Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  13 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Myanmarin kulttuurivaellus

Patikointimatka vähän tallattuja polkuja pitkin Myanmarin keskiosien vuorille ja vähimmistökansojen kyliin. 

Mingalabar – tervetuloa Myanmariin, Kaakkois-Aasian kenties kiehtovimpaan maahan. Teemme matkan aikana patikointiretkiä sekä kolmen päivän vaelluksen Myanmarin keskiosan Chin-osavaltion alueella. Tutustumme myös Myanmarin eli entisen Burman kuuluisimpiin nähtävyyksiin sekä kiehtovaan paikalliseen kulttuuriin toreineen ja temppeleineen Mandalayn ympäristössä, Baganin raunioilla ja tietysti maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa.

Matkareitti: Mandalay - Mingun - Mandalay - Mt Popa - Bagan - Mindat - Shei - Kyardo - Loute Pe Chi - Mindat - Ein Moo - Aye - Htat Swi Chi - Mt Victoria - Kanpetlet - Chauk - Bagan - Yangon

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Vaellus Chin-vuorilla kylästä kylään
 • Myanmarin keskiosan harvoin vierailtu maaseutu
 • Baganin upeat temppelit
 • Yangonin ja Mandalayn nähtävyydet
 • Chin-osavaltion värikkäät vuoristokansat
 • Paljon paikallista elämää

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
 
PÄIVÄ 1 > HELSINKI -
Lennot yön yli Myanmariin.
 
PÄIVÄ 2 > - MANDALAY (I)
Saapuminen Myanmariin, Mandalayn kaupunkiin. Iltapäivällä tutustumme Mandalayn kaupungin nähtävyyksiin, mm. kuningaskunnan viimeiseen palatsirakennukseen. Auringon laskiessa nousemme patikoiden Mandalay Hill -kukkulalle bongaamaan auringonlaskun. Illalla tutustumme paikallisen keittiön herkkuihin tervetuliaisillallisella. 
 
PÄIVÄ 3 > MANDALAY, MINGUN (A)
Halukkaille aikainen herätys ja ennen aamiaista jaloittelua Mandalayn kaupungilla tutustumaan paikallisten aamuvoimistelurituaaleihin sekä munkkien almukierrokseen. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Mandalayn markkinoihin, jadekauppaan, käsityöläiskortteleiden tuotoksiin, sekä Mahamuni Buddhan temppeliin. Iltapäivällä teemme veneretken Irrawaddy-joella yhteen alueen vanhoista kuningaskunnista, Minguniin.  
 
PÄIVÄ 4 > POPA - BAGAN (A)
Ajamme Mandalaysta Baganiin vieraillen matkalla Popa-vuorella. Popa on sammunut tulivuori ja suosittu henkiin uskovien myanmarilaisten pyhiinvaelluskohde. Legendojen ja kukkulalle kapuamisen jälkeen jatkamme matkaa Baganiin. Auringonlasku Baganissa ihaillen muinaisen kuningaskunnan satojen temppeleiden silhuetteja horisontissa. 
 
PÄIVÄ 5 > BAGAN (A) 
Teemme aamupäivällä puolenpäivän pituisen patikointiretken Baganin arkeologisella alueella. Kapeat hiekkatiet ja paimenten polut viljelyspeltojen halki kulkevat temppelialueiden halki. Iltapäivällä tutustumme autolla alueen kuuluisimpiin temppeleihin ja nähtävyyksiin. Auringonlasku temppelin harjanteelta käsin bongattuna on unohtumaton elämys!
 
PÄIVÄ 6 > BAGAN - MINDAT (A,L) 
Ajomatka Baganista Magwen tasankoerämaiden halki Chin-vuoriston alueelle Mindatin pikkukaupunkiin. Iltapäivällä tutustumme paikalliseen elämään ja hyvin erilaiseen kulttuuriin. Saatat tavata kylillä tatuointikasvoisia naisia, ja kun katselet ympärillesi, huomaat että Mindatissa on lukuisia eri uskontokuntien kirkkoja. Mindatissa asuu myös vanha nenähuilutaituri, jota käymme tapaamassa ja kuuntelemassa.
 
PÄIVÄ 7 > CHIT KYAUNG (A,L) 
Aamiainen ja aamumarkkinat Mindatissa, jonka jälkeen ajamme Chit Kyaungin jokilaaksoon. Sieltä käsin teemme patikointiretken vuoristokansojen asuttamiin Shein, Kyardon ja Loute Pe Chin kyliin. Palaamme illaksi takaisin Mindatiin.
 
