Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Ryhmän koko: 
  8-18/hlö
 • 1HH-lisä: 
  230 €
 • Valitse lähtöpäivä:

Trans-Mongolian junamatka, Venäjä & Mongolia

Eräs maailman klassisimmista junamatkoista alkaa Helsingin rautatieasemalta ja kulkee halki legendaarisen Siperian radan sekä Mongolian kiehtovimpien maisemien, päättyen tarunhohtoiseen Ulan Batoriin.

Matkan varrella tutustumme Moskovan kulttuuriaarteisiin, Baikaljärven huikeisiin maisemiin sekä Mongolian uljaisiin aroihin. Junamatkaa tehdään viihtyisissä makuuhyteissä. Shamaanien pyhänä paikkana tunnettu Olkhonin saari Baikaljärvellä esittelee Siperian alueen luontoa sekä elämää parhaimmillaan. Mongoliassa majoitumme upeisiin jurttaleireihin aitojen paimentolaisten ympäröimälle arolle.

Matkareitti: Helsinki - Moskova - (Jekaterinburg - Omsk - Krasnojarsk) - Irkutsk - Olkhon-saari - Irkutsk - (Ulan-Ude) - Ulan Bator (Ulaanbaatar) - Khan Khentii, Jalman Meadows - Ulan Bator

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Siperian junaradan suosituin reitti
 • Baikaljärvi ja Olkhon-saari
 • Jalman Meadowsin jurttaleiri ja aidot mongolipaimentolaiset
 • Rento ja rauhallinen tapa matkustaa erittäin eksoottisiin kohteisiin
 • Moskovan ja Ulaanbaatarin nähtävyydet

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

PÄIVÄ 1> HELSINKI - MOSKOVA
Yöjuna Venäjän pääkaupunkiin lähtee Helsingistä alkuillasta.

PÄIVÄ 2> MOSKOVA
Saavumme aikaisin aamulla Moskovaan, nautimme aamiaisen ja tutustumme kaupungin vanhaan keskustaan, ihailemme Kremlin alueen kirkkoja ja nautimme perinteisen Venäläisen lounaan ennen majoittumista. (A,L)

PÄIVÄ 3> MOSKOVA
Vapaata aikaa Moskovassa. Hotellilta on helppo kulkea keskustaan ja alueen nähtävyydet, puistot sekä kuuluisat galleriat ovat sopivasti kävelymatkan päässä. Illalla kokoonnumme hotellille josta siirrymme takaisin rautatieasemalle aloittaaksemme junamatkan kohti Siperiaa. (A)

PÄIVÄT 4-6> SIPERIAN JUNASSA
Nämä päivät vietetään junassa, joka kulkee läpi suuren Venäjän pysähtyen matkalla mm. Nizhni Novgorodissa, Jekaterinburgissa, Omskissa ja Krasnojarskissa. Asemilla on mahdollista jaloitella, ravintolavaunussa tarjoillaan ruokaa ja juomaa, ohikiitävät maisemat ja pienet maaseudun kylät aukeavat makuuhytin ikkunasta.

PÄIVÄ 7> IRKUTSK JA OLKHON-SAARI
Saavumme aamulla yhteen Siperian merkittävimmistä kaupungeista, ja aloitamme ajomatkan kohti Baikaljärveä ja Olkhon-saarta. Shamanististen uskomusten pyhimpiä paikkoja edustava saari esittelee myös maailman syvimmän järven maisemia parhaimmillaan. Illalla mahdollisuus saunomiseen. (I)

PÄIVÄ 8> OLKHON-SAARI
Teemme koko päivän kiertoajelun Olkhonin saaren upeissa maisemissa. Matka huipentuu Khoboin niemimaalle, joka on shamanististen uskomusten pyhimpiä paikkoja. Illalla on jälleen mahdollsuus saunomiseen. (A,I)

PÄIVÄ 9> IRKUTSK
Palaamme Irkutskiin ja tutustumme kaupungin keskustaan, sekä varustaudumme seuraavaan junamatkan Siperiasta Mongoliaan. Nautimme illallisen ennen junan lähtöä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10> JUNASSA
Juna kääntyy Siperian pääradalta Trans-Mongolian rautatielle Ulan-Uden kohdalla ja kulkee nyt etelään. Ylitämme Mongolian rajan. Maisema muuttuu aroksi ja ruohotasangoiksi, ensimmäiset jurttaleirit ilmestyvät.

