Matkan tiedot

Myanmarin kansat ja kulttuurit

Matkusta pintaa syvemmälle! Myanmarin kiertomatkamme on yksi kestosuosikeistamme. Matkan aikana näet ja koet pitkään eristäytyneenä olleen maan murroksessa. Myanmarilla eli Burmalla on värikäs historia eri kuningaskuntien hallinnassa ja brittien siirtomaana. Myanmarilaiset ovat hartaita buddhalaisia ja hurmaavat helposti vilpittömyydellään ja ystävällisyydellään. Matkan aikana vierailemme useissa maan kuuluisimmista kulttuuriperintökohteista, tutustumme paikalliseen elämään, eri vähemmistökansoihin, osallistumme munkkien almukierrokselle, teemme retkiä hevoskärryillä, maistelemme paikallisen viinitilan tuotantoa ja nautimme maagisista auringonlaskuista arvostaen elämän yksinkertaista kauneutta ja mysteereitä.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Upeat temppelit ja nähtävyydet
 • Paljon luontoa ja paikallista elämää
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Koko ajan kehittyvä Myanmar tarjoaa loistavaa palvelua
 • Ryhmämatkan hintaan kuuluvat myös viisumit

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄT 1 JA 2 > LENNOT HELSINKI - YANGON
Yölento Helsingistä Thaimaan Bangkokiin. Koneenvaihto aamulla Bangkokissa. Saapuminen perille Yangoniin iltapäivällä. 
Yangon (ent. Rangoon) on brittien siirtomaavallan aikana perustettu kaupunki, joka toimi maan pääkaupunkina aina vuoteen 2006, kunnes Naypyitaw julistettiin uudeksi hallinnolliseksi pääkaupungiksi. Yangonissa on edelleen paljon kauniita siirtomaavallan aikana rakennettuja rakennuksia. Kaupunkikuva ja väestö ovat kirjavaa. Yangonissa näkee paljon Intialaista, Kiinalaista, Bangladeshislaista alkuperää olevaa väestöä, Bamar -valtaväestön lisäksi. Yangonin päänähtävyyksiä ovat kullalla päällystetty Swedagonin pagoda, Botataungin pagoda, Scotts Market, sekä kaupungin siirtomaavallan aikaiset korttelit. Vierailemme Makaavan Buddhan temppelissä sekä Kandawgyi-puistossa. Myöhään iltapäivällä ihailemme kullalla ja jalokivin koristellun Swedagon Pagodan loistoa, pyhiinvaeltajia sekä ympäristön elämän vilinää.

PÄIVÄ 3 > YANGON
Aamulla kävelykierros Yangonin vanhankaupungin kortteleissa. Ylitämme Yangon-joen lautalla Dalan kylään, jossa tutustumme tyypilliseen maaseutuelämään polkupyörätaksiajelulla. Iltapäivällä vierailemme mm. Yangonin keskustorilla sekä matkaamme hetken kaupungin ympäri kiertävässä paikallisjunassa tutustuen Yangonin elämään. (A)

PÄIVÄ 4 > INLE-JÄRVI
Aamulento Hehoon, Shan-osavaltioon. Visiitti Hehon värikkäälle torille, jossa eri vähemmistökansat käyvät kauppaa. Matkalla Inle-järvelle tutustumme perinteisten aurinkovarjojen ja shan-paperin valmistukseen. Ajamme Nyaung Shween, entiseen Shan-kuningaskuntaan ja Inle-järvelle, jonka läheisyydessä vierailemme viinitilalla. Iltapäivällä teemme veneretken kuvankauniilla Inle-järvellä.
Tämä Shan-osavaltiossa sijaitseva pitkä ja matala järvi ja sitä ympäröivä elämä ovat usein Myanmar-matkan kohokohtia. Kauniit auringonlaskut Shan-vuorten taakse, kelluvat puutarhat, erikoiset jalkasoutajat, Inn Thar-kansan paalujen varaan rakennetut kylät, sekä paikallismarkkinat ovat vanhojen kulttuurinähtävyyksien lisäksi mieleenpainuva elämys. (A)

PÄIVÄ 5 > INLE-JÄRVI
Veneretki Inn Theinin arkeologiselle alueelle. Navigoimme järveen laskevaa jokea pitkin ja kävelemme noin kilometrin verran bambumetsän halki ikivanhoille temppeli- ja pagodaraunioille. Jatkamme Inn Theinistä tutustumaan Phaung Daw Oo –pagodan legendoihin. Iltapäivällä kanoottiretki jalkasoutajien kyydittäminä paalujen varaan rakennettuun Inn Thar -kansan kylään. (A)

