Matkan tiedot
  • Matkan kesto: 
    10 päivää
  • Vaikeusaste:
  • Valitse lähtöpäivä:

Marokon kiertomatka - Käärmeenlumoajien ja linnoitusten maa

Matka Afrikan pohjoisrannikolla sijaitsevaan mystiseen Marokkoon. Kiertomatkan aikana tutustutaan tarunhohtoiseen Casablancaan, Marokon kuninkaallisiin kaupunkeihin, niiden värikkääseen historiaan, eloisiin basaareihin ja vanhoihin kaupunkeihin kapeine kujineen. Löytöretki Marokon kauniiseen luontoon vie uljaaseen Atlas-vuoristoon, kanjoneihin sekä Saharan autiomaan äärellä sijaitseviin keitaisiin ja linnoituksiin.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – CASABLANCA

PÄIVÄ 2 > CASABLANCA – MEKNES - FES
Tutustumme Casablancan kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme kuningas Muhammed V:n mausoleumilla sekä kuninkaallisessa palatsissa, minkä jälkeen jatkamme matkaa tuhat vuotta sitten rakennettuun kuninkaalliseen Meknesin kaupunkiin. Meknesin ympäristö on säilynyt lähes muuttumattomana satojen vuosien ajan. Vierailemme moskeijassa sekä Bab el-Mansour -portilla, minkä jälkeen jatkamme matkaa Fesin kaupunkiin. (A,I)

PÄIVÄ 3 > FES
Aisteja herkistävä päivä Fesin hyvin säilyneessä 1300-luvulla Meridines-dynastian aikana kukoistaneessa yliopistokaupungissa. Teemme kävelyretken Fesin medinan tunnelmallisissa (vanhankaupungin) kortteleissa ja kapeilla kujilla. Näemme yhden maailman vanhimmista yliopistoista, ja käymme basaarilla ihmettelemässä taidokkaasti koristeltuja käsitöitä. Illalla nautimme illallisen marokkolaisen tyyliin kulttuurinäytöksen ja napa-tanssiesityksen kyydittämänä. (A,I)

PÄIVÄ 4 > FES – ERFOUD
Jätämme kaupungin vilskeen taaksemme ja suuntaamme kurssin kohti upeaa Atlas-vuoristoa. Ajamme Azroun setripuumetsävyöhykkeen, Zig-kanjonin ja palmujen reunustamien kylien halki ranskalaisten perustamaan Errachidiaan. Saavutamme lopulta Erfoudin kaupungin Saharan autiomaan laidalla. (A,I)

PÄIVÄ 5 > ERFOUD - OUARZAZATE
Aamuvirkuille järjestämme lisämaksusta kameliretken Saharan autiomaahan ihailemaan auringonnousua. Aamupalan jälkeen jatkamme Tinehirin keitaalle, joka tunnetaan taidokkaista hopea- sekä koruverstaistaan sekä Saharan Grand Canyoniin, Todra-kanjoniin. Ohitamme viikuna-, oliivi- ja taatelipuukeitaita matkatessamme halki kuivan ja karun Dadesin laakson. Määränpäämme on filmikaupunki Ouarzazate, jossa on kuvattu muun muassa elokuvat Tähtien sota ja Lawrence of Arabia. (A,I)

PÄIVÄ 6 > OUARZAZATE – MARRAKESH
Vierailemme aamulla Atlas-filmistudioilla, minkä jälkeen jatkamme kuvaukselliseen maailmaperintökohteeseen, Ait Benhaddoun kylän kasbahiin. Tämän linnoituksen korkeat seinät rakennettiin suojaamaan kuningasta vihollisilta. Jatkamme ylittämällä Tizi n Tichka -solan, josta laskeudumme idylisten vuoristokylien, metsien ja peltojen kautta Marrakeshin eloisaan kaupunkiin. (A,I)

PÄIVÄ 7 > MARRAKESH
Tutustumme Marrakeshin nähtävyyksiin: medinaan eli vanhaankaupunkiin, Koutoubian moskeijaan, jonka minareetti hallitsee kaupunkikuvaa, korkeiden muurien suojassa lepääviin Saadi-dynastian hautoihin ja elämää (akrobaatteja, tanssijoita, mystikkoja) vilisevään Djemaa El Fnan aukioon. Iltapäivällä ajamme kauniiseen Ourika-laaksoon, jossa vierailemme marokkolaisen perheen kotona kokemassa minttuteeseremonian ennen paluuta hotellillemme. Illalla vapaata aikaa lähteä ihmettelemään vaikkapa Djemaa El Fna -aukion tunnelmaa. (A)