PÄIVÄ 11> ULAN BATOR
Saavumme Mongolian pääkaupunkiin Ulaanbaatariin (Ulan Bator).
 Kaupunki on Mongolian kulttuurin ja talouselämän keskus, jossa modernit vaikutteet ja kommunistivallan aikainen arkkitehtuuri kohtaavat perinteisen paimentolaiskulttuurin ja tiibetinbuddhalaiset luostarit.

Kaupunki perustettiin aikoinaan 1600-luvulla buddhalaiseksi luostarikeskukseksi. Tästä ajasta muistuttavat Ulan Batorin kuuluisimmat nähtävyydet, Gandenin luostari ja Choijin-laman temppeli. Kaupungin uudempia nähtävyyksiä edustavat mm. lukuisat museot ja suuri Tshingis-kaanin ratsastajapatsas. Majoitumme kaupungin keskustaan, vierailemme Gandenin upealla buddhalaisella luostarilla sekä keskusaukiolla, jota koristavat kansallissankarien patsaat. Iltapäivällä voi vierailla vaikka kaupungin museoissa ennen tervetuloillallista. (I)

PÄIVÄ 12> KHAN KHENTII, JALMAN MEADOWS
Päivä kuluu ajaessa pohjoiseen kohti Khan Khentiin suojelualuetta ja Jalman Meadowsin jurttaleiriä. Mielenkiintoiset maisemat tekevät pitkästä ajomatkasta leppoisan. Matkalla näkee paimentolaisten jurttaleirejä, hevosmiehiä keräämässä laumojaan, ja perillä suojelualueella Siperian mahtava taiga kohtaa Mongolian aron. 

Alueella sijaitsevan pyhän Burkhan Khaldunin vuoren sanotaan olevan Tshingis-kaanin syntymäpaikka. Osa valtavasta suojelualueesta on perinteisessä paimentolaiskäytössä, mutta suurin osa on asumatonta erämaata. Alueella tavataan mm. karhuja, soopeleita, gaselleja ja 250 lintulajia. Jalman Meadowsin jurttaleiri on koko maan hienoimpia. (A,L,I)

PÄIVÄ 13> JALMAN MEADOWS
Vierailemme paikallisessa paimentolaisperheessä. Päivällä on mahdollista tehdä vaikka ratsastusretki, illaksi kasaamme jokivarteen jurttasaunan. Leirin maisemissa voi bongata mm. kotkia. (A,L,I)

PÄIVÄ 14> ULAN BATOR
Paluumatka Mongolian pääkaupunkiin. Matkalla vierailemme maailman suurimmalla ratsastajapatsaalla, joka esittää maan kansallissankaria Tsingis-Kaania. Iltapäivällä vapaata aikaa ostoksille ja rentoutumiseen. Läksiäisillalliseksi nautimme paikallisisa herkkuja (A,I)

PÄIVÄ 15> ULAN BATOR - HELSINKI
Paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoitus ja palvelut:

Helsingistä Moskovaan kuljetaan venäläisellä Tolstoi-junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junassa on ravintolavaunu. Rajamuodollisuudet hoituvat helposti junassa.

Siperian rataa kuljetaan venäläisellä business-luokan junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junissa on liinavaatteet sekä kasvopyyhe, wc-tiloissa voi siistiytyä mutta suihkumahdollisuuksia ei virallisesti ole (joskus vaunuisännät/emännät antavat käyttää pesutilojaan pientä korvausta vastaan). Vaunuemäntä tarjoilee hytteihin kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa maksua vastaan. Junissa on sähköpistokkeet, joissa voi välttävästi ladata sähkölaiteita. Jokaisesta vaunusta saa kuumaa vettä josta voi valmistaa omia eväitä tai juomia.

Irkutskista Ulaanbaatariin kulkeva juna on vastaavaa tasoa, mutta siinä ei ole ravintolavaunua. Irkutskista on helppo ostaa eväitä ja paikallisen ruokakaupan valikoima vastaa kotimaan marketteja.

