Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  13 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Ruwenzorin kiipeilymatka, Uganda

Tervetuloa matkassamme yhdelle koko maailman upeimmista vaelluksista. Vaellamme halki Afrikan korkeimman vuoristoalueen, Ruwenzori-vuorten vaihtuvien kasvillisuusvyöhykkeiden läpi ja nousemme 5109-metriselle, lumen ja jään peittämälle Margherita Peakille. Nousu ei ole teknisesti vaikea, mutta vaatii liikkumista lumella ja jäällä. Matkan kaikkiaan 9 päivää kestävä vaellusosuus kulkee läpi Ruwenzorivuorten kansallispuiston asumattoman ja koskemattoman vuoristoerämaan. 

Kutsuva ja vieraanvarainen Uganda edustaa Itä-Afrikkaa parhaimmillaan. Rauhallinen ja autenttinen ympäristö tarjoaa loistavat puitteet matkalle. Ruwenzoria pidetään yhtenä koko maailman hienoimmista vuoristoalueista.

Matkareitti: Kampala - Kasese - Kilembe - Ruwenzori-vuorten kansallispuisto (Kilembe Trail 9 vrk) - Fort Portal - Kampala

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Afrikan monipuolisin vuoristoseikkailu
 • Koskematon ja vähän vierailtu vuoristoalue
 • Iloiset ja ystävälliset ugandalaiset
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KAMPALA
Lento Suomesta Ugandaan Entebben kentälle, perillä ollaan myöhään yöllä. Kuljetus lentokentältä Kampalaan ja majoittuminen.

PÄIVÄ 2 > KAMPALA - KASESE - KILEMBE
Aamiaisen jälkeen ajo Kampalasta Länsi-Ugandaan, Kasesen pikkukaupunkiin. Matka kulkee kauniissa maisemissa halki Ugandan maaseudun. Nautimme lounaan Kasesessa ja siirremme kohti Ruwenzori-vuorten kansallispuistoa Kilemben kylään, josta vaellusreitti kohti Ruwenzorin huippuja alkaa. Majoitumme paikallisessa majatalossa. (A)

PÄIVÄ 3 > VAELLUSPÄIVÄ 1: KILEMBE TRAIL, RUWENZORIN KANSALLISPUISTO
Vaelluksemme alkaa. Vuonna 2009 avattua Kilemben reittiä pidetään yhtenä Afrikan mantereen hienoimmista vaelluspoluista. Vaellus on haastava ja eroaa profiililtaan merkittävästi Afrikan tunnetuista vapaasti seisovien vuorten kuten Kilimanjaron ja Mount Kenyan suoraviivaisista nousuista. Lukuisat laaksot, harjanteet ja toisistaan eroavat huiput tarjoavat luonnossa liikkujille monipuolisia elämyksiä. Ruwenzorin kansallispuiston alueella voi helposti tavata myös villieläimiä ja lukuisia lintuja. Yli kolmen metrin vuotuinen sademäärä tekee alueesta vehreän ja sateeseen on aina varauduttava. Päivän vaellusosuus alkaa lyhyellä patikalla puiston portille 1727 metriin, jossa puistonvartijat antavat neuvoja ja esittelevät vaellustoimintaa alueella. Tasaisesti vehreän metsän läpi kulkeva polku nousee 2596 metriin, jossa majoitumme vaellusmajoihin. Matkalla on hyvät mahdollisuudet nähdä lukuisia apinoita, jopa simpansseja, ja lähellä jylisee koski vesiputouksineen. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > VAELLUSPÄIVÄ 2
Aamu alkaa nousulla bambuvyöhykkeen halki vuoriston ylemmälle kanervavyöhykkeelle, 3147 metrissä sijaitsevalle Kalalaman leiripaikalle. Täältä jatkamme valtavien sammalen peittämien puiden, rikkaan kasvillisuuden ja solisevien jokien lomassa Kiharon leiriin. Alppivyöhykkeen tuntumassa, 3688 metrin korkeudessa sijaitsevalla leiripaikalla voi tavata tamaaneja sekä kamaleontteja. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > VAELLUSPÄIVÄ 3
Nousu jatkuu afroalpiiniselle vyöhykkeelle lobelioiden ja villakoiden sekä ikivihreiden kukkien ympröimään maisemaan, josta aukeavat näkymät Mutindan huipuille. Järvien ja jokilaaksojen lomassa voi nähdä mm. harvinaisen natalinsukeltaja-antiloopin. Bugatan leiri 4062 metrin korkeudessa tarjoaa yllättävän mukavat puitteet yöpymiseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > VAELLUSPÄIVÄ 4
Päivä vie 4450 metrin korkeuteen Bamwanjaran solaan, josta laskeudutaan aina 3974 metriin Butawun leiriin. Tänään saamme ensimmäiset kunnolliset näkymät alueen korkeimmille lumihuipuille. Virtaavat joet ja vuoristojärvet sekä leiristä aukeava maisema Mount Bakerille kruunaavat raskaan päivän. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > VAELLUSPÄIVÄ 5
Päivän päämääränä on Margherita Camp, jota vuoden 1906 italialaisretkikunta käytti tehdessään laajoja tutkimuksia ja ensinousuja alueen huipuille. Mount Stanleyn jäätiköt tulevat näkymiin ja yöpymiskorkeus nousee 4485 metriin Ruwenzorin ylävuoriston lähestyessä. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > VAELLUSPÄIVÄ 6, NOUSU HUIPULLE
Aloitamme aamuyön tunteina pitkän matkamme kohti vaelluksen päätavoitetta, Margheritan 5109 metriä korkeaa huippua. Nousemme ensin Stanleyn jäätikölle. Saavutettuamme kumpuilevan jäätikön matka tasaantuu ja edessä aukeavat jylhät huiput. Osa reitistä kulkee kiinteitä köysiä ja kallioon asennettuja tikapuita pitkin. Osittain ilmava reitti ja jäätiköllä kulkeminen vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Erityisiä kiipeilytekniikoita tai taitoja huipun saavuttaminen ei vaadi. Huipulta avautuvat uskomattomat maisemat Ugandan ja Kongon demokraattisen tasavallan alueille. Huiputuskuvien jälkeen palaamme leiriin ja lataudumme ennen lopullisen laskeutumisen aloittamista aina Butawun leiriin 3974 metriin saakka. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > VAELLUSPÄIVÄ 7
Paluumatka jatkuu samaa reittiä eikä vaellus aivan vielä ala helpottumaan, sillä matkalle osuu jälleen Bamwanjaran sola 4450 metrin korkeudessa. Yöpyminen Bugatan leirissä 4062 metrissä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > VAELLUSPÄIVÄ 8
Jatkamme ryhmän voimien mukaan niin lähelle kansallispuiston porttia kuin mahdollista, seuraavan päivän matka portille riippuu tämän päivän rutistuksesta. (A,L,I)

