Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Vaikeusaste:
 • 1HH-lisä: 
  230 €
 • Valitse lähtöpäivä:

Khan Tengri Base Camp -vaellus, Kirgisia

Tienšanin vuoristo Keski-Aasiassa tarjoaa silmiähiveleviä vuoristomaisemia, koskematonta luontoa ja aitoa paimentolaiskulttuuria. Yli 7000 metriin kohoavat lumihuippuiset vuoret ulottuvat Himalajan pohjoispuolella Kiinasta Kazakstaniin ja Kirgisiaan, yhdistyen eteläisessä Kirgisiassa Pamirin vuoristoon.

Tutustumme vaellusmatkalla Kirgisian huikeisiin vuoristomaisemiin jäätiköineen. Teemme 9 päivän vuoristovaelluksen Tienšanin vuorilla.  Telttavaellus huipentuu 7010-metrisen Khan Tengrin huipun kupeeseen. Vaelluksen lopuksi ikimuistoinen lento helikopterikyydillä takaisin ihmisten ilmoille. Tutustumme matkalla myös Bishkekin ja Karakolin kaupunkeihin sekä Issyk-Kulin järveen.

Matkareitti: Bishkek - Karakol - At-Jailoo - Inylchek-jäätikkö - Putevodniy-jäätikkö - Mertzbacher-järvi - Komsomolskiy-jäätikkö - Dikiy-jäätikkö - Inylchekin eteläinen perusleiri – Karkara - Issyk-Kul - Burana - Bishkek

 

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman suurimpien vuoristojen kohtauspaikka
 • Vähän kuljettuja vaelluspolkuja
 • Majesteettiset jäätiköt
 • Jylhät lumihuiput ja kauniit vuoristojärvet
 • Majoitukset vaelluksella pysyvissä telttaleireissä
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - 
Lennot yön yli Suomesta Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin.

PÄIVÄ 2 > BISHKEK – KARAKOL 
Saapuminen Biškekiin aikaisin aamulla. Tienšanin lumihuippuiset vuoret siintävät jo horisontissa. Siirtyminen hotelliin lepäämään. Lyhyen levon ja aamiaisen jälkeen aloitamme pitkän, 8 tunnin ajomatkan Karakolin kaupunkiin, jossa yövymme. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 > KARAKOL - AT-JAILOO
Aamiaisen jälkeen tutustumme Karakolin pikkukaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme mm. moskeijassa ja ortodoksikirkossa. Lounaan jälkeen 5-6 tunnin autokuljetus Tienshanin vuoriston alarinteille, vaelluksemme alkupisteeseen At-Jailoon alppiniitylle (2500m), jossa nautimme illallisen ja yövymme telttaleirissä. (A,L,I)

PÄIVÄT 4 JA 5 > AT-JAILOO - IVA - GLINA
Vuoristovaellus alkaa. Ensimmäisenä vaelluspäivänä teemme aamiaisen jälkeen 5-7 tunnin vaellusosuuden Inylchek-joen vartta seuraillen Ivan leiripaikkaan (2900m). Mahtava Inylchekin jäätikkö, joka on suurin napa-alueiden ulkopuolella olevista jäätiköistä, häämöttää taustalla. Matkalla on virtapaikkojen ylityksiä. Seuraavana päivänä jatkamme n. 5-6 tunnin ajan mäkistä reittiä ohi Putevodnyin jäätikön Glinan leiriin (3100m), jossa yövymme. (A,L,I)