Olkhonin saarella majoitutaan yksinkertaisiin mökkeihin. Mökeissä ei ole kaikissa omia vessoja eikä pesutiloja. Majatalossa on kuitenkin sauna, jota on mahdollista käyttää molempina iltoina pientä maksua vastaan. Alueen ainutlaatuisuus ja ympäristö korvaavat varmasti sen minkä yöpymismukavuudessa joutuu tinkimään.

Käyttämämme jurttaleirit ovat Mongolian tasokkaimpia ja niissä on siistit ulkokäymälät sekä erillinen suihkujurtta peseytymistä varten. Jurtissa ei ole juoksevaa vettä. Leireissä on ravintolajurtta sekä vapaa-ajan viettoon kirjastojurtta. Ruokatarjoilut ovat olosuhteisiin nähden erittäin korkeatasoisia ja ravintolajurtassa on tee ja kahvitarjoilun lisäksi myynnissä virvoitusjuomia, vettä, olutta sekä viiniä.

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Siperian junaradan suosituin reitti
 • Baikaljärvi ja Olkhon-saari
 • Jalman Meadowsin jurttaleiri ja aidot mongolipaimentolaiset
 • Rento ja rauhallinen tapa matkustaa erittäin eksoottisiin kohteisiin
 • Moskovan ja Ulaanbaatarin nähtävyydet

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Venäjälle tarvitaan ennalta hankittava viisumi. Mandala Travel järjestää lähtijöiden viisumit kootusti. Olemme matkustajiin yhteydessä viisumeista hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Venäjän viisumi maksaa noin 85 €.

Suomen kansalaiset tarvitsevat 1.1.2016 alkaen jälleen viisumin Mongoliaan. Mongolian viisumi haetaan postitse Mongolian konsulaatista: www.mongolia.fi. Viisumihinta alk. 60€.

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen myynti(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Aasiaan matkustaville suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia. Lisää tietoa saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/matkailuterveys

Venäjän virallinen kieli on venäjä, lisäksi maassa puhutaan monia vähemmistökieliä. Paikalliset oppaat puhuvat englantia, muuten englantia ei puhuta kovin yleisesti. Venäläiset arvostavat suuresti jo muutaman sanan venäjän kielen taitoa, josta on hyötyä etenkin junamatkan aikana kanssamatkustajien ottaessa kontaktia. Mongolian virallinen kieli on mongoli. Mongolian kieltä kirjoitetaan kyrilisillä aakkosilla, mikä sopii sen ääntämisrakenteeseen. Venäjää puhutaan maassa suhteellisen yleisesti. Matkailijoiden kanssa työskentelevät mongolialaiset puhuvat yleisesti myös englantia.
 
Venäjän rahayksikkö on rupla (RUB). Venäjän valuutaa voi nostaa kotimaasta tai suurista kaupungeista, maksukortit eivät juuri käy matkan aikana. Mongolian rahayksikkö on tögrög (MNT). Käteistä kannattaa varata mukaan jo Suomesta. Euroja ei voi vaihtaa kaikissa pikkukaupunkien pankeissa, joten parasta matkavaluuttaa ovat dollarit. Tögrögejä saa vaihdettua tai nostattua pankkiautomaateista Ulan Batorissa matkan tarpeisiin. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä osassa Ulan Batorin kaupoista ja ravintoloista. Maaseudulla liikuttaessa käteinen on ainoa maksuväline.
 
Junamatkalla ravintolavaunussa on melko länsimainen hintataso, laitureilla ruoka ja juomat ovat edullisempia. Olkhon-saarella sekä jurttaleireissä on täysihoito, ohjelmaan kuuluu myös muita aterioita jotka voit tarkistaa matkaohjelmasta. Varaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 40 euroa. Venäjän viisumi ei kuulu matkan hintaan.
 
Jalman Meadowsin jurttaleirissä voi tehdä vaikkapa ratsastusretken paikallisten hevosmiesten kanssa. Ylimääräiset retket eivät kuulu matkan hintaan mutta ovat kohtuuhintaisia. Ratsastusretki kustantaa muutaman kymmenen euroa, jurttasaunasta suoritetaan muutaman euron maksu.
 
