Matkan tiedot

Nepalin kiertomatka - Katmandu ja Himalajan huiput

Maailman kattonakin tunnetun Nepalin upeat maisemat ja kiehtova, elävä kulttuuri tulevat tutuiksi tällä kiertomatkalla.

Matkamme alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille aisteille. Matkaamme halki Himalajan alarinteiden rauhalliseen Bandipurin pikkukaupunkiin, jossa nautimme alueen ainutlaatuisista maisemista ennen matkan kohokohtaa, Nepalin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvaa vehreää Pokharaa. Sen sijainti Annapurnan massiivin juurella houkuttelee vaeltajia ympäri maailman.

Auringonnousu Himalajan yli 8000-metristen huippujen yllä on ainutlaatuinen kokemus!

Matkareitti: Katmandu - Bandipur - Pokhara - Katmandu 

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
  • Katmandun kulttuurikohteet
  • Himalajan lumihuiput
  • Pokharan upeat maisemat
  • Nepalilainen kulttuuri ja ruoka

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

LENNOT:
Lennämme Nepaliin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Ryhmäkoko: 12 - 20 hlö.

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KATMANDU
Lento Istanbulin kautta Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

PÄIVÄ 2 > KATMANDU
Saapuminen Katmanduun aamupäivällä. Hyvällä säällä voimme ihastella Himalajan huippuja lentokoneen ikkunasta. Kuljetus Katmandun lentokentältä hotelliin. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle Katmandussa. Tutustumme kierroksen aikana Katmandun keskustan nähtävyyksiin kuten Durbar-aukioon sekä Swayambhunathin buddhalaiseen stupaan, josta avautuu näköala yli kaupungin. Yhteinen tervetuliaisillallinen hotellilla. (I)

PÄIVÄ 3 > KATMANDUN LAAKSO
Tänään tutustumme Katmandun laakson kuuluisimpiin nähtävyyksiin ja maailmanperintökohteisiin, shiva-jumalalle pyhitettyyn Pashupatinathin hindutemppeliin ja Boudhanathin buddhalaiseen stupaan, jossa voimme ihailla mm. valtavaa mandalaa. Paluu Katmanduun iltapäivällä. (A,I)

PÄIVÄ 4 > KATMANDU - BANDIPUR
Tänään lähdemme Katmandusta kohti Himalajan vuoristoa ja Bandipuria. Neljän tunnin ajomatka vie meidät Katmandun vilskeestä rauhallisempaan Bandipurin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee 1030 metrin korkeudessa Himalajan alarinteillä. Viihtyisästä, perinteiseen tyyliin rakennetusta Bandipurista avautuvat upeat maisemat kohti Annapurnan, Dhaulagirin, Manaslun ja Langtangin korkeita lumihuippuja. Teemme iltapäivällä opastetun kävelykierroksen Bandipurin vanhassakaupungissa. (A,I)

PÄIVÄ 5 > BANDIPUR
Vapaata ohjelmaa ja tunnelmointia Bandipurissa. Halukkaat voivat lähteä patikointiretkelle erääseen Aasian suurimmista luolista, Siddhan luolaan. (A,I)

PÄIVÄ 6 > BANDIPUR – POKHARA
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa länteen kohti Nepalin kolmanneksi suurinta kaupunkia Pokharaa. Noin kolmen tunnin ajomatka vie meidät tähän trooppisessa laaksossa, lumihuippuisten Himalajan vuorten vierellä sijaitsevaan kaupunkiin, joka on tunnettu myös viehättävistä järvistään. Alun perin Tiibetin ja Intian välisen kauppareitin tärkeä etappi Pokhara on nykyisin aktiivimatkailun keskus, josta järjestetään eripituisia vaelluksia Himalajan vuoristoon. Teemme illalla veneretken Fewa Tal -järvellä, josta käsin voimme ihailla auringonlaskua vuorten yllä. (A,I)

PÄIVÄ 7 > POKHARA
Aikainen herätys ja lyhyt ajomatka Sarangkotin kukkulalle, jossa todistamme kuvauksellista auringonnousua Himalajan huippujen levittäytyessä panoraamana edessämme. Palaamme takaisin hotelliin aamiaiselle. Loppupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa. (A,I)

PÄIVÄ 8 > POKHARA - KATMANDU
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta Pokharan lentokentälle ja lyhyttä, 25 minuutin lentoa takaisin Katmanduun. Loppupäivä vapaata aikaa Katmandussa ennen yhteistä jäähyväisillallista ravintolassa. (A,I)

PÄIVÄ 9 > KATMANDU -
Kuljetus lentokentälle ja lento Istanbuliin, jossa yöpyminen. (A)

PÄIVÄ 10 > - HELSINKI
Aamulla lento Istanbulista kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:
Katmandu: Traditional Comfort Hotel
Bandipur: Bandipur Old Inn tai vastaava
Pokhara: Hotel Barahi tai vastaava

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
  • Katmandun kulttuurikohteet
  • Himalajan lumihuiput
  • Pokharan upeat maisemat
  • Nepalilainen kulttuuri ja ruoka

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Nepalin viisumin saa maahan saavuttaessa Katmandun lentokentältä. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD ja maksetaan maahan saavuttaessa käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy vain Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. 

