Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  11 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Keski-Kiinan kiertomatka: Peking, Xian & Chengdu

Mahtavia historiallisia nähtävyyksiä, pandakarhuja ja monituhatvuotista kulttuuria Kiinassa.

Monipuolinen Kiinan kiertomatkamme tutustuttaa niin Kiinan klassisimpiin nähtävyyksiin kuin harvemmin vierailtuihin, mutta varmasti yhtä vaikuttaviin maailmanperintökohteisiin. Matka alkaa Pekingistä, jossa tutustumme Kiinan muuriin ja kaupungin hienoimpiin nähtävyyksiin ennen tunnelmallista junamatkaa Longmenin luolille ja entiseen keisarilliseen pääkaupunkiin Xianiin. Xianin terrakotta-armeijaan tutustuttuamme jatkamme matkaa Chengdun pandakeskuksen ja  Leshanin ja Dazun maailmanperintökohteiden kautta mahtavan Jangtse-joen tuntumaan Chongqingiin, josta lennämme kotiin Finnairin siivin.

Matkareitti: Peking / Kiinan muuri – Luoyang / Longmen – Xian – Chengdu – Leshan – Dazu – Chongqing

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kiinan muuri
 • Pekingin hienot historialliset nähtävyydet
 • Xianin Terrakotta-armeija
 • Vierailu pandojen suojelukeskuksessa
 • Longmenin, Leshanin ja Dazun mahtavat maailmanperintökohteet
 • Matkaamme Kiinaan mukavasti Finnairin suorilla lennoilla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - PEKING
Suora lento yön yli Suomesta Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

PÄIVÄ 2 >  PEKING (L)
Saapuminen Pekingiin. Vierailemme Kiinan muurilla, hyvin säilyneessä ja rauhallisessa Mutianyun osassa. Kiinan muurin retken jälkeen kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 3 >  PEKING (A,L)
Tämä päivä on omistettu Pekingin nähtävyyksille. Opastettu kierros Pekingin historiallisiin kohteisiin: Taivaallisen rauhan aukiolle, keisarilliseen Kiellettyyn kaupunkiin,  Taivaan temppelin alueelle ja sitä ympäröivään puistoon, sekä keisarilliseen kesäpalatsiin.

PÄIVÄ 4 > PEKING – LUOYANG (A,L)
Aikainen aamiainen ja siirtyminen rautatieasemalle. Nousu junaan ja 4 tunnin tunnelmallinen junamatka Pekingistä länteen, Henanin maakuntaan ja Luoyangiin, jossa tutustumme erääseen Kiinan upeimmista historiallisista maailmanperintökohteista, Longmenin eli Lohikäärmeen portin luoliin, jotka ovat tunnettuja ikivanhoista, vuorenseinämiin louhituista buddha-patsaistaan. Yövymme Luoyangissa.

PÄIVÄ 5 > LUOYANG – XIAN (A,L)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme junalla. Parin tunnin junamatka vie meidät yhteen Kiinan keisarillisista pääkaupungeista, Xianiin. Xianissa tutustumme kaupunkiin polkupyöräillen. Vierailemme suuren villihanhen buddhalais-pagodalla sekä Kiinan suurimmassa moskeijassa ja Xianin ikivanhoissa muslimikortteleissa.

PÄIVÄ 6 >  XIAN & TERRAKOTTASOTILAAT (A,L)
Tänään lähdemme tutustumaan ehkä koko Kiinan kuuluisimpaan historialliseen kohteeseen, Qin-hallitsijan haudan upeaan terrakotta-armeijaan ja –hevosiin opastetulla retkellä Terrakottasotureiden löytöpaikalle perustettuun museoon. Iltapäivällä vielä vapaata aika Xianissa.

PÄIVÄ 7 > XIAN – CHENGDU (A,L)
Aamiaisen jälkeen kuljetus Xianin lentokentälle ja reilun tunnin mittainen lento etelään, Sichuanin maakunnan pääkaupunkiin Chengduun, jolla on yli 4000-vuotinen historia, ja joka toimi aikoinaan mm. Tang-dynastian pääkaupunkina. Chengdussa teemme iltapäivällä kaupunkikierroksen ja vierailemme mm. Wuhoun temppelissä.

