Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  13 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Mount Meru 4566m ja Kilimanjaro 5895m -vaellus, Tansania

Mount Meru ja Kilimanjaro -yhdistelmävaelluksella Tansaniassa teemme neljän päivän vaelluksen Merun tulivuoren huipulle 4566 metriin sekä kuusipäiväisen vaelluksen Kilimanjaron 5895 metriä korkealle huipulle. Kun olemme ensin totutelleet Mt. Merulla korkeaan ilmanalaan, nousemme kaunista ja monipuolista pohjoisreittiä pitkin Kilimanjarolle.

Olemme varanneet ohueen ilmaan totuttautumiseen runsaasti aikaa ja mahdollisuudet päästä Kilimanjaron huipulle ensi yrittämällä ovatkin yhdistelmävaelluksen, reittivalinnan sekä tasokkaiden leiripalveluiden ansiosta erinomaiset.

Matkareitti: Arusha - Momella - Miriakamba Hut - Saddle Hut - Socialist Peak - Miriakamba Hut - Momella - Arusha - Londoros - Shira Hut - Barranco Camp - Karanga Camp - Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka - Arusha 

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Merun upeat kraaterit ja jylhät maisemat
 • Arushan kansallispuiston villieläimet
 • Hyvä akklimatisoituminen Kilimanjarolle
 • Kilimanjarolle noustaan monipuolista ja rauhallista reittiä
 • Loistavat mahdollisuudet Kilimanjaron huipun saavuttamiseen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – TANSANIA

PÄIVÄ 2 > ARUSHA
Saapuminen Kilimanjaron lentokentälle Tansaniaan puolenyön jälkeen. Kuljetus Arushan kaupunkiin, jossa yövymme. Seuraava päivä vapaata aikaa toipua lentomatkasta tai tehdä viime hetken hankintoja vaellukselle. (A)

PÄIVÄ 3 > MIRIAKAMBA HUT
Siirrymme Arushan kansallispuistoon Momellan portille, josta Mount Meru -vaellus alkaa. Varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin ja aloitamme nousun halki vehreän metsän kohti Mt. Merun huippua. Yö Miriakamba hutissa (2515 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > SADDLE HUT
Nousemme kraatterin reunaa ylös puurajan yläpuolelle. Majoitumme Mt. Merun ja Pikku-Merun huippuja erottavaan satulaan. Iltapäivällä mahdollisuus nousta Pikku-Merun huipulle. Yöpyminen Saddle Hutissa (3570 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > MOUNT MERU, SOCIALIST PEAK
Aloitamme nousun Merun huipulle aamuyöstä otsalamppujen valossa. Saavutamme Socialist Peakin (4566 m) auringon noustessa. Näköalat Tansanian tasangoille sekä Kilimanjarolle ovat täällä upeat. Yöpyminen Miriakamba Hutissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > ARUSHA
Laskeudumme vuorelta Momella-portille, josta kuljetus takaisin Arushaan ja majapaikkaamme. Varusteiden huoltoa ja valmistautumista Kilimanjaron vaellusta varten. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > SHIRA HUT
Siirrymme Kilimanjaron juurelle Londrosin portille, jossa kirjaudumme vierailijoiksi Kilimanjaron kansallispuistoon. Siirrymme autolla Lemoshon tien päähän, josta Kilimanjaron vaellus alkaa. Nousemme halki kauniin pilvisademetsän ylös puurajalle ja jatkamme kanervanummivyöhykkeen harjanteita pitkin Shiran tasanteelle. Olemme nyt Kilimanjaron huipun länsipuolella, jossa Lemoshon ja Shiran reitit liittyvät Machamen reittiin. Leiristämme (3800 m) avautuvat upeat näköalat Mt. Merulle ja Uhuru Peakille. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > BARRANCO CAMP
Nousemme halki karun vuoristoerämaan Lawa Tower Campiin (4600 m), josta laskeudumme jyrkästi alas Barranco Campiin (3900 m). Barrancon leiri on yksi vaelluksen kauneimmista leiripaikoista. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > KARANGA CAMP
Aloitamme aamun nousemalla Barrancon seinämän ylös ja jatkamme Karangan leiriin (4050 m). Leiristä on upeat näköalat Kilimanjaron jäätiköille. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > BARAFU CAMP
Nousemme halki karun maiseman Barafun leiriin (4650 m). Iltapäivän lepäämme ja valmistaudumme seuraavan vuorokauden haasteeseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > UHURU PEAK
Aloitamme nousun aamiaisen jälkeen kohti huippua. Saavutamme kraatterin reunan, Stella Pointin, auringon paisteessa. Jatkamme vielä noin 45 minuuttia ja olemme Afrikan korkeimmalla huipulla Uhuru Peakilla (5895 m). Laskeudumme alas Millenium Campiin (3830 m) yöksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > MILLENIUM CAMP - ARUSHA
Kuljemme halki vehreiden pilvisademetsien alas Mwekan portille, jossa hyvästelemme kantajamme ja vuoristo-oppaamme. Siirtyminen majapaikkaamme Arushassa. Jäähyväisillallisen jälkeen siirtyminen lentokentälle. (A,I)

