Suunnitteletko matkaa Myanmariin ( Burmaan )?

 Olemme koonneet tälle sivulle yleistietoa Myanmariin matkailuun liittyen, sekä lyhyitä kohde-esittelyitä antamaan hieman kuvaa siitä, mitä kaikkea tässä upeassa maassa voi tehdä, nähdä ja kokea.

 Mandala Travelilla on erinomainen tuntemus Myanmarissa matkailusta sekä Suomen laajin matkavalikoima ja suorat sopimukset moniin paikallisiin hotelleihin ja lentoyhtiöihin. Neuvomme ja rakennamme mielellämme juuri sinulle sopivan matkan.

VIISUMIT

Viisumin hankkiminen Myanmariin / Burmaan matkustamiseen:

Huom: Syksyllä 2014 otettiin käyttöön Myanmarin online-viisumipalvelu, josta anotaan ja maksetaan luottokortilla ennen matkaa. Online-viisumi maksaa 50 USD ja se haetaan osoitteesta http://evisa.moip.gov.mm. 
Palvelu toimii vain lennettäessä Yangoniin, Nyaypidawiin tai Mandalayhin, sekä tietyillä rajanylityspaikoilla. Saavuttaessa maahan muilla tavoin viisumi pitää edelleen hankkia paikallisen operaattorin kautta tai Myanmarin lähetystöstä.

 1.        Pre arranged visa on arrival, VOATämä on etukäteen hyväksytetty viisumi. Viisumi myönnetään Yangonin lentokentälle saavuttaessa. Viisumimaksu 35USD maksetaan paikallisille viranomaisille. Tarvitset 1 vaaleataustaisen passikuvan. Jotta pääset lennolle tulee sinulla olla lähettämämme Myanmarin viranomaisten leimaama VOA -lupapaperi. Tämän hankkiminen on mahdollista ainoastaan kun ostat koko Myanmarissa olon ajaksi matkapaketin kauttamme. Minimikäsittelyaika on 1kk.

2.        Viisumi Bangkokin tai Singaporen lähetystöstä. Matka-aikataulusi salliessa voit anoa Myanmarin viisumin sen naapurimaiden konsulaateista. Tarkista kummankin maan juhlapyhät ja lomatjolloin konsulaatit ovat kiinni. Viisumin käsittelyaika on yleensä 2pv ja hinta 30USD. Mahdollista saada samana päivänä, ainakin Bangkokin konsulaatissa, suurempaa maksua vastaan. Tarvitset täytetyn hakukaavakkeen, valkotaustaisen kuvan, käteistä (USD),  kopiot lentolipusta ja majoituksesta Myanmarissa.

3.        Euroopan lähetystöt. Kallein vaihtoehto. Voit lähettää passisi yhteen Euroopan konsulaateista huolintayhtiön viemänä. Lähimmät Suomeen nähden ovat Saksa, Ranska ja Britannia. Jotkut lähetystöistä saattavat vaatia kutsukirjettä (EVT letter), jonka matkatoimistot pystyvät myöntämään. Tässä kirjeessä tulee olla paikallisen matkanjärjestäjän tiedot, matkaohjelma ja matkustajien nimet.

 

LENNOT MYANMARIIN ( BURMAAN )
Uusia lentoreittejä Myanmariin aukeaa verkkaisesti. Mm. seuraavat lentoyhtiöt lentävät MyannmariinMandala Travel voi järjestää tarvittavat lentoliput osana matkakokonaisuutta. Emme myy lentolippuja erikseen.

Bangkok – Yangon:          Thai Airways, Bangkok Airways, Air Asia, Myanmar Airways International
Singapore – Yangon:       Singapore Airlines, Myanmar Airways International, Jetstar Asia
Kuala Lumpur – Yangon: Malaysian Airways, Air Asia
Saigon / Hanoi – Yangon: Vietnam Airlines
Kunming – Mandalay:       China Southern


MILLOIN MATKUSTAA MYANMARIIN / BURMAAN?
Vuoden paras aika vierailla Myanmarissa sään puolesta on loka-huhtikuussa.

