Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Kiertomatka Intian Himalajalle

Intian Himalajan kiertomatka vie meidät maan uljaimpiin maisemiin Himalajan vuoriston keitaisiin sekä ylänköerämaihin. Tämä matka on mielenkiintoinen kokonaisuus uskomattomia maisemia, erilaisia kulttuureita ja uskontoja sekä historiaa ja perinteitä vähän vierailluilla, mutta sitäkin hienommilla alueilla.

Aloitamme matkan tutustumalla Intian pääkaupunkiin Delhiin, josta jatkamme junalla pohjoiseen, Punjabin osavaltiossa sijaitsevaan Amritsariin, joka on tunnettu sikhien uskonnollisena keskuksena. Muslimien asuttamassa Kashmirissa teemme retkiä Srinagarin ja Idän Venetsiaksi kutsutun Dal-järven ympäristössä ja majoitumme kelluvissa hotelleissa, tutustumme perinteisiin taiteisiin sekä paikalliseen elämään. Tiibetinbuddhalainen Ladakhin vanha kuningaskunta korkealla Intian Himalajalla taas häikäisee ikivanhoilla pyhätöillään, arkkitehtuurillaan sekä karun kauniilla ympäristöllään.

Matkaamme jeepeillä Pohjois-Intian vuoriston halki, kohdaten rajaseutujen ylpeitä paimentolaisia, pyhiinvaeltajia sekä lunta ihastelemaan saapuneita intialaisia. Vuorten reunustamien solien takana aukeaa ylänkö, jonka väestö on etnisesti tiibetiläisiä ja uskonto on buddhalaisuus. Vierailemme Ladakhissa linnoitusmaisissa luostareissa sekä kuninkaallisten palatsissa, jossa onnekas voi edelleen nähdä vilauksen aatelisista.

Matkareitti: Delhi - Amritsar - Wagah - Amritsar - Srinagar - Kargil - Lamayurun luostari - Alchi - Leh - Stok - Sheyn luostari - Thikseyn luostari - Leh - Delhi

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita tai lähetä viestiä, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Dal-järven laivahotellit ja Srinagarin kaupunki
 • Todella vähän vierailtuja, autenttisia alueita
 • Ladakhin tiibetinbuddhalaiset pyhätöt
 • Himalajan upeat maisemat
 • Lehin vanha kaupunki
 • Amritsarin kultainen temppeli

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 >LENTO HELSINKI - DELHI
Suora yön yli lento Intiaan.

PÄIVÄ 2 > DELHI
Saapuminen Intiaan aamulla. Aamupäivällä tutustumme tähän intialaiseen suurkaupunkiin ja sen vanhankaupungin nähtävyyksiin opastetulla kierroksella. Illalla yhteinen tervetuloillallinen. (I)

PÄIVÄ 3 > DELHI - AMRITSAR
Nousemme aamulla pikajunaan ja matkaamme Punjabin osavaltioon, Amritsarin kaupunkiin, jonne saavumme aikaisin iltapäivällä. Amritsar on sikhien uskonnollinen ja kulttuurinen keskus, jossa sijaitsee myös maailmankuulu Kultainen temppeli. Kuljetus hotellille ja loppupäivä vapaata aikaa. (A)

PÄIVÄ 4 > AMRITSAR, WAGAH
Tutustumme aamupäivällä Amritsarin kuuluisimpiin nähtävyyksiin, Kultaiseen temppeliin ja Jalianwala Baghin puutarhaan, joka tunnetaan brittien vuonna 1919 paikalla toteuttaneen joukkosurman muistopaikkana. Iltapäivällä teemme retken Pakistanin rajalle Wagahiin, jossa pääsemme seuraamaan Intian ja Pakistanin sotilaiden välistä lippujenlaskuseremoniaa, jonka aikana kahden valtion armeijat ovat nokitelleet toisiaan jo vuodesta 1959. (A)

PÄIVÄ 5 > AMRITSAR - SRINAGAR
Jatkolento Srinagariin, Jammun ja Kashmirin osavaltion pääkaupunkiin Luoteis-Intiaan. Myös Idän Venetsiana tunnettu Srinagarin kaupunki sijaitsee Jhelum-joen varrella Kashmirin laaksossa. Viehättävistä puutarhoistaan, järvimaisemistaan ja asuntoveneistään tunnetussa Srinagarissa voi ihailla myös suurmogulien ajan arkkitehtuuria ja maharadzojen palatseja. Kuljetus Dal-järvellä sijaitsevaan ihastuttavaan houseboat-hotelliimme. Iltapäivällä kiertoajelu shikara-veneillä. (A,I)

