ja lähtö juna-asemalle, jossa nousemme Itä-Jaavalle, Jombangiin vievään junaan. Aamupäivällä voimmekin nauttia Jaavan kauniista maisemista junasta käsin. Jombangista n. 4 tunnin automatka mahtavan Bromo-tulivuoren rinteille Ngadisarin kylään, jossa yövymme.

PÄIVÄ 6 > MT BROMO – IJEN (A,L,I)
Aikainen herätys ja kuljetus jeepillä katsomaan auringonnousua Bromon tulivuoren ylle. Halukkaat voivat tehdä myös lyhyen ratsastusretken tulivuoren kalderalla ja kurkistaa aktiivisen tulivuoren kraatteriin. Paluu hotelliin aamiaiselle. Päivällä ajamme alas tulivuoren rinteiltä Jaavan itärannikolle. Pysähdymme matkalla Bentarin rannalla. Majoitumme Ijenin tulivuoren tuntumaan.

PÄIVÄ 7 >  MT IJEN (A,L,I)
Koko päivän retki Ijenin tulivuorelle. Ajamme jeepeillä 1850 metrin korkeudessa sijaitsevaan perusleiriin. Sieltä käsin halukkaat voivat tehdä kolmen kilometrin patikoinnin 2385 metriin aktiivisen tulivuoren huipulle, jossa turkoosinväristä kraatterijärveä ympäröivät rikkikaivokset. Patikointiretki ei ole helppo, mutta näkymä huipulta palkitsee ainutlaatuisuudellaan. Paluumatkalla majapaikkaamme nautimme lounaan entisellä hollantilaisella kahviplantaasilla ja nautimme naapurisaarelle Balille avautuvista maisemista.

PÄIVÄ 8 > IJEN – LOVINA (A)
Tänään siirrymme Jaavalta lautalla Balinsalmen yli Indonesian suosituimpaan matkakohteeseen, Jumalten saareksikin kutsutulle Balille, jossa vallitseva uskonto on muusta Indonesiasta poiketen hindulaisuus. Gilimanukin satamasta n. 2 tunnin autokuljetus Balin rauhalliselle ja kauniille pohjoisrannikolle Lovinaan. Iltapäivä vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen.

PÄIVÄ 9 > LOVINA – KINTAMANI – UBUD (A,L)
Aamupäivällä jatkamme matkaa kohti balilaisen kulttuurin kehtoa, Ubudin kaupunkia. Tutustumme matkan varrella hindulaisiin temppeleihin ja ihailemme Baturin tulivuorelle avautuvia maisemia Kintamanin vuoristokylässä. Saapuminen Ubudiin myöhään iltapäivällä.

PÄIVÄ 10 > UBUD (A,L)
Tänään on vuorossa retki Tegallangiin katsomaan Balin kuuluisia vuorenrinteiden terassiviljelmiä. Teemme kävelyretken kuvauksellisilla viljelmillä, vierailemme saaren kuuluisimman taiteilijan Antonio Blancon museossa ja käymme hindutemppelissä. Loppuiltapäivä vapaata aikaa Ubudissa.

PÄIVÄ 11 > UBUD – BESAKIH – AMED (A,L)
Aamiaisen jälkeen kierros Ubudin värikkäillä markkinoilla ennen lähtöä kohti Balin itärannikkoa. Matkalla vierailut entisessä kuninkaallisessa oikeustalossa ja Balin suurimmassa hindutemppelissä Besakihissa. Majoitumme rannikolle Amedin kylään, josta aukeavat näköalat Agungin tulivuorelle.

PÄIVÄ 12 >  AMED – GILI-SAARET (A,L)
Aika hyvästellä Bali. Aamiaisen jälkeen kuljetus satamaan ja tunnin venematka Lombokin luoteisrannikolla siajitseville Gili-saarille. Saaret ovat kuuluisia kauniista rannoistaan, koralliriutoistaan ja autottomuudestaan. Majoitumme saarista suurimmalle, Gili Trawanganille. Iltapäivä vapaata aikaa.

PÄIVÄ 13 > GILI TRAWANGAN (A)
Vapaata aikaa Gili Trawanganin saarella omiin retkiin, snorklaukseen tai rentoutumiseen rannalla.

PÄIVÄ 14 > GILI – MATARAM – (A)
Venekyyti Lombokin pääsaarelle ja sen pääkaupungin Mataramin lentokentälle, josta matka kohti kotimaata alkaa.