PÄIVÄ 8 > VAELLUSPÄIVÄ 1: AYE (A,L,I)
Aamiaisen jälkeen ajamme upeissa maisemissa jeeppitietä Ein Moon kylään jonka tuntumasta aloitamme vaelluksen Aye-kylään.  Erityisesti näillä alueilla tapaamme kylien naisia, joilla on tatuoidut kasvot. Polkumme kulkee kylästä toiseen nousten vuoriston harjanteella sijaitsevaan Ayen kylään, jonka läheisyydessä yövymme vaatimattomassa kotimajoituksessa.
 
PÄIVÄ 9 > VAELLUSPÄIVÄ 2: HTAT SWI (A,L,I)
Heräämme kylän kanssa luonnon ääniin. Aamiaisen jälkeen patikoimme kauniissa maisemissa kohti Natma Taungin kansallispuiston metsiä nousten viljelysmaiden halki ja metsäpolkuja pitkin Htat Swi Chin kylään, jossa yövymme vaatimattomassa kotimajoituksessa. 
 
PÄIVÄ 10 > VAELLUSPÄIVÄ 3: MT VICTORIA (A,L)
Aamiaisen jälkeen nousemme vaelluksen viimeisen etapin 3000m korkean Mount Victorian eli Natma Taung -vuoren huipulle, jonne saavumme puolenpäivän aikaan. Lounas ja lepotauko huipulla, jonka jälkeen patikoimme alas jeeppitielle tapaamaan kuljettajamme, ja ajamme mukavalle majatalollemme huilaamaan. 
 
PÄIVÄ 11 > KANPETLET - BAGAN - YANGON (A,L) 
Aamuvisiitti ja kuppi lämmintä Kanpeletin kylässä ennen kuin ajamme alas Chin-vuorilta. Ajomatka Baganiin kulkeen Magwen tasankomaiden halki. Ylitämme Irrawaddy-joen Chaukin vanhaan öljykaupunkiin, jota kutsutaan leikkisästi Myanmarin Teksasiksi. Baganista lento Myanmarin suurimpaan kaupunkiin Yangoniin (ent. Rangoon), jossa yövymme.  
 
PÄIVÄ 12 > YANGON (A)
Aamulla tutustumme Shwedagon Pagodan läheisyydessä oleviin luostareihin, markkinakatuihin, pikkuputiikeihin, toreihin ja tietysti upeaan kullalla koristeltuun Shwedagon Pagoda -stupaan, joka on Yangonin tärkein maamerkki ja nähtävyys. Yangonin keskustan vanhankaupungin kortteleissa tutustumme Brittien siirtomaavallan aikaiseen historiaan, rakennuksiin, sekä arkkitehtuuriin. Illalla jaloittelemme China Townissa iltamarkkinoilla.
 
PÄIVÄ 13 > YANGON-HELSINKI (A)
Aikainen herätys ja kuljetus lentokentälle, josta aamulennolla Bangkokin kautta Helsinkiin. 
 
 ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN
 
MAJOITUS MATKALLA:
Mandalay: Yuan Sheng Hotel tai vastaava
Bagan: Bagwa Theiddy Hotel tai vastaava
Mindat: Mindat Hotel tai vastaava
Kanpetlet: Sky Palace Resort tai vastaava
Yangon: Best Western China Town tai vastaava
 
Vaelluksella yövymme kylissä paikallisissa, paalujen varaan rakennetuissa taloissa, jossa jaetut nukkuma-, suihku- ja WC-tilat. Nukkumatiloissa on ohuet patjat ja tyynyt. WC:t ovat länsimaiset, suihku paikallisen tyylinen.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Vaellus Chin-vuorilla kylästä kylään
 • Myanmarin keskiosan harvoin vierailtu maaseutu
 • Baganin upeat temppelit
 • Yangonin ja Mandalayn nähtävyydet
 • Chin-osavaltion värikkäät vuoristokansat
 • Paljon paikallista elämää

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Vaelluksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen matkaa. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat retkistä irti.
Tietoa maasta: 

Myanmarin viisumin voi nykyisin hankkia etukäteen sähköisestä viisumipalvelusta. Viisumi maksaa 50 USD. Tarvitset viisumia varten yhden värillisen passikuvan, 6kk matkan alusta voimassa olevan passin, sekä kaksi vapaata sivua passissa. 