PÄIVÄ 6 > LENTO BAGANIIN
Kuljetus Hehon lentokentälle ja lento Baganiin. Bagan oli loistoaikanaan 900-1200-luvuilla yksi Aasian mahtavimmista kuningaskunnista ja sivilisaatioista.
Ayeyarwaddy-­joen (ent. Irrawaddy) tuntumaan rakennettu kaupunki ja Baganin kuningaskunta kukoistivat satoja vuosia ja hallitsivat suuria alueita myös nykyisessä Thaimaassa. Baganin loiston aikana alueelle rakennettiin yli 3000 temppeliä ja luostaria. Suurin osa niistä on säilynyt nykypäivään saakka.
 Baganin temppelit on rakennettu savitiilestä ja niiden sisäosat on koristeltu stucco -rappaukseen tehdyillä maalauksilla. Tutustumme Baganin upeimpiin temppelinähtävyyksiin ja värikkääseen historiaan, perinteisiin lakkatyötaiteisiin sekä myanmarilaisten sikarien eli ”cheroottien” valmistamiseen. Päivän kruunaa kyyti härkävankkureilla bongaamaan auringonlaskua temppelin kattoterrassilta. (A)

PÄIVÄ 7 > BAGANIN TEMPPELIT
Aamupäivällä retki halukkaiden kanssa polkupyöräillen niihin Baganin kohteisiin, joilla emme ole vielä ennättäneet vierailla. Muille järjestämme kulkuneuvot tarpeiden mukaan. Iltapäivällä risteilemme Ayeyarwaddy-joella ryhmällemme varatulla veneellä nauttien virvokkeita ja naposteltavaa. Illalla on ryhmällemme järjestetty erikoisillallinen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > BAGAN – MT POPA – MANDALAY
Ajomatka Baganista Mandalayhin. Matkan varrella vierailemme Popa –vuorella, joka on yksi ’Nat’ -henkiin uskovien pyhiinvaelluskohteista, sekä tutustumme palmusokerin valmistukseen perinteisin menetelmin. Saapuminen Mandalayhin myöhään iltapäivällä. 
Mandalay on Myanmarin entinen pääkaupunki ja kulttuurin kehto. Maan viimeinen kuningaskunta sijaitsi Mandalayssa ennen kuin Brittivalloittajat onnistuivat kaatamaan sen ja tekemään Myanmarista siirtomaan. Voit vierailla Mahamunin lehtikullalla päällystetyllä Buddha patsaalla, Kuthodaw padogalla, Mandalayn kukkulalla, Sagain-munkkien keskuksessa, Ava ja Amapuran muinaisessa kuningaskunnassa, Mingun jättimäisellä Pronssikellolla ja maanjäristyksen murtamassa suuressa Pagodassa.(A)

PÄIVÄ 9 > MANDALAY JA AMARAPURA
Aamuvirkkujen kanssa osallistumme munkkien almukierrokseen lahjoittamalla heille ruokaa. Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan Mandalayn kaupungin nähtävyyksiin, Zegyon-toriin, käsityöverstaisiin, lehtikullan takomiseen, pyhään Mahamuni Buddhan temppeliin sekä viimeiseen tiikkipalatsiin. Päivän päätteeksi lähdemme bongaamaan upeaa auringonlaskua Amarapuraan U Beinin sillalle. (A)

PÄIVÄ 10 > MANDALAY - PYIN OO LWIN (MAYMYO)
Aamupäivällä teemme retken paikallisjunan kyydissä ylittäen Gokteikin kanjonin 100 vuotta sitten rakennettua siltaa pitkin. Iltapäivällä ajelu hevoskärryillä tunnelmoiden Burman siirtomaavallan aikana rakennetussa kesäpääkaupungissa Maymyossa, jossa vierailemme mm. kuninkaallisessa puuharhassa ja puistossa sekä vesiputouksella. (A)

PÄIVÄT 11-12 > YANGON – BANGKOK - HELSINKI
Siirtyminen Mandalayn lentokentälle ja lento Thaimaan Bangkokiin, jossa päivä aikaa ostoksiin sekä kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen. Paluulento Suomeen lähtee seuraavana aamuna. Saavumme perille Suomeen iltapäivällä paikallista aikaa. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Mandala Travel pidättää oikeuden muutoksiin. Kapasiteetin puutteesta johtuen saatamme joutua muuttamaan matkan kulkua, majoituksia tai lentoaikatauluja.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Upeat temppelit ja nähtävyydet
 • Paljon luontoa ja paikallista elämää
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Koko ajan kehittyvä Myanmar tarjoaa loistavaa palvelua
 • Ryhmämatkan hintaan kuuluvat myös viisumit

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Myanmarin viisumi hankitaan etukäteen Mandala Travelin kautta. Lähetä tätä varten passinkopiosi toimistolle viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Saat viisumin saavuttaessa Myanmariin. Viisumi maksaa 35 USD. Tarvitset yhden passikuvan sekä kaksi vapaata sivua passissa. Thaimaahan ei tarvita viisumia alle 30 vuorokauden matkoilla.