PÄIVÄT 6 JA 7 > GLINA - MERTZBACHER-JÄRVI
Ensin 5-6 tunnin vaelluspäivä 3400 metrin korkeuteen Mertzbacherin niitylle, jossa leiriydymme mahtavan jäätikön kupeessa. Seuraavana päivänä vaellamme eteläisen Inylchekin jäätikön halki saksalaisen tutkimusretkeilijän mukaan nimetylle jäätikköjärvelle. Palaamme illaksi takaisin leiriin. Vaellusta jäätiköllä yht. n. 4-5 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄT 8 JA 9 > MERTZBACHER - KOMSOMOLSKIY - DIKIY
5-6 tunnin vaellus haastavassa maastossa kohti ylävuoristoa Komsomolskiyn jäätikön kupeeseen, jossa yövymme 3800 metrissä. Ilma on täällä huomattavasti viileämpää ja maisemat sen kun paranevat, kun ryhmää ympäröivät useat vielä nimeämättömät ja kiipeämättömät, 5000-metriset huiput. Seuraavana päivänä 4-5 tunnin vaellus jäätikkömoreenia pitkin Dikiyn jäätikölle ja sieltä 3900 metrissä sijaitsevaan leiriimme, josta avautuvat hienot näkymät Khan Tengrin lisäksi mm. Pobedan ja Gorkin huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄT 10 JA 11 > KHAN TENGRI BASE CAMP
Seuraavaksi on vuorossa 5-6 tunnin vaellus jäätiköllä aina 4100 metrin korkeudella jäätikkömoreenilla sijaitsevalle eteläisen Inylchekin perusleirille saakka. Sieltä käsin ihailemme Khan Tengrin (7010m) ja Pobedan (7439m) lumihuippuja läheltä käsin. Yövymme seuraavat 2 yötä perusleirissä. Vapaa- ja varapäivä leirissä tai 5-6 tunnin vaellus Khan Tengri -vuoren ylärinteille, josta palaamme illaksi takaisin perusleiriin. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > BASE CAMP - KARKARA - ISSYK-KUL
Vaelluksemme päättyy. Aamiaisen jälkeen helikopterikyyti perusleiristä alas Karkaraan, josta jatkamme laskeutumista vuorilta 3 tunnin autokyydillä Issyk-Kul -järven rannalla sijaitsevaan majapaikkaamme. Kauniiden vuoristomaisemien ympäröimä Issyk Kulin suolajärvi oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. Yövymme paikallisessa hotellissa. (A,L,I) 

PÄIVÄ 13 > ISSYK KUL – BISHKEK
Aamupäivä vapaata aikaa rentoutumiseen Issyk-Kul -järven maisemissa. Lounaan jälkeen paluumatka autokyydillä Biškekiin. Matkalla Biškekiin pysähdymme Buranan vanhalla minareetilla. Yöpyminen Biškekissä. (A,L,I) 

PÄIVÄ 14 > BISHKEK
Aamiaisen jälkeen puolen päivän kiertoajelu Kirgisian pääkaupungissa. Vierailemme mm. museoissa ja basaarissa. Iltapäivä vapaata aikaa ostoksia tai rentoutumista varten. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen. (A,L,I) 

PÄIVÄ 15 > BISHKEK – HELSINKI 
Keskiyön jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

HUOM: Vaelluspäivinä lounaat ovat retkilounaita. 

Vaelluksella on pääosin 1-2 hengen telttamajoitus, ota oma makuupussi mukaan. 

Lennämme Kirgisiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Maailman suurimpien vuoristojen kohtauspaikka
 • Vähän kuljettuja vaelluspolkuja
 • Majesteettiset jäätiköt
 • Jylhät lumihuiput ja kauniit vuoristojärvet
 • Majoitukset vaelluksella pysyvissä telttaleireissä
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Kirgisian vaellusmatkalla kuljemme vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Päivämatkat vaelluksella ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 9.00. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana kävellään ryhmässä, sillä alueella ei ole merkittyjä polkuja. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan leirissä 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kirgisiaan. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kirgisiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksesi tulee kattaa vuoristotaudin aiheuttamat oireet ja oleskelu yli 4000 metrin korkeudessa, sekä mahdollinen helikopterievakuointi.

Kirgisian viralliset kielet ovat kirgiisi ja venäjä. Englantia maassa ei juuri puhuta, mutta venäjän taidoista on suurta hyötyä.

 
Kirgisian rahayksikkö on som (KGS). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttuamme. Euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi usein nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen ei ole maassa tavallista.
 
Kirgisian ilmasto on mantereinen ja vaihtelee kuivasta aroilmastosta kylmään ja karuun vuoristoilmastoon. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä ja kesät lyhyitä ja kuumia. Vuoristossa lämpötilojen vaihtelu on suurta myös päivän ja yön välillä.
 
Vaelluksella hevoskuskeille/kantajille annettava varustemäärä on 12 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin. 
 
