Matkan tiedot

Patagonia ja Tulimaa -patikointimatka, Argentiina & Chile

Superlatiivien Patagonia ja matka maailman ääriin. Tällä unohtumattomalla matkalla koet kosmopoliittisen Buenos Airesin ja upean Patagonian ihmeet: Tulimaan saariston, pingviinit, merileijonat, Perito Morenon ja Cerranon jäätiköt, vuonot, järvet sekä Andien vuoriston uljaine huippuineen. Teemme päiväretkiä, joilla patikoimme ja veneilemme salmia ja vuonoja pitkin samalla merieläimiä ja lintuja seuraten, ja nautimme upeista suojelualueiden poluista Tulimaan ja Torres del Painen kansallispuistoissa.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Ainutlaatuinen elämysmatka Etelä-Amerikan uljaimpiin maisemiin
 • Valtavat, hyvinvoivat jäätiköt
 • Hylkeitä, pingviinejä ja merilintuja
 • Monipuoliset päiväretket
 • Buenos Airesin kaupunki

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄ 1 > LENTO HELSINKI - BUENOS AIRES

Saavumme illalla Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin ja kirjaudumme hoteliin.

PÄIVÄ 2 >BUENOS AIRES
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Buenos Airesin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kiertoajelun aikana Buenos Airesin puistot, eri kaupunginosat, liike-elämän keskus ja jalkapallostadionit tulevat tutuiksi. Illalla nautimme illallista tango-esityksen tahdissa.

PÄIVÄ 3 > USHUAIA

Lento Buenos Airesista Tulimaahan, maailman eteläisimpään kaupunkiin Ushuaiaan, joka perustettiin alun perin vankileiriksi 1800-luvun lopulla. Hotelliin kuljetuksen jälkeen aikaa Ushuaiaan tutustumiseen ja vaikkapa sen museoissa vierailuun. Yöpyminen Ushuaiassa. (A)

PÄIVÄ 4 > BEAGLEN SALMI & TULIMAA

Teemme retken Fernão de Magalhãesin 1500-luvulla ”löytämään” Tulimaahan, Tierra del Fuegoon, jota kutsutaan leikkisästi myös maailmanlopuksi. Matkaamme Tulimaan saaristossa ja ylitämme Beaglensalmen vahvoilla zodiac-kumiveneillä. Salmen rannoilla tavataan usein pingviini- ja merileijonayhdyskuntia. Retkilounas ja patikointiretki Tierra del Fuegon kansallispuiston upeassa luonnossa. Yöpyminen Ushuaiassa. (A,L)

PÄIVÄ 5 > USHUAIA
Vapaapäivä Ushuaiassa. Mahdollisuus joko omatoimisesti tutustua Ushuaiaan tai lähteä päiväretkelle johonkin läheiseen kohteeseen. 

PÄIVÄ 6 > USHUAIA - PUNTA ARENAS
Matkaamme hyvätasoisella paikallisbussilla Ushuaiasta saaren halki ja ylitämme Magalhaesinsalmen lautalla jatkaen Chilen puolelle Punta Arenasin kaupunkiin. Ajoreittimme kulkee upeassa ja harvaan asutussa, karunkauniissa ja alati vaihtelevissa Patagonian maisemissa. Yöpyminen Punta Arenasissa. (A)

PÄIVÄ 7 > PUERTO NATALES
Aamulla aikaa tutustua Punta Arenasin kaupunkiin ennen kuin siirrymme pohjoiseen Puerto Natalesin idylliseen pikkukaupunkiin. Ajomatkalla vierailemme Otwayn pingiviinien suojelualueella tutustumassa luonnovaraisiin pingviineihin. (A)

PÄIVÄ 8 > BLAMACEDA- & CERRANO-JÄÄTIKÖT
Tänään lähdemme veneretkelle Ultima Esperanzan vuonoa seuraten. Patagonian upeat maisemat ja Blamacedan sekä Cerranon uljaat jäätiköt tekevät päivästä ikimuistoisen. Matkalla on luonnonystäville paljon bongattavaa. Retkilounaan jälkeen kuljetus zodiac-kumiveneillä Torres del Painen kansallispuistoon, jonne majoitumme yöksi. (A,L)