1.9.2016 alkaen Myanmarin kansainvälisillä lentokentillä peritään 20 USD suuruinen maastapoistumismaksu.  

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Myanmariin matkustaville suositellaan hepatiitti A–rokotusta. Myanmarissa esiintyy myös malariaa, tarkista malarian estolääkityssuositus lääkäriltäsi. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyen saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa liikunnallisten aktiviteettien ja sairastapauksien lisäksi tarvittaessa evakuoinnin ja kotiuttamisen. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden. 

Vaelluspäivinä on täysihoito. Varaa muuten matkalle noin 20 €/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Myanmarin maastapoistumismaksu 20 USD maksetaan maasta poistuessa lentokentällä. Muista myös tippi- ja viisumikulut.

Myanmarin virallinen kieli on burma. Maassa puhutaan lukuisia murteita sekä heimokieliä. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan myös englantia.
 
Myanmarin valuuttaa kyatia ei vaihdeta ulkomailla. Myanmarissa ei myöskään ole juuri pankkiautomaatteja. Varaa riittävästi USD -käteistä mukaan. Seteleiden tulee olla erittäin hyväkuntoisia ilman merkintöjä ja taitoksia, jotta ne kelpaavat rahanvaihtajille. Euroja on vaikea vaihtaa ja niille saa yleensä huonomman kurssin. Luottokortteja ei voi käyttää suurimpien hotellien ulkopuolella. Matkashekkejä ei voi rahastaa Myanmarissa.
 
Ilmasto Myanmarissa on subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suomen talviaikaan (loka-maaliskuussa) Myanmarissa vallitsee kuiva kausi, jolloin aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta kuukausia, sateita on hyvin harvoin, lämpötila on miellyttävä 20–30 astetta vaihdellen paljon riippuen siitä, missä päin maata ja millä korkeudella ollaan. Keväällä (huhti-toukokuussa) Myanmarissa vallitsee kesä eli kuuma kausi, jolloin lämpötila suuressa osassa maata saattaa olla yli 40 astetta. Kesäkuussa saapuvat monsuunisateet Bengalinlahdelta rannikkoalueille ja raikastavat mukavasti. Maan sisäosissa sateisimmat kuukaudet ovat elo- ja syyskuu. Vuoristoalueilla saattaa iltaisin ja öisin olla hyvinkin viileää.
 
Palvelurahojen antaminen kuuluu paikalliseen kulttuuriin Myanmarissa. Se on kuitenkin aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-10% laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille sopiva tippi on 500 kyatia (0,5€) per matkalaukku. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 3€ per päivä, ja autonkuljettajille 1€ per päivä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Patikointimatka vähän tallattuja polkuja pitkin Myanmarin keskiosien vuorille ja vähimmistökansojen kyliin. 

Mingalabar – tervetuloa Myanmariin, Kaakkois-Aasian kenties kiehtovimpaan maahan. Teemme matkan aikana patikointiretkiä sekä kolmen päivän vaelluksen Myanmarin keskiosan Chin-osavaltion alueella. Tutustumme myös Myanmarin eli entisen Burman kuuluisimpiin nähtävyyksiin sekä kiehtovaan paikalliseen kulttuuriin toreineen ja temppeleineen Mandalayn ympäristössä, Baganin raunioilla ja tietysti maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa.

Matkareitti: Mandalay - Mingun - Mandalay - Mt Popa - Bagan - Mindat - Shei - Kyardo - Loute Pe Chi - Mindat - Ein Moo - Aye - Htat Swi Chi - Mt Victoria - Kanpetlet - Chauk - Bagan - YangonMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
 
PÄIVÄ 1 > HELSINKI -
Lennot yön yli Myanmariin.
 
PÄIVÄ 2 > - MANDALAY (I)
Saapuminen Myanmariin, Mandalayn kaupunkiin. Iltapäivällä tutustumme Mandalayn kaupungin nähtävyyksiin, mm. kuningaskunnan viimeiseen palatsirakennukseen. Auringon laskiessa nousemme patikoiden Mandalay Hill -kukkulalle bongaamaan auringonlaskun. Illalla tutustumme paikallisen keittiön herkkuihin tervetuliaisillallisella. 
 
PÄIVÄ 3 > MANDALAY, MINGUN (A)
Halukkaille aikainen herätys ja ennen aamiaista jaloittelua Mandalayn kaupungilla tutustumaan paikallisten aamuvoimistelurituaaleihin sekä munkkien almukierrokseen. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Mandalayn markkinoihin, jadekauppaan, käsityöläiskortteleiden tuotoksiin, sekä Mahamuni Buddhan temppeliin. Iltapäivällä teemme veneretken Irrawaddy-joella yhteen alueen vanhoista kuningaskunnista, Minguniin.  
 