PÄIVÄ 8 > MARRAKESH – CASABLANCA
Heitämme hyvästit Marrakeshin käärmeenlumoajille ja ajamme Casablancaan, jossa iltapäivällä vapaata aikaa kaupungin tutkimiseen ja ostoksiin. (A,I)

PÄIVÄ 9 > LENNOT CASABLANCA – HELSINKI (A)
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen.

PÄIVÄ 10 > SAAPUMINEN SUOMEEN

ATERIAT: A - aamiainen, L - lounas, I - illallinen

Majoitukset

Casablanca: Kenzi Basma Hotel 4*, www.kenzi-basma-casablanca.hotel-rn.com Moderni hyvin varausteltu cityhotelli Casablancan keskustan alueella. Kävelymatkan etäisyydellä kaupungin nähtävyyksistä. Kaikissa huoneissa on parveke, ilmastointi ja satelliitti TV kanavat.
Fes: Menzeh Zalagh 4*, http://www.zalagh-palace.ma 150 huoneen hotelli Fesin uudenkaupungin alueella. Hotellista avautuvat näkymät Medinan ja Andalusian puutarhojen ylle. Hotellissa on uima-allas, kuntosali, sauna ja hammam. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, sekä satelliitti TV kanavat.
Erfoud: Palms Club Hotel 3-4*, http://palmotel.com Palms Club Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Erfoudissa. Huoneissa on tallelokerot, internet-yhteys. Hotellissa on ravintola, kokous-/bankettitilat, sauna, uima-allas sekä kylpylä.
Ouarzazate: Farah Al Janoub 3-4* Keskitasoinen 72 huoneen hotelli jossa uima-allas. Kaikissa huoneissa ilmastointi.
Marrakesh: Meriem Hotel 4*, http://hotelmeriem.com/ Hotel Meriem sijaitsee Marrakechin kaupungin keskustassa, 4 minuutin ajomatkan päässä Marrakechin rautatieasemalta. Hotellissa on sauna, kuntokeskus ja 2 ulkouima-allasta sekä täysin kalustettu terassi. Jokaisessa ilmastoidussa huoneessa on nykyaikainen sisustus, taulu-tv satelliittikanavilla ja oma kylpyhuone. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla kaikkialla hotellissa.

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Marokkoon matkustaessa. 

Keskimääräisesti ottaen suomalainen kesäpukeutuminen pätee Marokossa ympärivuotisena. Kuitenkin marras-maaliskuun välisenä aikana suomalaiset talvikuosit tuntuvat mukavammilta tietenkin ilman lämpimiä alusvaatteita. Sateiden varalta riittää varustautua vain sateenvarjolla. Iltaisin kotona tai vieraisilla voi varautua kylmän kosteaan oloon, sillä vain harvinaisempi keskuslämmitys tuottaa tyydyttävän tasalämmön ja kosteuden torjunnan. Luonnonkuituiset vaatteet ovat puolestaan kesällä välttämättömät. Varsinaisilla talviulkovaatteilla tai -kengillä ei ole käyttöä ellei aio käydä Atlas-vuoristossa. 

KOHTEITAMME:

Casablanca 4 milj.as. Länsi-Marokossa Atlantin rannikolla sijaitseva Casablanca on Marokon suurin tärkein taloudellinen keskus ja satama. Casablanca on melko moderni ja poikkeaa siten tyypillisistä marokkolaista kaupungeista.