PÄIVÄ 8 > CHENGDU (A,L)
Mitä olisi matka Kiinaan ilman visiittiä maan kansalliseläimen luona? Isopandoja elää vain Keski-Kiinassa, ja 75 % tämän uhanalaisen lajin kannasta on Sichuanissa. Tänään teemme retken Chengdusta käsin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan pandojen tutkimus- ja kasvatuskeskukseen, jossa isopandojen tutkimusta ja suojelua rahoitetaan mm. matkailutuloilla. Palaamme Chengduun iltapäivällä.

PÄIVÄ 9 > CHENGDU – LESHAN – DAZU (A,L)
Tänään siirrymme autokyydillä Chengdusta etelään Leshaniin, jossa teemme veneretken ihailemaan Emei-vuoren kylkeen kaiverrettua maailman suurinta buddha-patsasta, joka on eräs Kiinan vaikuttavimpia historiallisia maailmanperintökohteita. Leshanista jatkamme noin 3,5 tunnin matkan itään Dazuun, jossa yövymme.

PÄIVÄ 10 > DAZU – CHONGQING (A,L,I)
Aloitamme päivän retkellä Dazun kuuluisille, 600-luvulla tehdyille, Baoding- ja Beishan-vuoriin kaiverretuille patsaille. Dazun yhteensä n. 50 000 maailmanperintölistalla olevaa patsasta kuvaavat buddhalaisista, taolaisista ja kongfutselaisuudesta tunnettuja hahmoja ja periaatteita. Jatkamme sieltä 60 km eli n. 1,5 tunnin matkan Chongqingiin, joka oli tasavaltalaisen Kiinan Toisen Maailmansodan aikainen pääkaupunki. Chongqingissa vierailemme Renmin-aukiolla ja Kolmen Rotkon padon museossa ennen yhteistä jäähyväisillallista.

PÄIVÄ 11 > CHONGQING – HELSINKI (A)
Aamulla kuljetus lentokentälle ja suora paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:

Peking: Dongfang Hotel tai vastaava
Luoyang: Luoyang Peony Hotel tai vastaava
Xian: Xian Grand Metro Park Hotel tai vastaava
Chengdu: Gulou Holiday Inn Express tai vastaava
Dazu: Dazu Ramada Hotel tai vastaava
Chongqing: Wanyou Conifer Hotel tai vastaava

KOHTEITAMME:

Peking, 
Kiinan pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki, on Kiinan kulttuurin ja taiteen keskus, jossa on noin 20 miljoonan asukasta. Pekingin kaupungin historia ulottuu yli 3000 vuoden päähän. Sen pitkä historia näkyy katukuvassa vanhoina temppelialueina sekä
arkkitehtuurina, ja Peking onkin tunnettu lukuisista historiallisista vierailukohteistaan. Vanhat hutong-korttelit kuitenkin väistyvät kiivasta vauhtia pilvenpiirtäjien ja modernien kauppakeskusten alta ja autokanta kasvaa kovaa vauhtia. Peking onkin mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, tarjoten oivia mahdollisuuksia kulttuurinnälkäisten lisäksi myös shoppailijoille ja kulinaristeille.

Xian (Xi'an) oli aikoinaan yksi merkittävimmistä kaupungeista Kiinan historiassa. Sen keskeinen sijainti Silkkitien varrella johti siihen, että "Ikuisena kaupunkina" tunnettu Xian toimi aikoinaan 13 eri dynastian pääkaupunkina. Xian sijaitsee Kiinan keskiosassa ja asukkaita siellä on n. 4 miljoonaa. Xianin metropolialueella asuu n. 7,5 miljoonaa ihmistä. Tunnetuin nähtävyys kaupungissa ovat terrakottasotilaat, jotka sijaitsevat n. 40km päässä kaupungista.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Kiinan muuri
 • Pekingin hienot historialliset nähtävyydet
 • Xianin Terrakotta-armeija
 • Vierailu pandojen suojelukeskuksessa
 • Longmenin, Leshanin ja Dazun mahtavat maailmanperintökohteet
 • Matkaamme Kiinaan mukavasti Finnairin suorilla lennoilla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Viisumit anotaan Kiinan Suomen suurlähetystöstä ennen matkaa. Kiinan viisumi maksaa 60€. Huomioittehan myös, että passinne tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisätietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa Pekingissä ja muissa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Kiinan ilmasto on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Tippikulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.

