Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  13 päivää
 • Vaikeusaste:
 • 1HH-lisä: 
  180 €
 • Valitse lähtöpäivä:
  23.06.2018 2890€ Varaa

Kanadan Kalliovuoret -vaellus

Vaellusmatka Kanadan kuvauksellisimpiin maisemiin!

Kanadan länsiosaa hallitsevat mahtavat Kalliovuoret erottavat toisistaan Albertan provinssin preeriat ja Brittiläisen Kolumbian rannikon pohjoiset sademetsät. Täällä maisemia hallitsee villi luonto - havumetsät, kirkasvetiset vuoristojärvet ja monet yli 3000-metriset huiput jäätiköineen ja alppiniittyineen. 

Mielenkiintoisen vaellusohjelmamme aikana majoitumme teltoissa leirintäalueilla ja teemme päiväretkiä Jasperin, Banffin ja Kootenayn kansallispuistoissa, pienessä ryhmässä ja mukavasti täysihoidolla. Tutustumme matkalla myös Edmontonin kaupunkiin.

Matkareitti: Edmonton - Mt Edith Cavell - Jasper - Maligne Lake - Jasper - Lake Louise - Yoho Lake - Sentinel Pass - Bow Lake - Dolomite Pass - Lake Louise - Banff - Cory Pass - Stanley Glacier - Banff - Kananaskis - Edmonton

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kalliovuorten hienoimpia maisemia
 • Päiväretkiä vuoriston vaellusreiteillä
 • Kanadan kuuluisimpia retki- ja kuvauskohteita
 • Majoitus leirintäalueilla palveluineen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Ryhmäkoko: 10-12 hlö

Matkaohjelma: 

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - EDMONTON
Lennot Helsinki-Vantaalta Islannin kautta Kanadan Albertan provinssiin, Edmontonin kaupunkiin. Kuljetus hotellille ja yhteinen infotilaisuus matkan ohjelmasta.

PÄIVÄ 2 > EDMONTON - JASPER (A,L,I)
Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin autokuljetus Kanadan Kalliovuorten suurimpaan, Jasperin kansallispuistoon, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista Kanadassa. Ajamme Mount Edith Cavell -vuorelle, jossa teemme n. 4 tunnin päiväpatikoinnin Cavell Meadows Trail:illa. Majoitumme leirintäalueelle Jasperissa seuraavaksi kolmeksi yöksi.

PÄIVÄ 3 >SULPHUR SKYLINE TRAIL (A,L,I)
Tänään on ohjelmassa 5 tunnin päivävaellus Jasperin kansallispuistossa, hienoista vuoristomaisemistaan kuuluisalla Sulphur Skyline Trail -reitillä. Reitti ei sovellu korkean paikan kammoisille. Patikoinnin jälkeen rentoutumista kuumilla lähteillä ennen paluuta leirintäalueelle.

PÄIVÄ 4 >BALD HILLS, MALIGNE CANYON (A,L,I)
Tänään n. tunnin autokuljetus Maligne Laken seudulle, jossa teemme sääolosuhteista riippuen joko n. 5-6 tunnin haastavamman reitin Bald Hillsille tai 3 tunnin Opal Hills Trail -reitin. Sen jälkeen pysähdymme ja teemme vielä vapaaehtoisen 1,5 tunnin patikoinnin Maligne-kanjonissa ennen paluuta leirintäalueelle. 

PÄIVÄ 5 > ICEFIELDS PARKWAY - LAKE LOUISE (A,L,I)
Tänään siirrymme Jasperista toiseen Kanadan Kalliovuorten kuuluisaan kansallispuistoon, Banffiin, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde sekä maan vanhin kansallispuisto. Ohjelmassa on 6-7 tunnin ajomatka kuuluisaa maisemareittiä Icefields Parkway'ta pitkin Lake Louiseen. Pysähdymme matkan varrella Athabasca Falls -putoksilla, sekä teemme n. 2 tunnin patikointiretken Parker Ridgen alueella.  Majoitumme leirintäalueelle Lake Louisessa seuraavaksi 4 yöksi.