PÄIVÄ 13 > - HELSINKI
Paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

HUOM: Lounaat vaelluksilla ovat retkilounaita.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Merun upeat kraaterit ja jylhät maisemat
 • Arushan kansallispuiston villieläimet
 • Hyvä akklimatisoituminen Kilimanjarolle
 • Kilimanjarolle noustaan monipuolista ja rauhallista reittiä
 • Loistavat mahdollisuudet Kilimanjaron huipun saavuttamiseen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mount Merun ja Kilimanjaron vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 6 - 12h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan n. 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Mount Merun ja Kilimanjaron vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Kilimanjaron vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Tansanian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5895 m korkea Kilimanjaron huippu. Teemme neljäpäiväisen akklimatisointi-vaelluksen Mount Merun rinteillä ja totuttelemme ohueen ilmanalaan ennen Kilimanjarolle siirtymistä. Valmistautuminen Mt. Merulla ja kuusi päivää kestävä Londrossin reitti mahdollistavat kehon sopeutumisen ohueen ilmanalaan hyvin matkan aikana. Mahdollisuudet Kilimanjaron huipun saavuttamiseksi 10-päiväsellä vaellusohjelmalla ovat erittäin hyvät. 

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.
 
Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa.
 
Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Tansaniassa vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kilimanjaron kansallispuisto on auki ympäri vuoden, mutta kuiva kausi ja samalla paras aika vaeltaa vuorella on tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin.
 
Kilimanjaron ja Mount Merun vaelluksilla tarjottava ruoka on sekoitus afrikkalaista, intialaista ja eurooppalaista ruokaa. Vaelluksen aikana mukana kulkevat ruokailuteltat sekä keittiöhenkilökunta, jotka valmistavat ryhmälle herkullisia aterioita. Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Kilimanjaro -vaelluksen aikana juodaan keittämällä puhdistettua vettä jota saa koko vaelluksen ajan ja jota on turvallista juoda. Muistathan ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan.
 
Afrikan vaelluksilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille, oppaille ja vaellushenkilökunnalle. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Näytä Mount Meru & Kilimanjaro vaellus, Tansania suuremmalla kartalla

Mount Meru ja Kilimanjaro -yhdistelmävaelluksella Tansaniassa teemme neljän päivän vaelluksen Merun tulivuoren huipulle 4566 metriin sekä kuusipäiväisen vaelluksen Kilimanjaron 5895 metriä korkealle huipulle. Kun olemme ensin totutelleet Mt. Merulla korkeaan ilmanalaan, nousemme kaunista ja monipuolista pohjoisreittiä pitkin Kilimanjarolle.

Olemme varanneet ohueen ilmaan totuttautumiseen runsaasti aikaa ja mahdollisuudet päästä Kilimanjaron huipulle ensi yrittämällä ovatkin yhdistelmävaelluksen, reittivalinnan sekä tasokkaiden leiripalveluiden ansiosta erinomaiset.

Matkareitti: Arusha - Momella - Miriakamba Hut - Saddle Hut - Socialist Peak - Miriakamba Hut - Momella - Arusha - Londoros - Shira Hut - Barranco Camp - Karanga Camp - Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka - Arusha Matkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – TANSANIA

PÄIVÄ 2 > ARUSHA
Saapuminen Kilimanjaron lentokentälle Tansaniaan puolenyön jälkeen. Kuljetus Arushan kaupunkiin, jossa yövymme. Seuraava päivä vapaata aikaa toipua lentomatkasta tai tehdä viime hetken hankintoja vaellukselle. (A)