PÄIVÄ 6 > SRINAGAR
Aamupäivällä tutustumme opastetulla kierroksella Srinagarin nähtävyyksiin, toreihin ja kuninkaallisiin puutarhoihin. Iltapäivä vapaata aikaa Srinagarissa. (A,I)

PÄIVÄ 7 > SRINAGAR - KARGIL 
Hyvästit Srinagarille. Jatkamme matkaa jeepeillämme Himalajan vuoristoon. Maasto muuttuu dramaattisemmaksi, kun seuraamme jokilaaksoa kauniissa vesiputousten ja korkeiden vuorten maisemissa. Ajomatka Kargiliin kulkee henkeäsalpaavan upeissa maisemissa enimmäkseen päällystettyä uutta tietä pitkin, joka kulkee vuortenrinteitä pitkin ja kanjonien halki kiemurrellen. Näemme matkalla mm. Armanath Yatran tuhansien hindupyhiinvaeltajien leirin laaksonpohjalla. Ajamme läheltä Pakistanin rajaa balti-muslimien kylien läpi. Kargil on Intian pohjoisin kaupunki ja eloisa kaupan keskus. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KARGIL - LAMAYURUN LUOSTARI - ALCHI
Jeeppiretkemme jatkuu muslimien asuttamilta alueilta Ladakhiin. Ladakh oli pitkään oma autonominen tiibetinbuddhalaisten kuningaskunta, kunnes alue liitettiin Intiaan. Tiibetiläinen kulttuuri, temppelit ja perinteet ovat säilyneet täällä paremmin kuin Kiinan hallitsemassa Tiibetissä. Vierailemme yhdessä Ladakhin tärkeimmistä luostareista: Lamayuru on näyttävä rinteeseen rakennettu linnoitustyyppinen luostari. Luostarivierailun jälkeen siirrymme illaksi viehättävään Alchin kylään. (A,I)

PÄIVÄ 9 > ALCHIN LUOSTARI - LEH
Vierailemme Alchin yli tuhat vuotta vanhassa buddhalaisessa luostarissa ja ajattomalta tuntuvassa pyhätössä. Ajamme Indus-jokilaaksoa pitkin Ladakhin pääkaupunkiin Lehiin. Kaupunki on ikivanhojen kauppareittien risteyskohdassa ja mielenkiintoinen sekoitus tiibetiläistä ja keskiaasialaista kulttuuria. Y
li 3500 metrin korkeudessa Himalajalla sijaitsevan Lehin kaupunkikuvaa hallitsee 1600-luvulla tiibetiläiseen tyyliin rakennettu, nyttemmin raunioitunut entinen kuninkaanpalatsi. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > LEH
Lepopäivä Lehissä. Voimme tehdä aamulla kävelykierroksen Lehin kaupungille ja basaareihin. Iltapäivä omaa aikaa ostoksiin ja kaupungin tutkimiseen. (A,I)

PÄIVÄ 11 > STOKIN PALATSI, SHEY & THIKSHEY
Tutustumme Indus-jokilaaksossa Sheyn ja Thikseyn buddhalaisiin luostareihin sekä Stokin vanhaan kuninkaalliseen palatsiin. Hyvällä onnella voimme nähdä vilauksen kuninkaallisesta perheestä, joka asuu yhä vanhassa palatsissa. (A,I)

PÄIVÄ 12 > LEH - DELHI
Heitämme hyvästit Himalajan lumihuipuille ja lennämme Intian tasangoille Delhiin. (A)

PÄIVÄ 13 > DELHI
Ehdimme vielä tutustumaan Delhin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Qutb Minarin minareettiin ja Humayunin hautamonumenttiin.  Tänään on vielä hyvät mahdollisuudet edullisten ostosten tekemiseen – tarjonta on kattava koruista vaatteisiin. (A)

PÄIVÄ 14 > DELHI-HELSINKI
Varhainen herätys ja kuljetus lentokentälle aamulennolle Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Dal-järven laivahotellit ja Srinagarin kaupunki
 • Todella vähän vierailtuja, autenttisia alueita
 • Ladakhin tiibetinbuddhalaiset pyhätöt
 • Himalajan upeat maisemat
 • Lehin vanha kaupunki
 • Amritsarin kultainen temppeli

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Tarvitset matkalle mukaan voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/ viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset Kashmirin ja Ladakhin kiertomatkalle normaalin matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulee kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.
 
Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.
 
Varaa matkalle yht. noin 150 € käyttörahaa, jolla katat ruokailu-, tippi- ja virvokekuluja matkan aikana. Muista myös viisumikulut.
 
Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.
 
