Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  9 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Mount Kenya 4985m -vaellus & safari, Kenia

Päiväntasaajan alla Afrikan auringossa kimaltaa kaksi jalokiveä, Mount Kenyan lumihuippuinen vuori ja Nakurujärven kansallispuisto.

Tämän Kenian matkan aikana teemme vaelluksen Afrikan kauneimmaksi kutsutulle ja maanosan toiseksi korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle. Mount Kenyan kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde.

Vaelluksen jälkeen teemme kahden päivän luontosafarin Nakurujärven kansallispuistossa ja Naivasha-järvellä ennen paluuta Nairobin kautta kotimaahan.

Matkareitti: Nairobi - Embu - Meru Bandas - Ellis-järvi - Mintos -maja - Michaelson-järvi - Simba Tarn - Point Lenana - Old Moses -maja - Nakurujärvi - Naivashajärvi - Nairobi

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Itä-Afrikan kauneimpia vuoristoja
 • Sopivat vaelluspäivät ja helposti saavutettava huippu
 • Kenian upeat leiripaikat
 • Erittäin rauhallinen vaellusreitti
 • Matkan lopuksi safari Nakuru- ja Naivashajärvien suojelualueilla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - NAIROBI
Lennot Helsingistä Kenian pääkaupunkiin Nairobiin. Saavumme Nairobiin aamuyöllä ja siirrymme suoraan hotellille yöpymään.

PÄIVÄ 2 > NAIROBI - MOUNT KENYA, CHOGORIA
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Mount Kenyan kansallispuistoa. Lounastamme matkan varrella Embun kaupungissa. Ajamme ananas- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki vuoren kupeeseen, jossa vaihdamme maastoajoneuvoihin joilla jatkamme halki jylhän viidakon. Saavumme iltapäivällä Chogorian reitin alkuun kansallispuiston portille ja yövymme Meru Bandasin retkeilymajoissa (3000 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > ELLIS-JÄRVI
Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle, jossa esiintyy useita vain Keniavuorella kasvavia kasvilajeja. Saavumme Ellis-järvelle (3500 m), jossa majoitumme telttoihin. Teemme iltapäivällä lenkin läheiselle Mugi-kukkulalle totutellaksemme ohueen ilmaan. Päivän vaellus noin 6–7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > MICHAELSON-JÄRVI
Aamiaisen jälkeen nousemme kivikkoista ja karua maastoa pitkin kohti Keniavuoren reunamia ja Nithin rotkoa (4000 m), josta avautuvat huimat näkymät myös Vivien-vesiputouksille. Vaellamme Mintos Hutille ja laskeudumme kuvankauniille Michaelsonjärvelle leiriytymään. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä ylös Simba Tarniin, Point Lenanan huipun juurelle. Upeat näköalat Mt. Kenyan korkeimmille Nelion- ja Batian-huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA
Lähdemme aamuyöllä otsalamppujen valossa kohti vaelluksen päätavoitetta, Point Lenanan huippua (4985 m), jonne saavumme auringonnousun aikaan. Point Lenanalta on hienot näkymät yli Kenian tasankojen aina Kilimanjarolle asti. Batianin huippu (5199 m) nousee vieressä ja se kainalossa jäätiköt antavat hauskaa kontrastia päiväntasaajan auringossa. Pt. Lenana on usein myös lumen peitossa. Lähdemme laskeutumaan Sirimon-reittiä alas ja majoitumme Old Moseksen majalle (3300 m). Päivän vaellus noin 6-7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > NAKURUJÄRVEN KANSALLISPUISTO
Aamulla laskeudumme loppumatkan alas kansallispuiston portille ja suuntaamme kohti Nakurujärveä ja matkan safariosuutta. Ajamme tee- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki Nakurujärven kansallispuistoon. Majoitumme ja syömme lounaan ennen kuin teemme ensimmäiset safariajelut yhdessä maan kuuluisimmista luonnonpuistoista. Pienellä mutta eläimistöltään rikkaalla Nakurujärven suojelualueella tavataan kirahvien, sarvikuonojen, puhvelien, seeprojen, leopardien ja muiden savannien eläinten lisäksi runsaat määrät vesilintuja, mm. pelikaaneja ja flamingoja. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > NAKURUJÄRVI - NAIVASHAJÄRVI - NAIROBI
Aamiaisen jälkeen jätämme Nakurujärven taaksemme ja lähdemme kohti läheistä Naivashajärveä. Siellä lounastamme ja teemme veneretken järvellä sekä kävelysafarin petoeläimistä vapaalla saarella, jossa voimme ihailla villieläimiä lähituntumalta. Palaamme illaksi Nairobiin, jossa majoitumme. (A,L)

