Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  12 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Patagonian patikointimatka, Argentiina & Chile

Superlatiivien Patagonia ja matka maailman ääriin. Tällä unohtumattomalla matkalla koet kosmopoliittisen Buenos Airesin suurkaupungin ja upean Patagonian ihmeet: Torres del Painen kansallispuiston, Perito Morenon jäätikön, Patagonian arot, vuoristojärvet sekä Andien vuoriston uljaine huippuineen.

Teemme matkalla päiväretkiä, joilla patikoimme samalla eläimiä seuraten, ja nautimme upeista maisemista sekä suojelualueiden poluista.

Matkareitti: Buenos Aires - El Calafate - Perito Moreno - El Calafate - Torres del Painen kansallispuisto - El Calafate - Buenos Aires

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Elämysmatka Etelä-Amerikan uljaimpiin maisemiin
 • Valtavat, hyvinvoivat jäätiköt
 • Mielenkiintoista eläimistöä
 • Monipuoliset päiväretket
 • Buenos Airesin suurkaupunki

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI - BUENOS AIRES


PÄIVÄ 2 > BUENOS AIRES
Saapuminen Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin ja kuljetus hotellille toipumaan pitkästä lentomatkasta. Iltapäivällä lähdemme tutustumaan Buenos Airesin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kiertoajelun aikana Buenos Airesin puistot, eri kaupunginosat, liike-elämän keskus ja jalkapallostadionit tulevat tutuiksi. Illalla yhteinen tervetuliaisillallinen ja tango-show. (A,I)

PÄIVÄ 3 > EL CALAFATE

Lento Buenos Airesista eteläisen Argentiinan Patagoniaan, El Calafaten kaupunkiin. Hotelliin kuljetuksen jälkeen aikaa Argentino-järven rannalla sijaitsevaan pikkukaupunkiin tutustumiseen. (A)

PÄIVÄ 4 > LOS GLACIARES, PERITO MORENON JÄÄTIKKÖ 
Päiväretki Los Glaciaresin kansallispuistoon ja maailmankuululle Perito Morenon jäätikölle. Matkalla halki Patagonian arojen voimme bongata Argentino-järven lukuisia lintulajeja. Vaikuttava Perito Morenon jäätikkö on harvoja jäätiköitä maailmassa, jotka edelleen kasvavat. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 5 > EL CALAFATE
Vapaata aikaa omatoimiseen ohjelmaan ja retkeilyyn El Calafaten ympäristössä. Alueella on luonnonystäville paljon bongattavaa, mm. flamingoja. (A)

PÄIVÄ 6 >TORRES DEL PAINE
Aamiaisen jälkeen kuljetus Argentiinasta Chilen puolelle ja edelleen Torres del Painen kansallispuistoon, jonka tuntumaan majoitumme yöksi. 
(A)

PÄIVÄ 7 > TORRES DEL PAINEN KANSALLISPUISTO
Teemme päiväretken Torres del Painen luontoon ja nähtävyyksille, mukaan lukien teräviä sarvia muistuttavat Painen graniittihuiput, joiden mukaan alue on nimetty, Salto Granden vesiputous, Lago Grey -järvi, sekä kotimaisen tutkimusmatkailijamme sisarenpojan mukaan nimetty Nordenskjöldin järvi. Retkilounas matkan varerella. (A,L)

PÄIVÄ 8 > TORRES DEL PAINE
Vapaata aikaa omatoimiseen retkeilyyn ja aktiviteetteihin Torres del Painessa. (A)

PÄIVÄ 9 > EL CALAFATE
Ajomatka takaisin Argentiinan puolelle El Calafaten kaupunkiin. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 10 > EL CALAFATE - BUENOS AIRES
Jäähyväiset Patagonialle ja lento El Calafatesta takaisin Buenos Airesiin. Yöpyminen Buenos Airesissa ennen paluulentoja kotimaahan. (A)

PÄIVÄT 11 JA 12 > BUENOS AIRES - HELSINKI
Lennot Buenos Airesista kotimaahan. Saapuminen Suomeen seuraavana päivänä.

