Matkan tiedot

Mount Kenya 4985m -vaellus & safari, Kenia

Päiväntasaajan alla Afrikan auringossa kimaltaa kaksi jalokiveä, Mount Kenyan lumihuippuinen vuori ja Masai Maran luonnonpuisto. Tämän Kenian matkan aikana teemme vaelluksen Afrikan kauneimmaksi kutsutulle ja maanosan toiseksi korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle. Mount Kenyan kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde. Vaelluksen jälkeen teemme kahden päivän luontosafarin Samburuun, yhteen Kenian merkittävimmistä luonnonpuistoista, jonka eläimistö on maailman rikkaimpia. Samburussa tavataan Itä-Afrikan tunnetuimpin villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia afrikanvillikoiria, kirahviantilooppeja sekä somalianstrutseja.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Itä-Afrikan kauneimpia vuoristoja
 • Sopivat vaelluspäivät ja helposti saavutettava huippu
 • Upeat leiripaikat
 • Erittäin rauhallinen vaellusreitti
 • Loistavat safarit Nakurujärvellä ja Masai Marassa

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄ 1 > HELSINKI-NAIROBI
Lento Helsingistä Nairobiin, välilasku Istanbulissa. Saavumme Nairobiin aamuyöllä.

PÄIVÄ 2 > MOUNT KENYA, CHOGORIA
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Mount Kenyan kansallispuistoa. Ajamme ananas- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki vuoren kupeeseen, jossa vaihdamme maastoajoneuvoihin joilla jatkamme halki jylhän viidakon. Saavumme iltapäivällä Chogorian reitin alkuun kansallispuiston portille ja yövymme Meru Bandasin retkeilymajoissa (3000 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > ELLIS-JÄRVI
Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle, jossa esiintyy useita vain Keniavuorella kasvavia kasvilajeja. Saavumme Ellis-järvelle (3500 m), jossa majoitumme telttoihin. Teemme iltapäivällä lenkin läheiselle Mugi-kukkulalle totutellaksemme ohueen ilmaan. Päivän vaellus noin 6–7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > MICHAELSON-JÄRVI
Aamiaisen jälkeen nousemme kivikkoista ja karua maastoa pitkin kohti Keniavuoren reunamia ja Nithin rotkoa (4000 m), josta avautuvat huimat näkymät myös Vivien-vesiputouksille. Vaellamme Mintos Hutille ja laskeudumme kuvankauniille Michaelsonjärvelle leiriytymään. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä ylös Simba Tarniin, Point Lenanan huipun juurelle. Upeat näköalat Mt. Kenyan korkeimmille Nelion- ja Batian-huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA
Lähdemme aamuyöllä otsalamppujen valossa kohti vaelluksen päätavoitetta, Point Lenanan huippua (4985 m), jonne saavumme auringonnousun aikaan. Point Lenanalta on hienot näkymät yli Kenian tasankojen aina Kilimanjarolle asti. Batianin huippu (5199 m) nousee vieressä ja se kainalossa jäätiköt antavat hauskaa kontrastia päiväntasaajan auringossa. Pt. Lenana on usein myös lumen peitossa. Lähdemme laskeutumaan Sirimon-reittiä alas ja majoitumme Old Moseksen majalle (3300 m). Päivän vaellus noin 6-7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > SAMBURUN LUONNONPUISTO
Aamulla suuntaamme kohti pohjoista, ajamme tee- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki Samburun suojelualueelle. Majoitumme ja syömme lounaan ennen kuin teemme ensimmäiset safariajelut yhdessä maan kuuluisimmista puistoista. Alueella tavataan Afrikan tunnetuimpien villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia Alueella tavataan Itä-Afrikan tunnetuimpin villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia afrikanvillikoiria, kirahviantilooppeja sekä somalianstrutseja. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SAMBURUN LUONNONPUISTO
Teemme aamu- ja iltapäiväsafarit Samburun suojelualueella, sekä rentoudumme majapaikan mukavissa puitteissa Afrikan auringon alla. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > SAMBURU – NAIROBI
Teemme aamusafarin ja nautimme aikaisen lounaan ennen Nairobiin siirtymistä. Nairobissa on vielä vapaa-aikaa ja voit käydä esimerkiksi hotellissa virkistäytymässä ja levähtämässä ennen paluulentoa Suomeen. (A,L)

PÄIVÄ 10 > YÖLENTO HELSINKIIN

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Itä-Afrikan kauneimpia vuoristoja
 • Sopivat vaelluspäivät ja helposti saavutettava huippu
 • Upeat leiripaikat
 • Erittäin rauhallinen vaellusreitti
 • Loistavat safarit Nakurujärvellä ja Masai Marassa

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenya -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa vaivattomasti lentokentältä Nairobiin saavuttaessa. Viisumi maksaa 50 USD.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://www.rokote.fi

Mount Kenyan vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000m korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Mt. Kenyan vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Kenian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 4985 m korkea Point Lenana, Mount Kenyan kolmanneksi korkein huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

- Vaelluskengät 
- Lenkkikengät / vaellussandaalit 
- Vaellussukat * 3 
- Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
- Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
- Kevyet vaellushousut 
- Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
- Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
- Fleecetakki tai vastaava
- Lämmin kerrasto 
- Untuva- tai toppatakki 
- Sormikkaat 
- Rukkaset 
- Pipo 
- Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
- Aurinkolasit 
- Noin 30 L päiväreppu 
- Otsalamppu 
- 2 * 1L vesipulloja 
- Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
- Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
- Retkiyyhe 
- 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -10 °C) 
- Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
- Korvatulpat 
- Säärystimet 
- Vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

- Laastereita 
- Rakkolaastareita 
- Ibuprofeiinia 
- Paracetamolia 
- Sideharsoa 
- Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin 
- Immodiumia 
- Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Youtube-videot: 