PÄIVÄ 9 > NAIROBI - HELSINKI
Paluulennot Suomeen lähtevät aamuyöllä, saapuminen kotimaahan samana päivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Itä-Afrikan kauneimpia vuoristoja
 • Sopivat vaelluspäivät ja helposti saavutettava huippu
 • Kenian upeat leiripaikat
 • Erittäin rauhallinen vaellusreitti
 • Matkan lopuksi safari Nakuru- ja Naivashajärvien suojelualueilla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenya -vaelluksella kuljemme Kenian vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana vaellusopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Huomaathan, että passisi on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi viimeistään 5 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Mount Kenyan vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000m korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden. Kauttamme saat tarvittaessa aktiivimatkolille soveltuvan Gouda-vakuutuksen.

Mt. Kenyan vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Kenian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 4985 m korkea Point Lenana, Mount Kenyan kolmanneksi korkein huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Kiswahili on Kenian puhutuin kieli. Englanti on maan hallinnon, talouden ja
korkeakouluopiskelun kieli. Itä-Afrikassa puhutaan myös paljon arabiaa. Virallisten kielten englannin ja swahilin lisäksi Keniassa puhutaan lukuisia heimokieliä.
 
Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä ja pankeissa.
 
Kenian safareilla ja vaelluksilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkalla on vaelluksen ja safarien aikana täysihoito, joten kuluja syntyy pääosin henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista, pyykinpesusta ja matkamuistoista. Varaa matkalle mukaasi n. 100€ juomarahoihin.
 
Kenia sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajan eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Kenian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylängön kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kuiva kausi Keniassa tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin on paras aika matkustaa Keniaan ja vaeltaa vuorilla. Mt. Kenyan kansallispuisto on sateista huolimatta auki ympäri vuoden.
 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Päiväntasaajan alla Afrikan auringossa kimaltaa kaksi jalokiveä, Mount Kenyan lumihuippuinen vuori ja Nakurujärven kansallispuisto.

Tämän Kenian matkan aikana teemme vaelluksen Afrikan kauneimmaksi kutsutulle ja maanosan toiseksi korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle. Mount Kenyan kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde.

Vaelluksen jälkeen teemme kahden päivän luontosafarin Nakurujärven kansallispuistossa ja Naivasha-järvellä ennen paluuta Nairobin kautta kotimaahan.

Matkareitti: Nairobi - Embu - Meru Bandas - Ellis-järvi - Mintos -maja - Michaelson-järvi - Simba Tarn - Point Lenana - Old Moses -maja - Nakurujärvi - Naivashajärvi - NairobiMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - NAIROBI
Lennot Helsingistä Kenian pääkaupunkiin Nairobiin. Saavumme Nairobiin aamuyöllä ja siirrymme suoraan hotellille yöpymään.

