Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  11 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Inkapolku-vaellus, Peru

Lähde matkalle inkojen mystiikantäyteisen kulttuurin sydänmaille Perun Andeilla, konkistadorien siirtomaavallan aikaisiin kaupunkeihin sekä Unescon maailmanperintökohteisiin.

Lennämme inkakulttuurin kehtoon, Cuscon kaupunkiin Andien vuoristoon. Tutustumme kolmen päivän ajan tämän inkojen historiallisen pääkaupungin ja sen ympäristön nähtävyyksiin. Upean Perun-matkan kruunaa neljän päivän vaellusosuus, joka seuraa inkojen polkuja Machu Picchun legendaarisille raunioille.

HUOM: Inkapolulle on saatavilla rajoitetusti vaelluslupia. Vaellusluvat myydään yleensä loppuun jo kauan ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, viimeistään 6kk ennen matkaasi.

Matkareitti: Lima - Cusco - Pisac - Ollantaytambo - Urubamba-joki - Llactapata - Wayllabamba - Pacaymayo - Sayaqmarca - Wiñay Wayna - Machu Picchu - Cusco - Lima

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset aterioineen. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Palkitseva vaellus legendaariselle Machu Picchulle
 • Cuscon historiallinen kaupunki ja inkojen Pyhän Laakson nähtävyydet
 • Hyvä totutteluohjelma ennen vaellusta
 • Vaellus kulkee aitoa inkojen polkua
 • Hyvät retkipalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

HUOM: Inkapolulle on saatavilla rajoitetusti vaelluslupia. Luvat myydään usein loppuun jo 6kk ennen lähtöä, joten olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin ennen matkaasi. Lähetä matkavarauksen yhteydessä passinkopiosi, jota vastaan vaellusluvat hankitaan. Varausmaksua ei palauteta, jos vaellusluvat on hankittu ja matka perutaan asiakkaan toimesta.  

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – LIMA

Lennot Perun pääkaupunkiin Limaan. Kuljetus lentokentältä rauhalliseen Mirafloresin kaupunginosaan, jonne majoittaudumme.

PÄIVÄ 2 > CUSCO
Lennämme Andien vuoristossa sijaitsevaan inkakulttuurin kehtoon, Cuscon kaupunkiin (3400 m). Inkavaltakunnan entinen pääkaupunki ja nykyinen UNESCOn maailmanperintökohde Cusco on Perun vanhin yhtäjaksoisesti asuttu kaupunki.

Espanjalaisten valloittajien saapuessa vuonna 1532 inkat hallitsivat Cuscosta käsin Pohjois-Argentiinasta aina Kolumbian rajalle asti ulottuvaa valtakuntaansa. Legendan mukaan kaupunki rakennettiin alunperin inkojen pyhän eläimen puuman muotoon. Otamme ensimmäisen päivän Cuscossa rauhallisesti ohueen ilmanalaan totutellen.(A)

PÄIVÄ 3 > CUSCO
Lähdemme aamupalan jälkeen tutustumaan Cuscon kaupunkiin, joka on mielenkiintoinen sekoitus inkojen kulttuuriperinteitä sekä siirtomaavallan aikaista arkkitehtuuria. Historia näkyy Cuscossa joka puolella; Kaupungissa on lukuisia vanhoja inkamuureja, kapeita mukulakivikatuja, sekä vanhojen inkapalatsien päälle rakennettuja kauppiaiden taloja ja kirkkoja. Vierailemme Plaza del Armasilla ja inkaraunioilla. Iltapäivä omaa aikaa tutustua Cuscon kapeisiin kujiin ja markkinoihin omin päin. (A)

PÄIVÄ 4 > INKOJEN PYHÄ LAAKSO
Koko päivän retki inkojen pyhään laaksoon. Tutustumme päivän aikana inkojen pyhiin ja nerokkaasti rakennettuihin kohteisiin. Vierailemme mm. aikoinaan eloisan Ollantaytambon raunioilla sekä Pisacin värikkäillä markkinoilla. Yöpyminen Ollantaytambossa. (A)