PÄIVÄ 6 > YOHO LAKE, ICELINE TRAIL (A,L,I)
Ensimmäinen patikointipäivä Banffin kansallispuistossa. Patikoimme Little Yoho Lake -järvelle, ja vaellamme myös osuuden Iceline Trail - reitistä Vice President -vuoren juurelle ja Takakkaw Falls -putouksille. Patikointia n. 5 tuntia. Palaamme illaksi Lake Louiseen. 

PÄIVÄ 7 > MORAINE LAKE, SENTINEL PASS (A,L,I)
Tänään n. 40min ajo Moraine Lake -järvelle, josta teemme n. 5 tunnin patikoinnin Sentinel Pass Trail -reitillä, josta avautuvat näkymät järveä ympäröivään Valley of Ten Peaks -laaksoon. Palaamme iltapäivän lopuksi leirintäalueelle.

PÄIVÄ 8 > BOW LAKE, DOLOMITE PASS (A,L,I)
Tänään on vuorossa ajo Bow Lake -järvelle, josta käsin patikoimme n. 4 tunnin matkan Dolomite Pass Trail -reittiä pitkin Helen Lake -järvelle. Ajan salliessa mahdollisuus jatkaa patikointia ylemmäs solaan. Paluu Helen Lakelta iltapäivän pääteeksi leirintäalueelle.

PÄIVÄ 9 > STANLEY GLACIER - BANFF (A,L,I)
Tänään ajamme Brittiläisen Kolumbian provinssin puolelle Kootenayn kansallispuistoon, jossa teemme 4 tunnin patikointiretken kauniilla Stanley Glacier -reitillä. Siirrymme patikointipäivän päätteeksi Banffin pikkukaupunkiin, jossa on mahdollisuus esim. varustetäydennysostoksiin. Majoitumme leirintäalueelle Banffissa seuraavaksi kahdeksi yöksi.

PÄIVÄ 10 > CORY PASS (A,L,I)
Tänään teemme noin 6 tunnin päivävaelluksen maisemallisesti vaikuttavassa Cory Pass -solassa, jota ympäröivät Mount Louisen, Mount Coryn ja Mount Edithin huiput.  Palaamme Banffiin iltapäivän päätteeksi.

PÄIVÄ 11 > BANFF -  KANANASKIS - EDMONTON (A,L)
Jätämme Kalliovuoret taaksemme. Teemme vielä viimeisen patikointiretken Canmoren alueella, Mt. Yamnuska-vuoren rinteillä, ja palaamme päivän päätteeksi takaisin Edmontoniin, jossa yövymme.

PÄIVÄ 12 > EDMONTON - (A)
Teemme vielä kaupunkikierroksen Edontonissa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kotimaahan.

PÄIVÄ 13 > - HELSINKI 
Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Ateriat vaelluksen aikana ovat piknikaterioita. Vaelluksen aikana telttamajoitus leirintäalueilla, Edmontonissa hotellimajoitus.

Lennämme Kanadaan Icelandairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kalliovuorten hienoimpia maisemia
 • Päiväretkiä vuoriston vaellusreiteillä
 • Kanadan kuuluisimpia retki- ja kuvauskohteita
 • Majoitus leirintäalueilla palveluineen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Kuljemme päiväretkien aikana vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Käveltävät päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat irti päiväpatikoinneistamme.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat Kanadaan eTA-matkustusluvan, joka tulee hakea Kanadan valtion internetsivuilta ennen matkaa: Canada.ca/eTA . Lupa maksaa 7 Kanadan dollaria ja on voimassa 5 vuotta tai passin uusimiseen saakka.

Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa vaellusaktiviteetit. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Kanadan rahayksikkö on Kanadan dollari (CAD). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttuamme. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa luottokortilla. Myös luottokortilla maksaminen on Kanadassa yleistä.

Ilmasto Kanadan Kalliovuorilla on mantereinen pitkine, kylmine ja lumisine talvineen ja lyhyine lämpimine kesineen. Sateita on Kalliovuorten itäosissa vähemmän kuin Kanadan länsirannikon puoleisilla rinteillä. Vuoristossa lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria, ja vaelluksella on syytä varautua kaikenlaiseen säähän.

