Matkan tiedot

Keski-Aasian kiertomatka - Kirgisia, Kazakstan ja Uzbekistan

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret.

Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Turkestanin maailmanperintökohteiden loistokkaista moskeijoista AlmatynTaškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, eteläisen Kazakstanin aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

Matkareitti:  Bishkek - Burana - Cholpon-Ata - Bishkek - Almaty - Issyk - Turgen - Almaty - Shymkent - Otrar - Turkestan - Shymkent - Tashkent - Samarkand - Tashkent

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Vanhaa, monipuolista kulttuuria ja historiaa
 • Vähän vierailtuja kohteita
 • Keski-Aasian moderneja metropoleja
 • Silkkitien kauppakultturia
 • Matkalla näkee myös luontoa ja paikallista elämää

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – BISHKEK
Lennot Suomesta yön yli Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. 

PÄIVÄ 2 > BISHKEK – ISSYK-KUL (A) 
Saapuminen Bishkekiin aamuyöllä. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja lepoa.  Iltapäivällä noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla.

PÄIVÄ 3 > ISSYK-KUL - BISHKEK (A)
Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. 

PÄIVÄ 4 > BISHKEK - ALMATY (A)
Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme.  Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle.

PÄIVÄ 5 > ALMATY (A)
Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla.

PÄIVÄ 6 > ISSYK, TURGEN (A)
Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme Almatyyn ja siirrymme rautatieasemalle ja nousemme yöjunaan, joka matkaa kohti Kazakstanin kolmanneksi suurinta kaupunkia Šymkentiä. Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.

PÄIVÄ 7 > SHYMKENT, TURKESTAN 
Saavumme aikaisin aamulla eteläiseen Kazakstaniin, alkujaan 1100-luvulla perustettuun Šymkentin kaupunkiin. Teemme päiväretken eteläisen Kazakstanin aro- ja aavikkomaisemissa, vieraillen UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa, suufilaisen islamin perustajan mausoleumissa Turkestanin kaupungissa, sekä mongolien tuhoaman Otrarin muinaiskaupungin raunioilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Shymkentiin, jossa majoitumme.

PÄIVÄ 8 > SHYMKENT - TASHKENT (A)
Tänään on vuorossa reilun tunnin ajomatka Šymkentistä etelään Uzbekistanin rajalle. Rajamuodollisuuksien ja viisumien leimaamisen jälkeen siirrymme lyhyen loppumatkan rajan takana sijaitsevaan Uzbekistanin pääkaupunkiin, Taškentiin, jonne majoitumme.

PÄIVÄ 9 > TASHKENT - SAMARKAND (A) 
Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja 300km junamatka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Samarkandissa vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä Timur Lenkin mausoleumissa.

PÄIVÄ 10 > SAMARKAND (A)
Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin tutustumista, kohteinamme mm. Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. Vierailemme myös Siyobin basaarissa ja Samarkandin vanhojen hallitsijoiden haudoilla.

PÄIVÄ 11 > SAMARKAND – TASHKENT (A) 
Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella kaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. 

PÄIVÄ 12 > TASHKENT – HELSINKI (A) 
Paluulennot yön yli Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lennämme Keski-Aasiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

ESIMERKKIMAJOITUS: 

Bishkek: Asia Mountains Hotel tai vastaava
Issyk-Kul: Hotel Raduga tai vastaava
Almaty: Kazzhol Hotel tai vastaava
Shymkent: Dostyk Hotel tai vastaava
Tashkent: Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace
Samarkand: Konstantin Hotel / Malika Hotel

Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Vanhaa, monipuolista kulttuuria ja historiaa
 • Vähän vierailtuja kohteita
 • Keski-Aasian moderneja metropoleja
 • Silkkitien kauppakultturia
 • Matkalla näkee myös luontoa ja paikallista elämää

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Uzbekistaniin tarvitaan etukäteen hankittava viisumi. Hankimme ryhmälle kutsuviisumit hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumimaksu n. 40USD maksetaan maahan saavuttaessa, tilatut viisumit odottavat ryhmää rajalla. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkistakaa, että perusrokotuksenne ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saatte lääkäriltänne ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Varatkaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 15-20€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.

 

Youtube-videot: 

Keski-Aasian kiertomatkallamme koet muinaisen Silkkitien keidaskaupungit historiallisine nähtävyyksineen, aaltoilevat aavikot, elämää vilisevät basaarit ja lumihuippuiset vuoret.

Kiertomatka Uzbekistanin, Kazakstanin ja Kirgisian alueilla yhdistää kolmen Keski-Aasian valtion hienoimpia nähtävyyksiä, Samarkandin ja Turkestanin maailmanperintökohteiden loistokkaista moskeijoista AlmatynTaškentin ja Biškekin modernimpaan vilinään sekä Issyk Kulin vuoristojärven, eteläisen Kazakstanin aavikon ja Tienšan-vuoriston huikeisiin maisemiin.

Matkareitti:  Bishkek - Burana - Cholpon-Ata - Bishkek - Almaty - Issyk - Turgen - Almaty - Shymkent - Otrar - Turkestan - Shymkent - Tashkent - Samarkand - TashkentMatkaohjelma

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – BISHKEK
Lennot Suomesta yön yli Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin. 

PÄIVÄ 2 > BISHKEK – ISSYK-KUL (A) 
Saapuminen Bishkekiin aamuyöllä. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja lepoa.  Iltapäivällä noin viiden tunnin ajomatka (250km) Biškekistä itään. Vierailemme Buranan vanhalla minareetilla sekä kirgiisien perinteisessä ratsastusesityksessä ennen saapumista kauniiden vuoristomaisemien ympäröimälle Issyk Kulin suolajärvelle, joka oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. yövymme Cholpon-Atassa, järven pohjoisrannalla.