Youtube-videot: 

Mahtavia historiallisia nähtävyyksiä, pandakarhuja ja monituhatvuotista kulttuuria Kiinassa.

Monipuolinen Kiinan kiertomatkamme tutustuttaa niin Kiinan klassisimpiin nähtävyyksiin kuin harvemmin vierailtuihin, mutta varmasti yhtä vaikuttaviin maailmanperintökohteisiin. Matka alkaa Pekingistä, jossa tutustumme Kiinan muuriin ja kaupungin hienoimpiin nähtävyyksiin ennen tunnelmallista junamatkaa Longmenin luolille ja entiseen keisarilliseen pääkaupunkiin Xianiin. Xianin terrakotta-armeijaan tutustuttuamme jatkamme matkaa Chengdun pandakeskuksen ja  Leshanin ja Dazun maailmanperintökohteiden kautta mahtavan Jangtse-joen tuntumaan Chongqingiin, josta lennämme kotiin Finnairin siivin.

Matkareitti: Peking / Kiinan muuri – Luoyang / Longmen – Xian – Chengdu – Leshan – Dazu – ChongqingMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - PEKING
Suora lento yön yli Suomesta Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin.

PÄIVÄ 2 >  PEKING (L)
Saapuminen Pekingiin. Vierailemme Kiinan muurilla, hyvin säilyneessä ja rauhallisessa Mutianyun osassa. Kiinan muurin retken jälkeen kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 3 >  PEKING (A,L)
Tämä päivä on omistettu Pekingin nähtävyyksille. Opastettu kierros Pekingin historiallisiin kohteisiin: Taivaallisen rauhan aukiolle, keisarilliseen Kiellettyyn kaupunkiin,  Taivaan temppelin alueelle ja sitä ympäröivään puistoon, sekä keisarilliseen kesäpalatsiin.

PÄIVÄ 4 > PEKING – LUOYANG (A,L)
Aikainen aamiainen ja siirtyminen rautatieasemalle. Nousu junaan ja 4 tunnin tunnelmallinen junamatka Pekingistä länteen, Henanin maakuntaan ja Luoyangiin, jossa tutustumme erääseen Kiinan upeimmista historiallisista maailmanperintökohteista, Longmenin eli Lohikäärmeen portin luoliin, jotka ovat tunnettuja ikivanhoista, vuorenseinämiin louhituista buddha-patsaistaan. Yövymme Luoyangissa.

PÄIVÄ 5 > LUOYANG – XIAN (A,L)
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme junalla. Parin tunnin junamatka vie meidät yhteen Kiinan keisarillisista pääkaupungeista, Xianiin. Xianissa tutustumme kaupunkiin polkupyöräillen. Vierailemme suuren villihanhen buddhalais-pagodalla sekä Kiinan suurimmassa moskeijassa ja Xianin ikivanhoissa muslimikortteleissa.

PÄIVÄ 6 >  XIAN & TERRAKOTTASOTILAAT (A,L)
Tänään lähdemme tutustumaan ehkä koko Kiinan kuuluisimpaan historialliseen kohteeseen, Qin-hallitsijan haudan upeaan terrakotta-armeijaan ja –hevosiin opastetulla retkellä Terrakottasotureiden löytöpaikalle perustettuun museoon. Iltapäivällä vielä vapaata aika Xianissa.

PÄIVÄ 7 > XIAN – CHENGDU (A,L)
Aamiaisen jälkeen kuljetus Xianin lentokentälle ja reilun tunnin mittainen lento etelään, Sichuanin maakunnan pääkaupunkiin Chengduun, jolla on yli 4000-vuotinen historia, ja joka toimi aikoinaan mm. Tang-dynastian pääkaupunkina. Chengdussa teemme iltapäivällä kaupunkikierroksen ja vierailemme mm. Wuhoun temppelissä.

PÄIVÄ 8 > CHENGDU (A,L)
Mitä olisi matka Kiinaan ilman visiittiä maan kansalliseläimen luona? Isopandoja elää vain Keski-Kiinassa, ja 75 % tämän uhanalaisen lajin kannasta on Sichuanissa. Tänään teemme retken Chengdusta käsin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan pandojen tutkimus- ja kasvatuskeskukseen, jossa isopandojen tutkimusta ja suojelua rahoitetaan mm. matkailutuloilla. Palaamme Chengduun iltapäivällä.