Ilmasto Intian Himalajalla on kuiva ja viileä. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 30 C-asteen välillä. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle. Vuoristoilma Ladakhissa on erittäin kuivaa ja auringon säteily on voimakasta. Leikkisästi voikin sanoa että Ladakh on ainoa paikka maailmassa, jossa on mahdollista polttaa kasvonsa auringossa ja palelluttaa varpaansa samaan aikaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

 

Youtube-videot: 

Näytä Kashmir & Ladakh kiertomatka, Intia suuremmalla kartalla

Intian Himalajan kiertomatka vie meidät maan uljaimpiin maisemiin Himalajan vuoriston keitaisiin sekä ylänköerämaihin. Tämä matka on mielenkiintoinen kokonaisuus uskomattomia maisemia, erilaisia kulttuureita ja uskontoja sekä historiaa ja perinteitä vähän vierailluilla, mutta sitäkin hienommilla alueilla.

Aloitamme matkan tutustumalla Intian pääkaupunkiin Delhiin, josta jatkamme junalla pohjoiseen, Punjabin osavaltiossa sijaitsevaan Amritsariin, joka on tunnettu sikhien uskonnollisena keskuksena. Muslimien asuttamassa Kashmirissa teemme retkiä Srinagarin ja Idän Venetsiaksi kutsutun Dal-järven ympäristössä ja majoitumme kelluvissa hotelleissa, tutustumme perinteisiin taiteisiin sekä paikalliseen elämään. Tiibetinbuddhalainen Ladakhin vanha kuningaskunta korkealla Intian Himalajalla taas häikäisee ikivanhoilla pyhätöillään, arkkitehtuurillaan sekä karun kauniilla ympäristöllään.

Matkaamme jeepeillä Pohjois-Intian vuoriston halki, kohdaten rajaseutujen ylpeitä paimentolaisia, pyhiinvaeltajia sekä lunta ihastelemaan saapuneita intialaisia. Vuorten reunustamien solien takana aukeaa ylänkö, jonka väestö on etnisesti tiibetiläisiä ja uskonto on buddhalaisuus. Vierailemme Ladakhissa linnoitusmaisissa luostareissa sekä kuninkaallisten palatsissa, jossa onnekas voi edelleen nähdä vilauksen aatelisista.

Matkareitti: Delhi - Amritsar - Wagah - Amritsar - Srinagar - Kargil - Lamayurun luostari - Alchi - Leh - Stok - Sheyn luostari - Thikseyn luostari - Leh - DelhiMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 >LENTO HELSINKI - DELHI
Suora yön yli lento Intiaan.

PÄIVÄ 2 > DELHI
Saapuminen Intiaan aamulla. Aamupäivällä tutustumme tähän intialaiseen suurkaupunkiin ja sen vanhankaupungin nähtävyyksiin opastetulla kierroksella. Illalla yhteinen tervetuloillallinen. (I)

PÄIVÄ 3 > DELHI - AMRITSAR
Nousemme aamulla pikajunaan ja matkaamme Punjabin osavaltioon, Amritsarin kaupunkiin, jonne saavumme aikaisin iltapäivällä. Amritsar on sikhien uskonnollinen ja kulttuurinen keskus, jossa sijaitsee myös maailmankuulu Kultainen temppeli. Kuljetus hotellille ja loppupäivä vapaata aikaa. (A)

PÄIVÄ 4 > AMRITSAR, WAGAH
Tutustumme aamupäivällä Amritsarin kuuluisimpiin nähtävyyksiin, Kultaiseen temppeliin ja Jalianwala Baghin puutarhaan, joka tunnetaan brittien vuonna 1919 paikalla toteuttaneen joukkosurman muistopaikkana. Iltapäivällä teemme retken Pakistanin rajalle Wagahiin, jossa pääsemme seuraamaan Intian ja Pakistanin sotilaiden välistä lippujenlaskuseremoniaa, jonka aikana kahden valtion armeijat ovat nokitelleet toisiaan jo vuodesta 1959. (A)

PÄIVÄ 5 > AMRITSAR - SRINAGAR
Jatkolento Srinagariin, Jammun ja Kashmirin osavaltion pääkaupunkiin Luoteis-Intiaan. Myös Idän Venetsiana tunnettu Srinagarin kaupunki sijaitsee Jhelum-joen varrella Kashmirin laaksossa. Viehättävistä puutarhoistaan, järvimaisemistaan ja asuntoveneistään tunnetussa Srinagarissa voi ihailla myös suurmogulien ajan arkkitehtuuria ja maharadzojen palatseja. Kuljetus Dal-järvellä sijaitsevaan ihastuttavaan houseboat-hotelliimme. Iltapäivällä kiertoajelu shikara-veneillä. (A,I)

