Matkan tiedot

Pohjois-Kypros patikointimatka

Lähde mukanamme patikointimatkalle itäisen Välimeren aurinkoisiin maisemiin, Kyproksen jakaantuneen saaren rauhalliseen pohjoisosaan, jota matkailukehitys ja siihen liittyvä rakentaminen ei vielä ole täysin vallannut. Matkailijoille vähemmän tutuksi jäänyt Pohjois-Kypros on ollut Turkin miehittämänä vuodesta 1974. Tällä 8 vuorokauden patikointimatkalla pääsemme tutustumaan vähemmän vieraillun Pohjois-Kyproksen eri osiin, mukaanlukien Kyrenian ja Famagustan historialliset satamakaupungit, Karpasian niemimaan valokuvaukselliset vuoristomaisemat, idyllinen maaseutu oliivipuineen ja puutarhoineen, sekä rannikon rannat ja hiekkadyynit.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tunnetun lomasaaren rauhalliset ja vähän vieraillut alueet
 • Välimeren rannikon aidot satamakaupungit
 • Vuoristoisen alueen monipuoliset polut ja maisemat
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Saaren mielenkiintoinen historia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KYPROS
Lento Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Ercanin lentokentälle Pohjois-Kyprokselle lähtee puolenpäivän jälkeen ja on perillä illalla ennen kahdeksaa. Kuljetus lentokentältä hotelliimme historiallisessa Kyrenian rannikkokaupungissa.