PÄIVÄ 9 > TORRES DEL PAINEN KANSALLISPUISTO
Teemme patikointiretken Torres del Painen luontoon. Tukikohtamme sijaitsee lähellä teräviä sarvia muistuttavia graniittihuippuja, joiden mukaan alue on nimetty. Yöpyminen kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 10 > EL CALAFATE
Ajomatka Lago Argentino -järven rannalla sijaitsevaan El Calafaten kaupunkiin. Ylitämme matkalla rajan Argentiinaan Cerro Castillossa. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 11 > PERITO MORENON JÄÄTIKKÖ
Retki maailmankuululle Perito Morenon jäätikölle. Matkalla halki Patagonian arojen voimme bongata Argentino-järven lukuisia lintulajeja. Vaikuttava Perito Morenon jäätikkö on harvoja jäätiköitä maailmassa, jotka edelleen kasvavat. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 12 > EL CALAFATE
Vapaapäivä El Calafatessa nautiskeluun. Voimme järjestää halukkaille retkiä lisämaksusta Lago Argentinon alueen luontoon tai vaihtoehtoisesti Chalteniin Fitz Roy- ja Cerro Torre -massiivien lähettyville vaeltamaan. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄT 13 JA 14 > EL CALAFATE – BUENOS AIRES - HELSINKI
Lennot Buenos Airesin kautta kotimaahan.

(A) ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Majoitus

Kiertomatkan aikana yövymme seuraavissa hotelleissa tai vastaavissa: 
Buenos Aires: Hotel Zentra 3*, www.hotelzentra.com 
Ushuaia: Hosteria Linares 3*, www.hosterialinares.com.ar 
Punta Arenas, Hostel del Sur 3*, www.hostaldelsurmag.com
Puerto Natales, Kau Lodge Hotel 3*, www.kaulodge.com
Torres del Paine: Hosteria Tyndalls 3*, www.hoteltyndall.cl
El Calafate: Hosteria Terraza Coirones 3*, www.terrazacoirones.com.ar

Kohteitamme

Buenos Aires
Argentiinan pääkaupunki ja yli 12 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi suurin kaupunki Buenos Aires sijaitsee Atlantin rannikolla Rio de la Platan lahden suulla, Argentiinan vilja-aitan, pampa-alueen reunalla. Tämä mielenkiintoinen kulttuurin ja talouden keskus tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina. Vuonna 1580 perustettu Buenos Aires kuuluu jo asukaslukunsa puolesta maailman merkittävimpiin suurkaupunkeihin, ja tarjoaa paljon nähtävää kulttuurista, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ei siis ihme, että se on Etelä-Amerikan eniten vierailtu matkailukaupunki. Buenos Airesin asukkaat, porteñot ovat espanjalaisten, italialaisten, irlantilaisten, ranskalaisten, saksalaisten, arabien, puolalaisten ja monien muiden siirtolaisten jälkeläisiä. Arkkitehtuuriltaan Buenos Aires muistuttaa yllättävän paljon Pariisia tai Barcelonaa, ja kulttuuritarjonnasta kertonee hyvin se, että kaupungissa sanoitaan olevan maailman tiheimmin teattereita. Eri nähtävyyksien välillä voi liikkua esim. metrolla ja raitiovaunuilla.

Ushuaia
Ushuaian rannikkokaupunkia Argentiinassa, Tulimaan saaren etelärannikolla, Beaglensalmen varrella pidetään yleisesti maailman eteläisimpänä kaupunkina. Tämä brittiläisten lähetyssaarnaajien 1870-luvulla perustama kaupunki on entinen argentiinalainen vankisiirtola ja nykyisin mm. kalastus- ja matkailukeskus, jossa on noin 60 000 asukasta. Se on myös Argentiinan eteläisimmän maakunnan pääkaupunki. Ushuaian aluetta asuttivat alunperin selk’nam-intiaanit, joiden kulttuuri ei kuitenkaan ole säästynyt nykypäivään. Kaupungin nimi perustuu heidän nyt kuolleeseen kieleensä. Ushuaia on suosittu Antarktisen alueen risteilyjen lähtö- ja pysähdyspaikka, jonka ympäristössä on runsaasti nähtävää, mm. historiallinen maailman eteläisin junarata, kansallispuisto, laskettelukeskus ja historiallinen museo.