Matkalla on pääosin puolihoito. Varaa noin 20€/päivä aterioihin ja ruokajuomiin. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja tai paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

KOHTEITAMME

Katmandu 
Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara 
Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vaelluksille.

Youtube-videot: 

Näytä Nepal kiertomatka suuremmalla kartalla

Maailman kattonakin tunnetun Nepalin upeat maisemat ja kiehtova, elävä kulttuuri tulevat tutuiksi tällä kiertomatkalla.

Matkamme alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille aisteille. Matkaamme halki Himalajan alarinteiden rauhalliseen Bandipurin pikkukaupunkiin, jossa nautimme alueen ainutlaatuisista maisemista ennen matkan kohokohtaa, Nepalin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvaa vehreää Pokharaa. Sen sijainti Annapurnan massiivin juurella houkuttelee vaeltajia ympäri maailman.

Auringonnousu Himalajan yli 8000-metristen huippujen yllä on ainutlaatuinen kokemus!

Matkareitti: Katmandu - Bandipur - Pokhara - Katmandu Matkaohjelma

LENNOT:
Lennämme Nepaliin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Ryhmäkoko: 12 - 20 hlö.

MATKAOHJELMA:

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KATMANDU
Lento Istanbulin kautta Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

PÄIVÄ 2 > KATMANDU
Saapuminen Katmanduun aamupäivällä. Hyvällä säällä voimme ihastella Himalajan huippuja lentokoneen ikkunasta. Kuljetus Katmandun lentokentältä hotelliin. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle Katmandussa. Tutustumme kierroksen aikana Katmandun keskustan nähtävyyksiin kuten Durbar-aukioon sekä Swayambhunathin buddhalaiseen stupaan, josta avautuu näköala yli kaupungin. Yhteinen tervetuliaisillallinen hotellilla. (I)

PÄIVÄ 3 > KATMANDUN LAAKSO
Tänään tutustumme Katmandun laakson kuuluisimpiin nähtävyyksiin ja maailmanperintökohteisiin, shiva-jumalalle pyhitettyyn Pashupatinathin hindutemppeliin ja Boudhanathin buddhalaiseen stupaan, jossa voimme ihailla mm. valtavaa mandalaa. Paluu Katmanduun iltapäivällä. (A,I)

PÄIVÄ 4 > KATMANDU - BANDIPUR
Tänään lähdemme Katmandusta kohti Himalajan vuoristoa ja Bandipuria. Neljän tunnin ajomatka vie meidät Katmandun vilskeestä rauhallisempaan Bandipurin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee 1030 metrin korkeudessa Himalajan alarinteillä. Viihtyisästä, perinteiseen tyyliin rakennetusta Bandipurista avautuvat upeat maisemat kohti Annapurnan, Dhaulagirin, Manaslun ja Langtangin korkeita lumihuippuja. Teemme iltapäivällä opastetun kävelykierroksen Bandipurin vanhassakaupungissa. (A,I)

PÄIVÄ 5 > BANDIPUR
Vapaata ohjelmaa ja tunnelmointia Bandipurissa. Halukkaat voivat lähteä patikointiretkelle erääseen Aasian suurimmista luolista, Siddhan luolaan. (A,I)

PÄIVÄ 6 > BANDIPUR – POKHARA
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa länteen kohti Nepalin kolmanneksi suurinta kaupunkia Pokharaa. Noin kolmen tunnin ajomatka vie meidät tähän trooppisessa laaksossa, lumihuippuisten Himalajan vuorten vierellä sijaitsevaan kaupunkiin, joka on tunnettu myös viehättävistä järvistään. Alun perin Tiibetin ja Intian välisen kauppareitin tärkeä etappi Pokhara on nykyisin aktiivimatkailun keskus, josta järjestetään eripituisia vaelluksia Himalajan vuoristoon. Teemme illalla veneretken Fewa Tal -järvellä, josta käsin voimme ihailla auringonlaskua vuorten yllä. (A,I)

PÄIVÄ 7 > POKHARA
Aikainen herätys ja lyhyt ajomatka Sarangkotin kukkulalle, jossa todistamme kuvauksellista auringonnousua Himalajan huippujen levittäytyessä panoraamana edessämme. Palaamme takaisin hotelliin aamiaiselle. Loppupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa. (A,I)

PÄIVÄ 8 > POKHARA - KATMANDU
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta Pokharan lentokentälle ja lyhyttä, 25 minuutin lentoa takaisin Katmanduun. Loppupäivä vapaata aikaa Katmandussa ennen yhteistä jäähyväisillallista ravintolassa. (A,I)

PÄIVÄ 9 > KATMANDU -
Kuljetus lentokentälle ja lento Istanbuliin, jossa yöpyminen. (A)

PÄIVÄ 10 > - HELSINKI
Aamulla lento Istanbulista kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

ESIMERKKIHOTELLIT:
Katmandu: Traditional Comfort Hotel
Bandipur: Bandipur Old Inn tai vastaava
Pokhara: Hotel Barahi tai vastaava


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Nepalin viisumin saa maahan saavuttaessa Katmandun lentokentältä. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD ja maksetaan maahan saavuttaessa käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy vain Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit. 

Matkalla on pääosin puolihoito. Varaa noin 20€/päivä aterioihin ja ruokajuomiin. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja tai paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

KOHTEITAMME

Katmandu 
Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara 
Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vaelluksille.


Näytä Nepal kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.