PÄIVÄ 2 > AVTEPE 
Ensimmäinen patikointipäivämme alkaa aamiaisen jälkeen, joilloin siirrymme pikkubussilla saaren itäosaan, jylhän Karpasian niemimaan kaakkoisrannikolla sijaitsevalle Avtepen alueelle. 12,5 kilometrin mittainen Avtepen reitti kulkee läpi Pentadaktylos-vuorten alarinteiden kukkulaisen maaston ja saaren karun rannikon, ja reitin varrelle osuu myös hiekkarantoja. Pääosin hiekkateitä pitkin kulkeva patikointireitti on helppo ja nousut ja laskut kohtuullisen lyhyitä. Matkan varrella näemme todisteita muinaisten sivilisaatioiden läsnäolosta alueella, kuten kukkuloiden kylkeen hakattuja hautoja, vanhoja myllynkiviä sekä maanalaisia tunneleita ja temppelin. Reitin varrella on myös makeanveden laguuni. Maalis-huhtikuussa Avtepen alueella kukkivat kotoperäiset Kyproksentulppaanit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen paluukuljetus hotellille. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 > AYFILYON - ELAUSA 
Toisen patikointipäivämme kohteena on Ayfilyonin seutu Karpasian niemimaan pohjoisrannikolla. 17 kilometrin pituinen Ayfilyon – Elausa –patikointireitti kulkee helpossa kävelymaastossa rannikkoa pitkin osaksi rantoja, osaksi sora- ja asfaltoituja teitä pitkin. Reitin varrella näkyy usein villiintyneitä aaseja. Matkan varrella näemme rantojen ja hiekkadyynien lisäksi mm. Agios Philonin ortodoksikirkon, roomalaisen temppelin mosaiikkeineen, vanhan roomalaisaikaisen sataman rauniot, Elausan luostarin, muinaisia kalliohautoja, sekä ottomaanien aikaisen sillan ja tyypillisen Karpasialaisen talon rauniot. Tutustumme myös merikilpikonnien lisääntymispaikkaan ja tyypilliseen dyynien kasvillisuuteen rannoilla. 7-8 tunnin patikonnin jälkeen kuljetus takaisin hotellille illaksi. Vaihtoehtoisesti voidaan tänään tehdä myös hieman haastavampi, 15 km mittainen patikointiretki Kyrenian vuoristossa, Buffaventon linnan ympäristössä. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > FAMAGUSTA 
Päiväretki Famagustan historiantäyteiseen rannikkokaupunkiin saaren itärannikolla. Kaupunkia ovat miehittäneet vuoroillaan niin assyyrialaiset, kreikkalaiset, persialaiset, Bysantti kuin venetsialaisetkin. Sen venetsialaisen arkkitehtuurin mukaan rakennettu vanha kaupunki on eräs itäisen Välimeren alueen parhaiten säilyneistä. Tutustumme retken aikana Salamiin roomalaisaikaisiin raunioihin hienoine amfiteattereineen, Pyhän Barnabaan luostariin, joka on eräs Kyproksen pyhimmistä paikoista ja sisältää ikonimuseon, Venetsialaisessa palatsissa, Famagustan sataman linnoituksessa, sekä Pyhän Nikolaoksen katedraalissa, joka nykyään toimii moskeijana. Nautimme lounaan Famagustassa ja palaamme illaksi takaisin Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > KALKANLI 
Kolmannen patikointipäivämme kohteena on Kalkanlın laakso Kyproksen luoteisosassa. Aamiaisen jälkeen kuljetus Kalkanlın alueelle, jossa patikoimme 15 kilometrin pituisen reitin laaksoa seuraillen rannikolle ja takaisin. Kävelyreittimme kulkee sorateitä ja rantaa pitkin tasaisessa maastossa, peltojen ja puutarhojen ohi ja Akdenizin kylän läpi, osin myös ikivanhojen oliivipuulehtojen ja mäntymetsien siimeksessä. Pysähdymme katsastamaan hiekkarantoja dyyneineen, tekojärveä talvehtivine vesilintuineen, hylättyjä juoksuhautoja 1970-luvun konfliktin jäljiltä, Cihalovrison lähdettä ja muinaisia akvedukteja sekä antiikin aikaisia kuninkaallisia hautoja. Noin 7 tunnin patikonnin jälkeen palaamme illaksi hotellille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > APOSTOLOS ANDREAS
Aamiaisen jälkeen kuljetus Karpasian niemimaan ja Pentadaktylos-vuorten halki Kyproksen saaren koilliskärkeen, jossa meitä odottaa Apostoli Andreaan mukaan nimetty patikointireitti. 12 kilometrin mittainen kävelyreittimme kulkee Karpasian kansallispuiston pinjametsien läpi pitkin niemimaan kaunista ja karua rannikkoa, jota täplittävät pienet hiekkarannat. Kävelyreittimme maasto on tasaista ja helppoa ja kuljemme enimmäkseen maaseudun pikkuteitä pitkin. Matkalla vierailemme Apostoli Andreaan luostarissa ja Kap Kastrosin esihistoriallisen kylän raunioilla, sekä näemme mm. pyhän lähteen, muinaisia kaivoja, villiintyneitä aaseja, sekä niemimaan päässä sijaitsevan Kleideksen saaren, jossa pesivät harvinaiset välimerenlokit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen palaamme takaisin majapaikkaamme Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KYRENIA 
Vapaapäivä Kyreniassa. Koko päivä aikaa rentoutumiseen rannalla, ostoksien tekemiseen tai kaupunkiin tutustumiseen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KYPROS - HELSINKI 
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle ja paluulento Istanbulin kautta Helsinki-Vantaalle. Lento saapuu Suomeen iltapäivällä puoli kuuden aikoihin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN HUOM: Patikointipäivinä tarjoiltava lounas on retkilounas.

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavaramme säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Varusteita mukaan: Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* Uimapuku ja pyyhe meressä uintia varten
* sadetakki ja sadehousut / sadeviitta
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Tunnetun lomasaaren rauhalliset ja vähän vieraillut alueet
 • Välimeren rannikon aidot satamakaupungit
 • Vuoristoisen alueen monipuoliset polut ja maisemat
 • Loistava ruokakulttuuri
 • Saaren mielenkiintoinen historia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.
Tietoa maasta: 

Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Pohjois-Kyprokselle, eikä Pohjois-Kyproksen leimasta passissasi enää tule vaikeuksia myöhemmillä Kreikan tai Kyproksen vierailuilla.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Pohjois-Kyprokselle matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

 

Youtube-videot: 