Pullotettua vettä on tarjolla ajoneuvoissa ja lisää voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, ja/tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Kävelysauvat on myös hyvä olla mukana, ne auttavat purojen ylityksissä ja sorarinteillä kuljettaessa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Tienšanin vuoristo Keski-Aasiassa tarjoaa silmiähiveleviä vuoristomaisemia, koskematonta luontoa ja aitoa paimentolaiskulttuuria. Yli 7000 metriin kohoavat lumihuippuiset vuoret ulottuvat Himalajan pohjoispuolella Kiinasta Kazakstaniin ja Kirgisiaan, yhdistyen eteläisessä Kirgisiassa Pamirin vuoristoon.

Tutustumme vaellusmatkalla Kirgisian huikeisiin vuoristomaisemiin jäätiköineen. Teemme 9 päivän vuoristovaelluksen Tienšanin vuorilla.  Telttavaellus huipentuu 7010-metrisen Khan Tengrin huipun kupeeseen. Vaelluksen lopuksi ikimuistoinen lento helikopterikyydillä takaisin ihmisten ilmoille. Tutustumme matkalla myös Bishkekin ja Karakolin kaupunkeihin sekä Issyk-Kulin järveen.

Matkareitti: Bishkek - Karakol - At-Jailoo - Inylchek-jäätikkö - Putevodniy-jäätikkö - Mertzbacher-järvi - Komsomolskiy-jäätikkö - Dikiy-jäätikkö - Inylchekin eteläinen perusleiri – Karkara - Issyk-Kul - Burana - Bishkek

 Matkaohjelma

RYHMÄKOKO: 10-20 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - 
Lennot yön yli Suomesta Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin.

PÄIVÄ 2 > BISHKEK – KARAKOL 
Saapuminen Biškekiin aikaisin aamulla. Tienšanin lumihuippuiset vuoret siintävät jo horisontissa. Siirtyminen hotelliin lepäämään. Lyhyen levon ja aamiaisen jälkeen aloitamme pitkän, 8 tunnin ajomatkan Karakolin kaupunkiin, jossa yövymme. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 > KARAKOL - AT-JAILOO
Aamiaisen jälkeen tutustumme Karakolin pikkukaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme mm. moskeijassa ja ortodoksikirkossa. Lounaan jälkeen 5-6 tunnin autokuljetus Tienshanin vuoriston alarinteille, vaelluksemme alkupisteeseen At-Jailoon alppiniitylle (2500m), jossa nautimme illallisen ja yövymme telttaleirissä. (A,L,I)

PÄIVÄT 4 JA 5 > AT-JAILOO - IVA - GLINA
Vuoristovaellus alkaa. Ensimmäisenä vaelluspäivänä teemme aamiaisen jälkeen 5-7 tunnin vaellusosuuden Inylchek-joen vartta seuraillen Ivan leiripaikkaan (2900m). Mahtava Inylchekin jäätikkö, joka on suurin napa-alueiden ulkopuolella olevista jäätiköistä, häämöttää taustalla. Matkalla on virtapaikkojen ylityksiä. Seuraavana päivänä jatkamme n. 5-6 tunnin ajan mäkistä reittiä ohi Putevodnyin jäätikön Glinan leiriin (3100m), jossa yövymme. (A,L,I)

