Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  13 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Mount Kenya 4985m & Kilimanjaro 5895m - Afrikan korkeimmat

Nouse kanssamme Afrikan korkeimmille huipuille.

Vaellamme Mount Kenyan kansallispuistossa Keniassa viiden päivän ajan ja totuttelemme ohueen ilmanalaan nousemalla Point Lenanan huipulle (4895m).

Rauhallinen ja erittäin kaunis reitti valmistaa meidät hienosti Kilimanjaron nousua varten. Huollamme varusteemme ja lepäämme päivän ennen siirtymistä Tansanian puolelle.

Kilimanjaron huipulle nousemme vuoren pohjoispuolelta rauhallista Rongai-reittiä pitkin. Todennäköisyys Afrikan korkeimman huipun saavuttamiseen tällä ohjelmalla on erittäin korkea.

Matkareitti: Nairobi - Chogoria - Ellis-järvi - Michaelson-järvi - Simba Tarn - Point Lenana - Old Moses Camp - Sirimon - Loitokitok - Sekimba Camp - 3rd Cave Camp - School Hut - Uhuru Peak - Horombo Hut - Marangu - Machame - Arusha - Nairobi

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Afrikan korkeimmat vuoret ja jylhimmät maisemat
 • Hienot ja rauhalliset vaellusreitit
 • Loistavat mahdollisuudet huippujen saavuttamiseen
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – NAIROBI
Lennot Kenian pääkaupunkiin Nairobiin saapuvat perille seuraavana aamuna.

PÄIVÄ 2 > MOUNT KENYAN KANSALLISPUISTO
Ajamme Nairobista kohti pohjoista. Chogorin kaupungissa pakkaamme retkikuntamme safariajoneuvoon ja jatkamme viidakon halki puiston portille (3100 m), jossa majoitumme mökkeihin ensimmäiseksi yöksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > LAKE ELLIS
Varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin ja aloitamme vaelluksen. Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle. Majoitumme Ellis-järven rantaan (3600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > LAKE MICHAELSON
Polkumme liittyy päivän aikana Chogorian reittiin. näemme Vivienne-putoukset sekä Gorges-laakson laskeutuessamme upealle leiripaikalle Michaelson-järven rantaan (4100 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä korkeimpaan leiriimme Simba Tarn -lammen rannalle (4500 m), Point Lenanan juurelle. Matkalta aukeavat upeat näköalat Mount Kenyan korkeimmille huipuille ja ympäristö muuttuu karuksi kasvillisuusvyöhykkeiden jäädessä taakse. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA / OLD MOSES CAMP
Aloitamme varhain aamuyöllä nousun kohti Point Lenanaa (4895 m). Auringonnousu huipulla on mahtava kokemus. Seuraava vuoremme Kilimanjaro näkyy siluettina horisontissa. Yöpyminen Old Moses Campissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > OLOITOKITOK
Mount Kenyalta matkamme jatkuu kohti Tansanian rajaa halki tyypillisen itäafrikkalaisen savannimaiseman. Yöpyminen Kilimanjaron pohjoispuolella Oloitokitokissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SEKIMBA CAMP
Rajamuodollisuuksien jälkeen saavumme vaelluspolun päähän, jossa varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin. Kuljemme metsikön läpi ylös puurajan tuntumassa sijaitsevalle leiripaikallemme (2600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > 3RD CAVE
Nousemme halki kanervanummivyöhykkeen. Kenian ja Tansanian tasangot leviävät takanamme ja Kibon majesteettinen lumihuippu avautuu edessämme. Kasvillisuus jää taaksemme ja maasto muuttuu karummaksi, kun saavumme leiripaikkaamme 3rd Cave Campiin (3900 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > SCHOOL HUT
Nousemme päivän aikana Kilimanjaron huiput erottavaan satulaan, josta jatkamme School Hutille (4800 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > UHURU PEAK, HOROMBO HUT
Aloitamme aamuyöstä nousun otsalamppujen valossa kohti huippua. Noustuamme kraatterin reunalle näemme auringon nousevan Afrikan tasankojen ylle. Vielä viimeinen rutistus ja saavutamme mantereen korkeimman huipun, Uhuru Peakin (5895 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > MACHAME 
Kuljemme halki vehreiden pilvisademetsien alas Marangun portille, jossa hyvästelemme kantajamme ja vuoristo-oppaamme. Siirtyminen hotellille Kilimanjaron lentokentän kupeeseen. Ennen puoltayötä siirtyminen lentokentälle ja paluulento Suomeen. (A)

