Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  23 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Mount Kailash - Tiibetin vaellusmatka

Lähde matkassamme kiertämään maailman pyhimmän vuoren ympäri kulkeva vaellusreitti Tiibetin paikallisten pyhiinvaeltajien jalanjäljillä.

Kaukana Tiibetin ylängön vuoristojen uumenissa nousee buddhalaisten, hindujen sekä vanhan shamanistisen bön-uskonnon pyhä vuori, 6638 metriä korkea Mount Kailash. Jumalten asuinpaikkana ja pyhien jokien syntysijana tunnettu Kailash on planeettamme tarunhohtoisimpia vaelluskohteita, jossa kohtaat ympäri Tiibetiä sekä aina Etelä-Intiasta asti saapuvat pyhiinvaeltajat, jakkipaimenet sekä alueen syrjäiset vuoristokansat.

Matka alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, jonka vilkkaat kauppakujat ja eläväiset hindutemppelit johdattelevat Lhasaan, buddhalaisuuden merkittävimmille monumenteille ja pyhimmille rakennuksille. Potalan palatsin, Jokhangin temppelin ja ympäröivien luostarien kautta aloitamme pitkän taipaleemme halki maailman suurimman ylänköalueen.

Matka huipentuu neljän päivän vuoristovaellukseen pyhiinvaeltajien matkassa, puhdistaen koko elämän synnit ennen paluumatkaa.

Matkareitti: Delhi - Katmandu - Lhasa - Gyantse - Shigatse - Sakya - Zhongba - Thirapuri - Menshi - Tsada - Guge - Tholing - Dunkar - Phiyang - Darshan - Mt. Kailash - Manasarovar - Saga - Kodari - Katmandu - Delhi

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Todella ainutlaatuinen matka syvälle Tiibetin takamaille
 • Maailman pyhin vuori houkuttelee pyhiinvaeltajia ympäri Aasiaa
 • Lhasan ja Katmandun kiehtovat kaupungit
 • Gugen vanha kuningaskunta ja lukuisat luostarit
 • Maisemat maailman korkeimpaan vuoristoon

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - DELHI
Yölento Suomesta Intian pääkaupunkiin.

PÄIVÄ 2 > DELHI - KATMANDU
Jatkolento Nepalin pääkaupunkiin, kuljetus hotellille kaupungin keskustaan. Majoittumisen jälkeen teemme kävelyretken Thamelin kuuluisille kauppakujille.

PÄIVÄ 3 > KATMANDU
Vapaata aikaa Katmandussa. Voit vierailla alueen temppeleillä ja valmistautua tulevaan matkaan. (A)

PÄIVÄ 4 > KATMANDU - LHASA
Kuljetus lentokentälle ja lento Himalajan yli Tiibetiin kulkee aivan maailman korkeimpien vuorten tuntumassa. Lhasassa majoittuminen kaupungin keskustaan. (A,I)

PÄIVÄ 5 > LHASA
Vierailemme Seran ja Drepungin luostareilla, tutustumme Dalai Lamojen perintöön ja munkkien väittelytilaisuuteen. (A)

PÄIVÄ 6 > LHASA
Aamulla vierailemme buddhalaisuuden pyhimmässä temppelissä Jokhangissa, jota kiertää katkeamaton virta ympäri Tiibetiä saapuneita pyhiinvaeltajia. Iltapäivän kohteena on eräs maailman tunnetuimmista rakennuksista, Dalai Lamojen hallintopalatsi Potala. (A)

PÄIVÄ 7 > GYANTSE
Aloitamme ajomatkan kohti länttä, matkalle osuvat ensimmäiset korkeat solat sekä pyhä ”skorpionijärvi”. Yöksi majoitumme Gyantsen kaupunkiin. (A)

PÄIVÄ 8 > SHIGATSE
Aamulla vierailemme paikallisessa luostarissa ja ihailemme vanhankaupungin kujia sekä kylää varjostavaa linnoitusta. Iltapäiväksi jatkamme Tiibetin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Shigatseen. (A)

PÄIVÄ 9 > SAKYA
Aamulla vierailemme Panchen Lamojen suuressa luostarikompleksissa Tahsi Lumpossa ennen kuin aloitamme matkan Sakyaan. Karun kauniissa laaksossa sijaitseva kylä on yksi alueen merkittävimistä niin uskonnollisesti kuin historiallisestikin. Iltapäivällä kävelyretki läheiseen nunnaluostariin. (A)

PÄIVÄ 10 > DZONGBA
Ohitamme Nepaliin laskeutuvan tien risteyksen ja suuntaamme syrjäisemmille seuduille. Matkalla aukeavat maisemat maailman korkeimpaan vuoristoon, lumihuippujen näkyessä tien eteläpuolella.