PÄIVÄ 3 > MIRIAKAMBA HUT
Siirrymme Arushan kansallispuistoon Momellan portille, josta Mount Meru -vaellus alkaa. Varusteemme siirtyvät kantajien kyytiin ja aloitamme nousun halki vehreän metsän kohti Mt. Merun huippua. Yö Miriakamba hutissa (2515 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > SADDLE HUT
Nousemme kraatterin reunaa ylös puurajan yläpuolelle. Majoitumme Mt. Merun ja Pikku-Merun huippuja erottavaan satulaan. Iltapäivällä mahdollisuus nousta Pikku-Merun huipulle. Yöpyminen Saddle Hutissa (3570 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > MOUNT MERU, SOCIALIST PEAK
Aloitamme nousun Merun huipulle aamuyöstä otsalamppujen valossa. Saavutamme Socialist Peakin (4566 m) auringon noustessa. Näköalat Tansanian tasangoille sekä Kilimanjarolle ovat täällä upeat. Yöpyminen Miriakamba Hutissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > ARUSHA
Laskeudumme vuorelta Momella-portille, josta kuljetus takaisin Arushaan ja majapaikkaamme. Varusteiden huoltoa ja valmistautumista Kilimanjaron vaellusta varten. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > SHIRA HUT
Siirrymme Kilimanjaron juurelle Londrosin portille, jossa kirjaudumme vierailijoiksi Kilimanjaron kansallispuistoon. Siirrymme autolla Lemoshon tien päähän, josta Kilimanjaron vaellus alkaa. Nousemme halki kauniin pilvisademetsän ylös puurajalle ja jatkamme kanervanummivyöhykkeen harjanteita pitkin Shiran tasanteelle. Olemme nyt Kilimanjaron huipun länsipuolella, jossa Lemoshon ja Shiran reitit liittyvät Machamen reittiin. Leiristämme (3800 m) avautuvat upeat näköalat Mt. Merulle ja Uhuru Peakille. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > BARRANCO CAMP
Nousemme halki karun vuoristoerämaan Lawa Tower Campiin (4600 m), josta laskeudumme jyrkästi alas Barranco Campiin (3900 m). Barrancon leiri on yksi vaelluksen kauneimmista leiripaikoista. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > KARANGA CAMP
Aloitamme aamun nousemalla Barrancon seinämän ylös ja jatkamme Karangan leiriin (4050 m). Leiristä on upeat näköalat Kilimanjaron jäätiköille. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > BARAFU CAMP
Nousemme halki karun maiseman Barafun leiriin (4650 m). Iltapäivän lepäämme ja valmistaudumme seuraavan vuorokauden haasteeseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > UHURU PEAK
Aloitamme nousun aamiaisen jälkeen kohti huippua. Saavutamme kraatterin reunan, Stella Pointin, auringon paisteessa. Jatkamme vielä noin 45 minuuttia ja olemme Afrikan korkeimmalla huipulla Uhuru Peakilla (5895 m). Laskeudumme alas Millenium Campiin (3830 m) yöksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > MILLENIUM CAMP - ARUSHA
Kuljemme halki vehreiden pilvisademetsien alas Mwekan portille, jossa hyvästelemme kantajamme ja vuoristo-oppaamme. Siirtyminen majapaikkaamme Arushassa. Jäähyväisillallisen jälkeen siirtyminen lentokentälle. (A,I)

PÄIVÄ 13 > - HELSINKI
Paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

HUOM: Lounaat vaelluksilla ovat retkilounaita.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Mount Merun ja Kilimanjaron vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 6 - 12h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan n. 19.00.–20.00.
Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vaellusluvat hankitaan puolestasi ja ne sisältyvät matkan hintaan. Toimita tätä varten passinkopiosi 4 viikkoa ennen matkaa Mandala Travelin toimistolle.

Mount Merun ja Kilimanjaron vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Kilimanjaron vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 8 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi sekä makuualusta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla vaelluksillamme. Tansanian kansallispuistoviranomaiset ovat luoneet säännön minimoidakseen eroosion määrää vaelluspolulla. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen vaelluksen ajaksi.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5895 m korkea Kilimanjaron huippu. Teemme neljäpäiväisen akklimatisointi-vaelluksen Mount Merun rinteillä ja totuttelemme ohueen ilmanalaan ennen Kilimanjarolle siirtymistä. Valmistautuminen Mt. Merulla ja kuusi päivää kestävä Londrossin reitti mahdollistavat kehon sopeutumisen ohueen ilmanalaan hyvin matkan aikana. Mahdollisuudet Kilimanjaron huipun saavuttamiseksi 10-päiväsellä vaellusohjelmalla ovat erittäin hyvät. 

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.
 
Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Euro noteerataan ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa.
 
Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Tansaniassa vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Kilimanjaron kansallispuisto on auki ympäri vuoden, mutta kuiva kausi ja samalla paras aika vaeltaa vuorella on tammikuusta maaliskuun puoliväliin sekä kesäkuusta lokakuun puoliväliin.
 
Kilimanjaron ja Mount Merun vaelluksilla tarjottava ruoka on sekoitus afrikkalaista, intialaista ja eurooppalaista ruokaa. Vaelluksen aikana mukana kulkevat ruokailuteltat sekä keittiöhenkilökunta, jotka valmistavat ryhmälle herkullisia aterioita. Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Kilimanjaro -vaelluksen aikana juodaan keittämällä puhdistettua vettä jota saa koko vaelluksen ajan ja jota on turvallista juoda. Muistathan ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan.
 
Afrikan vaelluksilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille, oppaille ja vaellushenkilökunnalle. 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Näytä Mount Meru & Kilimanjaro vaellus, Tansania suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.