Matkan tiedot

Nakasendo Trail - Japanin kulttuurivaellus

Tervetuloa jalkautumaan unohtumattomalle matkalle japanilaiseen kulttuuriin, jossa yhdistyvät vanhat perinteet sekä moderni paikallinen elämäntapa. Keisarikunnan aikaan Nakasendon reitti yhdisti Tokion ja Kioton kaupungit. Reitin varrelle syntyi lukuisia kyliä, joiden perinteiset majatalot isännöivät tänä päivänäkin kulkijoita halki kauniiden maisemien ja hienosti säilyneen paikallisen kulttuurin.

Nakasendo-vaellus kulkee neljän päivän ajan kylästä toiseen. Syksyllä ruskan upeat värit maalaavat ympäröivää maisemaa, keväällä taas ihastellaan värikästä kukintaa. Kylvemme kuumissa lähteissä, nautimme perinteisten majatalojen vieraanvaraisuudesta sekä upeista paikallisen keittiön antimista. Matkatavarat kulkevat erikseen ajoneuvoilla, retkille ei tarvitse kuin patikointivarusteet majatalojen tarjotessa perinteiset asut jalkineineen mukavaan illanviettoon.

Ennen vaellusta tutustumme Tokion moderniin metropoliin. Matkan kruunaa vierailu Kioton, Japanin vanhan pääkaupungin temppeleihin ja markkinoille.

Matkareitti: Tokio - Narai - Yabuhara - Kiso-Fukushima - O-Tsumago - Magome - Kioto - Osaka

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tokion vilkas metropoli ja Kioton kultturiaarteet
 • Rauhalliset vaelluspolut ja kauniit perinnekylät
 • Paikalliset majatalot ja kylpylät
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Kattava ja monipuolinen ohjelma esittelee Japania parhaimmillaan

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Ryhmäkoko: 8-12 hlö.

Matkaohjelma:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - TOKIO
Lennämme yön yli Japanin pääkaupunkiin.

PÄIVÄ 2 > TOKIO
Saavumme aamupäivällä Tokioon, majoitumme kaupungin keskustaan. Vapaata aikaa ihastella modernin metropolin elämää, illalla nautimme tervetuloillallisen. (I)

PÄIVÄ 3 > TOKIO
Teemme tänään kaupunkikierroksen kävellen ja metrolla, jonka myötä tutustumme mm. rauhallisiin puutarhoihin, kaupungin vilinään sekä kaupankäyntiin. (A)

PÄIVÄ 4 > NAKASENDO TRAIL
Aloitamme vaellusretkemme siirtymällä syrjäiseen Kison laaksoon. Jalkaudumme perinteisistä lakkatöistä tunnettuun Kiso-Hirasawaan, josta patikoimme muutaman kilometrin viihtyisään Narain perinnekylää. Majoittumista paikallisen perheen pitämään majataloon. Illalla vierailemme myös paikallisissa shinto-temppeleissä. (A,I)

PÄIVÄ 5 > NAKASENDO TRAIL
Päivän 8 kilometrin kävelyosuus vie meidät kauniissa maisemissa luontopolkuja pitkin Toriin solan yli Yabuharaan, josta siirrymme junalla Kiso-Fukushiman asemalle. Tutustumme kylään ennen kuljetusta perinteiseen ryokaniin, jossa voi majoittumisen lisäksi kylpeä luonnon kuumissa lähteissä. (A,I)

PÄIVÄ 6 > NAKASENDO TRAIL
Tänään matkaamme ensin junalla ja kävelemme sitten 15 kilometrin matkan riisipeltojen, metsäalueiden, bambulehtojen ja pienten kylien halki historialliseen Tsumagon kylään, jonka asukkaat ovat säilyttäneet rapistumiselta matkailijoiden iloksi. (A,I)

PÄIVÄ 7 > NAKASENDO TRAIL & KIOTO
Viimeinen kävelypäivä vie Nakasendon reitin tunnetuimmalle 6 kilometrin osuudelle Magomeen. Lounaan ja kylään tutustumisen jälkeen jatkamme luotijunalla Kiotoon. Majoitumme kaupungin keskustaan. Kioto on 1,5 miljoonalla asukkaallaan sopivan kokoinen kaupunki tehdä ostoksia ja ihastella Japanilaista kaupunkikulttuuria. Se on myös Japanin historiallisesti merkittävä kaupunki ja tarjoaa maan tunnetuimpia kulttuurielämyksiä. (A)