Näytä Pohjois-Kypros patikointimatka suuremmalla kartalla

Selaa matkoja tyypeittäin

Lähde mukanamme patikointimatkalle itäisen Välimeren aurinkoisiin maisemiin, Kyproksen jakaantuneen saaren rauhalliseen pohjoisosaan, jota matkailukehitys ja siihen liittyvä rakentaminen ei vielä ole täysin vallannut. Matkailijoille vähemmän tutuksi jäänyt Pohjois-Kypros on ollut Turkin miehittämänä vuodesta 1974. Tällä 8 vuorokauden patikointimatkalla pääsemme tutustumaan vähemmän vieraillun Pohjois-Kyproksen eri osiin, mukaanlukien Kyrenian ja Famagustan historialliset satamakaupungit, Karpasian niemimaan valokuvaukselliset vuoristomaisemat, idyllinen maaseutu oliivipuineen ja puutarhoineen, sekä rannikon rannat ja hiekkadyynit.Matkaohjelma

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KYPROS
Lento Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Ercanin lentokentälle Pohjois-Kyprokselle lähtee puolenpäivän jälkeen ja on perillä illalla ennen kahdeksaa. Kuljetus lentokentältä hotelliimme historiallisessa Kyrenian rannikkokaupungissa.

PÄIVÄ 2 > AVTEPE 
Ensimmäinen patikointipäivämme alkaa aamiaisen jälkeen, joilloin siirrymme pikkubussilla saaren itäosaan, jylhän Karpasian niemimaan kaakkoisrannikolla sijaitsevalle Avtepen alueelle. 12,5 kilometrin mittainen Avtepen reitti kulkee läpi Pentadaktylos-vuorten alarinteiden kukkulaisen maaston ja saaren karun rannikon, ja reitin varrelle osuu myös hiekkarantoja. Pääosin hiekkateitä pitkin kulkeva patikointireitti on helppo ja nousut ja laskut kohtuullisen lyhyitä. Matkan varrella näemme todisteita muinaisten sivilisaatioiden läsnäolosta alueella, kuten kukkuloiden kylkeen hakattuja hautoja, vanhoja myllynkiviä sekä maanalaisia tunneleita ja temppelin. Reitin varrella on myös makeanveden laguuni. Maalis-huhtikuussa Avtepen alueella kukkivat kotoperäiset Kyproksentulppaanit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen paluukuljetus hotellille. (A,L,I) 