Myanmarin vuodenajat jaotellaan seuraavasti:

Talvi:
loka-helmikuu. Viileä kausijolloin luonto on vehreimmillään. Lämpötilat: Yangon n.30c, Mandalay 20-25c, Bagan 20-25c, Inle-järvi 15-25c. Rannikkoalueilla 20-25c. Tällöin on eniten matkailijoitajolloin voi olla vaikea saada majoituksia.

Kesä: maalis-toukokuu. Kuuma kausi. Parasta aikaa rannikkoalueiden rantakohteissa. Lämpötilat: Yangon n.35c, Mandalay 35-40c, Bagan 35-40c, Inle-järvi 30c. Rannikkoalueilla 30-35c.

Monsuunikausi: kesä-syyskuu
Sadekausi Burmassa kestää kesäkuusta-syyskuun loppuun ja usein lokakuun puolelle.  Sateet ovat yleensä muutaman tunnin kuuroja jonka jälkeen aurinko paistelee. Yangonissa ja rannikkoalueilla sataa muuta maata runsaammin monsuunikuukausina. Suurin osa rantaresorteista on suljettuna tänä aikana. Baganissa, Mandalayssa ja Inle-järvellä voi hyvin vierailla kesä ja heinäkuussa ilman että sateista olisi kiusaa. Kesällä matkustamisessa on se etuettä laadukasta majoitusta saa yleensä alennushinnoin. Kesä on suosittua aikaa Espanjalaisille hääpareille matkustaa Myanmariin.  

MINNE MENNÄ, PALJONKO TULEE VARATA AIKAA?
Sopiva pituus ensi matkalle Myanmariin on 10-14 päivää. Tässä ajassa kerkeät tutustua kuuluisimpiin kohteisiin: Yangoniin, Baganiin, Mandalayhin ja Inle –järveen ja niiden lähialueiden nähtävyyksiin. Rannalla laiskottelun ystäville suosittelemme kiertomatkan päätteeksi muutaman päivän rentoutumista Bengalinlahdella Ngapali Beachin tai Ngwe Saung Beachin rannoilla tasoikkaissa resorteissa.

KIELI
Myanmarin virallinen kieli on Burma (myanmar sagar – myanmarin kieli). Maassa puhutaan lukuisia murteita sekä heimokieliä. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan yleisesti englantia.

 

MATKAKOHTEET

Yangon
Kaupan keskus ja suurkaupunki, joka tuntuu pieneltä. Yangon (ent. Rangoon) on siirtomaavallan aikana perustettu kaupunki joka toimi maan pääkaupunkina aina vuoteen 2006, kunnes Naypyitaw julistettiin uudeksi hallinnolliseksi pääkaupungiksi. Yangonissa on edelleen paljon kauniita siirtomaavallan aikana rakennettuja rakennuksia. Kaupunkikuva ja väestö ovat kirjavaa. Yangonissa näkee paljon intialaista, kiinalaista, bangladeshislaista alkuperää olevaa väestöä, Bamar-valtaväestön lisäksi. Yangonin päänähtävyyksiä ovat kullalla päällystetty Swedagonin pagoda, Botataungin pagoda, Bogyoke Aung San a.k.a.  Scotts Market, sekä kaupungin brittisiirtomaavallan aikana rakennetut korttelit.

Inle-järvi
Tämä Shan-osavaltiossa sijaitseva pitkä ja matala järvi ja sitä ympäröivä elämä ovat usein Myanmarin matkan kohokohtia. Kauniit auringonlaskut Shan-vuorten taakse, kelluvat puutarhat, erikoiset jalkasoutajat, Inn Thar -kansan paalujen varaan rakennetut kylät, sekä paikallismarkkinat, ovat vanhojen kulttuurinähtävyyksien lisäksi mieleenpainuva elämys.