PÄIVÄ 8 > KIOTO
Teemme koko päivän retken Japanin vanhan pääkaupungin temppeleille ja nähtävyyksille. Tutuksi tulevat maan upeimmat zen-puutarhat, shinto- ja buddhalaiset pyhätöt, maisemapaikat sekä legendaarinen kultainen paviljonki. (A)

PÄIVÄ 9 > KIOTO
Vapaata aikaa Kiotossa, mahdollisuus tehdä ostoksia tai nauttia rauhassa kaupungin tunnelmasta. (A)

PÄIVÄ 10 > OSAKA - HELSINKI
Kuljetus Osakan lentokentälle ja paluulento kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoitus matkalla

Vaelluksen aikana majoitumme perinteisiin japanilaisiin majataloihin, huoneisiin pedataan futonit tarpeen mukaan. Kylpyhuoneet, usein myös perinteiset kylpytilat ja wc:t ovat yhteisiä. Miehille ja naisille on omat kylpytilat. Kuumat kylvyt, yhteiset illalliset, isäntien vieraanvaraisuus sekä viihtyisä ympäristö tekevät majoituksista usein Japanin matkojen kohokohtia.

Majoitus Tokiossa: Shiba Park Hotel

Majoitus Kiotossa: Hearton Hotel / Apa Gion Hotel

Huom: Yhden hengen huoneita ei vaelluksen aikana voida taata. Lisämaksusta yhden hengen huone Tokiossa ja Kiotossa.

Lennämme Japaniin Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tokion vilkas metropoli ja Kioton kultturiaarteet
 • Rauhalliset vaelluspolut ja kauniit perinnekylät
 • Paikalliset majatalot ja kylpylät
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Kattava ja monipuolinen ohjelma esittelee Japania parhaimmillaan

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat pääosin lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Japaniin. Maahan saavuttaessa on kuitenkin oltava valmis antamaan sormenjälkensä ja suostuttava valokuvattavaksi. Passi on syytä pitää mukana kaikkialla.

Tämän matkan varauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Japani on eräs maailman parhaista ruokakohteista ja ateriat näyttelevät isoa roolia matkan aikana. Aamiaiset ja illalliset, etenkin majataloissa, tarjoavat perinteisen keittiön alueellisia herkkuja, joissa näkyy aina myös meneillään oleva vuodenaika. Perusraaka-aine on usein kala tai muut merenelävät. Kala-allergikolla voi olla vaikeaa selvitä Japanissa. Yleisesti ruoka sopii melko hyvin suomalaiseen makuun vaikka esillepano onkin huomattavasti keskeisemmässä roolissa. Lounailla pyritään esittelemään alueen erityyppisiä ruokailutapoja kuten sushia, okonomyakia, soba-nuudeleita ja tyypillisiä bentoja, eli lounaslaatikoita.

Japanissa ei ole varsinaista virallista kieltä. Lähes kaikkien maan asukkaiden äidinkieli on japani. Englantia puhutaan jonkin verran suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla matkailualueilla. Yleistä englanninkielen osaaminen ei Japanissa kuitenkaan ole. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.
 
Japanin rahayksikkö on jeni (JPY), josta käytetään yleisesti ¥ -tunnusta. Jenejä voi vaihtaa ennen matkaa Suomesta tai maahan saavuttaessa lentokentältä. Euroja voi vaihtaa jeneiksi myös paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on japanilaisissa kaupungeissa tarjolla runsaasti. Suuri osa niistä ei kuitenkaan hyväksy kansainvälisiä luottokortteja. Huomaa myös, että useimmat japanilaiset pankkiautomaatit ovat suljettuina viikonloppuisin, öisin ja pyhäpäivinä. Luottokorteilla voi maksaa lähinnä hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa.
 
Palvelurahat eivät kuulu japanilaiseen kulttuuriin. Ryokan-majatalot ja paikalliset matkaoppaat vastaanottavat tippejä, mutta palvelurahan antaminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. Osa paikallisista ravintoloista lisää automaattisesti laskuun 10%:n palvelumaksun.
 
Japanissa on neljä vuodenaikaa kuten Suomessakin. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suurimmassa osassa maata kylmiä ja lumisia. Paras aika matkustaa Japaniin onkin keväällä tai syksyllä. Alkusyksy tosin on ajoittaisten taifuunien esiintymisaikaa.
 