PÄIVÄ 3 > ISSYK-KUL - BISHKEK (A)
Tutustumme Cholpon-Atan historiallisiin nähtävyyksiin esihistoriallisessa ulkoilmamuseossa, jossa voimme ihastella mm. alueen noin 4000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Teemme myös tunnin mittaisen veneretken järvellä. Ihailtuamme Issyk Kulin järven maisemia palaamme illaksi Biškekiin. 

PÄIVÄ 4 > BISHKEK - ALMATY (A)
Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Bishkekissä. Iltapäivällä siirrymme autokuljetuksella (250km, n. 5h) rajan yli Kazakstanin puolelle ja edelleen Almatyn kaupunkiin, jonne majoitumme.  Kazakstan on Keski-Aasian valtioista ylivoimaisesti suurin, ja Almaty, entiseltä nimeltään Alma-Ata, on maan suurin kaupunki. Se oli myös maan pääkaupunki ennen kuin titteli siirtyi 1990-luvun lopulla presidentin määräyksellä pohjoisempana sijaitsevalle Astanalle.

PÄIVÄ 5 > ALMATY (A)
Koko päivä tutustumista Almatyn ja sen ympäristön nähtävyyksiin, mukaanlukien 1800-luvun lopulla rakennettu katedraali, basaari, keskusaukio sekä Kök-Toben kukkula, josta avautuvat hyvällä säällä hienot näköalat kaupunkiin sekä Tienshanin vuoristoon. Vierailemme myös vuoristossa kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Medeon luistelustadionilla.

PÄIVÄ 6 > ISSYK, TURGEN (A)
Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme päiväretkelle Tienšanin vuoristoon. Kohteinamme ovat Almatysta 90km (n. 1,5h) päässä sijaitsevat Issyk-järvi ja Turgenin vuoristosola. Molemmat alueet kuuluvat Ile-Alataun kansallispuistoon. Virkistäydyttyämme vuoriston luonnossa palaamme Almatyyn ja siirrymme rautatieasemalle ja nousemme yöjunaan, joka matkaa kohti Kazakstanin kolmanneksi suurinta kaupunkia Šymkentiä. Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.

PÄIVÄ 7 > SHYMKENT, TURKESTAN 
Saavumme aikaisin aamulla eteläiseen Kazakstaniin, alkujaan 1100-luvulla perustettuun Šymkentin kaupunkiin. Teemme päiväretken eteläisen Kazakstanin aro- ja aavikkomaisemissa, vieraillen UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa, suufilaisen islamin perustajan mausoleumissa Turkestanin kaupungissa, sekä mongolien tuhoaman Otrarin muinaiskaupungin raunioilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Shymkentiin, jossa majoitumme.

PÄIVÄ 8 > SHYMKENT - TASHKENT (A)
Tänään on vuorossa reilun tunnin ajomatka Šymkentistä etelään Uzbekistanin rajalle. Rajamuodollisuuksien ja viisumien leimaamisen jälkeen siirrymme lyhyen loppumatkan rajan takana sijaitsevaan Uzbekistanin pääkaupunkiin, Taškentiin, jonne majoitumme.

PÄIVÄ 9 > TASHKENT - SAMARKAND (A) 
Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja 300km junamatka pikajunalla Keski-Aasian kuuluisimpaan historialliseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tsingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Samarkandissa vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä Timur Lenkin mausoleumissa.

PÄIVÄ 10 > SAMARKAND (A)
Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin tutustumista, kohteinamme mm. Bibi Khanymin moskeija 1500-luvulta sekä Ugulbekin tähtitieteellinen observatorio 1400-luvulta. Vierailemme myös Siyobin basaarissa ja Samarkandin vanhojen hallitsijoiden haudoilla.

PÄIVÄ 11 > SAMARKAND – TASHKENT (A) 
Aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna takaisin Taškentiin, jossa tutustumme opastetulla kierroksella kaupungin vanhempiin osiin ja monumentteihin. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. 

PÄIVÄ 12 > TASHKENT – HELSINKI (A) 
Paluulennot yön yli Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lennämme Keski-Aasiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

ESIMERKKIMAJOITUS: 

Bishkek: Asia Mountains Hotel tai vastaava
Issyk-Kul: Hotel Raduga tai vastaava
Almaty: Kazzhol Hotel tai vastaava
Shymkent: Dostyk Hotel tai vastaava
Tashkent: Uzbekistan Hotel / Shodlik Palace
Samarkand: Konstantin Hotel / Malika Hotel

Yöjunassa majoitumme 4 hengen makuuhytteihin.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Uzbekistaniin tarvitaan etukäteen hankittava viisumi. Hankimme ryhmälle kutsuviisumit hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumimaksu n. 40USD maksetaan maahan saavuttaessa, tilatut viisumit odottavat ryhmää rajalla. Kirgisiaan ja Kazakstaniin Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 3 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkistakaa, että perusrokotuksenne ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saatte lääkäriltänne ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT), Uzbekistanin som (UZS) ja Kirgisian som (KGS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset päiväohjelman mukaan. Varatkaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 15-20€/vrk. Muistakaa myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki, Kazakstanissa ja Kirgisiassa virallisessa käytössä on paikallisten kazakin ja kirgiisin lisäksi venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Keski-Aasiassa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.