Mandalay ja sen lähialueet
Mandalay on Myanmarin entinen pääkaupunki ja kulttuurin kehto. Maan viimeinen kuningaskunta sijaitsi Mandalayssa. Mandalayn tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat lehtikullalla päällystetty Mahamuni Buddha, Kuthodaw padoga ja Mandalay Hill -kukkula. Mandalay läheisyydessä voit vierailla munkkien kansoittamassa Sagaingissa, Avan ja Amapuran muinaisissa kuningaskunnissa, Mingunin jättimäisellä Pronssikellolla sekä maanjäristyksen murtamassa suuressa Pagodassa.

Bagan
Bagan on yksi Kaakkois-Aasian upeimmista kulttuuriaarteista ja muinaisista siviilisaatioista. Myanmarin halki virtaavan Ayeyarwaddy ­‐joen (ent. Irrrawaddy ) varrelle rakennettu kaupunki oli samannimisen kuningaskunnan keskus 800-1200-luvuilla Jaa. Kuningaskunta kukoisti satoja vuosia ja hallitsi suuria alueita nykyisestä Thaimaasta. Baganin loistoaikana alueelle rakennettiin yli 3000 temppeliä ja luostaria. Suuri osa niistä on säilynyt nykypäivään saakka.

Mrauk U
Rakhaing-osavaltiossa lähellä Bangladeshin rajaa sijaitsevat Mrauk U -kuningaskunnan ja entisen kauppasatama kaupungin rauniot ovat yksi Myanmarin tärkeimmistä arkeologisista alueista. Alueen kumpuilevassa maastossa on lukuisia temppeleitä ja pagodia. Alueen pääelinkeino on maanviljelys. Matkailu täällä on vielä alkutekijöissään. Mrauk Uhun pääsee lentämällä Sittween josta on muutaman tunnin venematka Mrauk Uhun.    

Keng Tung ( Kyaing Tong )
Shan-osavaltion ytimessä sijaitseva Keng Tungin pikkukaupunki toimii porttina vierailuille eri vähemmistökansojen kyliin. Ympäröiviä alueita asuttavat useat eri vähemmistökansat. Muutamia näistä ovat Akha, Lahu, Ann, Wa ja hopeavyö- Palaungit. Keng Tungista on mahdollista tehdä päiväretkiä ja patikointeja eri heimojen kyliin.

Pystymme järjestämään vierailuja myös Special Region 4:n itsehallintoalueelle, Monglarin sekä muihin kyliin Kiinan rajan lähellä, joissa käy hyvin vähän ulkomaalaisia vuosittain.

Putao
Myanmarin pohjoisin kaupunki, joka sijaitsee Kachin-osalvaltiossa. Putao on muutaman tien pikkukaupunki, jossa ei ole juuri nähtävää. Putao toimii porttina vaelluksille, vuorikiipeily- ja luontoretkille upeaan luontoon ja Kaakkois-Aasian viimeisiin tutkimattomiin erämaihin. Maantie Putaoon on usein suljettuna, joten ainoa tapa päästä perille on lentää. Englantilaiset raivasivat tänne aikoinaan viidakoiden ja Himalajan vuorten reunustamaan laaksoon lentokentän Fort Hertzin tukikohdalleen. Putao on samalla leveyspiirillä Bhutanin kanssa. Ulkomaisia vierailijoita käy vuosittain alle 1000. Alueen metsät ovat säästyneet toistaiseksi hakkuilta kiitos huonojen yhteyksien ulkomaailmaan. Pohjois-Myanmarista on löydetty uusia kasvi- ja eliölajeja ja paljon on vielä tutkimatta.  Alue on enimmäkseen vuoristoista viidakon ja ylänkömetsien peittämää. Korkeimmat huiput ovat yli 5000m korkuisia. Mandala Travel pystyy järjestämään vaelluksia, vuorikiipeilymatkoja sekä tutkimusretkiä pohjoisen alueilla. Maan korkein vuori (Hkakaborazi 5881m) on valloitettu vain kerran.