Fes on Marokon entinen pääkaupunki ja yksi neljästä "keisarillisesta kaupungista" - muut kolme kaupunkia ovat Marrakech, Rabat ja Meknès, jotka sijaitsevat hieman länteen Fesistä. Fes sijaitsee Marokon pohjoisosassa, Atlas Anammas-vuorten pohjoisosassa. Kaupunki koostuu kolmesta osasta: suuresta ja vanhasta medinasta (Fez el Bali) ja jonkin verran uudemmasta Fez Jdidin kaupunginosasta ja uudesta Ville Nouvellen kaupunginosasta, jotka ranskalaiset rakensivat. Fez el Bali on listattu UNESCON maailmanperintölistalle. Kaupungissa asuu yli miljoona asukasta ja se on Marokon kolmanneksi suurin kaupunki. Fes tunnetaan tyypillisenä kauppakaupunkina. Tämän näkee parhaiten kiireisellä medinalla, jossa kaikenlaisia tavaroita kaupataan. Tavarat kuljetetaan aasinvoimin, sillä se on ainoa kuljetuskeino kapeilla ja kiemuiraisilla kaduilla. Fes on myös nahkatyöläisten keskus - medinan parkitsimot ovat turistinähtävyys. Yhä useampi matkailija löytää tiensä Fesiin, kaupungin medina on suurempi ja näyttävämpi kuin Marrakeshin.

Marrakesh on yksi Marokon neljästä mahtavasta kaupungista (muut kolme ovat Rabat, Meknes ja Fes). Kaupungin keskustan muodostaa Djemaa el Fna -aukio, jossa järjestetään joka ilta värikkäitä esityksiä: akrobaatteja, taikureita, tanssijoita, muusikkoja, tarinankertojia ja vesimyyjiä. Aukiolla on myös paljon ruokaa ja juomaa myyviä kojuja. Aukion lähellä sijaitsee vaikuttava Koutoubian moskeijan minareetti, joka rakennettiin 1100-luvulla. Djemaa el Fna sijaitsee Marokon suurimman torin vieressä. Marokon torilla (markkinapaikalla) on helppo liikkua, sillä sen kadut ja kujat kulkevat poikittain. Marrakech sijaitsee Etelä-Marokossa, Atlasvuorten juurella. Jbel Toubkal -vuoren (4167m) lumipeitteinen huippu näkyy kaikkialta Marrakechista.

Matkan maailmanperintökohteet Meknes: Historic City of Meknes, http://whc.unesco.org/en/list/793 Fes: Medina of Fez, http://whc.unesco.org/en/list/170 Marrakesh: Medina of Marrakesh, http://whc.unesco.org/en/list/331/ Ouarzazate: Ksar of Ait-Ben-Haddou, http://whc.unesco.org/en/list/444 

Selaa matkoja tyypeittäin

Matka Afrikan pohjoisrannikolla sijaitsevaan mystiseen Marokkoon. Kiertomatkan aikana tutustutaan tarunhohtoiseen Casablancaan, Marokon kuninkaallisiin kaupunkeihin, niiden värikkääseen historiaan, eloisiin basaareihin ja vanhoihin kaupunkeihin kapeine kujineen. Löytöretki Marokon kauniiseen luontoon vie uljaaseen Atlas-vuoristoon, kanjoneihin sekä Saharan autiomaan äärellä sijaitseviin keitaisiin ja linnoituksiin.Matkaohjelma

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – CASABLANCA

PÄIVÄ 2 > CASABLANCA – MEKNES - FES
Tutustumme Casablancan kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme kuningas Muhammed V:n mausoleumilla sekä kuninkaallisessa palatsissa, minkä jälkeen jatkamme matkaa tuhat vuotta sitten rakennettuun kuninkaalliseen Meknesin kaupunkiin. Meknesin ympäristö on säilynyt lähes muuttumattomana satojen vuosien ajan. Vierailemme moskeijassa sekä Bab el-Mansour -portilla, minkä jälkeen jatkamme matkaa Fesin kaupunkiin. (A,I)

PÄIVÄ 3 > FES
Aisteja herkistävä päivä Fesin hyvin säilyneessä 1300-luvulla Meridines-dynastian aikana kukoistaneessa yliopistokaupungissa. Teemme kävelyretken Fesin medinan tunnelmallisissa (vanhankaupungin) kortteleissa ja kapeilla kujilla. Näemme yhden maailman vanhimmista yliopistoista, ja käymme basaarilla ihmettelemässä taidokkaasti koristeltuja käsitöitä. Illalla nautimme illallisen marokkolaisen tyyliin kulttuurinäytöksen ja napa-tanssiesityksen kyydittämänä. (A,I)