PÄIVÄ 4 > POPA - BAGAN (A)
Ajamme Mandalaysta Baganiin vieraillen matkalla Popa-vuorella. Popa on sammunut tulivuori ja suosittu henkiin uskovien myanmarilaisten pyhiinvaelluskohde. Legendojen ja kukkulalle kapuamisen jälkeen jatkamme matkaa Baganiin. Auringonlasku Baganissa ihaillen muinaisen kuningaskunnan satojen temppeleiden silhuetteja horisontissa. 
 
PÄIVÄ 5 > BAGAN (A) 
Teemme aamupäivällä puolenpäivän pituisen patikointiretken Baganin arkeologisella alueella. Kapeat hiekkatiet ja paimenten polut viljelyspeltojen halki kulkevat temppelialueiden halki. Iltapäivällä tutustumme autolla alueen kuuluisimpiin temppeleihin ja nähtävyyksiin. Auringonlasku temppelin harjanteelta käsin bongattuna on unohtumaton elämys!
 
PÄIVÄ 6 > BAGAN - MINDAT (A,L) 
Ajomatka Baganista Magwen tasankoerämaiden halki Chin-vuoriston alueelle Mindatin pikkukaupunkiin. Iltapäivällä tutustumme paikalliseen elämään ja hyvin erilaiseen kulttuuriin. Saatat tavata kylillä tatuointikasvoisia naisia, ja kun katselet ympärillesi, huomaat että Mindatissa on lukuisia eri uskontokuntien kirkkoja. Mindatissa asuu myös vanha nenähuilutaituri, jota käymme tapaamassa ja kuuntelemassa.
 
PÄIVÄ 7 > CHIT KYAUNG (A,L) 
Aamiainen ja aamumarkkinat Mindatissa, jonka jälkeen ajamme Chit Kyaungin jokilaaksoon. Sieltä käsin teemme patikointiretken vuoristokansojen asuttamiin Shein, Kyardon ja Loute Pe Chin kyliin. Palaamme illaksi takaisin Mindatiin.
 
PÄIVÄ 8 > VAELLUSPÄIVÄ 1: AYE (A,L,I)
Aamiaisen jälkeen ajamme upeissa maisemissa jeeppitietä Ein Moon kylään jonka tuntumasta aloitamme vaelluksen Aye-kylään.  Erityisesti näillä alueilla tapaamme kylien naisia, joilla on tatuoidut kasvot. Polkumme kulkee kylästä toiseen nousten vuoriston harjanteella sijaitsevaan Ayen kylään, jonka läheisyydessä yövymme vaatimattomassa kotimajoituksessa.
 
PÄIVÄ 9 > VAELLUSPÄIVÄ 2: HTAT SWI (A,L,I)
Heräämme kylän kanssa luonnon ääniin. Aamiaisen jälkeen patikoimme kauniissa maisemissa kohti Natma Taungin kansallispuiston metsiä nousten viljelysmaiden halki ja metsäpolkuja pitkin Htat Swi Chin kylään, jossa yövymme vaatimattomassa kotimajoituksessa. 
 
PÄIVÄ 10 > VAELLUSPÄIVÄ 3: MT VICTORIA (A,L)
Aamiaisen jälkeen nousemme vaelluksen viimeisen etapin 3000m korkean Mount Victorian eli Natma Taung -vuoren huipulle, jonne saavumme puolenpäivän aikaan. Lounas ja lepotauko huipulla, jonka jälkeen patikoimme alas jeeppitielle tapaamaan kuljettajamme, ja ajamme mukavalle majatalollemme huilaamaan. 
 
PÄIVÄ 11 > KANPETLET - BAGAN - YANGON (A,L) 
Aamuvisiitti ja kuppi lämmintä Kanpeletin kylässä ennen kuin ajamme alas Chin-vuorilta. Ajomatka Baganiin kulkeen Magwen tasankomaiden halki. Ylitämme Irrawaddy-joen Chaukin vanhaan öljykaupunkiin, jota kutsutaan leikkisästi Myanmarin Teksasiksi. Baganista lento Myanmarin suurimpaan kaupunkiin Yangoniin (ent. Rangoon), jossa yövymme.  
 