PÄIVÄ 5 > INKAPOLKU-VAELLUS
Siirrymme Urubamba-joen varteen, josta aloitamme vaelluksemme kohti legendaarista Machu Picchua. Nautimme lounaan Llaqtapatan arkeologisilla raunioilla, minkä jälkeen nousemme Wayllabamban (3000 m) kylään ensimmäiseen leiripaikkaamme. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > INKAPOLKU-VAELLUS
Vaelluksen haastavin päivä. Nousemme rauhallisesti 4200 metriä korkean Warmiwañuscan solan yli, joka on vaelluksemme korkein kohta. Solan jälkeen laskeudumme leiripaikkaamme Pacaymayoon (3600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > INKAPOLKU-VAELLUS
Yksi vaelluksen monipuolisimmista päivistä. Ylitämme Runcuracay-solan ja tutustumme Sayacmarcan raunioihin. Matka jatkuu nyt vanhaa inkojen kiveämää polkua Phuyupatamarcan (3600 m) solan yli majapaikkaamme Wiñaywaynaan (2700 m). Näemme matkalla upeita vuoristometsiä ja lumihuippuisia vuoria. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > INKAPOLKU-VAELLUS & MACHU PICCHU
Vaelluksen viimeinen osa Intipunkun ”auringon portille”, josta avautuvat upeat näköalat Urubamban laaksoon ja legendaarisen Machu Picchun (2430 m) ylle. Machu Picchun kadonnut kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja koko Etelä-Amerikan tunnetuin arkeologinen nähtävyys. Kaupungin rauniot sijaitsevat kahden vuorenhuipun välisessä satulassa, Urubamba-joen yläpuolella. Rauniot ovat maisema-arkkitehtuuria parhaimmillaan. Ne jakaantuvat maatalous- ja kaupunkikortteleihin, jotka ovat toimineet papiston/ylhäistön asuin- ja palvontapaikkoina.

Inkojen 1400-luvulla perustama Machu Picchu hylättiin Inkavaltakunnan romahtamisen myötä. Espanjalaiset valloittajat eivät kuitenkaan koskaan löytäneet kaupunkia, ja se unohtui viidakon kätköön vuosisadoiksi. Amerikkalainen tutkija Hiram Bingham löysi rauniot uudelleen vuonna 1911. Vierailu Machu Picchulla kruunaa vierailun Perussa. Tutustumme inkojen kadonneen kaupungin legendoihin ja ihmeisiin ennen paluuta junalla ja autokyydillä Cuscoon. (A)

PÄIVÄ 9 > CUSCO
Vapaata aikaa ostoksiin ja rentoutumiseen Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 10 > CUSCO - LIMA - 
Kuljetus lentokentälle ja lennot Liman kautta Helsinkiin. (A)

PÄIVÄ 11 > - HELSINKI
Saapuminen suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIMAJOITUKSET:

Lima: Hotel José Antonio (www.hotelesjoseantonio.com) tai vastaava.
Cusco: Hotel Eco Inn (www.ecoinnhotels.com) tai vastaava.
Ollantaytambo: Hotel Pakaritampu (www.pakaritampu.com) tai vastaava.

MAJOITUS VAELLUKSELLA

Vaelluspolun varrella ei ole pysyvää asutusta tai mahdollisuutta nukkua majataloissa. Tästä syystä vaellus tehdään telttamajoituksella. Teltat ovat hyvätasoisia ja siistejä kahden hengen telttoja. Telttaleirissä on myös teltta-wc, sekä ruokailuteltta, jossa nautitaan lämpimät aamiaiset sekä illallinen. Ruokailuteltassa voi myös illalla nauttia teetä, naposteltavaa ja viettää aikaa ryhmän kanssa. Vaellushenkilökunta vastaa leirien pystyttämisestä sekä kaikesta ruoka- ja juomahuollosta vaelluksen ajan. Leirintävarusteet kulkevat kantajien kyydissä.

