Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  8 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Pohjois-Kypros patikointimatka

Lähde patikointimatkalle itäisen Välimeren aurinkoisiin maisemiin, Kyproksen jakaantuneen saaren rauhalliseen pohjoisosaan, jota matkailukehitys ja siihen liittyvä rakentaminen ei vielä ole täysin vallannut. Matkailijoille vähemmän tutuksi jäänyt Pohjois-Kypros on ollut Turkin miehittämänä vuodesta 1974.

Tällä 8 vuorokauden patikointimatkalla pääsemme tutustumaan vähemmän vieraillun Pohjois-Kyproksen eri osiin, mukaanlukien Kyrenian ja Famagustan historialliset satamakaupungit sekä Kyproksen jaettu pääkaupunki NikosiaKarpasian niemimaan valokuvaukselliset vuoristomaisemat, idyllinen maaseutu oliivipuineen ja puutarhoineen, sekä rannikon rannat ja hiekkadyynit. Majoitumme koko matkan ajan mukavasti samassa hotellissa.

Matkareitti: Ercan - Kyrenia / Avtepe / Nikosia - St Hilarion - Bellapais (/ Buffavento) / Salamis - Famagusta / Kalkanlı / Apostolos Andreas / Kyrenia - Ercan

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tunnetun lomasaaren rauhalliset ja vähän vieraillut alueet
 • Välimeren rannikon aidot satamakaupungit
 • Vuoristoisen Karpasian monipuoliset polut ja maisemat
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Saaren mielenkiintoinen historia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KYPROS
Lento Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Ercanin lentokentälle Pohjois-Kyprokselle lähtee puolenpäivän jälkeen ja on perillä illalla ennen kahdeksaa. Kuljetus lentokentältä hotelliimme historiallisessa Kyrenian rannikkokaupungissa.

PÄIVÄ 2 > AVTEPE 
Ensimmäinen patikointipäivämme alkaa aamiaisen jälkeen, joilloin siirrymme pikkubussilla saaren itäosaan, jylhän Karpasian niemimaan kaakkoisrannikolla sijaitsevalle Avtepen alueelle. 12,5 kilometrin mittainen Avtepen reitti kulkee läpi Pentadaktylos-vuorten alarinteiden kukkulaisen maaston ja saaren karun rannikon, ja reitin varrelle osuu myös hiekkarantoja. Pääosin hiekkateitä pitkin kulkeva patikointireitti on helppo ja nousut ja laskut kohtuullisen lyhyitä.

Matkan varrella näemme todisteita muinaisten sivilisaatioiden läsnäolosta alueella, kuten kukkuloiden kylkeen hakattuja hautoja, vanhoja myllynkiviä sekä maanalaisia tunneleita ja temppelin. Reitin varrella on myös makeanveden laguuni. Maalis-huhtikuussa Avtepen alueella kukkivat kotoperäiset Kyproksentulppaanit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen paluukuljetus hotellille. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 >  ST HILARION, BELLAPAIS & NIKOSIA / BUFFAVENTON PATIKOINTI
Tänään tutustutaan Kyproksen jaettuun pääkaupunkiin Nikosiaan, jonka idyllisessä vanhassakaupungissa teemme kävelykierroksen, Kyrenian rannikkovuoristossa sijaitsevaan pyhän Hilarionin linnaan, jossa ohjelmassa on hieman kipuamista ja korkeuseroja, sekä Bellapaisin luostarin raunioihin. Paluu illaksi Kyreniaan. 