(A) ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Kohteitamme

Buenos Aires
Argentiinan pääkaupunki ja yli 12 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi suurin kaupunki Buenos Aires sijaitsee Atlantin rannikolla Rio de la Platan lahden suulla, Argentiinan vilja-aitan, pampa-alueen reunalla. Tämä mielenkiintoinen kulttuurin ja talouden keskus tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina. Vuonna 1580 perustettu Buenos Aires kuuluu jo asukaslukunsa puolesta maailman merkittävimpiin suurkaupunkeihin, ja tarjoaa paljon nähtävää kulttuurista, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ei siis ihme, että se on Etelä-Amerikan eniten vierailtu matkailukaupunki. Buenos Airesin asukkaat, porteñot ovat espanjalaisten, italialaisten, irlantilaisten, ranskalaisten, saksalaisten, arabien, puolalaisten ja monien muiden siirtolaisten jälkeläisiä. Arkkitehtuuriltaan Buenos Aires muistuttaa yllättävän paljon Pariisia tai Barcelonaa, ja kulttuuritarjonnasta kertonee hyvin se, että kaupungissa sanoitaan olevan maailman tiheimmin teattereita. Eri nähtävyyksien välillä voi liikkua esim. metrolla ja raitiovaunuilla.

Patagonia Chilen ja Argentiinan eteläisimpiä osia kutsutaan nimellä Patagonia. Alueen halkaisevat Andit, joiden molemmin puolin maisema on soran peittämää arotasankoa, jossa on runsaita mineraaliesiintymiä. Aroilla elää guanakoja, kondoreita ja puumia. Patagonian rannikko on kallioista koko matkalta, ja aluella pesii patagonianpingviinejä, merinorsuja, merileijonia ja albatrosseja. Patagonian vesissä elää delfiineitä sekä etelänmusta- ja miekkavalaita. Patagoniaan on perustettu viime vuosina luonnonsuojelualueita, millä pyritään varmistamaan eläimistön ja kasviston monimuotoisuuden säilyminen tulevaisuudessa.

Torres del Painen kansallispuisto
Tämä Chilen ensimmäinen kansallispuisto perustettiin jo 1959. 2400 neliökilometriä kattava vuoristoseutujen, jäätiköiden, järvien ja jokien yhdistelmä valittiin vuonna 1978 UNESCOn luonnonperintöohjelmaan. Painen vuoriryhmä on keskeinen osa puistoa ja sen maisemat vaihtelevat Patagonian arolta läpi metsävyöhykkeen aina jäätiköille. Painen torneiksi kutsutut graniittimonoliitit ovat saaneet alkuperänsä maankuoren sisällä useamman kilometrin syvyydessä, jossa magma on jähmettynyt hitaasti ja graniitin kiteet ovat muodostuneet. Vuoriston poimuttuessa ovat tornit nousseet pintaan ja niiden terävän muodon ovat hioneet viimeisen jääkauden aikainen jää.

Patagonian ikijää ja Perito Moreno -jäätikkö
Patagonian Andeilla on kaksi yhtenäistä jääkenttää, joista eteläinen (16800 neliökilometriä) on pohjoista (4200 neliökilometriä) huomattavasti laajempi. Jääkenttien valtavat sademäärät tekevät sieltä virtaavista jäätiköistä mahtavia. Eteläiseltä kentältä näitä jäätikkökieliä on 49 ja pohjoiselta 28. Kuuluisin näistä, 15 km pitkä Perito Morenon jäätikkö saavuttaa huikean kaksi metriä päivässä virtausnopeuden jolla se työntyy kohti Argentino-järveä johon se murtuu. Toinen Perito Morenon erikoisuus on se, että yhdeltä kohtaa jäätikön rintama koskettaa vastarannan niemenkärkeä josta noin 50 metriä korkeaa jääseinämää ja sen liikettä on hyvä seurata.

Patagonian metsävyöhyke
Aron ja jäätiköiden tai jäätiköiden ja meren välissä oleva metsävöhyke on varsin kapea sillä ilmasto Patagoniassa muuttuu varsin lyhyellä säteellä. Näin esimerkiksi El Chaltenin ympäristössä voi kävellä kuivalta arolta päivässä metsävyöhykkeen läpi jäätiköille ja palata illaksi arolle. Patagonian metsän pääpuulajisto koostuu Nothophagus-puista, joita löytyy Etelä-Amerikan lisäksi vain Uudesta-Seelannista. Chilen rannikolla pohjoisempana tämä metsä on varsin vehreää ja puhutaan lauhkean vyöhykkeen sademetsästä.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Elämysmatka Etelä-Amerikan uljaimpiin maisemiin
 • Valtavat, hyvinvoivat jäätiköt
 • Mielenkiintoista eläimistöä
 • Monipuoliset päiväretket
 • Buenos Airesin suurkaupunki