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Palkitseva vaellus legendaariselle Machu Picchulle
 • Cuscon historiallinen kaupunki ja inkojen Pyhän Laakson nähtävyydet
 • Hyvä totutteluohjelma ennen vaellusta
 • Vaellus kulkee aitoa inkojen polkua
 • Hyvät retkipalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Inkapolku -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Vaelluksen aikana on telttamajoitus. Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Mikäli vierailet Amazonin alueella matkan jälkeen, suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi varauksen yhteydessä Mandala Travelin toimistolle. Inkapolulle on saatavissa rajoitettu määrä vaelluslupia. Luvat myydään yleensä loppuun jo vähintään puoli vuotta ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin ennen matkaa.

Inkapolku -vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Inkapolku -vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 7 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Perun kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin Cuscoon.

Korkein kohta Inkapolku-vaelluksen aikana on 4200 metriä merenpinnasta Kuolleen naisen solassa. Totuttaudumme ohueen ilmanalaan Cuscossa kahden päivän ajan ennen vaellukselle siirtymistä. Inkapolku-vaellus sopii erittäin hyvin ensivaellukseksi Andeilla.

Inkapolku-vaelluksella tarjottava ruoka on sekoitus perulaista ja eurooppalaista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Ateriat pitävät sisällään alkukeiton, pääruuan, jälkiruuan sekä kahvia, teetä ja kaakaota. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista täyttää omat juomapullot keitetyllä vedellä, joka on turvallista juoda.

Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Cordillera Vilcabamban vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Vaelluksella korkeimmissa leireissä lämpötilat saattavat pudota öisin - 5 °C. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Ilmasto Amazonin alueella on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Inkapolku-vaelluksella voit varata kantajien, paikallisoppaiden ja keittiöhenkilökunnan tippeihin yhteensä noin 40 - 60 € paikallisena valuuttana, riippuen vaellusryhmäsi koosta: pienemmässä ryhmässä yksittäiselle vaeltajalle tulee hieman enemmän maksettavaa kuin suuremmassa.  

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin (kun matka suuntautuu yli 3000m korkeuteen)

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Näytä Inkapolku -vaellusmatka Peru suuremmalla kartalla

Lähde matkalle inkojen mystiikantäyteisen kulttuurin sydänmaille Perun Andeilla, konkistadorien siirtomaavallan aikaisiin kaupunkeihin sekä Unescon maailmanperintökohteisiin.

Lennämme inkakulttuurin kehtoon, Cuscon kaupunkiin Andien vuoristoon. Tutustumme kolmen päivän ajan tämän inkojen historiallisen pääkaupungin ja sen ympäristön nähtävyyksiin. Upean Perun-matkan kruunaa neljän päivän vaellusosuus, joka seuraa inkojen polkuja Machu Picchun legendaarisille raunioille.

HUOM: Inkapolulle on saatavilla rajoitetusti vaelluslupia. Vaellusluvat myydään yleensä loppuun jo kauan ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, viimeistään 6kk ennen matkaasi.

Matkareitti: Lima - Cusco - Pisac - Ollantaytambo - Urubamba-joki - Llactapata - Wayllabamba - Pacaymayo - Sayaqmarca - Wiñay Wayna - Machu Picchu - Cusco - LimaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

HUOM: Inkapolulle on saatavilla rajoitetusti vaelluslupia. Luvat myydään usein loppuun jo 6kk ennen lähtöä, joten olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin ennen matkaasi. Lähetä matkavarauksen yhteydessä passinkopiosi, jota vastaan vaellusluvat hankitaan. Varausmaksua ei palauteta, jos vaellusluvat on hankittu ja matka perutaan asiakkaan toimesta.  

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – LIMA

Lennot Perun pääkaupunkiin Limaan. Kuljetus lentokentältä rauhalliseen Mirafloresin kaupunginosaan, jonne majoittaudumme.