PÄIVÄT 11-13 > THIRAPURI – MENSHI – TSADA - THOLING
Matka jatkuu syvemmälle kohti Tiibetin läntisiä alueita, vanhan Gugen kuningaskunnan alueelle. Tuhat vuotta vanhat luostarit, karu erämaa ja paikallinen kulttuuri siivittävät matkantekoa.

PÄIVÄT 14-15 > DUNKAR – PHIYANG - DARSHAN
Ajomatka kääntyy voiton puolelle lähetyessämme Kailashin pyhää vuorta. Saavumme viimein sen juurella sijaitsevaan Darshanin kylään, joka toimii lähtöpaikkana hindu-, buddhalais- ja bön-uskontoja edustaville pyhiinvaeltajille. Vaellus alkaa yli 4500 metrin korkeudesta, johon olemme akklimatisoituneet erinomaisesti lähestymisemme aikana.

PÄIVÄT 16-18 > MOUNT KAILASH -VAELLUS
Kuljemme pyhiinvaeltajien jalanjäljissä kiertäen jumalten asuttamaa vuorta. 6638 metriä korkea Kailash on tuhansien vuosien ajan synnyttänyt taruja ja legendoja, jotka elävät sen rinteillä. Omistautuneimmat pyhiinvaeltajat kiertävät vuoren useita kertoja ja 108 kierrosta avaa portin valaistumiseen. Ylävuoriston tiibetiläiset suoriutuvat kierroksesta vuorokaudessa, kaukaa Intian tasangoilta saapuvat hindut taistelevat vuoriston karuja olosuhteita, kylmyyttä ja ohutta ilmaa vastaa saapuessaa usein nopeampia reittejä kohti Shiva-jumalan kotiseutua. Temppelit, pyhätöt ja Manasarovarin pyhä järvi osuvat matkan varrelle. Vaellus päättyy Chiun linnoitusmaiselle luostarille Manasarovarin kupeessa. Kuumat lähteet houkuttelevat puhdistutumaan ennen paluumatkaa.

PÄIVÄ 19 > SAGA
Yksi maailman kiehtovimmista ja samalla historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittävimmistä vaelluksista on takana, mutta matka ei ole vielä ohi. Edessä on paluumatka eteläistä reittiä mm. Sishapangman yli 8000 metrisen massivin ohi kohti Nepalin rajaa. Yövymme matkalla Sagan kylässä.

PÄIVÄ 20 > KODARI
Tänään laskeudumme maailman pisintä alamäkeä uljaiden ja vehreiden rotkojen maisemissa Nepalin rajalle ja edelleen subtrooppisten kasvien ja kuohuvien koskien äärelle Kodariin. Majoitumme Nepalin puolella sijaitsevaan Last Resortiin, jonka sauna, kylpyallas, hieronnat ja lämmin sekä happirikas ilma tuntuvat uskomattoman hyviltä.

PÄIVÄ 21 > KATMANDU
Viimeinen ajoetappi vie ryhmän takaisin Katmanduun. Vapaata aikaa ja juhlaillallinen. (A,I)

PÄIVÄ 22 > DELHI
Paluulento Intian Delhiin, kuljetus hotellille ja majoittuminen. (A)

PÄIVÄ 23 > DELHI - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoittuminen Tiibetissä on Lhasassa 3* hotellissa, muualla Tiibetissä parhaassa mahdollisessa majoituksessa, huomioiden, että majoitusvaihtoehtoja on vähän ja niiden yleinen taso on vaatimaton. Vaelluksella majoitutaan teltoissa.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Todella ainutlaatuinen matka syvälle Tiibetin takamaille
 • Maailman pyhin vuori houkuttelee pyhiinvaeltajia ympäri Aasiaa
 • Lhasan ja Katmandun kiehtovat kaupungit
 • Gugen vanha kuningaskunta ja lukuisat luostarit
 • Maisemat maailman korkeimpaan vuoristoon

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Tiibetin vaelluksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa vuoristossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tietoa maasta: 

Kiinan viisumi maksaa 60€ ja se hankitaan viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa Kiinan suurlähetystöstä Helsingissä. Hankimme Tiibetin matkustusluvat puolestanne viisumien myöntämisen jälkeen.

Nepalin viisumi (25 USD) myönnetään ja maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa. Tarvitset Nepalin viisumia varten yhden passikuvan. Huomioi että passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 3 puhdasta sivua. 

Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa.  

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tiibetin vaellusmatkalle tarvitset matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksesi tulee kattaa myös vaellusaktiviteetit, vuoristotaudin aiheuttamat oireet ja oleskelu yli 4000 metrin korkeudessa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Matkaohjelma on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox ). 

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai Lhasaan saavuttaessa. Luottokorteilla ei tee Tiibetissä paljoakaan. 