PÄIVÄT 6 JA 7 > GLINA - MERTZBACHER-JÄRVI
Ensin 5-6 tunnin vaelluspäivä 3400 metrin korkeuteen Mertzbacherin niitylle, jossa leiriydymme mahtavan jäätikön kupeessa. Seuraavana päivänä vaellamme eteläisen Inylchekin jäätikön halki saksalaisen tutkimusretkeilijän mukaan nimetylle jäätikköjärvelle. Palaamme illaksi takaisin leiriin. Vaellusta jäätiköllä yht. n. 4-5 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄT 8 JA 9 > MERTZBACHER - KOMSOMOLSKIY - DIKIY
5-6 tunnin vaellus haastavassa maastossa kohti ylävuoristoa Komsomolskiyn jäätikön kupeeseen, jossa yövymme 3800 metrissä. Ilma on täällä huomattavasti viileämpää ja maisemat sen kun paranevat, kun ryhmää ympäröivät useat vielä nimeämättömät ja kiipeämättömät, 5000-metriset huiput. Seuraavana päivänä 4-5 tunnin vaellus jäätikkömoreenia pitkin Dikiyn jäätikölle ja sieltä 3900 metrissä sijaitsevaan leiriimme, josta avautuvat hienot näkymät Khan Tengrin lisäksi mm. Pobedan ja Gorkin huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄT 10 JA 11 > KHAN TENGRI BASE CAMP
Seuraavaksi on vuorossa 5-6 tunnin vaellus jäätiköllä aina 4100 metrin korkeudella jäätikkömoreenilla sijaitsevalle eteläisen Inylchekin perusleirille saakka. Sieltä käsin ihailemme Khan Tengrin (7010m) ja Pobedan (7439m) lumihuippuja läheltä käsin. Yövymme seuraavat 2 yötä perusleirissä. Vapaa- ja varapäivä leirissä tai 5-6 tunnin vaellus Khan Tengri -vuoren ylärinteille, josta palaamme illaksi takaisin perusleiriin. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > BASE CAMP - KARKARA - ISSYK-KUL
Vaelluksemme päättyy. Aamiaisen jälkeen helikopterikyyti perusleiristä alas Karkaraan, josta jatkamme laskeutumista vuorilta 3 tunnin autokyydillä Issyk-Kul -järven rannalla sijaitsevaan majapaikkaamme. Kauniiden vuoristomaisemien ympäröimä Issyk Kulin suolajärvi oli neuvostoaikoina suosittu lomakohde. Laskujoeton Issyk-Kul sijaitsee 1600 metrin korkeudella merenpinnasta ja on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi. Yövymme paikallisessa hotellissa. (A,L,I) 

PÄIVÄ 13 > ISSYK KUL – BISHKEK
Aamupäivä vapaata aikaa rentoutumiseen Issyk-Kul -järven maisemissa. Lounaan jälkeen paluumatka autokyydillä Biškekiin. Matkalla Biškekiin pysähdymme Buranan vanhalla minareetilla. Yöpyminen Biškekissä. (A,L,I) 

PÄIVÄ 14 > BISHKEK
Aamiaisen jälkeen puolen päivän kiertoajelu Kirgisian pääkaupungissa. Vierailemme mm. museoissa ja basaarissa. Iltapäivä vapaata aikaa ostoksia tai rentoutumista varten. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen. (A,L,I) 

PÄIVÄ 15 > BISHKEK – HELSINKI 
Keskiyön jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

HUOM: Vaelluspäivinä lounaat ovat retkilounaita. 

Vaelluksella on pääosin 1-2 hengen telttamajoitus, ota oma makuupussi mukaan. 

Lennämme Kirgisiaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Kirgisian vaellusmatkalla kuljemme vaihtelevassa, osin louhikkoisessa ja haastavassa maastossa. Päivämatkat vaelluksella ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 9.00. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana kävellään ryhmässä, sillä alueella ei ole merkittyjä polkuja. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan leirissä 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kirgisiaan. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kirgisiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksesi tulee kattaa vuoristotaudin aiheuttamat oireet ja oleskelu yli 4000 metrin korkeudessa, sekä mahdollinen helikopterievakuointi.

Kirgisian viralliset kielet ovat kirgiisi ja venäjä. Englantia maassa ei juuri puhuta, mutta venäjän taidoista on suurta hyötyä.

 
Kirgisian rahayksikkö on som (KGS). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttuamme. Euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä kaupungeissa, ja niistä voi usein nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen ei ole maassa tavallista.
 
Kirgisian ilmasto on mantereinen ja vaihtelee kuivasta aroilmastosta kylmään ja karuun vuoristoilmastoon. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä ja kesät lyhyitä ja kuumia. Vuoristossa lämpötilojen vaihtelu on suurta myös päivän ja yön välillä.
 
Vaelluksella hevoskuskeille/kantajille annettava varustemäärä on 12 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin. 
 
Pullotettua vettä on tarjolla ajoneuvoissa ja lisää voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, ja/tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Kävelysauvat on myös hyvä olla mukana, ne auttavat purojen ylityksissä ja sorarinteillä kuljettaessa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.