Patagonia Chilen ja Argentiinan eteläisimpiä osia kutsutaan nimellä Patagonia. Alueen halkaisevat Andit, joiden molemmin puolin maisema on soran peittämää arotasankoa, josta löytyy runsaasta mineraaliesiintymiä. Aroilla elää guanakoja, kondoreita ja puumia. Patagonian rannikko on kallioista koko matkalta ja aluella pesii patagonianpingviinejä, merinorsuja, merileijonia ja albatrosseja. Patagonia vesissä elää delfiineitä, etelänmusta- ja miekkavalaita. Patagoniaan on perustettu viime vuosina luonnonsuojelualueita, millä pyritään varmistamaan eläimistön ja kasviston monimuotoisuuden säilyminen tulevaisuudessa.

Torres del Painen kansallispuisto
Chilen ensimmäinen kansallispuisto perustettiin jo 1959. Tämä 2400 neliökilometriä kattava vuoristoseutujen, jäätiköiden, järvien ja jokien yhdistelmä valittiin vuonna 1978 UNESCOn luonnonperintöohjelmaan. Painen vuoriryhmä on keskeinen osa puistoa ja sen maisemat vaihtelevat Patagonian arolta läpi metsävyöhykkeen aina jäätiköille. Painen torneiksi kutsutut graniittimonoliitit ovat saaneet alkuperänsä maankuoren sisällä useamman kilometrin syvyydessä, jossa magma on jähmettynyt hitaasti ja graniitin kiteet ovat muodostuneet. Vuoriston poimuttuessa ovat tornit nousseet pintaan ja niiden terävän muodon ovat hioneet viimeisen jääkauden aikainen jää.

Patagonian ikijää ja Perito Moreno -jäätikkö
Patagonian Andeilla on kaksi yhtenäistä jääkenttää, joista eteläinen (16800 neliökilometriä) on pohjoista (4200 neliökilometriä) huomattavasti laajempi. Jääkenttien valtavat sademäärät tekevät sieltä virtaavista jäätiköistä mahtavia. Eteläiseltä kentältä näitä jäätikkökieliä on 49 ja pohjoiselta 28. Kuuluisin näistä, 15 km pitkä Perito Morenon jäätikkö saavuttaa huikean kaksi metriä päivässä virtausnopeuden jolla se työntyy kohti Argentino-järveä johon se murtuu. Toinen Perito Morenon erikoisuus on se, että yhdeltä kohtaa jäätikön rintama koskettaa vastarannan niemenkärkeä josta noin 50 metriä korkeaa jääseinämää ja sen liikettä on hyvä seurata.

Patagonian metsävyöhyke
Aron ja jäätiköiden tai jäätiköiden ja meren välissä oleva metsävöhyke on varsin kapea sillä ilmasto Patagoniassa muuttuu varsin lyhyellä säteellä. Näin esimerkiksi El Chaltenin ympäristössä voi kävellä kuivalta arolta päivässä metsävyöhykkeen läpi jäätiköille ja palata illaksi arolle. Patagonian metsän pääpuulajisto koostuu Nothophagus-puista, joita löytyy Etelä-Amerikan lisäksi vain Uudesta-Seelannista. Chilen rannikolla pohjoisempana tämä metsä on varsin vehreää ja puhutaan lauhkean vyöhykkeen sademetsästä.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Ainutlaatuinen elämysmatka Etelä-Amerikan uljaimpiin maisemiin
 • Valtavat, hyvinvoivat jäätiköt
 • Hylkeitä, pingviinejä ja merilintuja
 • Monipuoliset päiväretket
 • Buenos Airesin kaupunki

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Matkatavaramme siirtyvät mukavasti huoltoauton kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti vaellukseen ennen matkaa käymällä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä sekä patikoimaan vaihtelevassa maastossa päivärepun kanssa.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan ja Chileen matkustaessaan.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan ja Chileen matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan matkailijoille, jotka matkustavat Argentiinan Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan Pohjois-Argentiinassa lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda- matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Patagoniassa ja Tulimaassa sää vaihtelee huomattavasti ja lämpötila laskee illaksi melko alas. Mukaan kannattaa varata sadevaatteet sekä lämmintä vaatetta.