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa. Englannin kielen osaaminen on vähäistä suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella. Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. 

Tiibetin ilmasto on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä keväisin ja syksyisin. 

Tippikulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin. Nepalissa ja Intiassa tippikultturi taas on tyypillistä. On kuitenkin muistettava, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Näytä Mount Kailash - Tiibet vaellusmatka suuremmalla kartalla

Lähde matkassamme kiertämään maailman pyhimmän vuoren ympäri kulkeva vaellusreitti Tiibetin paikallisten pyhiinvaeltajien jalanjäljillä.

Kaukana Tiibetin ylängön vuoristojen uumenissa nousee buddhalaisten, hindujen sekä vanhan shamanistisen bön-uskonnon pyhä vuori, 6638 metriä korkea Mount Kailash. Jumalten asuinpaikkana ja pyhien jokien syntysijana tunnettu Kailash on planeettamme tarunhohtoisimpia vaelluskohteita, jossa kohtaat ympäri Tiibetiä sekä aina Etelä-Intiasta asti saapuvat pyhiinvaeltajat, jakkipaimenet sekä alueen syrjäiset vuoristokansat.

Matka alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, jonka vilkkaat kauppakujat ja eläväiset hindutemppelit johdattelevat Lhasaan, buddhalaisuuden merkittävimmille monumenteille ja pyhimmille rakennuksille. Potalan palatsin, Jokhangin temppelin ja ympäröivien luostarien kautta aloitamme pitkän taipaleemme halki maailman suurimman ylänköalueen.

Matka huipentuu neljän päivän vuoristovaellukseen pyhiinvaeltajien matkassa, puhdistaen koko elämän synnit ennen paluumatkaa.

Matkareitti: Delhi - Katmandu - Lhasa - Gyantse - Shigatse - Sakya - Zhongba - Thirapuri - Menshi - Tsada - Guge - Tholing - Dunkar - Phiyang - Darshan - Mt. Kailash - Manasarovar - Saga - Kodari - Katmandu - DelhiMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - DELHI
Yölento Suomesta Intian pääkaupunkiin.

PÄIVÄ 2 > DELHI - KATMANDU
Jatkolento Nepalin pääkaupunkiin, kuljetus hotellille kaupungin keskustaan. Majoittumisen jälkeen teemme kävelyretken Thamelin kuuluisille kauppakujille.

PÄIVÄ 3 > KATMANDU
Vapaata aikaa Katmandussa. Voit vierailla alueen temppeleillä ja valmistautua tulevaan matkaan. (A)

PÄIVÄ 4 > KATMANDU - LHASA
Kuljetus lentokentälle ja lento Himalajan yli Tiibetiin kulkee aivan maailman korkeimpien vuorten tuntumassa. Lhasassa majoittuminen kaupungin keskustaan. (A,I)

PÄIVÄ 5 > LHASA
Vierailemme Seran ja Drepungin luostareilla, tutustumme Dalai Lamojen perintöön ja munkkien väittelytilaisuuteen. (A)

PÄIVÄ 6 > LHASA
Aamulla vierailemme buddhalaisuuden pyhimmässä temppelissä Jokhangissa, jota kiertää katkeamaton virta ympäri Tiibetiä saapuneita pyhiinvaeltajia. Iltapäivän kohteena on eräs maailman tunnetuimmista rakennuksista, Dalai Lamojen hallintopalatsi Potala. (A)

PÄIVÄ 7 > GYANTSE
Aloitamme ajomatkan kohti länttä, matkalle osuvat ensimmäiset korkeat solat sekä pyhä ”skorpionijärvi”. Yöksi majoitumme Gyantsen kaupunkiin. (A)

PÄIVÄ 8 > SHIGATSE
Aamulla vierailemme paikallisessa luostarissa ja ihailemme vanhankaupungin kujia sekä kylää varjostavaa linnoitusta. Iltapäiväksi jatkamme Tiibetin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Shigatseen. (A)

PÄIVÄ 9 > SAKYA
Aamulla vierailemme Panchen Lamojen suuressa luostarikompleksissa Tahsi Lumpossa ennen kuin aloitamme matkan Sakyaan. Karun kauniissa laaksossa sijaitseva kylä on yksi alueen merkittävimistä niin uskonnollisesti kuin historiallisestikin. Iltapäivällä kävelyretki läheiseen nunnaluostariin. (A)

PÄIVÄ 10 > DZONGBA
Ohitamme Nepaliin laskeutuvan tien risteyksen ja suuntaamme syrjäisemmille seuduille. Matkalla aukeavat maisemat maailman korkeimpaan vuoristoon, lumihuippujen näkyessä tien eteläpuolella.