Vaihtoehtoisesti voidaan tänään tehdä myös hieman haastavampi, 15 km mittainen patikointiretki Kyrenian vuoristossa, Buffaventon linnan ympäristössä. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > FAMAGUSTA & SALAMIS
Päiväretki Famagustan historiantäyteiseen rannikkokaupunkiin saaren itärannikolla. Kaupunkia ovat miehittäneet vuoroillaan niin assyyrialaiset, kreikkalaiset, persialaiset, Bysantti kuin venetsialaisetkin. Sen venetsialaisen arkkitehtuurin mukaan rakennettu vanha kaupunki on eräs itäisen Välimeren alueen parhaiten säilyneistä. Tutustumme retken aikana Salamiin roomalaisaikaisiin raunioihin hienoine amfiteattereineen, Pyhän Barnabaan luostariin, joka on eräs Kyproksen pyhimmistä paikoista ja sisältää ikonimuseon, Venetsialaisessa palatsissa, Famagustan sataman linnoituksessa, sekä Pyhän Nikolaoksen katedraalissa, joka nykyään toimii moskeijana. Nautimme lounaan Famagustassa ja palaamme iltapäivällä takaisin Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > KALKANLI 
Patikointipäivämme kohteena on Kalkanlın laakso Kyproksen luoteisosassa. Aamiaisen jälkeen kuljetus Kalkanlın alueelle, jossa patikoimme 15 kilometrin pituisen reitin laaksoa seuraillen rannikolle ja takaisin. Kävelyreittimme kulkee sorateitä ja rantaa pitkin tasaisessa maastossa, peltojen ja puutarhojen ohi ja Akdenizin kylän läpi, osin myös ikivanhojen oliivipuulehtojen ja mäntymetsien siimeksessä. Pysähdymme katsastamaan hiekkarantoja dyyneineen, tekojärveä talvehtivine vesilintuineen, hylättyjä juoksuhautoja 1970-luvun konfliktin jäljiltä, Cihalovrison lähdettä ja muinaisia akvedukteja sekä antiikin aikaisia kuninkaallisia hautoja. Noin 7 tunnin patikonnin jälkeen palaamme illaksi hotellille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > APOSTOLOS ANDREAS
Aamiaisen jälkeen kuljetus Karpasian niemimaan ja Pentadaktylos-vuorten halki Kyproksen saaren koilliskärkeen, jossa meitä odottaa Apostoli Andreaan mukaan nimetty patikointireitti. 12 kilometrin mittainen kävelyreittimme kulkee Karpasian kansallispuiston pinjametsien läpi pitkin niemimaan kaunista ja karua rannikkoa, jota täplittävät pienet hiekkarannat. Kävelyreittimme maasto on tasaista ja helppoa ja kuljemme enimmäkseen maaseudun pikkuteitä pitkin.

Matkalla vierailemme Apostoli Andreaan luostarissa ja Kap Kastrosin esihistoriallisen kylän raunioilla, sekä näemme mm. pyhän lähteen, muinaisia kaivoja, villiintyneitä aaseja, sekä niemimaan päässä sijaitsevan Kleideksen saaren, jossa pesivät harvinaiset välimerenlokit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen palaamme takaisin majapaikkaamme Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KYRENIA 
Vapaapäivä Kyreniassa. Koko päivä aikaa rentoutumiseen, ostoksien tekemiseen tai kaupunkiin ja sen lähialueisiin tutustumiseen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KYPROS - HELSINKI 
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle ja paluulento Istanbulin kautta Helsinki-Vantaalle. Lento saapuu Suomeen iltapäivällä puoli kuuden aikoihin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN    HUOM: Patikointipäivinä tarjoiltava lounas on retkilounas.

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavarat säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Varusteita mukaan: Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* Uimapuku ja pyyhe meressä uintia varten
* sadetakki ja sadehousut / sadeviitta
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tunnetun lomasaaren rauhalliset ja vähän vieraillut alueet
 • Välimeren rannikon aidot satamakaupungit
 • Vuoristoisen Karpasian monipuoliset polut ja maisemat
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Saaren mielenkiintoinen historia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja.Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavarat säilyvät matkalla mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.
Tietoa maasta: 

Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Pohjois-Kyprokselle, eikä Pohjois-Kyproksen leimasta passissasi enää tule vaikeuksia myöhemmillä Kreikan tai Kyproksen vierailuilla.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Pohjois-Kyprokselle matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Pohjois-Kyproksen rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät maksuvälineinä monin paikoin. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Matkalla on pääosin puolihoito + retkilounaat patikointipäivinä, joten rahaa tarvitaan lähinnä aterioihin, matkamuistoihin, tippeihin sekä mahdollisiin ruokajuomiin. Varaa n. 20e/pvä ostoksiin ja tippeihin.

Pohjois-Kyproksen virallinen kieli on turkki. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Ilmasto Pohjois-Kyproksella on välimerellinen: kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet taas viileämpiä ja sateisempia. Suomeen verrattuna sademäärä on vähäinen ja suurin osa siitä saadaan joulu-helmikuun aikana. Kyrenian vuoristossa saatta olla talvisin ajoittain myös lunta. Kevät ja syksy ovat parasta aikaa patikointiin alueella.