Ilmasto Mongoliassa on erittäin mantereinen ja vähäsateinen. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kesät taas ovat lämpimiä ja keskilämpötila on +25 C-astetta. Vaikka Mongoliassa sataa hyvin vähän vuosittain, jo syyskuun aikana alkusyksystä saattaa levitä kylmää ilmaa etelämmäs ja tuoda lumimyrskyjä mukanaan. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkalle mukaan lämmintä vaatetta.
 
Youtube-videot: 

Näytä Trans-Mongolia junamatka suuremmalla kartalla

Eräs maailman klassisimmista junamatkoista alkaa Helsingin rautatieasemalta ja kulkee halki legendaarisen Siperian radan sekä Mongolian kiehtovimpien maisemien, päättyen tarunhohtoiseen Ulan Batoriin.

Matkan varrella tutustumme Moskovan kulttuuriaarteisiin, Baikaljärven huikeisiin maisemiin sekä Mongolian uljaisiin aroihin. Junamatkaa tehdään viihtyisissä makuuhyteissä. Shamaanien pyhänä paikkana tunnettu Olkhonin saari Baikaljärvellä esittelee Siperian alueen luontoa sekä elämää parhaimmillaan. Mongoliassa majoitumme upeisiin jurttaleireihin aitojen paimentolaisten ympäröimälle arolle.

Matkareitti: Helsinki - Moskova - (Jekaterinburg - Omsk - Krasnojarsk) - Irkutsk - Olkhon-saari - Irkutsk - (Ulan-Ude) - Ulan Bator (Ulaanbaatar) - Khan Khentii, Jalman Meadows - Ulan BatorMatkaohjelma

PÄIVÄ 1> HELSINKI - MOSKOVA
Yöjuna Venäjän pääkaupunkiin lähtee Helsingistä alkuillasta.

PÄIVÄ 2> MOSKOVA
Saavumme aikaisin aamulla Moskovaan, nautimme aamiaisen ja tutustumme kaupungin vanhaan keskustaan, ihailemme Kremlin alueen kirkkoja ja nautimme perinteisen Venäläisen lounaan ennen majoittumista. (A,L)

PÄIVÄ 3> MOSKOVA
Vapaata aikaa Moskovassa. Hotellilta on helppo kulkea keskustaan ja alueen nähtävyydet, puistot sekä kuuluisat galleriat ovat sopivasti kävelymatkan päässä. Illalla kokoonnumme hotellille josta siirrymme takaisin rautatieasemalle aloittaaksemme junamatkan kohti Siperiaa. (A)

PÄIVÄT 4-6> SIPERIAN JUNASSA
Nämä päivät vietetään junassa, joka kulkee läpi suuren Venäjän pysähtyen matkalla mm. Nizhni Novgorodissa, Jekaterinburgissa, Omskissa ja Krasnojarskissa. Asemilla on mahdollista jaloitella, ravintolavaunussa tarjoillaan ruokaa ja juomaa, ohikiitävät maisemat ja pienet maaseudun kylät aukeavat makuuhytin ikkunasta.

PÄIVÄ 7> IRKUTSK JA OLKHON-SAARI
Saavumme aamulla yhteen Siperian merkittävimmistä kaupungeista, ja aloitamme ajomatkan kohti Baikaljärveä ja Olkhon-saarta. Shamanististen uskomusten pyhimpiä paikkoja edustava saari esittelee myös maailman syvimmän järven maisemia parhaimmillaan. Illalla mahdollisuus saunomiseen. (I)

PÄIVÄ 8> OLKHON-SAARI
Teemme koko päivän kiertoajelun Olkhonin saaren upeissa maisemissa. Matka huipentuu Khoboin niemimaalle, joka on shamanististen uskomusten pyhimpiä paikkoja. Illalla on jälleen mahdollsuus saunomiseen. (A,I)

PÄIVÄ 9> IRKUTSK
Palaamme Irkutskiin ja tutustumme kaupungin keskustaan, sekä varustaudumme seuraavaan junamatkan Siperiasta Mongoliaan. Nautimme illallisen ennen junan lähtöä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10> JUNASSA
Juna kääntyy Siperian pääradalta Trans-Mongolian rautatielle Ulan-Uden kohdalla ja kulkee nyt etelään. Ylitämme Mongolian rajan. Maisema muuttuu aroksi ja ruohotasangoiksi, ensimmäiset jurttaleirit ilmestyvät.