PÄIVÄ 4 > FES – ERFOUD
Jätämme kaupungin vilskeen taaksemme ja suuntaamme kurssin kohti upeaa Atlas-vuoristoa. Ajamme Azroun setripuumetsävyöhykkeen, Zig-kanjonin ja palmujen reunustamien kylien halki ranskalaisten perustamaan Errachidiaan. Saavutamme lopulta Erfoudin kaupungin Saharan autiomaan laidalla. (A,I)

PÄIVÄ 5 > ERFOUD - OUARZAZATE
Aamuvirkuille järjestämme lisämaksusta kameliretken Saharan autiomaahan ihailemaan auringonnousua. Aamupalan jälkeen jatkamme Tinehirin keitaalle, joka tunnetaan taidokkaista hopea- sekä koruverstaistaan sekä Saharan Grand Canyoniin, Todra-kanjoniin. Ohitamme viikuna-, oliivi- ja taatelipuukeitaita matkatessamme halki kuivan ja karun Dadesin laakson. Määränpäämme on filmikaupunki Ouarzazate, jossa on kuvattu muun muassa elokuvat Tähtien sota ja Lawrence of Arabia. (A,I)

PÄIVÄ 6 > OUARZAZATE – MARRAKESH
Vierailemme aamulla Atlas-filmistudioilla, minkä jälkeen jatkamme kuvaukselliseen maailmaperintökohteeseen, Ait Benhaddoun kylän kasbahiin. Tämän linnoituksen korkeat seinät rakennettiin suojaamaan kuningasta vihollisilta. Jatkamme ylittämällä Tizi n Tichka -solan, josta laskeudumme idylisten vuoristokylien, metsien ja peltojen kautta Marrakeshin eloisaan kaupunkiin. (A,I)

PÄIVÄ 7 > MARRAKESH
Tutustumme Marrakeshin nähtävyyksiin: medinaan eli vanhaankaupunkiin, Koutoubian moskeijaan, jonka minareetti hallitsee kaupunkikuvaa, korkeiden muurien suojassa lepääviin Saadi-dynastian hautoihin ja elämää (akrobaatteja, tanssijoita, mystikkoja) vilisevään Djemaa El Fnan aukioon. Iltapäivällä ajamme kauniiseen Ourika-laaksoon, jossa vierailemme marokkolaisen perheen kotona kokemassa minttuteeseremonian ennen paluuta hotellillemme. Illalla vapaata aikaa lähteä ihmettelemään vaikkapa Djemaa El Fna -aukion tunnelmaa. (A)

PÄIVÄ 8 > MARRAKESH – CASABLANCA
Heitämme hyvästit Marrakeshin käärmeenlumoajille ja ajamme Casablancaan, jossa iltapäivällä vapaata aikaa kaupungin tutkimiseen ja ostoksiin. (A,I)

PÄIVÄ 9 > LENNOT CASABLANCA – HELSINKI (A)
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen.

PÄIVÄ 10 > SAAPUMINEN SUOMEEN

ATERIAT: A - aamiainen, L - lounas, I - illallinen

Majoitukset

Casablanca: Kenzi Basma Hotel 4*, www.kenzi-basma-casablanca.hotel-rn.com Moderni hyvin varausteltu cityhotelli Casablancan keskustan alueella. Kävelymatkan etäisyydellä kaupungin nähtävyyksistä. Kaikissa huoneissa on parveke, ilmastointi ja satelliitti TV kanavat.
Fes: Menzeh Zalagh 4*, http://www.zalagh-palace.ma 150 huoneen hotelli Fesin uudenkaupungin alueella. Hotellista avautuvat näkymät Medinan ja Andalusian puutarhojen ylle. Hotellissa on uima-allas, kuntosali, sauna ja hammam. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, sekä satelliitti TV kanavat.
Erfoud: Palms Club Hotel 3-4*, http://palmotel.com Palms Club Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Erfoudissa. Huoneissa on tallelokerot, internet-yhteys. Hotellissa on ravintola, kokous-/bankettitilat, sauna, uima-allas sekä kylpylä.
Ouarzazate: Farah Al Janoub 3-4* Keskitasoinen 72 huoneen hotelli jossa uima-allas. Kaikissa huoneissa ilmastointi.
Marrakesh: Meriem Hotel 4*, http://hotelmeriem.com/ Hotel Meriem sijaitsee Marrakechin kaupungin keskustassa, 4 minuutin ajomatkan päässä Marrakechin rautatieasemalta. Hotellissa on sauna, kuntokeskus ja 2 ulkouima-allasta sekä täysin kalustettu terassi. Jokaisessa ilmastoidussa huoneessa on nykyaikainen sisustus, taulu-tv satelliittikanavilla ja oma kylpyhuone. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla kaikkialla hotellissa.