 

Youtube-videot: 

Selaa matkoja tyypeittäin

Superlatiivien Patagonia ja matka maailman ääriin. Tällä unohtumattomalla matkalla koet kosmopoliittisen Buenos Airesin ja upean Patagonian ihmeet: Tulimaan saariston, pingviinit, merileijonat, Perito Morenon ja Cerranon jäätiköt, vuonot, järvet sekä Andien vuoriston uljaine huippuineen. Teemme päiväretkiä, joilla patikoimme ja veneilemme salmia ja vuonoja pitkin samalla merieläimiä ja lintuja seuraten, ja nautimme upeista suojelualueiden poluista Tulimaan ja Torres del Painen kansallispuistoissa.Matkaohjelma

PÄIVÄ 1 > LENTO HELSINKI - BUENOS AIRES

Saavumme illalla Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin ja kirjaudumme hoteliin.

PÄIVÄ 2 >BUENOS AIRES
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Buenos Airesin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kiertoajelun aikana Buenos Airesin puistot, eri kaupunginosat, liike-elämän keskus ja jalkapallostadionit tulevat tutuiksi. Illalla nautimme illallista tango-esityksen tahdissa.

PÄIVÄ 3 > USHUAIA

Lento Buenos Airesista Tulimaahan, maailman eteläisimpään kaupunkiin Ushuaiaan, joka perustettiin alun perin vankileiriksi 1800-luvun lopulla. Hotelliin kuljetuksen jälkeen aikaa Ushuaiaan tutustumiseen ja vaikkapa sen museoissa vierailuun. Yöpyminen Ushuaiassa. (A)

PÄIVÄ 4 > BEAGLEN SALMI & TULIMAA

Teemme retken Fernão de Magalhãesin 1500-luvulla ”löytämään” Tulimaahan, Tierra del Fuegoon, jota kutsutaan leikkisästi myös maailmanlopuksi. Matkaamme Tulimaan saaristossa ja ylitämme Beaglensalmen vahvoilla zodiac-kumiveneillä. Salmen rannoilla tavataan usein pingviini- ja merileijonayhdyskuntia. Retkilounas ja patikointiretki Tierra del Fuegon kansallispuiston upeassa luonnossa. Yöpyminen Ushuaiassa. (A,L)

PÄIVÄ 5 > USHUAIA
Vapaapäivä Ushuaiassa. Mahdollisuus joko omatoimisesti tutustua Ushuaiaan tai lähteä päiväretkelle johonkin läheiseen kohteeseen. 

PÄIVÄ 6 > USHUAIA - PUNTA ARENAS
Matkaamme hyvätasoisella paikallisbussilla Ushuaiasta saaren halki ja ylitämme Magalhaesinsalmen lautalla jatkaen Chilen puolelle Punta Arenasin kaupunkiin. Ajoreittimme kulkee upeassa ja harvaan asutussa, karunkauniissa ja alati vaihtelevissa Patagonian maisemissa. Yöpyminen Punta Arenasissa. (A)

PÄIVÄ 7 > PUERTO NATALES
Aamulla aikaa tutustua Punta Arenasin kaupunkiin ennen kuin siirrymme pohjoiseen Puerto Natalesin idylliseen pikkukaupunkiin. Ajomatkalla vierailemme Otwayn pingiviinien suojelualueella tutustumassa luonnovaraisiin pingviineihin. (A)

PÄIVÄ 8 > BLAMACEDA- & CERRANO-JÄÄTIKÖT
Tänään lähdemme veneretkelle Ultima Esperanzan vuonoa seuraten. Patagonian upeat maisemat ja Blamacedan sekä Cerranon uljaat jäätiköt tekevät päivästä ikimuistoisen. Matkalla on luonnonystäville paljon bongattavaa. Retkilounaan jälkeen kuljetus zodiac-kumiveneillä Torres del Painen kansallispuistoon, jonne majoitumme yöksi. (A,L)