PÄIVÄ 2 > CUSCO
Lennämme Andien vuoristossa sijaitsevaan inkakulttuurin kehtoon, Cuscon kaupunkiin (3400 m). Inkavaltakunnan entinen pääkaupunki ja nykyinen UNESCOn maailmanperintökohde Cusco on Perun vanhin yhtäjaksoisesti asuttu kaupunki.

Espanjalaisten valloittajien saapuessa vuonna 1532 inkat hallitsivat Cuscosta käsin Pohjois-Argentiinasta aina Kolumbian rajalle asti ulottuvaa valtakuntaansa. Legendan mukaan kaupunki rakennettiin alunperin inkojen pyhän eläimen puuman muotoon. Otamme ensimmäisen päivän Cuscossa rauhallisesti ohueen ilmanalaan totutellen.(A)

PÄIVÄ 3 > CUSCO
Lähdemme aamupalan jälkeen tutustumaan Cuscon kaupunkiin, joka on mielenkiintoinen sekoitus inkojen kulttuuriperinteitä sekä siirtomaavallan aikaista arkkitehtuuria. Historia näkyy Cuscossa joka puolella; Kaupungissa on lukuisia vanhoja inkamuureja, kapeita mukulakivikatuja, sekä vanhojen inkapalatsien päälle rakennettuja kauppiaiden taloja ja kirkkoja. Vierailemme Plaza del Armasilla ja inkaraunioilla. Iltapäivä omaa aikaa tutustua Cuscon kapeisiin kujiin ja markkinoihin omin päin. (A)

PÄIVÄ 4 > INKOJEN PYHÄ LAAKSO
Koko päivän retki inkojen pyhään laaksoon. Tutustumme päivän aikana inkojen pyhiin ja nerokkaasti rakennettuihin kohteisiin. Vierailemme mm. aikoinaan eloisan Ollantaytambon raunioilla sekä Pisacin värikkäillä markkinoilla. Yöpyminen Ollantaytambossa. (A)

PÄIVÄ 5 > INKAPOLKU-VAELLUS
Siirrymme Urubamba-joen varteen, josta aloitamme vaelluksemme kohti legendaarista Machu Picchua. Nautimme lounaan Llaqtapatan arkeologisilla raunioilla, minkä jälkeen nousemme Wayllabamban (3000 m) kylään ensimmäiseen leiripaikkaamme. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > INKAPOLKU-VAELLUS
Vaelluksen haastavin päivä. Nousemme rauhallisesti 4200 metriä korkean Warmiwañuscan solan yli, joka on vaelluksemme korkein kohta. Solan jälkeen laskeudumme leiripaikkaamme Pacaymayoon (3600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > INKAPOLKU-VAELLUS
Yksi vaelluksen monipuolisimmista päivistä. Ylitämme Runcuracay-solan ja tutustumme Sayacmarcan raunioihin. Matka jatkuu nyt vanhaa inkojen kiveämää polkua Phuyupatamarcan (3600 m) solan yli majapaikkaamme Wiñaywaynaan (2700 m). Näemme matkalla upeita vuoristometsiä ja lumihuippuisia vuoria. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > INKAPOLKU-VAELLUS & MACHU PICCHU
Vaelluksen viimeinen osa Intipunkun ”auringon portille”, josta avautuvat upeat näköalat Urubamban laaksoon ja legendaarisen Machu Picchun (2430 m) ylle. Machu Picchun kadonnut kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja koko Etelä-Amerikan tunnetuin arkeologinen nähtävyys. Kaupungin rauniot sijaitsevat kahden vuorenhuipun välisessä satulassa, Urubamba-joen yläpuolella. Rauniot ovat maisema-arkkitehtuuria parhaimmillaan. Ne jakaantuvat maatalous- ja kaupunkikortteleihin, jotka ovat toimineet papiston/ylhäistön asuin- ja palvontapaikkoina.