Tippikulttuuri on tyypillistä Pohjois-Amerikassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, on tarjoilijoille hyvä jättää tippinä n. 10-15% laskun hinnasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteisen tipin paikallisoppaalle matkan lopuksi.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin (kun matka suuntautuu yli 3000m korkeuteen)

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Vaellusmatka Kanadan kuvauksellisimpiin maisemiin!

Kanadan länsiosaa hallitsevat mahtavat Kalliovuoret erottavat toisistaan Albertan provinssin preeriat ja Brittiläisen Kolumbian rannikon pohjoiset sademetsät. Täällä maisemia hallitsee villi luonto - havumetsät, kirkasvetiset vuoristojärvet ja monet yli 3000-metriset huiput jäätiköineen ja alppiniittyineen. 

Mielenkiintoisen vaellusohjelmamme aikana majoitumme teltoissa leirintäalueilla ja teemme päiväretkiä Jasperin, Banffin ja Kootenayn kansallispuistoissa, pienessä ryhmässä ja mukavasti täysihoidolla. Tutustumme matkalla myös Edmontonin kaupunkiin.

Matkareitti: Edmonton - Mt Edith Cavell - Jasper - Maligne Lake - Jasper - Lake Louise - Yoho Lake - Sentinel Pass - Bow Lake - Dolomite Pass - Lake Louise - Banff - Cory Pass - Stanley Glacier - Banff - Kananaskis - EdmontonMatkaohjelma

Ryhmäkoko: 10-12 hlö

Matkaohjelma: 

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - EDMONTON
Lennot Helsinki-Vantaalta Islannin kautta Kanadan Albertan provinssiin, Edmontonin kaupunkiin. Kuljetus hotellille ja yhteinen infotilaisuus matkan ohjelmasta.

PÄIVÄ 2 > EDMONTON - JASPER (A,L,I)
Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin autokuljetus Kanadan Kalliovuorten suurimpaan, Jasperin kansallispuistoon, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista Kanadassa. Ajamme Mount Edith Cavell -vuorelle, jossa teemme n. 4 tunnin päiväpatikoinnin Cavell Meadows Trail:illa. Majoitumme leirintäalueelle Jasperissa seuraavaksi kolmeksi yöksi.

PÄIVÄ 3 >SULPHUR SKYLINE TRAIL (A,L,I)
Tänään on ohjelmassa 5 tunnin päivävaellus Jasperin kansallispuistossa, hienoista vuoristomaisemistaan kuuluisalla Sulphur Skyline Trail -reitillä. Reitti ei sovellu korkean paikan kammoisille. Patikoinnin jälkeen rentoutumista kuumilla lähteillä ennen paluuta leirintäalueelle.

PÄIVÄ 4 >BALD HILLS, MALIGNE CANYON (A,L,I)
Tänään n. tunnin autokuljetus Maligne Laken seudulle, jossa teemme sääolosuhteista riippuen joko n. 5-6 tunnin haastavamman reitin Bald Hillsille tai 3 tunnin Opal Hills Trail -reitin. Sen jälkeen pysähdymme ja teemme vielä vapaaehtoisen 1,5 tunnin patikoinnin Maligne-kanjonissa ennen paluuta leirintäalueelle. 

PÄIVÄ 5 > ICEFIELDS PARKWAY - LAKE LOUISE (A,L,I)
Tänään siirrymme Jasperista toiseen Kanadan Kalliovuorten kuuluisaan kansallispuistoon, Banffiin, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde sekä maan vanhin kansallispuisto. Ohjelmassa on 6-7 tunnin ajomatka kuuluisaa maisemareittiä Icefields Parkway'ta pitkin Lake Louiseen. Pysähdymme matkan varrella Athabasca Falls -putoksilla, sekä teemme n. 2 tunnin patikointiretken Parker Ridgen alueella.  Majoitumme leirintäalueelle Lake Louisessa seuraavaksi 4 yöksi.