PÄIVÄ 9 > TORRES DEL PAINEN KANSALLISPUISTO
Teemme patikointiretken Torres del Painen luontoon. Tukikohtamme sijaitsee lähellä teräviä sarvia muistuttavia graniittihuippuja, joiden mukaan alue on nimetty. Yöpyminen kansallispuistossa. (A)

PÄIVÄ 10 > EL CALAFATE
Ajomatka Lago Argentino -järven rannalla sijaitsevaan El Calafaten kaupunkiin. Ylitämme matkalla rajan Argentiinaan Cerro Castillossa. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 11 > PERITO MORENON JÄÄTIKKÖ
Retki maailmankuululle Perito Morenon jäätikölle. Matkalla halki Patagonian arojen voimme bongata Argentino-järven lukuisia lintulajeja. Vaikuttava Perito Morenon jäätikkö on harvoja jäätiköitä maailmassa, jotka edelleen kasvavat. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 12 > EL CALAFATE
Vapaapäivä El Calafatessa nautiskeluun. Voimme järjestää halukkaille retkiä lisämaksusta Lago Argentinon alueen luontoon tai vaihtoehtoisesti Chalteniin Fitz Roy- ja Cerro Torre -massiivien lähettyville vaeltamaan. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄT 13 JA 14 > EL CALAFATE – BUENOS AIRES - HELSINKI
Lennot Buenos Airesin kautta kotimaahan.

(A) ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Majoitus

Kiertomatkan aikana yövymme seuraavissa hotelleissa tai vastaavissa: 
Buenos Aires: Hotel Zentra 3*, www.hotelzentra.com 
Ushuaia: Hosteria Linares 3*, www.hosterialinares.com.ar 
Punta Arenas, Hostel del Sur 3*, www.hostaldelsurmag.com
Puerto Natales, Kau Lodge Hotel 3*, www.kaulodge.com
Torres del Paine: Hosteria Tyndalls 3*, www.hoteltyndall.cl
El Calafate: Hosteria Terraza Coirones 3*, www.terrazacoirones.com.ar

Kohteitamme

Buenos Aires
Argentiinan pääkaupunki ja yli 12 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi suurin kaupunki Buenos Aires sijaitsee Atlantin rannikolla Rio de la Platan lahden suulla, Argentiinan vilja-aitan, pampa-alueen reunalla. Tämä mielenkiintoinen kulttuurin ja talouden keskus tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina. Vuonna 1580 perustettu Buenos Aires kuuluu jo asukaslukunsa puolesta maailman merkittävimpiin suurkaupunkeihin, ja tarjoaa paljon nähtävää kulttuurista, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ei siis ihme, että se on Etelä-Amerikan eniten vierailtu matkailukaupunki. Buenos Airesin asukkaat, porteñot ovat espanjalaisten, italialaisten, irlantilaisten, ranskalaisten, saksalaisten, arabien, puolalaisten ja monien muiden siirtolaisten jälkeläisiä. Arkkitehtuuriltaan Buenos Aires muistuttaa yllättävän paljon Pariisia tai Barcelonaa, ja kulttuuritarjonnasta kertonee hyvin se, että kaupungissa sanoitaan olevan maailman tiheimmin teattereita. Eri nähtävyyksien välillä voi liikkua esim. metrolla ja raitiovaunuilla.

Ushuaia
Ushuaian rannikkokaupunkia Argentiinassa, Tulimaan saaren etelärannikolla, Beaglensalmen varrella pidetään yleisesti maailman eteläisimpänä kaupunkina. Tämä brittiläisten lähetyssaarnaajien 1870-luvulla perustama kaupunki on entinen argentiinalainen vankisiirtola ja nykyisin mm. kalastus- ja matkailukeskus, jossa on noin 60 000 asukasta. Se on myös Argentiinan eteläisimmän maakunnan pääkaupunki. Ushuaian aluetta asuttivat alunperin selk’nam-intiaanit, joiden kulttuuri ei kuitenkaan ole säästynyt nykypäivään. Kaupungin nimi perustuu heidän nyt kuolleeseen kieleensä. Ushuaia on suosittu Antarktisen alueen risteilyjen lähtö- ja pysähdyspaikka, jonka ympäristössä on runsaasti nähtävää, mm. historiallinen maailman eteläisin junarata, kansallispuisto, laskettelukeskus ja historiallinen museo.