PÄIVÄ 11> ULAN BATOR
Saavumme Mongolian pääkaupunkiin Ulaanbaatariin (Ulan Bator).
 Kaupunki on Mongolian kulttuurin ja talouselämän keskus, jossa modernit vaikutteet ja kommunistivallan aikainen arkkitehtuuri kohtaavat perinteisen paimentolaiskulttuurin ja tiibetinbuddhalaiset luostarit.

Kaupunki perustettiin aikoinaan 1600-luvulla buddhalaiseksi luostarikeskukseksi. Tästä ajasta muistuttavat Ulan Batorin kuuluisimmat nähtävyydet, Gandenin luostari ja Choijin-laman temppeli. Kaupungin uudempia nähtävyyksiä edustavat mm. lukuisat museot ja suuri Tshingis-kaanin ratsastajapatsas. Majoitumme kaupungin keskustaan, vierailemme Gandenin upealla buddhalaisella luostarilla sekä keskusaukiolla, jota koristavat kansallissankarien patsaat. Iltapäivällä voi vierailla vaikka kaupungin museoissa ennen tervetuloillallista. (I)

PÄIVÄ 12> KHAN KHENTII, JALMAN MEADOWS
Päivä kuluu ajaessa pohjoiseen kohti Khan Khentiin suojelualuetta ja Jalman Meadowsin jurttaleiriä. Mielenkiintoiset maisemat tekevät pitkästä ajomatkasta leppoisan. Matkalla näkee paimentolaisten jurttaleirejä, hevosmiehiä keräämässä laumojaan, ja perillä suojelualueella Siperian mahtava taiga kohtaa Mongolian aron. 

Alueella sijaitsevan pyhän Burkhan Khaldunin vuoren sanotaan olevan Tshingis-kaanin syntymäpaikka. Osa valtavasta suojelualueesta on perinteisessä paimentolaiskäytössä, mutta suurin osa on asumatonta erämaata. Alueella tavataan mm. karhuja, soopeleita, gaselleja ja 250 lintulajia. Jalman Meadowsin jurttaleiri on koko maan hienoimpia. (A,L,I)

PÄIVÄ 13> JALMAN MEADOWS
Vierailemme paikallisessa paimentolaisperheessä. Päivällä on mahdollista tehdä vaikka ratsastusretki, illaksi kasaamme jokivarteen jurttasaunan. Leirin maisemissa voi bongata mm. kotkia. (A,L,I)

PÄIVÄ 14> ULAN BATOR
Paluumatka Mongolian pääkaupunkiin. Matkalla vierailemme maailman suurimmalla ratsastajapatsaalla, joka esittää maan kansallissankaria Tsingis-Kaania. Iltapäivällä vapaata aikaa ostoksille ja rentoutumiseen. Läksiäisillalliseksi nautimme paikallisisa herkkuja (A,I)

PÄIVÄ 15> ULAN BATOR - HELSINKI
Paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoitus ja palvelut:

Helsingistä Moskovaan kuljetaan venäläisellä Tolstoi-junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junassa on ravintolavaunu. Rajamuodollisuudet hoituvat helposti junassa.

Siperian rataa kuljetaan venäläisellä business-luokan junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junissa on liinavaatteet sekä kasvopyyhe, wc-tiloissa voi siistiytyä mutta suihkumahdollisuuksia ei virallisesti ole (joskus vaunuisännät/emännät antavat käyttää pesutilojaan pientä korvausta vastaan). Vaunuemäntä tarjoilee hytteihin kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa maksua vastaan. Junissa on sähköpistokkeet, joissa voi välttävästi ladata sähkölaiteita. Jokaisesta vaunusta saa kuumaa vettä josta voi valmistaa omia eväitä tai juomia.

Irkutskista Ulaanbaatariin kulkeva juna on vastaavaa tasoa, mutta siinä ei ole ravintolavaunua. Irkutskista on helppo ostaa eväitä ja paikallisen ruokakaupan valikoima vastaa kotimaan marketteja.