PÄIVÄ 6 > YOHO LAKE, ICELINE TRAIL (A,L,I)
Ensimmäinen patikointipäivä Banffin kansallispuistossa. Patikoimme Little Yoho Lake -järvelle, ja vaellamme myös osuuden Iceline Trail - reitistä Vice President -vuoren juurelle ja Takakkaw Falls -putouksille. Patikointia n. 5 tuntia. Palaamme illaksi Lake Louiseen. 

PÄIVÄ 7 > MORAINE LAKE, SENTINEL PASS (A,L,I)
Tänään n. 40min ajo Moraine Lake -järvelle, josta teemme n. 5 tunnin patikoinnin Sentinel Pass Trail -reitillä, josta avautuvat näkymät järveä ympäröivään Valley of Ten Peaks -laaksoon. Palaamme iltapäivän lopuksi leirintäalueelle.

PÄIVÄ 8 > BOW LAKE, DOLOMITE PASS (A,L,I)
Tänään on vuorossa ajo Bow Lake -järvelle, josta käsin patikoimme n. 4 tunnin matkan Dolomite Pass Trail -reittiä pitkin Helen Lake -järvelle. Ajan salliessa mahdollisuus jatkaa patikointia ylemmäs solaan. Paluu Helen Lakelta iltapäivän pääteeksi leirintäalueelle.

PÄIVÄ 9 > STANLEY GLACIER - BANFF (A,L,I)
Tänään ajamme Brittiläisen Kolumbian provinssin puolelle Kootenayn kansallispuistoon, jossa teemme 4 tunnin patikointiretken kauniilla Stanley Glacier -reitillä. Siirrymme patikointipäivän päätteeksi Banffin pikkukaupunkiin, jossa on mahdollisuus esim. varustetäydennysostoksiin. Majoitumme leirintäalueelle Banffissa seuraavaksi kahdeksi yöksi.

PÄIVÄ 10 > CORY PASS (A,L,I)
Tänään teemme noin 6 tunnin päivävaelluksen maisemallisesti vaikuttavassa Cory Pass -solassa, jota ympäröivät Mount Louisen, Mount Coryn ja Mount Edithin huiput.  Palaamme Banffiin iltapäivän päätteeksi.

PÄIVÄ 11 > BANFF -  KANANASKIS - EDMONTON (A,L)
Jätämme Kalliovuoret taaksemme. Teemme vielä viimeisen patikointiretken Canmoren alueella, Mt. Yamnuska-vuoren rinteillä, ja palaamme päivän päätteeksi takaisin Edmontoniin, jossa yövymme.

PÄIVÄ 12 > EDMONTON - (A)
Teemme vielä kaupunkikierroksen Edontonissa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kotimaahan.

PÄIVÄ 13 > - HELSINKI 
Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Ateriat vaelluksen aikana ovat piknikaterioita. Vaelluksen aikana telttamajoitus leirintäalueilla, Edmontonissa hotellimajoitus.

Lennämme Kanadaan Icelandairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Kuljemme päiväretkien aikana vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Käveltävät päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat irti päiväpatikoinneistamme.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat Kanadaan eTA-matkustusluvan, joka tulee hakea Kanadan valtion internetsivuilta ennen matkaa: Canada.ca/eTA . Lupa maksaa 7 Kanadan dollaria ja on voimassa 5 vuotta tai passin uusimiseen saakka.

Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa vaellusaktiviteetit. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Kanadan rahayksikkö on Kanadan dollari (CAD). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa joko Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttuamme. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa luottokortilla. Myös luottokortilla maksaminen on Kanadassa yleistä.

Ilmasto Kanadan Kalliovuorilla on mantereinen pitkine, kylmine ja lumisine talvineen ja lyhyine lämpimine kesineen. Sateita on Kalliovuorten itäosissa vähemmän kuin Kanadan länsirannikon puoleisilla rinteillä. Vuoristossa lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä ovat suuria, ja vaelluksella on syytä varautua kaikenlaiseen säähän.

Tippikulttuuri on tyypillistä Pohjois-Amerikassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, on tarjoilijoille hyvä jättää tippinä n. 10-15% laskun hinnasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteisen tipin paikallisoppaalle matkan lopuksi.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin (kun matka suuntautuu yli 3000m korkeuteen)

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.