PÄIVÄ 11> VAELLUS PÄÄTTYY
Aamu alkaa usein turako-lintujen huutoihin. Viimeinen vaellusetappimme esittelee usein kameleontteja, gaselleja ja lukuisia lintulajeja. Vaelluksen viimeisen päivän maisema aukeaa kohti Kuningatar Elisabetin kansallispuiston savanneja. Laskeuduttuamme iltapäivällä vuorilta ihmisasutuksen pariin kuljetus Fort Portalin pikkukaupunkiin, jossa yövymme viihtyisässä hotellissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > FORT PORTAL - KAMPALA -
Aamiaisen jälkeen on vuorossa viiden tunnin ajomatka Ugandan pääkaupunkiin. Viimeisiä Ugandan maisemia ihaillessa voimme sulatella matkan tarjoamia elämyksiä. Illalla siirtyminen Entebben lentokentälle ja yön yli lento kohti kotimaata. (A)

PÄIVÄ 13 >  - HELSINKI
Paluulennot saapuvat Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Afrikan monipuolisin vuoristoseikkailu
 • Koskematon ja vähän vierailtu vuoristoalue
 • Iloiset ja ystävälliset ugandalaiset
 • Hyvät leiripalvelut täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Ruwenzori -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla tarvitset hyvää peruskuntoa. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen matkaa. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme telttaleireihin on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan telttaleireissä 19.00.–20.00, minkä aikana vaellusopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Ugandan viisumin saa maahan saavuttaessa Entebben kentältä. Viisumin hinta on 100 USD ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Ruwenzorin vaellusluvat ja kansallispuistomaksut sisältyvät matkan hintaan. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Ugandaan matkustaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Ugandaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Ruwenzorin vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5109 m korkea Margherita Peakin huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Ugandassa käytetään virallisina kielinä englantia ja swahilia. Lisäksi maassa puhutaan useita paikallisia kieliä joista puhutuin on bantukieli luganda.
 
Ugandan valuutta on Ugandan shillinki (UGX). Muun Itä-Afrikan tapaan Yhdysvaltojen dollari on matkailupalveluissa käytettävä valuutta. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupungeissa ja hotelleissa.
 