Lisätietoja matkojen vaikeusasteluokituksesta: http://mandalatravel.fi/yleistä-aktiivimatkoista 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Näytä Nakasendo Trail -kulttuurivaellus, Japani suuremmalla kartalla

Tervetuloa jalkautumaan unohtumattomalle matkalle japanilaiseen kulttuuriin, jossa yhdistyvät vanhat perinteet sekä moderni paikallinen elämäntapa. Keisarikunnan aikaan Nakasendon reitti yhdisti Tokion ja Kioton kaupungit. Reitin varrelle syntyi lukuisia kyliä, joiden perinteiset majatalot isännöivät tänä päivänäkin kulkijoita halki kauniiden maisemien ja hienosti säilyneen paikallisen kulttuurin.

Nakasendo-vaellus kulkee neljän päivän ajan kylästä toiseen. Syksyllä ruskan upeat värit maalaavat ympäröivää maisemaa, keväällä taas ihastellaan värikästä kukintaa. Kylvemme kuumissa lähteissä, nautimme perinteisten majatalojen vieraanvaraisuudesta sekä upeista paikallisen keittiön antimista. Matkatavarat kulkevat erikseen ajoneuvoilla, retkille ei tarvitse kuin patikointivarusteet majatalojen tarjotessa perinteiset asut jalkineineen mukavaan illanviettoon.

Ennen vaellusta tutustumme Tokion moderniin metropoliin. Matkan kruunaa vierailu Kioton, Japanin vanhan pääkaupungin temppeleihin ja markkinoille.

Matkareitti: Tokio - Narai - Yabuhara - Kiso-Fukushima - O-Tsumago - Magome - Kioto - OsakaMatkaohjelma

Ryhmäkoko: 8-12 hlö.

Matkaohjelma:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - TOKIO
Lennämme yön yli Japanin pääkaupunkiin.

PÄIVÄ 2 > TOKIO
Saavumme aamupäivällä Tokioon, majoitumme kaupungin keskustaan. Vapaata aikaa ihastella modernin metropolin elämää, illalla nautimme tervetuloillallisen. (I)

PÄIVÄ 3 > TOKIO
Teemme tänään kaupunkikierroksen kävellen ja metrolla, jonka myötä tutustumme mm. rauhallisiin puutarhoihin, kaupungin vilinään sekä kaupankäyntiin. (A)

PÄIVÄ 4 > NAKASENDO TRAIL
Aloitamme vaellusretkemme siirtymällä syrjäiseen Kison laaksoon. Jalkaudumme perinteisistä lakkatöistä tunnettuun Kiso-Hirasawaan, josta patikoimme muutaman kilometrin viihtyisään Narain perinnekylää. Majoittumista paikallisen perheen pitämään majataloon. Illalla vierailemme myös paikallisissa shinto-temppeleissä. (A,I)

PÄIVÄ 5 > NAKASENDO TRAIL
Päivän 8 kilometrin kävelyosuus vie meidät kauniissa maisemissa luontopolkuja pitkin Toriin solan yli Yabuharaan, josta siirrymme junalla Kiso-Fukushiman asemalle. Tutustumme kylään ennen kuljetusta perinteiseen ryokaniin, jossa voi majoittumisen lisäksi kylpeä luonnon kuumissa lähteissä. (A,I)

PÄIVÄ 6 > NAKASENDO TRAIL
Tänään matkaamme ensin junalla ja kävelemme sitten 15 kilometrin matkan riisipeltojen, metsäalueiden, bambulehtojen ja pienten kylien halki historialliseen Tsumagon kylään, jonka asukkaat ovat säilyttäneet rapistumiselta matkailijoiden iloksi. (A,I)

PÄIVÄ 7 > NAKASENDO TRAIL & KIOTO
Viimeinen kävelypäivä vie Nakasendon reitin tunnetuimmalle 6 kilometrin osuudelle Magomeen. Lounaan ja kylään tutustumisen jälkeen jatkamme luotijunalla Kiotoon. Majoitumme kaupungin keskustaan. Kioto on 1,5 miljoonalla asukkaallaan sopivan kokoinen kaupunki tehdä ostoksia ja ihastella Japanilaista kaupunkikulttuuria. Se on myös Japanin historiallisesti merkittävä kaupunki ja tarjoaa maan tunnetuimpia kulttuurielämyksiä. (A)