PÄIVÄ 9 > CHENGDU – LESHAN – DAZU (A,L)
Tänään siirrymme autokyydillä Chengdusta etelään Leshaniin, jossa teemme veneretken ihailemaan Emei-vuoren kylkeen kaiverrettua maailman suurinta buddha-patsasta, joka on eräs Kiinan vaikuttavimpia historiallisia maailmanperintökohteita. Leshanista jatkamme noin 3,5 tunnin matkan itään Dazuun, jossa yövymme.

PÄIVÄ 10 > DAZU – CHONGQING (A,L,I)
Aloitamme päivän retkellä Dazun kuuluisille, 600-luvulla tehdyille, Baoding- ja Beishan-vuoriin kaiverretuille patsaille. Dazun yhteensä n. 50 000 maailmanperintölistalla olevaa patsasta kuvaavat buddhalaisista, taolaisista ja kongfutselaisuudesta tunnettuja hahmoja ja periaatteita. Jatkamme sieltä 60 km eli n. 1,5 tunnin matkan Chongqingiin, joka oli tasavaltalaisen Kiinan Toisen Maailmansodan aikainen pääkaupunki. Chongqingissa vierailemme Renmin-aukiolla ja Kolmen Rotkon padon museossa ennen yhteistä jäähyväisillallista.

PÄIVÄ 11 > CHONGQING – HELSINKI (A)
Aamulla kuljetus lentokentälle ja suora paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:

Peking: Dongfang Hotel tai vastaava
Luoyang: Luoyang Peony Hotel tai vastaava
Xian: Xian Grand Metro Park Hotel tai vastaava
Chengdu: Gulou Holiday Inn Express tai vastaava
Dazu: Dazu Ramada Hotel tai vastaava
Chongqing: Wanyou Conifer Hotel tai vastaava

KOHTEITAMME:

Peking, 
Kiinan pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki, on Kiinan kulttuurin ja taiteen keskus, jossa on noin 20 miljoonan asukasta. Pekingin kaupungin historia ulottuu yli 3000 vuoden päähän. Sen pitkä historia näkyy katukuvassa vanhoina temppelialueina sekä
arkkitehtuurina, ja Peking onkin tunnettu lukuisista historiallisista vierailukohteistaan. Vanhat hutong-korttelit kuitenkin väistyvät kiivasta vauhtia pilvenpiirtäjien ja modernien kauppakeskusten alta ja autokanta kasvaa kovaa vauhtia. Peking onkin mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, tarjoten oivia mahdollisuuksia kulttuurinnälkäisten lisäksi myös shoppailijoille ja kulinaristeille.

Xian (Xi'an) oli aikoinaan yksi merkittävimmistä kaupungeista Kiinan historiassa. Sen keskeinen sijainti Silkkitien varrella johti siihen, että "Ikuisena kaupunkina" tunnettu Xian toimi aikoinaan 13 eri dynastian pääkaupunkina. Xian sijaitsee Kiinan keskiosassa ja asukkaita siellä on n. 4 miljoonaa. Xianin metropolialueella asuu n. 7,5 miljoonaa ihmistä. Tunnetuin nähtävyys kaupungissa ovat terrakottasotilaat, jotka sijaitsevat n. 40km päässä kaupungista.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Viisumit anotaan Kiinan Suomen suurlähetystöstä ennen matkaa. Kiinan viisumi maksaa 60€. Huomioittehan myös, että passinne tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisätietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa Pekingissä ja muissa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina, joka pohjautuu Pekingin alueella käytettävään murteeseen. Lisäksi maassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja kiinan kielen variaatioita. Englannin kielen osaaminen on niukkaa hotellien ja suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Kiinan ilmasto on yhtä monipuolinen kuin tämä suuri maakin: Pohjois-Kiinan Mantsurian kylmä ilmasto vaihtuu trooppiseksi Hainanin saarella ja maan etelärannikolla. Suurin osa maasta sijaitsee kuitenkin lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Kesällä kosteat ja talvella kuivat monsuunituulet vaikuttavat Kiinan ilmastoon. Itä-Kiinassa sataa suhteellisen runsaasti. Sateet keskittyvät kesän monsuunikauteen. Länsi-Kiinan sisämaassa taas ilmasto on hyvin kuiva. Ilmaston vaihteluun vaikuttavat paljon myös korkeuserot.

Tippikulttuuri on vierasta kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.