Uganda sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Ugandassa vaihtelee kostean kuumasta ylängön kuivan ja lauhkean kautta Ruwenzori-vuorten ylärinteiden kylmään vuoristoilmastoon. Suurin osa Ugandasta on ylänköä, joten ilmasto on hieman suurempia naapurimaita viileämpi. Lämpötilavaihtelut suurimmassa osassa Ugandaa ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 

Youtube-videot: 

Tervetuloa matkassamme yhdelle koko maailman upeimmista vaelluksista. Vaellamme halki Afrikan korkeimman vuoristoalueen, Ruwenzori-vuorten vaihtuvien kasvillisuusvyöhykkeiden läpi ja nousemme 5109-metriselle, lumen ja jään peittämälle Margherita Peakille. Nousu ei ole teknisesti vaikea, mutta vaatii liikkumista lumella ja jäällä. Matkan kaikkiaan 9 päivää kestävä vaellusosuus kulkee läpi Ruwenzorivuorten kansallispuiston asumattoman ja koskemattoman vuoristoerämaan. 

Kutsuva ja vieraanvarainen Uganda edustaa Itä-Afrikkaa parhaimmillaan. Rauhallinen ja autenttinen ympäristö tarjoaa loistavat puitteet matkalle. Ruwenzoria pidetään yhtenä koko maailman hienoimmista vuoristoalueista.

Matkareitti: Kampala - Kasese - Kilembe - Ruwenzori-vuorten kansallispuisto (Kilembe Trail 9 vrk) - Fort Portal - KampalaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - KAMPALA
Lento Suomesta Ugandaan Entebben kentälle, perillä ollaan myöhään yöllä. Kuljetus lentokentältä Kampalaan ja majoittuminen.

PÄIVÄ 2 > KAMPALA - KASESE - KILEMBE
Aamiaisen jälkeen ajo Kampalasta Länsi-Ugandaan, Kasesen pikkukaupunkiin. Matka kulkee kauniissa maisemissa halki Ugandan maaseudun. Nautimme lounaan Kasesessa ja siirremme kohti Ruwenzori-vuorten kansallispuistoa Kilemben kylään, josta vaellusreitti kohti Ruwenzorin huippuja alkaa. Majoitumme paikallisessa majatalossa. (A)

PÄIVÄ 3 > VAELLUSPÄIVÄ 1: KILEMBE TRAIL, RUWENZORIN KANSALLISPUISTO
Vaelluksemme alkaa. Vuonna 2009 avattua Kilemben reittiä pidetään yhtenä Afrikan mantereen hienoimmista vaelluspoluista. Vaellus on haastava ja eroaa profiililtaan merkittävästi Afrikan tunnetuista vapaasti seisovien vuorten kuten Kilimanjaron ja Mount Kenyan suoraviivaisista nousuista. Lukuisat laaksot, harjanteet ja toisistaan eroavat huiput tarjoavat luonnossa liikkujille monipuolisia elämyksiä. Ruwenzorin kansallispuiston alueella voi helposti tavata myös villieläimiä ja lukuisia lintuja. Yli kolmen metrin vuotuinen sademäärä tekee alueesta vehreän ja sateeseen on aina varauduttava. Päivän vaellusosuus alkaa lyhyellä patikalla puiston portille 1727 metriin, jossa puistonvartijat antavat neuvoja ja esittelevät vaellustoimintaa alueella. Tasaisesti vehreän metsän läpi kulkeva polku nousee 2596 metriin, jossa majoitumme vaellusmajoihin. Matkalla on hyvät mahdollisuudet nähdä lukuisia apinoita, jopa simpansseja, ja lähellä jylisee koski vesiputouksineen. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > VAELLUSPÄIVÄ 2
Aamu alkaa nousulla bambuvyöhykkeen halki vuoriston ylemmälle kanervavyöhykkeelle, 3147 metrissä sijaitsevalle Kalalaman leiripaikalle. Täältä jatkamme valtavien sammalen peittämien puiden, rikkaan kasvillisuuden ja solisevien jokien lomassa Kiharon leiriin. Alppivyöhykkeen tuntumassa, 3688 metrin korkeudessa sijaitsevalla leiripaikalla voi tavata tamaaneja sekä kamaleontteja. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > VAELLUSPÄIVÄ 3
Nousu jatkuu afroalpiiniselle vyöhykkeelle lobelioiden ja villakoiden sekä ikivihreiden kukkien ympröimään maisemaan, josta aukeavat näkymät Mutindan huipuille. Järvien ja jokilaaksojen lomassa voi nähdä mm. harvinaisen natalinsukeltaja-antiloopin. Bugatan leiri 4062 metrin korkeudessa tarjoaa yllättävän mukavat puitteet yöpymiseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > VAELLUSPÄIVÄ 4
Päivä vie 4450 metrin korkeuteen Bamwanjaran solaan, josta laskeudutaan aina 3974 metriin Butawun leiriin. Tänään saamme ensimmäiset kunnolliset näkymät alueen korkeimmille lumihuipuille. Virtaavat joet ja vuoristojärvet sekä leiristä aukeava maisema Mount Bakerille kruunaavat raskaan päivän. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > VAELLUSPÄIVÄ 5
Päivän päämääränä on Margherita Camp, jota vuoden 1906 italialaisretkikunta käytti tehdessään laajoja tutkimuksia ja ensinousuja alueen huipuille. Mount Stanleyn jäätiköt tulevat näkymiin ja yöpymiskorkeus nousee 4485 metriin Ruwenzorin ylävuoriston lähestyessä. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > VAELLUSPÄIVÄ 6, NOUSU HUIPULLE
Aloitamme aamuyön tunteina pitkän matkamme kohti vaelluksen päätavoitetta, Margheritan 5109 metriä korkeaa huippua. Nousemme ensin Stanleyn jäätikölle. Saavutettuamme kumpuilevan jäätikön matka tasaantuu ja edessä aukeavat jylhät huiput. Osa reitistä kulkee kiinteitä köysiä ja kallioon asennettuja tikapuita pitkin. Osittain ilmava reitti ja jäätiköllä kulkeminen vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Erityisiä kiipeilytekniikoita tai taitoja huipun saavuttaminen ei vaadi. Huipulta avautuvat uskomattomat maisemat Ugandan ja Kongon demokraattisen tasavallan alueille. Huiputuskuvien jälkeen palaamme leiriin ja lataudumme ennen lopullisen laskeutumisen aloittamista aina Butawun leiriin 3974 metriin saakka. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > VAELLUSPÄIVÄ 7
Paluumatka jatkuu samaa reittiä eikä vaellus aivan vielä ala helpottumaan, sillä matkalle osuu jälleen Bamwanjaran sola 4450 metrin korkeudessa. Yöpyminen Bugatan leirissä 4062 metrissä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > VAELLUSPÄIVÄ 8
Jatkamme ryhmän voimien mukaan niin lähelle kansallispuiston porttia kuin mahdollista, seuraavan päivän matka portille riippuu tämän päivän rutistuksesta. (A,L,I)