PÄIVÄ 2 > NAIROBI - MOUNT KENYA, CHOGORIA
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Mount Kenyan kansallispuistoa. Lounastamme matkan varrella Embun kaupungissa. Ajamme ananas- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki vuoren kupeeseen, jossa vaihdamme maastoajoneuvoihin joilla jatkamme halki jylhän viidakon. Saavumme iltapäivällä Chogorian reitin alkuun kansallispuiston portille ja yövymme Meru Bandasin retkeilymajoissa (3000 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > ELLIS-JÄRVI
Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle, jossa esiintyy useita vain Keniavuorella kasvavia kasvilajeja. Saavumme Ellis-järvelle (3500 m), jossa majoitumme telttoihin. Teemme iltapäivällä lenkin läheiselle Mugi-kukkulalle totutellaksemme ohueen ilmaan. Päivän vaellus noin 6–7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > MICHAELSON-JÄRVI
Aamiaisen jälkeen nousemme kivikkoista ja karua maastoa pitkin kohti Keniavuoren reunamia ja Nithin rotkoa (4000 m), josta avautuvat huimat näkymät myös Vivien-vesiputouksille. Vaellamme Mintos Hutille ja laskeudumme kuvankauniille Michaelsonjärvelle leiriytymään. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä ylös Simba Tarniin, Point Lenanan huipun juurelle. Upeat näköalat Mt. Kenyan korkeimmille Nelion- ja Batian-huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA
Lähdemme aamuyöllä otsalamppujen valossa kohti vaelluksen päätavoitetta, Point Lenanan huippua (4985 m), jonne saavumme auringonnousun aikaan. Point Lenanalta on hienot näkymät yli Kenian tasankojen aina Kilimanjarolle asti. Batianin huippu (5199 m) nousee vieressä ja se kainalossa jäätiköt antavat hauskaa kontrastia päiväntasaajan auringossa. Pt. Lenana on usein myös lumen peitossa. Lähdemme laskeutumaan Sirimon-reittiä alas ja majoitumme Old Moseksen majalle (3300 m). Päivän vaellus noin 6-7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > NAKURUJÄRVEN KANSALLISPUISTO
Aamulla laskeudumme loppumatkan alas kansallispuiston portille ja suuntaamme kohti Nakurujärveä ja matkan safariosuutta. Ajamme tee- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki Nakurujärven kansallispuistoon. Majoitumme ja syömme lounaan ennen kuin teemme ensimmäiset safariajelut yhdessä maan kuuluisimmista luonnonpuistoista. Pienellä mutta eläimistöltään rikkaalla Nakurujärven suojelualueella tavataan kirahvien, sarvikuonojen, puhvelien, seeprojen, leopardien ja muiden savannien eläinten lisäksi runsaat määrät vesilintuja, mm. pelikaaneja ja flamingoja. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > NAKURUJÄRVI - NAIVASHAJÄRVI - NAIROBI
Aamiaisen jälkeen jätämme Nakurujärven taaksemme ja lähdemme kohti läheistä Naivashajärveä. Siellä lounastamme ja teemme veneretken järvellä sekä kävelysafarin petoeläimistä vapaalla saarella, jossa voimme ihailla villieläimiä lähituntumalta. Palaamme illaksi Nairobiin, jossa majoitumme. (A,L)

PÄIVÄ 9 > NAIROBI - HELSINKI
Paluulennot Suomeen lähtevät aamuyöllä, saapuminen kotimaahan samana päivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenya -vaelluksella kuljemme Kenian vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana vaellusopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa haettua vaivattomasti ennen matkaa Kenian valtion ylläpitämästä internet-palvelusta: http://immigration.ecitizen.go.ke/. Viisumi maksaa 51 USD ja se maksetaan haettaessa luottokortilla. Tuloste viisumipuollosta otetaan mukaan matkalle. Huomaathan, että passisi on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi viimeistään 5 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Mount Kenyan vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000m korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden. Kauttamme saat tarvittaessa aktiivimatkolille soveltuvan Gouda-vakuutuksen.

Mt. Kenyan vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Kenian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 4985 m korkea Point Lenana, Mount Kenyan kolmanneksi korkein huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Kiswahili on Kenian puhutuin kieli. Englanti on maan hallinnon, talouden ja
korkeakouluopiskelun kieli. Itä-Afrikassa puhutaan myös paljon arabiaa. Virallisten kielten englannin ja swahilin lisäksi Keniassa puhutaan lukuisia heimokieliä.
 
Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES). Kenian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan Nairobin lentokentällä. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä ja pankeissa.
 
Kenian safareilla ja vaelluksilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkalla on vaelluksen ja safarien aikana täysihoito, joten kuluja syntyy pääosin henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista, pyykinpesusta ja matkamuistoista. Varaa matkalle mukaasi n. 100€ juomarahoihin.
 
Kenia sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajan eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Kenian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylängön kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kuiva kausi Keniassa tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin on paras aika matkustaa Keniaan ja vaeltaa vuorilla. Mt. Kenyan kansallispuisto on sateista huolimatta auki ympäri vuoden.
 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.