PÄIVÄ 13 > KILIMANJARO - HELSINKI

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Afrikan korkeimmat vuoret ja jylhimmät maisemat
 • Hienot ja rauhalliset vaellusreitit
 • Loistavat mahdollisuudet huippujen saavuttamiseen
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenyan ja Kilimanjaron vaelluksilla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 6 - 12h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksista irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessanne majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Tansanian viisumin saa maahan saavuttaessa rajalta. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Keniaan ja Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan ja Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Mount Kenyan ja Kilimanjaron vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5895 metriä korkea Kilimanjaron huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Vaellus Mt. Kenyalle ennen Kilimanjaron huiputtamista auttaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan hyvin. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Mt. Kenyan ja Kilimanjaron vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Tansanian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Kiswahili on Kenian puhutuin kieli ja swahili Tansanian. Englanti on molempien maiden hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Itä-Afrikassa puhutaan myös paikoin arabiaa. Virallisten kielten lisäksi Itä-Afrikassa puhutaan paljon paikallisia kieliä.
 
Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES) ja Tansanian taas Tansanian shillinki (TZS). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Maksuvälineinä käyvät myös Yhdysvaltain dollarit (vuoden 2006 jälkeen painetut). Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa.
 
Tansania ja Kenia sijaitsevat Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ja Kenian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kilimanjaron ja Mount Kenyan kansallispuistot ovat auki ympäri vuoden, mutta kuiva kausi ja samalla paras aika vaeltaa vuorilla on tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin.  
 
Vaelluksilla tarjottava ruoka on sekoitus afrikkalaista, intialaista ja eurooppalaista ruokaa. Vaelluksen aikana mukana kulkevat ruokailuteltat sekä keittiöhenkilökunta, jotka valmistavat ryhmälle herkullisia aterioita. Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Vaelluksien aikana juodaan keittämällä puhdistettua vettä, jota saa koko vaelluksen ajan ja jota on turvallista juoda. Muistathan ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Afrikassa. Vaelluksilla maksetaan tippiä paikallisille kantajille ja oppaille. Mandala Travelin matkanjohtaja vastaa hotellien laukunkantajien tipeistä matkan aikana. Varaa matkalle mukaasi 100 USD Kenian ja Tansanian viisumikuluihin sekä n. 120€ tippeihin.
 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Nouse kanssamme Afrikan korkeimmille huipuille.

Vaellamme Mount Kenyan kansallispuistossa Keniassa viiden päivän ajan ja totuttelemme ohueen ilmanalaan nousemalla Point Lenanan huipulle (4895m).

Rauhallinen ja erittäin kaunis reitti valmistaa meidät hienosti Kilimanjaron nousua varten. Huollamme varusteemme ja lepäämme päivän ennen siirtymistä Tansanian puolelle.

Kilimanjaron huipulle nousemme vuoren pohjoispuolelta rauhallista Rongai-reittiä pitkin. Todennäköisyys Afrikan korkeimman huipun saavuttamiseen tällä ohjelmalla on erittäin korkea.

Matkareitti: Nairobi - Chogoria - Ellis-järvi - Michaelson-järvi - Simba Tarn - Point Lenana - Old Moses Camp - Sirimon - Loitokitok - Sekimba Camp - 3rd Cave Camp - School Hut - Uhuru Peak - Horombo Hut - Marangu - Machame - Arusha - NairobiMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – NAIROBI
Lennot Kenian pääkaupunkiin Nairobiin saapuvat perille seuraavana aamuna.