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Matkatavarat säilyvät mukavasti hotelleissa, joten päiväpatikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti päiväretkiin ennen matkaa esim. käymällä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä sekä patikoimaan vaihtelevassa maastossa päivärepun kanssa.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan ja Chileen matkustaessaan.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan ja Chileen matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan vain matkailijoille, jotka matkustavat Argentiinan Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan Pohjois-Argentiinassa lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Argentiinan ja Chilen virallinen kieli on espanja. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 
 
Argentiinan rahayksikkö on Argentiinan Peso (ARS) ja Chilen Chilen peso (CLP). Argentiinan ja Chilen valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista rahaa voi nostaa pankkiautomaatista suuremmissa kaupungeissa Visa-, MasterCard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi valuutaksi. Argentiinassa ja Chilessä käyvät kansainväliset luottokortit.
 
Ilmasto Argentiinassa ja Chilessä vaihtelee alueittain leveysasteiden ja korkeuserojen mukaan. Molemmille maille on ominaista suuri kontrasti pohjoisosan subtrooppisen lämpimän ilmaston ja Etelä-Patagonian ja Andien vuoriston viileän ilmaston välillä. Andeilla sijaitsevissa provinsseissa on kuivaa, mutta talvisin saattaa tulla runsaasti lunta. Ilmasto Buenos Airesin ja Santiagon alueilla on välimerellinen. Paras aika vaeltaa Argentiinan ja Chilen eteläosien Andeilla on tammi-helmikuussa, kun paikallisen kesän raikkaus luo parhaat puitteet vaellukseen. Sää Patagoniassa vaihtelee huomattavasti ja lämpötila laskee myös paikallisen kesän aikana illaksi melko alas. Mukaan kannattaa varata sadevaatteet sekä lämmintä vaatetta.

 

Tippikulttuuri on tyypillistä Etelä-Amerikassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Voit varata paikallisoppaiden tippeihin noin 5 €/pvä paikallisena valuuttana. Varaa matkalle noin 15–25€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana.

Lisätietoja matkojen vaikeusasteluokituksesta: http://mandalatravel.fi/yleistä-aktiivimatkoista 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Superlatiivien Patagonia ja matka maailman ääriin. Tällä unohtumattomalla matkalla koet kosmopoliittisen Buenos Airesin suurkaupungin ja upean Patagonian ihmeet: Torres del Painen kansallispuiston, Perito Morenon jäätikön, Patagonian arot, vuoristojärvet sekä Andien vuoriston uljaine huippuineen.

Teemme matkalla päiväretkiä, joilla patikoimme samalla eläimiä seuraten, ja nautimme upeista maisemista sekä suojelualueiden poluista.

Matkareitti: Buenos Aires - El Calafate - Perito Moreno - El Calafate - Torres del Painen kansallispuisto - El Calafate - Buenos AiresMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI - BUENOS AIRES


PÄIVÄ 2 > BUENOS AIRES
Saapuminen Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin ja kuljetus hotellille toipumaan pitkästä lentomatkasta. Iltapäivällä lähdemme tutustumaan Buenos Airesin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kiertoajelun aikana Buenos Airesin puistot, eri kaupunginosat, liike-elämän keskus ja jalkapallostadionit tulevat tutuiksi. Illalla yhteinen tervetuliaisillallinen ja tango-show. (A,I)

PÄIVÄ 3 > EL CALAFATE

Lento Buenos Airesista eteläisen Argentiinan Patagoniaan, El Calafaten kaupunkiin. Hotelliin kuljetuksen jälkeen aikaa Argentino-järven rannalla sijaitsevaan pikkukaupunkiin tutustumiseen. (A)

PÄIVÄ 4 > LOS GLACIARES, PERITO MORENON JÄÄTIKKÖ 
Päiväretki Los Glaciaresin kansallispuistoon ja maailmankuululle Perito Morenon jäätikölle. Matkalla halki Patagonian arojen voimme bongata Argentino-järven lukuisia lintulajeja. Vaikuttava Perito Morenon jäätikkö on harvoja jäätiköitä maailmassa, jotka edelleen kasvavat. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 5 > EL CALAFATE
Vapaata aikaa omatoimiseen ohjelmaan ja retkeilyyn El Calafaten ympäristössä. Alueella on luonnonystäville paljon bongattavaa, mm. flamingoja. (A)