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Marokkoon matkustaessa. 

Keskimääräisesti ottaen suomalainen kesäpukeutuminen pätee Marokossa ympärivuotisena. Kuitenkin marras-maaliskuun välisenä aikana suomalaiset talvikuosit tuntuvat mukavammilta tietenkin ilman lämpimiä alusvaatteita. Sateiden varalta riittää varustautua vain sateenvarjolla. Iltaisin kotona tai vieraisilla voi varautua kylmän kosteaan oloon, sillä vain harvinaisempi keskuslämmitys tuottaa tyydyttävän tasalämmön ja kosteuden torjunnan. Luonnonkuituiset vaatteet ovat puolestaan kesällä välttämättömät. Varsinaisilla talviulkovaatteilla tai -kengillä ei ole käyttöä ellei aio käydä Atlas-vuoristossa. 

KOHTEITAMME:

Casablanca 4 milj.as. Länsi-Marokossa Atlantin rannikolla sijaitseva Casablanca on Marokon suurin tärkein taloudellinen keskus ja satama. Casablanca on melko moderni ja poikkeaa siten tyypillisistä marokkolaista kaupungeista.

Fes on Marokon entinen pääkaupunki ja yksi neljästä "keisarillisesta kaupungista" - muut kolme kaupunkia ovat Marrakech, Rabat ja Meknès, jotka sijaitsevat hieman länteen Fesistä. Fes sijaitsee Marokon pohjoisosassa, Atlas Anammas-vuorten pohjoisosassa. Kaupunki koostuu kolmesta osasta: suuresta ja vanhasta medinasta (Fez el Bali) ja jonkin verran uudemmasta Fez Jdidin kaupunginosasta ja uudesta Ville Nouvellen kaupunginosasta, jotka ranskalaiset rakensivat. Fez el Bali on listattu UNESCON maailmanperintölistalle. Kaupungissa asuu yli miljoona asukasta ja se on Marokon kolmanneksi suurin kaupunki. Fes tunnetaan tyypillisenä kauppakaupunkina. Tämän näkee parhaiten kiireisellä medinalla, jossa kaikenlaisia tavaroita kaupataan. Tavarat kuljetetaan aasinvoimin, sillä se on ainoa kuljetuskeino kapeilla ja kiemuiraisilla kaduilla. Fes on myös nahkatyöläisten keskus - medinan parkitsimot ovat turistinähtävyys. Yhä useampi matkailija löytää tiensä Fesiin, kaupungin medina on suurempi ja näyttävämpi kuin Marrakeshin.

Marrakesh on yksi Marokon neljästä mahtavasta kaupungista (muut kolme ovat Rabat, Meknes ja Fes). Kaupungin keskustan muodostaa Djemaa el Fna -aukio, jossa järjestetään joka ilta värikkäitä esityksiä: akrobaatteja, taikureita, tanssijoita, muusikkoja, tarinankertojia ja vesimyyjiä. Aukiolla on myös paljon ruokaa ja juomaa myyviä kojuja. Aukion lähellä sijaitsee vaikuttava Koutoubian moskeijan minareetti, joka rakennettiin 1100-luvulla. Djemaa el Fna sijaitsee Marokon suurimman torin vieressä. Marokon torilla (markkinapaikalla) on helppo liikkua, sillä sen kadut ja kujat kulkevat poikittain. Marrakech sijaitsee Etelä-Marokossa, Atlasvuorten juurella. Jbel Toubkal -vuoren (4167m) lumipeitteinen huippu näkyy kaikkialta Marrakechista.

Matkan maailmanperintökohteet Meknes: Historic City of Meknes, http://whc.unesco.org/en/list/793 Fes: Medina of Fez, http://whc.unesco.org/en/list/170 Marrakesh: Medina of Marrakesh, http://whc.unesco.org/en/list/331/ Ouarzazate: Ksar of Ait-Ben-Haddou, http://whc.unesco.org/en/list/444 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.