PÄIVÄ 11> VAELLUS PÄÄTTYY
Aamu alkaa usein turako-lintujen huutoihin. Viimeinen vaellusetappimme esittelee usein kameleontteja, gaselleja ja lukuisia lintulajeja. Vaelluksen viimeisen päivän maisema aukeaa kohti Kuningatar Elisabetin kansallispuiston savanneja. Laskeuduttuamme iltapäivällä vuorilta ihmisasutuksen pariin kuljetus Fort Portalin pikkukaupunkiin, jossa yövymme viihtyisässä hotellissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > FORT PORTAL - KAMPALA -
Aamiaisen jälkeen on vuorossa viiden tunnin ajomatka Ugandan pääkaupunkiin. Viimeisiä Ugandan maisemia ihaillessa voimme sulatella matkan tarjoamia elämyksiä. Illalla siirtyminen Entebben lentokentälle ja yön yli lento kohti kotimaata. (A)

PÄIVÄ 13 >  - HELSINKI
Paluulennot saapuvat Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Ruwenzori -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 – 8h. Matkalla tarvitset hyvää peruskuntoa. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen matkaa. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme telttaleireihin on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan telttaleireissä 19.00.–20.00, minkä aikana vaellusopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Ugandan viisumin saa maahan saavuttaessa Entebben kentältä. Viisumin hinta on 100 USD ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Ruwenzorin vaellusluvat ja kansallispuistomaksut sisältyvät matkan hintaan. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Ugandaan matkustaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Ugandaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Ruwenzorin vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut, sekä vaeltamisen yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta vaelluksen aikana on 5109 m korkea Margherita Peakin huippu. Matkalla käytetään runsaasti aikaa akklimatisointiin eli ohueen ilmanalaan totutteluun. Ryhmän mukana kulkee lisähappipullot sekä lääkitys vuoristotauteihin.

Ugandassa käytetään virallisina kielinä englantia ja swahilia. Lisäksi maassa puhutaan useita paikallisia kieliä joista puhutuin on bantukieli luganda.
 
Ugandan valuutta on Ugandan shillinki (UGX). Muun Itä-Afrikan tapaan Yhdysvaltojen dollari on matkailupalveluissa käytettävä valuutta. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupungeissa ja hotelleissa.
 
Uganda sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto Ugandassa vaihtelee kostean kuumasta ylängön kuivan ja lauhkean kautta Ruwenzori-vuorten ylärinteiden kylmään vuoristoilmastoon. Suurin osa Ugandasta on ylänköä, joten ilmasto on hieman suurempia naapurimaita viileämpi. Lämpötilavaihtelut suurimmassa osassa Ugandaa ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

Partioaitta logo 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.