PÄIVÄ 2 > MOUNT KENYAN KANSALLISPUISTO
Ajamme Nairobista kohti pohjoista. Chogorin kaupungissa pakkaamme retkikuntamme safariajoneuvoon ja jatkamme viidakon halki puiston portille (3100 m), jossa majoitumme mökkeihin ensimmäiseksi yöksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > LAKE ELLIS
Varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin ja aloitamme vaelluksen. Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle. Majoitumme Ellis-järven rantaan (3600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > LAKE MICHAELSON
Polkumme liittyy päivän aikana Chogorian reittiin. näemme Vivienne-putoukset sekä Gorges-laakson laskeutuessamme upealle leiripaikalle Michaelson-järven rantaan (4100 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä korkeimpaan leiriimme Simba Tarn -lammen rannalle (4500 m), Point Lenanan juurelle. Matkalta aukeavat upeat näköalat Mount Kenyan korkeimmille huipuille ja ympäristö muuttuu karuksi kasvillisuusvyöhykkeiden jäädessä taakse. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA / OLD MOSES CAMP
Aloitamme varhain aamuyöllä nousun kohti Point Lenanaa (4895 m). Auringonnousu huipulla on mahtava kokemus. Seuraava vuoremme Kilimanjaro näkyy siluettina horisontissa. Yöpyminen Old Moses Campissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > OLOITOKITOK
Mount Kenyalta matkamme jatkuu kohti Tansanian rajaa halki tyypillisen itäafrikkalaisen savannimaiseman. Yöpyminen Kilimanjaron pohjoispuolella Oloitokitokissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SEKIMBA CAMP
Rajamuodollisuuksien jälkeen saavumme vaelluspolun päähän, jossa varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin. Kuljemme metsikön läpi ylös puurajan tuntumassa sijaitsevalle leiripaikallemme (2600 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > 3RD CAVE
Nousemme halki kanervanummivyöhykkeen. Kenian ja Tansanian tasangot leviävät takanamme ja Kibon majesteettinen lumihuippu avautuu edessämme. Kasvillisuus jää taaksemme ja maasto muuttuu karummaksi, kun saavumme leiripaikkaamme 3rd Cave Campiin (3900 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > SCHOOL HUT
Nousemme päivän aikana Kilimanjaron huiput erottavaan satulaan, josta jatkamme School Hutille (4800 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > UHURU PEAK, HOROMBO HUT
Aloitamme aamuyöstä nousun otsalamppujen valossa kohti huippua. Noustuamme kraatterin reunalle näemme auringon nousevan Afrikan tasankojen ylle. Vielä viimeinen rutistus ja saavutamme mantereen korkeimman huipun, Uhuru Peakin (5895 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > MACHAME 
Kuljemme halki vehreiden pilvisademetsien alas Marangun portille, jossa hyvästelemme kantajamme ja vuoristo-oppaamme. Siirtyminen hotellille Kilimanjaron lentokentän kupeeseen. Ennen puoltayötä siirtyminen lentokentälle ja paluulento Suomeen. (A)

PÄIVÄ 13 > KILIMANJARO - HELSINKI

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenyan ja Kilimanjaron vaelluksilla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 6 - 12h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksista irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessanne majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Tansanian viisumin saa maahan saavuttaessa rajalta. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Keniaan ja Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan ja Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Mount Kenyan ja Kilimanjaron vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5895 metriä korkea Kilimanjaron huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Vaellus Mt. Kenyalle ennen Kilimanjaron huiputtamista auttaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan hyvin. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Mt. Kenyan ja Kilimanjaron vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Tansanian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Kiswahili on Kenian puhutuin kieli ja swahili Tansanian. Englanti on molempien maiden hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Itä-Afrikassa puhutaan myös paikoin arabiaa. Virallisten kielten lisäksi Itä-Afrikassa puhutaan paljon paikallisia kieliä.
 
Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES) ja Tansanian taas Tansanian shillinki (TZS). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Maksuvälineinä käyvät myös Yhdysvaltain dollarit (vuoden 2006 jälkeen painetut). Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa.
 
Tansania ja Kenia sijaitsevat Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ja Kenian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kilimanjaron ja Mount Kenyan kansallispuistot ovat auki ympäri vuoden, mutta kuiva kausi ja samalla paras aika vaeltaa vuorilla on tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin.  
 
Vaelluksilla tarjottava ruoka on sekoitus afrikkalaista, intialaista ja eurooppalaista ruokaa. Vaelluksen aikana mukana kulkevat ruokailuteltat sekä keittiöhenkilökunta, jotka valmistavat ryhmälle herkullisia aterioita. Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Vaelluksien aikana juodaan keittämällä puhdistettua vettä, jota saa koko vaelluksen ajan ja jota on turvallista juoda. Muistathan ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Afrikassa. Vaelluksilla maksetaan tippiä paikallisille kantajille ja oppaille. Mandala Travelin matkanjohtaja vastaa hotellien laukunkantajien tipeistä matkan aikana. Varaa matkalle mukaasi 100 USD Kenian ja Tansanian viisumikuluihin sekä n. 120€ tippeihin.
 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.