Patagonia Chilen ja Argentiinan eteläisimpiä osia kutsutaan nimellä Patagonia. Alueen halkaisevat Andit, joiden molemmin puolin maisema on soran peittämää arotasankoa, josta löytyy runsaasta mineraaliesiintymiä. Aroilla elää guanakoja, kondoreita ja puumia. Patagonian rannikko on kallioista koko matkalta ja aluella pesii patagonianpingviinejä, merinorsuja, merileijonia ja albatrosseja. Patagonia vesissä elää delfiineitä, etelänmusta- ja miekkavalaita. Patagoniaan on perustettu viime vuosina luonnonsuojelualueita, millä pyritään varmistamaan eläimistön ja kasviston monimuotoisuuden säilyminen tulevaisuudessa.

Torres del Painen kansallispuisto
Chilen ensimmäinen kansallispuisto perustettiin jo 1959. Tämä 2400 neliökilometriä kattava vuoristoseutujen, jäätiköiden, järvien ja jokien yhdistelmä valittiin vuonna 1978 UNESCOn luonnonperintöohjelmaan. Painen vuoriryhmä on keskeinen osa puistoa ja sen maisemat vaihtelevat Patagonian arolta läpi metsävyöhykkeen aina jäätiköille. Painen torneiksi kutsutut graniittimonoliitit ovat saaneet alkuperänsä maankuoren sisällä useamman kilometrin syvyydessä, jossa magma on jähmettynyt hitaasti ja graniitin kiteet ovat muodostuneet. Vuoriston poimuttuessa ovat tornit nousseet pintaan ja niiden terävän muodon ovat hioneet viimeisen jääkauden aikainen jää.

Patagonian ikijää ja Perito Moreno -jäätikkö
Patagonian Andeilla on kaksi yhtenäistä jääkenttää, joista eteläinen (16800 neliökilometriä) on pohjoista (4200 neliökilometriä) huomattavasti laajempi. Jääkenttien valtavat sademäärät tekevät sieltä virtaavista jäätiköistä mahtavia. Eteläiseltä kentältä näitä jäätikkökieliä on 49 ja pohjoiselta 28. Kuuluisin näistä, 15 km pitkä Perito Morenon jäätikkö saavuttaa huikean kaksi metriä päivässä virtausnopeuden jolla se työntyy kohti Argentino-järveä johon se murtuu. Toinen Perito Morenon erikoisuus on se, että yhdeltä kohtaa jäätikön rintama koskettaa vastarannan niemenkärkeä josta noin 50 metriä korkeaa jääseinämää ja sen liikettä on hyvä seurata.

Patagonian metsävyöhyke
Aron ja jäätiköiden tai jäätiköiden ja meren välissä oleva metsävöhyke on varsin kapea sillä ilmasto Patagoniassa muuttuu varsin lyhyellä säteellä. Näin esimerkiksi El Chaltenin ympäristössä voi kävellä kuivalta arolta päivässä metsävyöhykkeen läpi jäätiköille ja palata illaksi arolle. Patagonian metsän pääpuulajisto koostuu Nothophagus-puista, joita löytyy Etelä-Amerikan lisäksi vain Uudesta-Seelannista. Chilen rannikolla pohjoisempana tämä metsä on varsin vehreää ja puhutaan lauhkean vyöhykkeen sademetsästä.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Matkatavaramme siirtyvät mukavasti huoltoauton kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti vaellukseen ennen matkaa käymällä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä sekä patikoimaan vaihtelevassa maastossa päivärepun kanssa.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan ja Chileen matkustaessaan.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan ja Chileen matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan matkailijoille, jotka matkustavat Argentiinan Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan Pohjois-Argentiinassa lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda- matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Patagoniassa ja Tulimaassa sää vaihtelee huomattavasti ja lämpötila laskee illaksi melko alas. Mukaan kannattaa varata sadevaatteet sekä lämmintä vaatetta.

 


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.