Tippikulttuuri on saarella tyypillistä. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä.

 

Youtube-videot: 

Näytä Pohjois-Kypros patikointimatka suuremmalla kartalla

Lähde patikointimatkalle itäisen Välimeren aurinkoisiin maisemiin, Kyproksen jakaantuneen saaren rauhalliseen pohjoisosaan, jota matkailukehitys ja siihen liittyvä rakentaminen ei vielä ole täysin vallannut. Matkailijoille vähemmän tutuksi jäänyt Pohjois-Kypros on ollut Turkin miehittämänä vuodesta 1974.

Tällä 8 vuorokauden patikointimatkalla pääsemme tutustumaan vähemmän vieraillun Pohjois-Kyproksen eri osiin, mukaanlukien Kyrenian ja Famagustan historialliset satamakaupungit sekä Kyproksen jaettu pääkaupunki NikosiaKarpasian niemimaan valokuvaukselliset vuoristomaisemat, idyllinen maaseutu oliivipuineen ja puutarhoineen, sekä rannikon rannat ja hiekkadyynit. Majoitumme koko matkan ajan mukavasti samassa hotellissa.

Matkareitti: Ercan - Kyrenia / Avtepe / Nikosia - St Hilarion - Bellapais (/ Buffavento) / Salamis - Famagusta / Kalkanlı / Apostolos Andreas / Kyrenia - ErcanMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KYPROS
Lento Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Ercanin lentokentälle Pohjois-Kyprokselle lähtee puolenpäivän jälkeen ja on perillä illalla ennen kahdeksaa. Kuljetus lentokentältä hotelliimme historiallisessa Kyrenian rannikkokaupungissa.

PÄIVÄ 2 > AVTEPE 
Ensimmäinen patikointipäivämme alkaa aamiaisen jälkeen, joilloin siirrymme pikkubussilla saaren itäosaan, jylhän Karpasian niemimaan kaakkoisrannikolla sijaitsevalle Avtepen alueelle. 12,5 kilometrin mittainen Avtepen reitti kulkee läpi Pentadaktylos-vuorten alarinteiden kukkulaisen maaston ja saaren karun rannikon, ja reitin varrelle osuu myös hiekkarantoja. Pääosin hiekkateitä pitkin kulkeva patikointireitti on helppo ja nousut ja laskut kohtuullisen lyhyitä.

Matkan varrella näemme todisteita muinaisten sivilisaatioiden läsnäolosta alueella, kuten kukkuloiden kylkeen hakattuja hautoja, vanhoja myllynkiviä sekä maanalaisia tunneleita ja temppelin. Reitin varrella on myös makeanveden laguuni. Maalis-huhtikuussa Avtepen alueella kukkivat kotoperäiset Kyproksentulppaanit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen paluukuljetus hotellille. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 >  ST HILARION, BELLAPAIS & NIKOSIA / BUFFAVENTON PATIKOINTI
Tänään tutustutaan Kyproksen jaettuun pääkaupunkiin Nikosiaan, jonka idyllisessä vanhassakaupungissa teemme kävelykierroksen, Kyrenian rannikkovuoristossa sijaitsevaan pyhän Hilarionin linnaan, jossa ohjelmassa on hieman kipuamista ja korkeuseroja, sekä Bellapaisin luostarin raunioihin. Paluu illaksi Kyreniaan. 