PÄIVÄ 6 >TORRES DEL PAINE
Aamiaisen jälkeen kuljetus Argentiinasta Chilen puolelle ja edelleen Torres del Painen kansallispuistoon, jonka tuntumaan majoitumme yöksi. 
(A)

PÄIVÄ 7 > TORRES DEL PAINEN KANSALLISPUISTO
Teemme päiväretken Torres del Painen luontoon ja nähtävyyksille, mukaan lukien teräviä sarvia muistuttavat Painen graniittihuiput, joiden mukaan alue on nimetty, Salto Granden vesiputous, Lago Grey -järvi, sekä kotimaisen tutkimusmatkailijamme sisarenpojan mukaan nimetty Nordenskjöldin järvi. Retkilounas matkan varerella. (A,L)

PÄIVÄ 8 > TORRES DEL PAINE
Vapaata aikaa omatoimiseen retkeilyyn ja aktiviteetteihin Torres del Painessa. (A)

PÄIVÄ 9 > EL CALAFATE
Ajomatka takaisin Argentiinan puolelle El Calafaten kaupunkiin. Yöpyminen El Calafatessa. (A)

PÄIVÄ 10 > EL CALAFATE - BUENOS AIRES
Jäähyväiset Patagonialle ja lento El Calafatesta takaisin Buenos Airesiin. Yöpyminen Buenos Airesissa ennen paluulentoja kotimaahan. (A)

PÄIVÄT 11 JA 12 > BUENOS AIRES - HELSINKI
Lennot Buenos Airesista kotimaahan. Saapuminen Suomeen seuraavana päivänä.

(A) ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Kohteitamme

Buenos Aires
Argentiinan pääkaupunki ja yli 12 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi suurin kaupunki Buenos Aires sijaitsee Atlantin rannikolla Rio de la Platan lahden suulla, Argentiinan vilja-aitan, pampa-alueen reunalla. Tämä mielenkiintoinen kulttuurin ja talouden keskus tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina. Vuonna 1580 perustettu Buenos Aires kuuluu jo asukaslukunsa puolesta maailman merkittävimpiin suurkaupunkeihin, ja tarjoaa paljon nähtävää kulttuurista, historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ei siis ihme, että se on Etelä-Amerikan eniten vierailtu matkailukaupunki. Buenos Airesin asukkaat, porteñot ovat espanjalaisten, italialaisten, irlantilaisten, ranskalaisten, saksalaisten, arabien, puolalaisten ja monien muiden siirtolaisten jälkeläisiä. Arkkitehtuuriltaan Buenos Aires muistuttaa yllättävän paljon Pariisia tai Barcelonaa, ja kulttuuritarjonnasta kertonee hyvin se, että kaupungissa sanoitaan olevan maailman tiheimmin teattereita. Eri nähtävyyksien välillä voi liikkua esim. metrolla ja raitiovaunuilla.

Patagonia Chilen ja Argentiinan eteläisimpiä osia kutsutaan nimellä Patagonia. Alueen halkaisevat Andit, joiden molemmin puolin maisema on soran peittämää arotasankoa, jossa on runsaita mineraaliesiintymiä. Aroilla elää guanakoja, kondoreita ja puumia. Patagonian rannikko on kallioista koko matkalta, ja aluella pesii patagonianpingviinejä, merinorsuja, merileijonia ja albatrosseja. Patagonian vesissä elää delfiineitä sekä etelänmusta- ja miekkavalaita. Patagoniaan on perustettu viime vuosina luonnonsuojelualueita, millä pyritään varmistamaan eläimistön ja kasviston monimuotoisuuden säilyminen tulevaisuudessa.

Torres del Painen kansallispuisto
Tämä Chilen ensimmäinen kansallispuisto perustettiin jo 1959. 2400 neliökilometriä kattava vuoristoseutujen, jäätiköiden, järvien ja jokien yhdistelmä valittiin vuonna 1978 UNESCOn luonnonperintöohjelmaan. Painen vuoriryhmä on keskeinen osa puistoa ja sen maisemat vaihtelevat Patagonian arolta läpi metsävyöhykkeen aina jäätiköille. Painen torneiksi kutsutut graniittimonoliitit ovat saaneet alkuperänsä maankuoren sisällä useamman kilometrin syvyydessä, jossa magma on jähmettynyt hitaasti ja graniitin kiteet ovat muodostuneet. Vuoriston poimuttuessa ovat tornit nousseet pintaan ja niiden terävän muodon ovat hioneet viimeisen jääkauden aikainen jää.