PÄIVÄ 3 > AYFILYON - ELAUSA 
Toisen patikointipäivämme kohteena on Ayfilyonin seutu Karpasian niemimaan pohjoisrannikolla. 17 kilometrin pituinen Ayfilyon – Elausa –patikointireitti kulkee helpossa kävelymaastossa rannikkoa pitkin osaksi rantoja, osaksi sora- ja asfaltoituja teitä pitkin. Reitin varrella näkyy usein villiintyneitä aaseja. Matkan varrella näemme rantojen ja hiekkadyynien lisäksi mm. Agios Philonin ortodoksikirkon, roomalaisen temppelin mosaiikkeineen, vanhan roomalaisaikaisen sataman rauniot, Elausan luostarin, muinaisia kalliohautoja, sekä ottomaanien aikaisen sillan ja tyypillisen Karpasialaisen talon rauniot. Tutustumme myös merikilpikonnien lisääntymispaikkaan ja tyypilliseen dyynien kasvillisuuteen rannoilla. 7-8 tunnin patikonnin jälkeen kuljetus takaisin hotellille illaksi. Vaihtoehtoisesti voidaan tänään tehdä myös hieman haastavampi, 15 km mittainen patikointiretki Kyrenian vuoristossa, Buffaventon linnan ympäristössä. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > FAMAGUSTA 
Päiväretki Famagustan historiantäyteiseen rannikkokaupunkiin saaren itärannikolla. Kaupunkia ovat miehittäneet vuoroillaan niin assyyrialaiset, kreikkalaiset, persialaiset, Bysantti kuin venetsialaisetkin. Sen venetsialaisen arkkitehtuurin mukaan rakennettu vanha kaupunki on eräs itäisen Välimeren alueen parhaiten säilyneistä. Tutustumme retken aikana Salamiin roomalaisaikaisiin raunioihin hienoine amfiteattereineen, Pyhän Barnabaan luostariin, joka on eräs Kyproksen pyhimmistä paikoista ja sisältää ikonimuseon, Venetsialaisessa palatsissa, Famagustan sataman linnoituksessa, sekä Pyhän Nikolaoksen katedraalissa, joka nykyään toimii moskeijana. Nautimme lounaan Famagustassa ja palaamme illaksi takaisin Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > KALKANLI 
Kolmannen patikointipäivämme kohteena on Kalkanlın laakso Kyproksen luoteisosassa. Aamiaisen jälkeen kuljetus Kalkanlın alueelle, jossa patikoimme 15 kilometrin pituisen reitin laaksoa seuraillen rannikolle ja takaisin. Kävelyreittimme kulkee sorateitä ja rantaa pitkin tasaisessa maastossa, peltojen ja puutarhojen ohi ja Akdenizin kylän läpi, osin myös ikivanhojen oliivipuulehtojen ja mäntymetsien siimeksessä. Pysähdymme katsastamaan hiekkarantoja dyyneineen, tekojärveä talvehtivine vesilintuineen, hylättyjä juoksuhautoja 1970-luvun konfliktin jäljiltä, Cihalovrison lähdettä ja muinaisia akvedukteja sekä antiikin aikaisia kuninkaallisia hautoja. Noin 7 tunnin patikonnin jälkeen palaamme illaksi hotellille. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > APOSTOLOS ANDREAS
Aamiaisen jälkeen kuljetus Karpasian niemimaan ja Pentadaktylos-vuorten halki Kyproksen saaren koilliskärkeen, jossa meitä odottaa Apostoli Andreaan mukaan nimetty patikointireitti. 12 kilometrin mittainen kävelyreittimme kulkee Karpasian kansallispuiston pinjametsien läpi pitkin niemimaan kaunista ja karua rannikkoa, jota täplittävät pienet hiekkarannat. Kävelyreittimme maasto on tasaista ja helppoa ja kuljemme enimmäkseen maaseudun pikkuteitä pitkin. Matkalla vierailemme Apostoli Andreaan luostarissa ja Kap Kastrosin esihistoriallisen kylän raunioilla, sekä näemme mm. pyhän lähteen, muinaisia kaivoja, villiintyneitä aaseja, sekä niemimaan päässä sijaitsevan Kleideksen saaren, jossa pesivät harvinaiset välimerenlokit. 6-7 tunnin patikoinnin jälkeen palaamme takaisin majapaikkaamme Kyreniaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KYRENIA 
Vapaapäivä Kyreniassa. Koko päivä aikaa rentoutumiseen rannalla, ostoksien tekemiseen tai kaupunkiin tutustumiseen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > KYPROS - HELSINKI 
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle ja paluulento Istanbulin kautta Helsinki-Vantaalle. Lento saapuu Suomeen iltapäivällä puoli kuuden aikoihin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN HUOM: Patikointipäivinä tarjoiltava lounas on retkilounas.

Varustemäärä patikoidessa

Matkatavaramme säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Varusteita mukaan: Lämpötila laskee talvikuukausina illaksi melko alas ja on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
* tukevat kengät, mielellään vedenpitävät
* aurinkorasvaa
* päiväreppu
* Uimapuku ja pyyhe meressä uintia varten
* sadetakki ja sadehousut / sadeviitta
* lämmin pusero tai tuulta pitävä takki
* juomapullo
* otsalamppu
* aurinkolasit ja päähine suojaamaan auringolta

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.
Tietoa maasta: 

Tarvitset mukaan matkalle voimassa olevan passin. EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Pohjois-Kyprokselle, eikä Pohjois-Kyproksen leimasta passissasi enää tule vaikeuksia myöhemmillä Kreikan tai Kyproksen vierailuilla.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Pohjois-Kyprokselle matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

 


Näytä Pohjois-Kypros patikointimatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.