PÄIVÄ 15 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Mielenkiintoinen matkaohjelma Jaavan ja Balin parhaissa kohteissa
 • Borobudurin ja Prambananin muinaiset temppelit
 • Mahtavat tulivuoret kraattereineen
 • Balin ja Gilin trooppiset hiekkarannat
 • Monipuolinen ruokakulttuuri

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Indonesian viisumin saat saapuessa maahan lentokentältä. 30 päivää voimassa olevan viisumin hinta on 35 USD ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään yksi tyhjä sivu. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Indonesiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta, sekä Balin ulkopuolelle matkustaville myös malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Indonesian virallinen kieli on malaijin kieleen pohjautuva bahasa indonesia.  Maassa puhutaan yli 700 erilaista paikallista kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Indonesian rahayksikkö on rupia (IDR). Rahaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa tai nostaa pankkiautomaateista suuremmissa kaupungeissa. Luottokortilla maksaminen on Indonesiassa mahdollista lähinnä suuremmissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja siellä vallitsee lämmin trooppinen ilmasto. Sadekausi Balilla ja suurimmassa osassa Indonesiaa on marraskuusta maaliskuuhun ja kuiva kausi huhtikuusta lokakuuhun. Vuoristoalueilla ilmasto on jonkin verran rannikoita ja alavia alueita viileämpi. 

Youtube-videot: 

Ainutlaatuisia kulttuurikohteita, huikeita maisemia ja hiekkarantoja Indonesiassa, maailman suurimmassa saaristossa.

Matkaamme monikulttuurisen Indonesian pääsaaren Jaavan halki maailmankuululle Balille, tutustuen samalla Jaavan kuuluisimpiin historiallisiin kohteisiin ja mahtaviin tulivuoriin. Borobudurin ja Prambananin mystiset temppelit, Bromon ja Ijenin aktiivisten tulivuorten kraatterit, vuortenrinteiden terassiviljelmät, koristeelliset hindutemppelit ja Indonesian kuvauksellinen maaseutu tulevat matkalla tutuiksi. Matkan lopuksi rentoudumme rannalla maanpäälliseksi paratiisiksikin nimitetyillä Gili-saarilla.

Matkareitti: Yogyakarta - Borobudur - Prambanan – Yogyakarta – Jombang – Mount Bromo – Ijen – Gilimanuk - Lovina – Kintamani - Ubud – Amed – Gili Trawangan - MataramMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI –
Lennot Suomesta yön yli Indonesiaan.

PÄIVÄ 2 > - JOGJAKARTA (L)
Saapuminen Jaavan saarelle, saaren keskiosassa sijaitsevaan Jogjakartan kaupunkiin. Kuljetus lentokentältä lounaalle paikalliseen ravintolaan ja sieltä hotelliin toipumaan pitkästä matkasta.

PÄIVÄ 3 > JOGJAKARTA, BOROBUDUR (A,L)
Aamiaisen jälkeen tutustumme Jogjakartan perinteisiin markkinoihin ja teemme kaupunkikierroksen tässä Indonesian entisessä pääkaupungissa.  Lounaan jälkeen matkaamme kaupungin länsipuolelle, mailmankuululle Borobudurin muinaiselle buddhalaistemppelille, joka on nykyisin UNESCOn maailmanperintökohde. Vierailemme myös muilla läheisillä muinaistemppeleillä ennen paluuta illaksi Jogjakartaan.

PÄIVÄ 4 > JOGJAKARTA, PRAMBANAN (L)
Aamupäivällä teemme parin tunnin pyöräilyretken maaseudulla Jogjakartan ulkupuolella nauttien samalla Merapi-tulivuoren ympäristön maisemista. Lounaan jälkeen tutustumme toiseen Jaavan kuuluisimmista muinaismuistomerkeistä, 800-luvulla rakennettuihin Prambananin hindutemppeleihin. Paluu Jogjakartaan illaksi. Keräämme illan päätteeksi matkatavarat hotellin aulaan seuraavan aamun junamatkaa varten.

PÄIVÄ 5 > JOMBANG – MT BROMO (A,L,I)
Aikainen herätys ja lähtö juna-asemalle, jossa nousemme Itä-Jaavalle, Jombangiin vievään junaan. Aamupäivällä voimmekin nauttia Jaavan kauniista maisemista junasta käsin. Jombangista n. 4 tunnin automatka mahtavan Bromo-tulivuoren rinteille Ngadisarin kylään, jossa yövymme.

PÄIVÄ 6 > MT BROMO – IJEN (A,L,I)
Aikainen herätys ja kuljetus jeepillä katsomaan auringonnousua Bromon tulivuoren ylle. Halukkaat voivat tehdä myös lyhyen ratsastusretken tulivuoren kalderalla ja kurkistaa aktiivisen tulivuoren kraatteriin. Paluu hotelliin aamiaiselle. Päivällä ajamme alas tulivuoren rinteiltä Jaavan itärannikolle. Pysähdymme matkalla Bentarin rannalla. Majoitumme Ijenin tulivuoren tuntumaan.