 

Lisätietoja Myanmarin matkoista ja matkakohteista

 

Näytä Myanmar kansat & kulttuurit kiertomatka suuremmalla kartalla

Selaa matkoja tyypeittäin

Matkusta pintaa syvemmälle! Myanmarin kiertomatkamme on yksi kestosuosikeistamme. Matkan aikana näet ja koet pitkään eristäytyneenä olleen maan murroksessa. Myanmarilla eli Burmalla on värikäs historia eri kuningaskuntien hallinnassa ja brittien siirtomaana. Myanmarilaiset ovat hartaita buddhalaisia ja hurmaavat helposti vilpittömyydellään ja ystävällisyydellään. Matkan aikana vierailemme useissa maan kuuluisimmista kulttuuriperintökohteista, tutustumme paikalliseen elämään, eri vähemmistökansoihin, osallistumme munkkien almukierrokselle, teemme retkiä hevoskärryillä, maistelemme paikallisen viinitilan tuotantoa ja nautimme maagisista auringonlaskuista arvostaen elämän yksinkertaista kauneutta ja mysteereitä.Matkaohjelma

PÄIVÄT 1 JA 2 > LENNOT HELSINKI - YANGON
Yölento Helsingistä Thaimaan Bangkokiin. Koneenvaihto aamulla Bangkokissa. Saapuminen perille Yangoniin iltapäivällä. 
Yangon (ent. Rangoon) on brittien siirtomaavallan aikana perustettu kaupunki, joka toimi maan pääkaupunkina aina vuoteen 2006, kunnes Naypyitaw julistettiin uudeksi hallinnolliseksi pääkaupungiksi. Yangonissa on edelleen paljon kauniita siirtomaavallan aikana rakennettuja rakennuksia. Kaupunkikuva ja väestö ovat kirjavaa. Yangonissa näkee paljon Intialaista, Kiinalaista, Bangladeshislaista alkuperää olevaa väestöä, Bamar -valtaväestön lisäksi. Yangonin päänähtävyyksiä ovat kullalla päällystetty Swedagonin pagoda, Botataungin pagoda, Scotts Market, sekä kaupungin siirtomaavallan aikaiset korttelit. Vierailemme Makaavan Buddhan temppelissä sekä Kandawgyi-puistossa. Myöhään iltapäivällä ihailemme kullalla ja jalokivin koristellun Swedagon Pagodan loistoa, pyhiinvaeltajia sekä ympäristön elämän vilinää.

PÄIVÄ 3 > YANGON
Aamulla kävelykierros Yangonin vanhankaupungin kortteleissa. Ylitämme Yangon-joen lautalla Dalan kylään, jossa tutustumme tyypilliseen maaseutuelämään polkupyörätaksiajelulla. Iltapäivällä vierailemme mm. Yangonin keskustorilla sekä matkaamme hetken kaupungin ympäri kiertävässä paikallisjunassa tutustuen Yangonin elämään. (A)

PÄIVÄ 4 > INLE-JÄRVI
Aamulento Hehoon, Shan-osavaltioon. Visiitti Hehon värikkäälle torille, jossa eri vähemmistökansat käyvät kauppaa. Matkalla Inle-järvelle tutustumme perinteisten aurinkovarjojen ja shan-paperin valmistukseen. Ajamme Nyaung Shween, entiseen Shan-kuningaskuntaan ja Inle-järvelle, jonka läheisyydessä vierailemme viinitilalla. Iltapäivällä teemme veneretken kuvankauniilla Inle-järvellä.
Tämä Shan-osavaltiossa sijaitseva pitkä ja matala järvi ja sitä ympäröivä elämä ovat usein Myanmar-matkan kohokohtia. Kauniit auringonlaskut Shan-vuorten taakse, kelluvat puutarhat, erikoiset jalkasoutajat, Inn Thar-kansan paalujen varaan rakennetut kylät, sekä paikallismarkkinat ovat vanhojen kulttuurinähtävyyksien lisäksi mieleenpainuva elämys. (A)

PÄIVÄ 5 > INLE-JÄRVI
Veneretki Inn Theinin arkeologiselle alueelle. Navigoimme järveen laskevaa jokea pitkin ja kävelemme noin kilometrin verran bambumetsän halki ikivanhoille temppeli- ja pagodaraunioille. Jatkamme Inn Theinistä tutustumaan Phaung Daw Oo –pagodan legendoihin. Iltapäivällä kanoottiretki jalkasoutajien kyydittäminä paalujen varaan rakennettuun Inn Thar -kansan kylään. (A)