Inkojen 1400-luvulla perustama Machu Picchu hylättiin Inkavaltakunnan romahtamisen myötä. Espanjalaiset valloittajat eivät kuitenkaan koskaan löytäneet kaupunkia, ja se unohtui viidakon kätköön vuosisadoiksi. Amerikkalainen tutkija Hiram Bingham löysi rauniot uudelleen vuonna 1911. Vierailu Machu Picchulla kruunaa vierailun Perussa. Tutustumme inkojen kadonneen kaupungin legendoihin ja ihmeisiin ennen paluuta junalla ja autokyydillä Cuscoon. (A)

PÄIVÄ 9 > CUSCO
Vapaata aikaa ostoksiin ja rentoutumiseen Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 10 > CUSCO - LIMA - 
Kuljetus lentokentälle ja lennot Liman kautta Helsinkiin. (A)

PÄIVÄ 11 > - HELSINKI
Saapuminen suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIMAJOITUKSET:

Lima: Hotel José Antonio (www.hotelesjoseantonio.com) tai vastaava.
Cusco: Hotel Eco Inn (www.ecoinnhotels.com) tai vastaava.
Ollantaytambo: Hotel Pakaritampu (www.pakaritampu.com) tai vastaava.

MAJOITUS VAELLUKSELLA

Vaelluspolun varrella ei ole pysyvää asutusta tai mahdollisuutta nukkua majataloissa. Tästä syystä vaellus tehdään telttamajoituksella. Teltat ovat hyvätasoisia ja siistejä kahden hengen telttoja. Telttaleirissä on myös teltta-wc, sekä ruokailuteltta, jossa nautitaan lämpimät aamiaiset sekä illallinen. Ruokailuteltassa voi myös illalla nauttia teetä, naposteltavaa ja viettää aikaa ryhmän kanssa. Vaellushenkilökunta vastaa leirien pystyttämisestä sekä kaikesta ruoka- ja juomahuollosta vaelluksen ajan. Leirintävarusteet kulkevat kantajien kyydissä.

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Inkapolku -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Vaelluksen aikana on telttamajoitus. Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Mikäli vierailet Amazonin alueella matkan jälkeen, suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi varauksen yhteydessä Mandala Travelin toimistolle. Inkapolulle on saatavissa rajoitettu määrä vaelluslupia. Luvat myydään yleensä loppuun jo vähintään puoli vuotta ennen matka-ajankohtaa, joten olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin ennen matkaa.

Inkapolku -vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Inkapolku -vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 7 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Perun kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin Cuscoon.

Korkein kohta Inkapolku-vaelluksen aikana on 4200 metriä merenpinnasta Kuolleen naisen solassa. Totuttaudumme ohueen ilmanalaan Cuscossa kahden päivän ajan ennen vaellukselle siirtymistä. Inkapolku-vaellus sopii erittäin hyvin ensivaellukseksi Andeilla.

Inkapolku-vaelluksella tarjottava ruoka on sekoitus perulaista ja eurooppalaista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Ateriat pitävät sisällään alkukeiton, pääruuan, jälkiruuan sekä kahvia, teetä ja kaakaota. Ruokailujen yhteydessä on mahdollista täyttää omat juomapullot keitetyllä vedellä, joka on turvallista juoda.

Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Cordillera Vilcabamban vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Vaelluksella korkeimmissa leireissä lämpötilat saattavat pudota öisin - 5 °C. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Ilmasto Amazonin alueella on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Inkapolku-vaelluksella voit varata kantajien, paikallisoppaiden ja keittiöhenkilökunnan tippeihin yhteensä noin 40 - 60 € paikallisena valuuttana, riippuen vaellusryhmäsi koosta: pienemmässä ryhmässä yksittäiselle vaeltajalle tulee hieman enemmän maksettavaa kuin suuremmassa.  

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin (kun matka suuntautuu yli 3000m korkeuteen)

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Näytä Inkapolku -vaellusmatka Peru suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset aterioineen. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.