PÄIVÄ 6 > SRINAGAR
Aamupäivällä tutustumme opastetulla kierroksella Srinagarin nähtävyyksiin, toreihin ja kuninkaallisiin puutarhoihin. Iltapäivä vapaata aikaa Srinagarissa. (A,I)

PÄIVÄ 7 > SRINAGAR - KARGIL 
Hyvästit Srinagarille. Jatkamme matkaa jeepeillämme Himalajan vuoristoon. Maasto muuttuu dramaattisemmaksi, kun seuraamme jokilaaksoa kauniissa vesiputousten ja korkeiden vuorten maisemissa. Ajomatka Kargiliin kulkee henkeäsalpaavan upeissa maisemissa enimmäkseen päällystettyä uutta tietä pitkin, joka kulkee vuortenrinteitä pitkin ja kanjonien halki kiemurrellen. Näemme matkalla mm. Armanath Yatran tuhansien hindupyhiinvaeltajien leirin laaksonpohjalla. Ajamme läheltä Pakistanin rajaa balti-muslimien kylien läpi. Kargil on Intian pohjoisin kaupunki ja eloisa kaupan keskus. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KARGIL - LAMAYURUN LUOSTARI - ALCHI
Jeeppiretkemme jatkuu muslimien asuttamilta alueilta Ladakhiin. Ladakh oli pitkään oma autonominen tiibetinbuddhalaisten kuningaskunta, kunnes alue liitettiin Intiaan. Tiibetiläinen kulttuuri, temppelit ja perinteet ovat säilyneet täällä paremmin kuin Kiinan hallitsemassa Tiibetissä. Vierailemme yhdessä Ladakhin tärkeimmistä luostareista: Lamayuru on näyttävä rinteeseen rakennettu linnoitustyyppinen luostari. Luostarivierailun jälkeen siirrymme illaksi viehättävään Alchin kylään. (A,I)

PÄIVÄ 9 > ALCHIN LUOSTARI - LEH
Vierailemme Alchin yli tuhat vuotta vanhassa buddhalaisessa luostarissa ja ajattomalta tuntuvassa pyhätössä. Ajamme Indus-jokilaaksoa pitkin Ladakhin pääkaupunkiin Lehiin. Kaupunki on ikivanhojen kauppareittien risteyskohdassa ja mielenkiintoinen sekoitus tiibetiläistä ja keskiaasialaista kulttuuria. Y
li 3500 metrin korkeudessa Himalajalla sijaitsevan Lehin kaupunkikuvaa hallitsee 1600-luvulla tiibetiläiseen tyyliin rakennettu, nyttemmin raunioitunut entinen kuninkaanpalatsi. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > LEH
Lepopäivä Lehissä. Voimme tehdä aamulla kävelykierroksen Lehin kaupungille ja basaareihin. Iltapäivä omaa aikaa ostoksiin ja kaupungin tutkimiseen. (A,I)

PÄIVÄ 11 > STOKIN PALATSI, SHEY & THIKSHEY
Tutustumme Indus-jokilaaksossa Sheyn ja Thikseyn buddhalaisiin luostareihin sekä Stokin vanhaan kuninkaalliseen palatsiin. Hyvällä onnella voimme nähdä vilauksen kuninkaallisesta perheestä, joka asuu yhä vanhassa palatsissa. (A,I)

PÄIVÄ 12 > LEH - DELHI
Heitämme hyvästit Himalajan lumihuipuille ja lennämme Intian tasangoille Delhiin. (A)

PÄIVÄ 13 > DELHI
Ehdimme vielä tutustumaan Delhin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Qutb Minarin minareettiin ja Humayunin hautamonumenttiin.  Tänään on vielä hyvät mahdollisuudet edullisten ostosten tekemiseen – tarjonta on kattava koruista vaatteisiin. (A)

PÄIVÄ 14 > DELHI-HELSINKI
Varhainen herätys ja kuljetus lentokentälle aamulennolle Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Tarvitset matkalle mukaan voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/ viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset Kashmirin ja Ladakhin kiertomatkalle normaalin matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulee kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.
 
Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.
 
Varaa matkalle yht. noin 150 € käyttörahaa, jolla katat ruokailu-, tippi- ja virvokekuluja matkan aikana. Muista myös viisumikulut.
 
Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.
 
Ilmasto Intian Himalajalla on kuiva ja viileä. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 30 C-asteen välillä. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle. Vuoristoilma Ladakhissa on erittäin kuivaa ja auringon säteily on voimakasta. Leikkisästi voikin sanoa että Ladakh on ainoa paikka maailmassa, jossa on mahdollista polttaa kasvonsa auringossa ja palelluttaa varpaansa samaan aikaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

 


Näytä Kashmir & Ladakh kiertomatka, Intia suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita tai lähetä viestiä, niin kerromme lisää.