Patagonian ikijää ja Perito Moreno -jäätikkö
Patagonian Andeilla on kaksi yhtenäistä jääkenttää, joista eteläinen (16800 neliökilometriä) on pohjoista (4200 neliökilometriä) huomattavasti laajempi. Jääkenttien valtavat sademäärät tekevät sieltä virtaavista jäätiköistä mahtavia. Eteläiseltä kentältä näitä jäätikkökieliä on 49 ja pohjoiselta 28. Kuuluisin näistä, 15 km pitkä Perito Morenon jäätikkö saavuttaa huikean kaksi metriä päivässä virtausnopeuden jolla se työntyy kohti Argentino-järveä johon se murtuu. Toinen Perito Morenon erikoisuus on se, että yhdeltä kohtaa jäätikön rintama koskettaa vastarannan niemenkärkeä josta noin 50 metriä korkeaa jääseinämää ja sen liikettä on hyvä seurata.

Patagonian metsävyöhyke
Aron ja jäätiköiden tai jäätiköiden ja meren välissä oleva metsävöhyke on varsin kapea sillä ilmasto Patagoniassa muuttuu varsin lyhyellä säteellä. Näin esimerkiksi El Chaltenin ympäristössä voi kävellä kuivalta arolta päivässä metsävyöhykkeen läpi jäätiköille ja palata illaksi arolle. Patagonian metsän pääpuulajisto koostuu Nothophagus-puista, joita löytyy Etelä-Amerikan lisäksi vain Uudesta-Seelannista. Chilen rannikolla pohjoisempana tämä metsä on varsin vehreää ja puhutaan lauhkean vyöhykkeen sademetsästä.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Matkatavarat säilyvät mukavasti hotelleissa, joten päiväpatikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti päiväretkiin ennen matkaa esim. käymällä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä sekä patikoimaan vaihtelevassa maastossa päivärepun kanssa.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Argentiinaan ja Chileen matkustaessaan.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Argentiinaan ja Chileen matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Keltakuumerokotusta suositellaan vain matkailijoille, jotka matkustavat Argentiinan Corrientesin tai Misionesin provinsseihin alle 2300 metrin korkeudessa oleville alueille, mukaan lukien Iguassun putoukset. Malarian riski on vähäinen ja sitä esiintyy ainoastaan Pohjois-Argentiinassa lähellä Bolivian rajaa (Saltan ja Jujuyn alankoalueet) ja Paraguayn vastaisella raja-alueella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Argentiinan ja Chilen virallinen kieli on espanja. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 
 
Argentiinan rahayksikkö on Argentiinan Peso (ARS) ja Chilen Chilen peso (CLP). Argentiinan ja Chilen valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista rahaa voi nostaa pankkiautomaatista suuremmissa kaupungeissa Visa-, MasterCard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi valuutaksi. Argentiinassa ja Chilessä käyvät kansainväliset luottokortit.
 
Ilmasto Argentiinassa ja Chilessä vaihtelee alueittain leveysasteiden ja korkeuserojen mukaan. Molemmille maille on ominaista suuri kontrasti pohjoisosan subtrooppisen lämpimän ilmaston ja Etelä-Patagonian ja Andien vuoriston viileän ilmaston välillä. Andeilla sijaitsevissa provinsseissa on kuivaa, mutta talvisin saattaa tulla runsaasti lunta. Ilmasto Buenos Airesin ja Santiagon alueilla on välimerellinen. Paras aika vaeltaa Argentiinan ja Chilen eteläosien Andeilla on tammi-helmikuussa, kun paikallisen kesän raikkaus luo parhaat puitteet vaellukseen. Sää Patagoniassa vaihtelee huomattavasti ja lämpötila laskee myös paikallisen kesän aikana illaksi melko alas. Mukaan kannattaa varata sadevaatteet sekä lämmintä vaatetta.

 

Tippikulttuuri on tyypillistä Etelä-Amerikassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Voit varata paikallisoppaiden tippeihin noin 5 €/pvä paikallisena valuuttana. Varaa matkalle noin 15–25€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana.

Lisätietoja matkojen vaikeusasteluokituksesta: http://mandalatravel.fi/yleistä-aktiivimatkoista 

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.