Vaihtoehtoisesti voidaan tänään tehdä myös hieman haastavampi, 15 km mittainen patikointiretki Kyrenian vuoristossa, Buffaventon linnan ympäristössä. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > FAMAGUSTA & SALAMIS
Päiväretki Famagustan historiantäyteiseen rannikkokaupunkiin saaren itärannikolla. Kaupunkia ovat miehittäneet vuoroillaan niin assyyrialaiset, kreikkalaiset, persialaiset, Bysantti kuin venetsialaisetkin. Sen venetsialaisen arkkitehtuurin mukaan rakennettu vanha kaupunki on eräs itäisen Välimeren alueen parhaiten säilyneistä. Tutustumme retken aikana Salamiin roomalaisaikaisiin raunioihin hienoine amfiteattereineen, Pyhän Barnabaan luostariin, joka on eräs Kyproksen pyhimmistä paikoista ja sisältää ikonimuseon, Venetsialaisessa palatsissa, Famagustan sataman linnoituksessa, sekä Pyhän Nikolaoksen katedraalissa, joka nykyään toimii moskeijana. Nautimme lounaan Famagustassa ja palaamme iltapäivällä takaisin Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > KALKANLI 
Patikointipäivämme kohteena on Kalkanlın laakso Kyproksen luoteisosassa. Aamiaisen jälkeen kuljetus Kalkanlın alueelle, jossa patikoimme 15 kilometrin pituisen reitin laaksoa seuraillen rannikolle ja takaisin. Kävelyreittimme kulkee sorateitä ja rantaa pitkin tasaisessa maastossa, peltojen ja puutarhojen ohi ja Akdenizin kylän läpi, osin myös ikivanhojen oliivipuulehtojen ja mäntymetsien siimeksessä. Pysähdymme katsastamaan hiekkarantoja dyyneineen, tekojärveä talvehtivine vesilintuineen, hylättyjä juoksuhautoja 1970-luvun konfliktin jäljiltä, Cihalovrison lähdettä ja muinaisia akvedukteja sekä antiikin aikaisia kuninkaallisia hautoja. Noin 7 tunnin patikonnin jälkeen palaamme illaksi hotellille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > APOSTOLOS ANDREAS
Aamiaisen jälkeen kuljetus Karpasian niemimaan ja Pentadaktylos-vuorten halki Kyproksen saaren koilliskärkeen, jossa meitä odottaa Apostoli Andreaan mukaan nimetty patikointireitti. 12 kilometrin mittainen kävelyreittimme kulkee Karpasian kansallispuiston pinjametsien läpi pitkin niemimaan kaunista ja karua rannikkoa, jota täplittävät pienet hiekkarannat. Kävelyreittimme maasto on tasaista ja helppoa ja kuljemme enimmäkseen maaseudun pikkuteitä pitkin.

Matkalla vierailemme Apostoli Andreaan luostarissa ja Kap Kastrosin esihistoriallisen kylän raunioilla, sekä näemme mm. pyhän lähteen, muinaisia kaivoja, villiintyneitä aaseja, sekä niemimaan päässä sijaitsevan Kleideksen saaren, jossa pesivät harvinaiset välimerenlokit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen palaamme takaisin majapaikkaamme Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KYRENIA 
Vapaapäivä Kyreniassa. Koko päivä aikaa rentoutumiseen, ostoksien tekemiseen tai kaupunkiin ja sen lähialueisiin tutustumiseen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KYPROS - HELSINKI 
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle ja paluulento Istanbulin kautta Helsinki-Vantaalle. Lento saapuu Suomeen iltapäivällä puoli kuuden aikoihin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN    HUOM: Patikointipäivinä tarjoiltava lounas on retkilounas.

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavarat säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Varusteita mukaan: Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* Uimapuku ja pyyhe meressä uintia varten
* sadetakki ja sadehousut / sadeviitta
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja.Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavarat säilyvät matkalla mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.
Tietoa maasta: 

Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Pohjois-Kyprokselle, eikä Pohjois-Kyproksen leimasta passissasi enää tule vaikeuksia myöhemmillä Kreikan tai Kyproksen vierailuilla.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Pohjois-Kyprokselle matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Pohjois-Kyproksen rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät maksuvälineinä monin paikoin. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Matkalla on pääosin puolihoito + retkilounaat patikointipäivinä, joten rahaa tarvitaan lähinnä aterioihin, matkamuistoihin, tippeihin sekä mahdollisiin ruokajuomiin. Varaa n. 20e/pvä ostoksiin ja tippeihin.

Pohjois-Kyproksen virallinen kieli on turkki. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Ilmasto Pohjois-Kyproksella on välimerellinen: kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet taas viileämpiä ja sateisempia. Suomeen verrattuna sademäärä on vähäinen ja suurin osa siitä saadaan joulu-helmikuun aikana. Kyrenian vuoristossa saatta olla talvisin ajoittain myös lunta. Kevät ja syksy ovat parasta aikaa patikointiin alueella.

Tippikulttuuri on saarella tyypillistä. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä.

 


Näytä Pohjois-Kypros patikointimatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkaohjelmasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita, lähetä meille sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerromme lisää.