PÄIVÄ 7 >  MT IJEN (A,L,I)
Koko päivän retki Ijenin tulivuorelle. Ajamme jeepeillä 1850 metrin korkeudessa sijaitsevaan perusleiriin. Sieltä käsin halukkaat voivat tehdä kolmen kilometrin patikoinnin 2385 metriin aktiivisen tulivuoren huipulle, jossa turkoosinväristä kraatterijärveä ympäröivät rikkikaivokset. Patikointiretki ei ole helppo, mutta näkymä huipulta palkitsee ainutlaatuisuudellaan. Paluumatkalla majapaikkaamme nautimme lounaan entisellä hollantilaisella kahviplantaasilla ja nautimme naapurisaarelle Balille avautuvista maisemista.

PÄIVÄ 8 > IJEN – LOVINA (A)
Tänään siirrymme Jaavalta lautalla Balinsalmen yli Indonesian suosituimpaan matkakohteeseen, Jumalten saareksikin kutsutulle Balille, jossa vallitseva uskonto on muusta Indonesiasta poiketen hindulaisuus. Gilimanukin satamasta n. 2 tunnin autokuljetus Balin rauhalliselle ja kauniille pohjoisrannikolle Lovinaan. Iltapäivä vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen.

PÄIVÄ 9 > LOVINA – KINTAMANI – UBUD (A,L)
Aamupäivällä jatkamme matkaa kohti balilaisen kulttuurin kehtoa, Ubudin kaupunkia. Tutustumme matkan varrella hindulaisiin temppeleihin ja ihailemme Baturin tulivuorelle avautuvia maisemia Kintamanin vuoristokylässä. Saapuminen Ubudiin myöhään iltapäivällä.

PÄIVÄ 10 > UBUD (A,L)
Tänään on vuorossa retki Tegallangiin katsomaan Balin kuuluisia vuorenrinteiden terassiviljelmiä. Teemme kävelyretken kuvauksellisilla viljelmillä, vierailemme saaren kuuluisimman taiteilijan Antonio Blancon museossa ja käymme hindutemppelissä. Loppuiltapäivä vapaata aikaa Ubudissa.

PÄIVÄ 11 > UBUD – BESAKIH – AMED (A,L)
Aamiaisen jälkeen kierros Ubudin värikkäillä markkinoilla ennen lähtöä kohti Balin itärannikkoa. Matkalla vierailut entisessä kuninkaallisessa oikeustalossa ja Balin suurimmassa hindutemppelissä Besakihissa. Majoitumme rannikolle Amedin kylään, josta aukeavat näköalat Agungin tulivuorelle.

PÄIVÄ 12 >  AMED – GILI-SAARET (A,L)
Aika hyvästellä Bali. Aamiaisen jälkeen kuljetus satamaan ja tunnin venematka Lombokin luoteisrannikolla siajitseville Gili-saarille. Saaret ovat kuuluisia kauniista rannoistaan, koralliriutoistaan ja autottomuudestaan. Majoitumme saarista suurimmalle, Gili Trawanganille. Iltapäivä vapaata aikaa.

PÄIVÄ 13 > GILI TRAWANGAN (A)
Vapaata aikaa Gili Trawanganin saarella omiin retkiin, snorklaukseen tai rentoutumiseen rannalla.

PÄIVÄ 14 > GILI – MATARAM – (A)
Venekyyti Lombokin pääsaarelle ja sen pääkaupungin Mataramin lentokentälle, josta matka kohti kotimaata alkaa.

PÄIVÄ 15 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Indonesian viisumin saat saapuessa maahan lentokentältä. 30 päivää voimassa olevan viisumin hinta on 35 USD ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään yksi tyhjä sivu. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Indonesiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta, sekä Balin ulkopuolelle matkustaville myös malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Indonesian virallinen kieli on malaijin kieleen pohjautuva bahasa indonesia.  Maassa puhutaan yli 700 erilaista paikallista kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Indonesian rahayksikkö on rupia (IDR). Rahaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa tai nostaa pankkiautomaateista suuremmissa kaupungeissa. Luottokortilla maksaminen on Indonesiassa mahdollista lähinnä suuremmissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja siellä vallitsee lämmin trooppinen ilmasto. Sadekausi Balilla ja suurimmassa osassa Indonesiaa on marraskuusta maaliskuuhun ja kuiva kausi huhtikuusta lokakuuhun. Vuoristoalueilla ilmasto on jonkin verran rannikoita ja alavia alueita viileämpi. 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumia, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.