PÄIVÄ 12 > YANGON (A)
Aamulla tutustumme Shwedagon Pagodan läheisyydessä oleviin luostareihin, markkinakatuihin, pikkuputiikeihin, toreihin ja tietysti upeaan kullalla koristeltuun Shwedagon Pagoda -stupaan, joka on Yangonin tärkein maamerkki ja nähtävyys. Yangonin keskustan vanhankaupungin kortteleissa tutustumme Brittien siirtomaavallan aikaiseen historiaan, rakennuksiin, sekä arkkitehtuuriin. Illalla jaloittelemme China Townissa iltamarkkinoilla.
 
PÄIVÄ 13 > YANGON-HELSINKI (A)
Aikainen herätys ja kuljetus lentokentälle, josta aamulennolla Bangkokin kautta Helsinkiin. 
 
 ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN
 
MAJOITUS MATKALLA:
Mandalay: Yuan Sheng Hotel tai vastaava
Bagan: Bagwa Theiddy Hotel tai vastaava
Mindat: Mindat Hotel tai vastaava
Kanpetlet: Sky Palace Resort tai vastaava
Yangon: Best Western China Town tai vastaava
 
Vaelluksella yövymme kylissä paikallisissa, paalujen varaan rakennetuissa taloissa, jossa jaetut nukkuma-, suihku- ja WC-tilat. Nukkumatiloissa on ohuet patjat ja tyynyt. WC:t ovat länsimaiset, suihku paikallisen tyylinen.

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Vaelluksella kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen matkaa. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat retkistä irti.
Tietoa maasta: 

Myanmarin viisumin voi nykyisin hankkia etukäteen sähköisestä viisumipalvelusta. Viisumi maksaa 50 USD. Tarvitset viisumia varten yhden värillisen passikuvan, 6kk matkan alusta voimassa olevan passin, sekä kaksi vapaata sivua passissa. 

1.9.2016 alkaen Myanmarin kansainvälisillä lentokentillä peritään 20 USD suuruinen maastapoistumismaksu.  

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Myanmariin matkustaville suositellaan hepatiitti A–rokotusta. Myanmarissa esiintyy myös malariaa, tarkista malarian estolääkityssuositus lääkäriltäsi. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyen saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa liikunnallisten aktiviteettien ja sairastapauksien lisäksi tarvittaessa evakuoinnin ja kotiuttamisen. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden. 

Vaelluspäivinä on täysihoito. Varaa muuten matkalle noin 20 €/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Myanmarin maastapoistumismaksu 20 USD maksetaan maasta poistuessa lentokentällä. Muista myös tippi- ja viisumikulut.

Myanmarin virallinen kieli on burma. Maassa puhutaan lukuisia murteita sekä heimokieliä. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan myös englantia.
 
Myanmarin valuuttaa kyatia ei vaihdeta ulkomailla. Myanmarissa ei myöskään ole juuri pankkiautomaatteja. Varaa riittävästi USD -käteistä mukaan. Seteleiden tulee olla erittäin hyväkuntoisia ilman merkintöjä ja taitoksia, jotta ne kelpaavat rahanvaihtajille. Euroja on vaikea vaihtaa ja niille saa yleensä huonomman kurssin. Luottokortteja ei voi käyttää suurimpien hotellien ulkopuolella. Matkashekkejä ei voi rahastaa Myanmarissa.
 
Ilmasto Myanmarissa on subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suomen talviaikaan (loka-maaliskuussa) Myanmarissa vallitsee kuiva kausi, jolloin aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta kuukausia, sateita on hyvin harvoin, lämpötila on miellyttävä 20–30 astetta vaihdellen paljon riippuen siitä, missä päin maata ja millä korkeudella ollaan. Keväällä (huhti-toukokuussa) Myanmarissa vallitsee kesä eli kuuma kausi, jolloin lämpötila suuressa osassa maata saattaa olla yli 40 astetta. Kesäkuussa saapuvat monsuunisateet Bengalinlahdelta rannikkoalueille ja raikastavat mukavasti. Maan sisäosissa sateisimmat kuukaudet ovat elo- ja syyskuu. Vuoristoalueilla saattaa iltaisin ja öisin olla hyvinkin viileää.
 
Palvelurahojen antaminen kuuluu paikalliseen kulttuuriin Myanmarissa. Se on kuitenkin aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-10% laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille sopiva tippi on 500 kyatia (0,5€) per matkalaukku. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 3€ per päivä, ja autonkuljettajille 1€ per päivä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.