PÄIVÄT 11-13 > THIRAPURI – MENSHI – TSADA - THOLING
Matka jatkuu syvemmälle kohti Tiibetin läntisiä alueita, vanhan Gugen kuningaskunnan alueelle. Tuhat vuotta vanhat luostarit, karu erämaa ja paikallinen kulttuuri siivittävät matkantekoa.

PÄIVÄT 14-15 > DUNKAR – PHIYANG - DARSHAN
Ajomatka kääntyy voiton puolelle lähetyessämme Kailashin pyhää vuorta. Saavumme viimein sen juurella sijaitsevaan Darshanin kylään, joka toimii lähtöpaikkana hindu-, buddhalais- ja bön-uskontoja edustaville pyhiinvaeltajille. Vaellus alkaa yli 4500 metrin korkeudesta, johon olemme akklimatisoituneet erinomaisesti lähestymisemme aikana.

PÄIVÄT 16-18 > MOUNT KAILASH -VAELLUS
Kuljemme pyhiinvaeltajien jalanjäljissä kiertäen jumalten asuttamaa vuorta. 6638 metriä korkea Kailash on tuhansien vuosien ajan synnyttänyt taruja ja legendoja, jotka elävät sen rinteillä. Omistautuneimmat pyhiinvaeltajat kiertävät vuoren useita kertoja ja 108 kierrosta avaa portin valaistumiseen. Ylävuoriston tiibetiläiset suoriutuvat kierroksesta vuorokaudessa, kaukaa Intian tasangoilta saapuvat hindut taistelevat vuoriston karuja olosuhteita, kylmyyttä ja ohutta ilmaa vastaa saapuessaa usein nopeampia reittejä kohti Shiva-jumalan kotiseutua. Temppelit, pyhätöt ja Manasarovarin pyhä järvi osuvat matkan varrelle. Vaellus päättyy Chiun linnoitusmaiselle luostarille Manasarovarin kupeessa. Kuumat lähteet houkuttelevat puhdistutumaan ennen paluumatkaa.

PÄIVÄ 19 > SAGA
Yksi maailman kiehtovimmista ja samalla historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittävimmistä vaelluksista on takana, mutta matka ei ole vielä ohi. Edessä on paluumatka eteläistä reittiä mm. Sishapangman yli 8000 metrisen massivin ohi kohti Nepalin rajaa. Yövymme matkalla Sagan kylässä.

PÄIVÄ 20 > KODARI
Tänään laskeudumme maailman pisintä alamäkeä uljaiden ja vehreiden rotkojen maisemissa Nepalin rajalle ja edelleen subtrooppisten kasvien ja kuohuvien koskien äärelle Kodariin. Majoitumme Nepalin puolella sijaitsevaan Last Resortiin, jonka sauna, kylpyallas, hieronnat ja lämmin sekä happirikas ilma tuntuvat uskomattoman hyviltä.

PÄIVÄ 21 > KATMANDU
Viimeinen ajoetappi vie ryhmän takaisin Katmanduun. Vapaata aikaa ja juhlaillallinen. (A,I)

PÄIVÄ 22 > DELHI
Paluulento Intian Delhiin, kuljetus hotellille ja majoittuminen. (A)

PÄIVÄ 23 > DELHI - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoittuminen Tiibetissä on Lhasassa 3* hotellissa, muualla Tiibetissä parhaassa mahdollisessa majoituksessa, huomioiden, että majoitusvaihtoehtoja on vähän ja niiden yleinen taso on vaatimaton. Vaelluksella majoitutaan teltoissa.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Tiibetin vaelluksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa vuoristossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tietoa maasta: 

Kiinan viisumi maksaa 60€ ja se hankitaan viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa Kiinan suurlähetystöstä Helsingissä. Hankimme Tiibetin matkustusluvat puolestanne viisumien myöntämisen jälkeen.

Nepalin viisumi (25 USD) myönnetään ja maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa. Tarvitset Nepalin viisumia varten yhden passikuvan. Huomioi että passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 3 puhdasta sivua. 

Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa.  

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tiibetin vaellusmatkalle tarvitset matkavakuutuksen, jossa on peruutusturva. Vakuutuksesi tulee kattaa myös vaellusaktiviteetit, vuoristotaudin aiheuttamat oireet ja oleskelu yli 4000 metrin korkeudessa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Matkaohjelma on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox ). 

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai Lhasaan saavuttaessa. Luottokorteilla ei tee Tiibetissä paljoakaan. 

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa. Englannin kielen osaaminen on vähäistä suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella. Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. 

Tiibetin ilmasto on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä keväisin ja syksyisin. 

Tippikulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin. Nepalissa ja Intiassa tippikultturi taas on tyypillistä. On kuitenkin muistettava, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Näytä Mount Kailash - Tiibet vaellusmatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.