Selaa matkoja tyypeittäin

Päiväntasaajan alla Afrikan auringossa kimaltaa kaksi jalokiveä, Mount Kenyan lumihuippuinen vuori ja Masai Maran luonnonpuisto. Tämän Kenian matkan aikana teemme vaelluksen Afrikan kauneimmaksi kutsutulle ja maanosan toiseksi korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle. Mount Kenyan kansallispuisto on UNESCOn maailmanperintökohde. Vaelluksen jälkeen teemme kahden päivän luontosafarin Samburuun, yhteen Kenian merkittävimmistä luonnonpuistoista, jonka eläimistö on maailman rikkaimpia. Samburussa tavataan Itä-Afrikan tunnetuimpin villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia afrikanvillikoiria, kirahviantilooppeja sekä somalianstrutseja.Matkaohjelma

PÄIVÄ 1 > HELSINKI-NAIROBI
Lento Helsingistä Nairobiin, välilasku Istanbulissa. Saavumme Nairobiin aamuyöllä.

PÄIVÄ 2 > MOUNT KENYA, CHOGORIA
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Mount Kenyan kansallispuistoa. Ajamme ananas- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki vuoren kupeeseen, jossa vaihdamme maastoajoneuvoihin joilla jatkamme halki jylhän viidakon. Saavumme iltapäivällä Chogorian reitin alkuun kansallispuiston portille ja yövymme Meru Bandasin retkeilymajoissa (3000 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > ELLIS-JÄRVI
Nousemme halki kauniin metsän ylös kanervanummivyöhykkeelle, jossa esiintyy useita vain Keniavuorella kasvavia kasvilajeja. Saavumme Ellis-järvelle (3500 m), jossa majoitumme telttoihin. Teemme iltapäivällä lenkin läheiselle Mugi-kukkulalle totutellaksemme ohueen ilmaan. Päivän vaellus noin 6–7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > MICHAELSON-JÄRVI
Aamiaisen jälkeen nousemme kivikkoista ja karua maastoa pitkin kohti Keniavuoren reunamia ja Nithin rotkoa (4000 m), josta avautuvat huimat näkymät myös Vivien-vesiputouksille. Vaellamme Mintos Hutille ja laskeudumme kuvankauniille Michaelsonjärvelle leiriytymään. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > SIMBA TARN
Nousemme paikoittain jyrkkää reittiä ylös Simba Tarniin, Point Lenanan huipun juurelle. Upeat näköalat Mt. Kenyan korkeimmille Nelion- ja Batian-huipuille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > POINT LENANA
Lähdemme aamuyöllä otsalamppujen valossa kohti vaelluksen päätavoitetta, Point Lenanan huippua (4985 m), jonne saavumme auringonnousun aikaan. Point Lenanalta on hienot näkymät yli Kenian tasankojen aina Kilimanjarolle asti. Batianin huippu (5199 m) nousee vieressä ja se kainalossa jäätiköt antavat hauskaa kontrastia päiväntasaajan auringossa. Pt. Lenana on usein myös lumen peitossa. Lähdemme laskeutumaan Sirimon-reittiä alas ja majoitumme Old Moseksen majalle (3300 m). Päivän vaellus noin 6-7 tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > SAMBURUN LUONNONPUISTO
Aamulla suuntaamme kohti pohjoista, ajamme tee- ja kahviplantaasien sekä paikallisten kylien halki Samburun suojelualueelle. Majoitumme ja syömme lounaan ennen kuin teemme ensimmäiset safariajelut yhdessä maan kuuluisimmista puistoista. Alueella tavataan Afrikan tunnetuimpien villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia Alueella tavataan Itä-Afrikan tunnetuimpin villieläinten lisäksi mm. harvinaisempia afrikanvillikoiria, kirahviantilooppeja sekä somalianstrutseja. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SAMBURUN LUONNONPUISTO
Teemme aamu- ja iltapäiväsafarit Samburun suojelualueella, sekä rentoudumme majapaikan mukavissa puitteissa Afrikan auringon alla. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > SAMBURU – NAIROBI
Teemme aamusafarin ja nautimme aikaisen lounaan ennen Nairobiin siirtymistä. Nairobissa on vielä vapaa-aikaa ja voit käydä esimerkiksi hotellissa virkistäytymässä ja levähtämässä ennen paluulentoa Suomeen. (A,L)

PÄIVÄ 10 > YÖLENTO HELSINKIIN

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mt. Kenya -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Kenian viisumin saa vaivattomasti lentokentältä Nairobiin saavuttaessa. Viisumi maksaa 50 USD.

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Tarkista, että perusrokotuksistasi polio, MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Keniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://www.rokote.fi

Mount Kenyan vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000m korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Mt. Kenyan vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Kenian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 4985 m korkea Point Lenana, Mount Kenyan kolmanneksi korkein huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

- Vaelluskengät 
- Lenkkikengät / vaellussandaalit 
- Vaellussukat * 3 
- Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
- Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
- Kevyet vaellushousut 
- Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
- Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
- Fleecetakki tai vastaava
- Lämmin kerrasto 
- Untuva- tai toppatakki 
- Sormikkaat 
- Rukkaset 
- Pipo 
- Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
- Aurinkolasit 
- Noin 30 L päiväreppu 
- Otsalamppu 
- 2 * 1L vesipulloja 
- Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
- Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
- Retkiyyhe 
- 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -10 °C) 
- Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
- Korvatulpat 
- Säärystimet 
- Vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

- Laastereita 
- Rakkolaastareita 
- Ibuprofeiinia 
- Paracetamolia 
- Sideharsoa 
- Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin 
- Immodiumia 
- Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.