PÄIVÄ 8 > KIOTO
Teemme koko päivän retken Japanin vanhan pääkaupungin temppeleille ja nähtävyyksille. Tutuksi tulevat maan upeimmat zen-puutarhat, shinto- ja buddhalaiset pyhätöt, maisemapaikat sekä legendaarinen kultainen paviljonki. (A)

PÄIVÄ 9 > KIOTO
Vapaata aikaa Kiotossa, mahdollisuus tehdä ostoksia tai nauttia rauhassa kaupungin tunnelmasta. (A)

PÄIVÄ 10 > OSAKA - HELSINKI
Kuljetus Osakan lentokentälle ja paluulento kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoitus matkalla

Vaelluksen aikana majoitumme perinteisiin japanilaisiin majataloihin, huoneisiin pedataan futonit tarpeen mukaan. Kylpyhuoneet, usein myös perinteiset kylpytilat ja wc:t ovat yhteisiä. Miehille ja naisille on omat kylpytilat. Kuumat kylvyt, yhteiset illalliset, isäntien vieraanvaraisuus sekä viihtyisä ympäristö tekevät majoituksista usein Japanin matkojen kohokohtia.

Majoitus Tokiossa: Shiba Park Hotel

Majoitus Kiotossa: Hearton Hotel / Apa Gion Hotel

Huom: Yhden hengen huoneita ei vaelluksen aikana voida taata. Lisämaksusta yhden hengen huone Tokiossa ja Kiotossa.

Lennämme Japaniin Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat pääosin lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Japaniin. Maahan saavuttaessa on kuitenkin oltava valmis antamaan sormenjälkensä ja suostuttava valokuvattavaksi. Passi on syytä pitää mukana kaikkialla.

Tämän matkan varauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Japani on eräs maailman parhaista ruokakohteista ja ateriat näyttelevät isoa roolia matkan aikana. Aamiaiset ja illalliset, etenkin majataloissa, tarjoavat perinteisen keittiön alueellisia herkkuja, joissa näkyy aina myös meneillään oleva vuodenaika. Perusraaka-aine on usein kala tai muut merenelävät. Kala-allergikolla voi olla vaikeaa selvitä Japanissa. Yleisesti ruoka sopii melko hyvin suomalaiseen makuun vaikka esillepano onkin huomattavasti keskeisemmässä roolissa. Lounailla pyritään esittelemään alueen erityyppisiä ruokailutapoja kuten sushia, okonomyakia, soba-nuudeleita ja tyypillisiä bentoja, eli lounaslaatikoita.

Japanissa ei ole varsinaista virallista kieltä. Lähes kaikkien maan asukkaiden äidinkieli on japani. Englantia puhutaan jonkin verran suuremmissa kaupungeissa ja suosituilla matkailualueilla. Yleistä englanninkielen osaaminen ei Japanissa kuitenkaan ole. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.
 
Japanin rahayksikkö on jeni (JPY), josta käytetään yleisesti ¥ -tunnusta. Jenejä voi vaihtaa ennen matkaa Suomesta tai maahan saavuttaessa lentokentältä. Euroja voi vaihtaa jeneiksi myös paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on japanilaisissa kaupungeissa tarjolla runsaasti. Suuri osa niistä ei kuitenkaan hyväksy kansainvälisiä luottokortteja. Huomaa myös, että useimmat japanilaiset pankkiautomaatit ovat suljettuina viikonloppuisin, öisin ja pyhäpäivinä. Luottokorteilla voi maksaa lähinnä hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa.
 
Palvelurahat eivät kuulu japanilaiseen kulttuuriin. Ryokan-majatalot ja paikalliset matkaoppaat vastaanottavat tippejä, mutta palvelurahan antaminen on kuitenkin aina vapaaehtoista. Osa paikallisista ravintoloista lisää automaattisesti laskuun 10%:n palvelumaksun.
 
Japanissa on neljä vuodenaikaa kuten Suomessakin. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suurimmassa osassa maata kylmiä ja lumisia. Paras aika matkustaa Japaniin onkin keväällä tai syksyllä. Alkusyksy tosin on ajoittaisten taifuunien esiintymisaikaa.
 

Lisätietoja matkojen vaikeusasteluokituksesta: http://mandalatravel.fi/yleistä-aktiivimatkoista 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Näytä Nakasendo Trail -kulttuurivaellus, Japani suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.