Olkhonin saarella majoitutaan yksinkertaisiin mökkeihin. Mökeissä ei ole kaikissa omia vessoja eikä pesutiloja. Majatalossa on kuitenkin sauna, jota on mahdollista käyttää molempina iltoina pientä maksua vastaan. Alueen ainutlaatuisuus ja ympäristö korvaavat varmasti sen minkä yöpymismukavuudessa joutuu tinkimään.

Käyttämämme jurttaleirit ovat Mongolian tasokkaimpia ja niissä on siistit ulkokäymälät sekä erillinen suihkujurtta peseytymistä varten. Jurtissa ei ole juoksevaa vettä. Leireissä on ravintolajurtta sekä vapaa-ajan viettoon kirjastojurtta. Ruokatarjoilut ovat olosuhteisiin nähden erittäin korkeatasoisia ja ravintolajurtassa on tee ja kahvitarjoilun lisäksi myynnissä virvoitusjuomia, vettä, olutta sekä viiniä.

 


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Venäjälle tarvitaan ennalta hankittava viisumi. Mandala Travel järjestää lähtijöiden viisumit kootusti. Olemme matkustajiin yhteydessä viisumeista hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Venäjän viisumi maksaa noin 85 €.

Suomen kansalaiset tarvitsevat 1.1.2016 alkaen jälleen viisumin Mongoliaan. Mongolian viisumi haetaan postitse Mongolian konsulaatista: www.mongolia.fi. Viisumihinta alk. 60€.

Lähetä matkan varattuasi meille kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen myynti(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Aasiaan matkustaville suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia. Lisää tietoa saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/matkailuterveys

Venäjän virallinen kieli on venäjä, lisäksi maassa puhutaan monia vähemmistökieliä. Paikalliset oppaat puhuvat englantia, muuten englantia ei puhuta kovin yleisesti. Venäläiset arvostavat suuresti jo muutaman sanan venäjän kielen taitoa, josta on hyötyä etenkin junamatkan aikana kanssamatkustajien ottaessa kontaktia. Mongolian virallinen kieli on mongoli. Mongolian kieltä kirjoitetaan kyrilisillä aakkosilla, mikä sopii sen ääntämisrakenteeseen. Venäjää puhutaan maassa suhteellisen yleisesti. Matkailijoiden kanssa työskentelevät mongolialaiset puhuvat yleisesti myös englantia.
 
Venäjän rahayksikkö on rupla (RUB). Venäjän valuutaa voi nostaa kotimaasta tai suurista kaupungeista, maksukortit eivät juuri käy matkan aikana. Mongolian rahayksikkö on tögrög (MNT). Käteistä kannattaa varata mukaan jo Suomesta. Euroja ei voi vaihtaa kaikissa pikkukaupunkien pankeissa, joten parasta matkavaluuttaa ovat dollarit. Tögrögejä saa vaihdettua tai nostattua pankkiautomaateista Ulan Batorissa matkan tarpeisiin. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä osassa Ulan Batorin kaupoista ja ravintoloista. Maaseudulla liikuttaessa käteinen on ainoa maksuväline.
 
Junamatkalla ravintolavaunussa on melko länsimainen hintataso, laitureilla ruoka ja juomat ovat edullisempia. Olkhon-saarella sekä jurttaleireissä on täysihoito, ohjelmaan kuuluu myös muita aterioita jotka voit tarkistaa matkaohjelmasta. Varaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 40 euroa. Venäjän viisumi ei kuulu matkan hintaan.
 
Jalman Meadowsin jurttaleirissä voi tehdä vaikkapa ratsastusretken paikallisten hevosmiesten kanssa. Ylimääräiset retket eivät kuulu matkan hintaan mutta ovat kohtuuhintaisia. Ratsastusretki kustantaa muutaman kymmenen euroa, jurttasaunasta suoritetaan muutaman euron maksu.
 
Ilmasto Mongoliassa on erittäin mantereinen ja vähäsateinen. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kesät taas ovat lämpimiä ja keskilämpötila on +25 C-astetta. Vaikka Mongoliassa sataa hyvin vähän vuosittain, jo syyskuun aikana alkusyksystä saattaa levitä kylmää ilmaa etelämmäs ja tuoda lumimyrskyjä mukanaan. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkalle mukaan lämmintä vaatetta.
 

Näytä Trans-Mongolia junamatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, matkaohjelmassa mainitut retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.