PÄIVÄ 6 > LENTO BAGANIIN
Kuljetus Hehon lentokentälle ja lento Baganiin. Bagan oli loistoaikanaan 900-1200-luvuilla yksi Aasian mahtavimmista kuningaskunnista ja sivilisaatioista.
Ayeyarwaddy-­joen (ent. Irrawaddy) tuntumaan rakennettu kaupunki ja Baganin kuningaskunta kukoistivat satoja vuosia ja hallitsivat suuria alueita myös nykyisessä Thaimaassa. Baganin loiston aikana alueelle rakennettiin yli 3000 temppeliä ja luostaria. Suurin osa niistä on säilynyt nykypäivään saakka.
 Baganin temppelit on rakennettu savitiilestä ja niiden sisäosat on koristeltu stucco -rappaukseen tehdyillä maalauksilla. Tutustumme Baganin upeimpiin temppelinähtävyyksiin ja värikkääseen historiaan, perinteisiin lakkatyötaiteisiin sekä myanmarilaisten sikarien eli ”cheroottien” valmistamiseen. Päivän kruunaa kyyti härkävankkureilla bongaamaan auringonlaskua temppelin kattoterrassilta. (A)

PÄIVÄ 7 > BAGANIN TEMPPELIT
Aamupäivällä retki halukkaiden kanssa polkupyöräillen niihin Baganin kohteisiin, joilla emme ole vielä ennättäneet vierailla. Muille järjestämme kulkuneuvot tarpeiden mukaan. Iltapäivällä risteilemme Ayeyarwaddy-joella ryhmällemme varatulla veneellä nauttien virvokkeita ja naposteltavaa. Illalla on ryhmällemme järjestetty erikoisillallinen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > BAGAN – MT POPA – MANDALAY
Ajomatka Baganista Mandalayhin. Matkan varrella vierailemme Popa –vuorella, joka on yksi ’Nat’ -henkiin uskovien pyhiinvaelluskohteista, sekä tutustumme palmusokerin valmistukseen perinteisin menetelmin. Saapuminen Mandalayhin myöhään iltapäivällä. 
Mandalay on Myanmarin entinen pääkaupunki ja kulttuurin kehto. Maan viimeinen kuningaskunta sijaitsi Mandalayssa ennen kuin Brittivalloittajat onnistuivat kaatamaan sen ja tekemään Myanmarista siirtomaan. Voit vierailla Mahamunin lehtikullalla päällystetyllä Buddha patsaalla, Kuthodaw padogalla, Mandalayn kukkulalla, Sagain-munkkien keskuksessa, Ava ja Amapuran muinaisessa kuningaskunnassa, Mingun jättimäisellä Pronssikellolla ja maanjäristyksen murtamassa suuressa Pagodassa.(A)

PÄIVÄ 9 > MANDALAY JA AMARAPURA
Aamuvirkkujen kanssa osallistumme munkkien almukierrokseen lahjoittamalla heille ruokaa. Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan Mandalayn kaupungin nähtävyyksiin, Zegyon-toriin, käsityöverstaisiin, lehtikullan takomiseen, pyhään Mahamuni Buddhan temppeliin sekä viimeiseen tiikkipalatsiin. Päivän päätteeksi lähdemme bongaamaan upeaa auringonlaskua Amarapuraan U Beinin sillalle. (A)

PÄIVÄ 10 > MANDALAY - PYIN OO LWIN (MAYMYO)
Aamupäivällä teemme retken paikallisjunan kyydissä ylittäen Gokteikin kanjonin 100 vuotta sitten rakennettua siltaa pitkin. Iltapäivällä ajelu hevoskärryillä tunnelmoiden Burman siirtomaavallan aikana rakennetussa kesäpääkaupungissa Maymyossa, jossa vierailemme mm. kuninkaallisessa puuharhassa ja puistossa sekä vesiputouksella. (A)

PÄIVÄT 11-12 > YANGON – BANGKOK - HELSINKI
Siirtyminen Mandalayn lentokentälle ja lento Thaimaan Bangkokiin, jossa päivä aikaa ostoksiin sekä kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen. Paluulento Suomeen lähtee seuraavana aamuna. Saavumme perille Suomeen iltapäivällä paikallista aikaa. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Mandala Travel pidättää oikeuden muutoksiin. Kapasiteetin puutteesta johtuen saatamme joutua muuttamaan matkan kulkua, majoituksia tai lentoaikatauluja.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Myanmarin viisumi hankitaan etukäteen Mandala Travelin kautta. Lähetä tätä varten passinkopiosi toimistolle viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Saat viisumin saavuttaessa Myanmariin. Viisumi maksaa 35 USD. Tarvitset yhden passikuvan sekä kaksi vapaata sivua passissa. Thaimaahan ei tarvita viisumia alle 30 vuorokauden matkoilla.

 

Lisätietoja Myanmarin matkoista ja matkakohteista

 

Näytä Myanmar kansat & kulttuurit kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.