Kalaw
Shan-osavaltiossa, 1 tunnin ajomatkan päässä Hehon lentokentältä sijaitseva Kalaw on yksi Myamarin viihtyisistä vuoristokaupungeista, johon englantilaiset muuttivat kuumina ja kosteina kesäkausina siirtomaavallan aikana. Kalaw toimi brittihallinnon kesäpääkaupunkina. Tästä ylänkömaillla sijaitsevassa muutaman kadun vuorten ympäröimästä  uneliaasta kaupungista löydät edelleen vanhoja huviloita, tennis- ja golfkenttiä. Kalaw on mainio paikka rentoutua raikkaassa ilmassa päivän, pari ja tehdä kävely- tai pyöräretkiä maaseudulle ja vierailla paikallisella torilla ihmettelemässä Danu- ja Pao- vähemmistöjen kauppatuotteita.

Kultainen kivi, Kyaiktiyo / Golden Rock
Yangonista muutaman tunnin ajomatkan päässä itään sijaitsee Kyaiktiyo eli kullattu kivi, joka tasapainottelee vuorenharjanteella. Kyaktiyo on yksi Myanmarin Buddhalaisten tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista ja jokaisen paikallisen buddhalaisen haave onkin vierailla siellä ainakin kerran elämässään. Huipulle pääsee kahta reittiä. Kinpun Base Campista voi ottaa kimppa kyydin kuorma-auton lavalla ja patikoida 30min huippuharjanteelle tai vaihtoehtoisesti patikoida n.4 tunnin pituisen reitin nousten vuorijonon huippuharjanteelle. Perillä odottavat upeat näkymät ympäröivään maastoon sekä maaginen tunnelma varsinkin auringon laskiessa ja illalla. Lukuisat pyhiinvaeltajat nuoret ja vanhat sytyttävät öljykynttilöitä ja suitsukkeita, rukoilevat, meditoivat ja uhraavat lehtikultaa kiven päällysteeksi.

Bago
Bago on yksi Myanmarin entisistä Mon-kansan kuningaskunnista joka sijaitsee 80km päässä Yangonista. Bagon päänähtävyyksiä ovat suuri stupa sekä makaava Buddha. Bagon kohteiden vierailun voi yhdistää hyvin matkaan kultaiselle kivelle.

Pyin Oo Lwin ( Maymyo )
Ylänkö alueella tunnin ajomatkan päässä Mandalaysta sijaitsee aikoinaan kapteeni Mayn mukaan nimetty Maymyon vuoristokaupunki. Tämä oli Brittien siirtomaavallan aikoina suosittu kesän vietto paikka viileämmästä ilmastostaan johtuen. Alueella on edelleen vanhoja kartanoita ja suosittu kasvitieteellinen puutarha/ puisto.  Pyin Oo Lwinin vierailuun voi yhdistää junamatkan Mandalaysta ja klassikko Gokteik- sillan ylityksellä, joka kulkee 300m syvän rotkon ylitse.

Ngapali Beach ( Sandoway )
Myanmarin tunnetuin rantakohde Bengalinlahdella maan länsirannikolla. Ngapaliin pääsee suoraan lentäen Yangonista, Baganista ja Hehosta. Ngapalin rannat ovat n.3km pituiset kauniita palmujen reunustamia lahtia. Vesi on puhdasta ja lämmintä. Massaturismi ei ole vielä ulottunut tänne kapasiteetista johtuen. Kaikki majoitukset ovat pieniä idylisiä resortteja, joista suurin osa 3-4* luokkaa. Ngapali on rauhallinen ja idylinen kalastajakylien alue jonka tuntumassa on muutamia paikallisravintoloita ja kauppoja. Meriruoka on hyvää ja hintataso edullinen hotellien ulkopuolella. Voit tehdä retkiä lähialueiden saarille ja rannoille tai vaikkapa pyöräillä lähialueiden kyliin.

Ngwe Saung Beach
Kaunis ja rauhallinen Bengalinlahdella suoraan Patheinistä länteen sijaitseva Ngwe Saung Beach on Myanmarin nopeiten kehittyvin rantakohde. Rantaa Ngwe Saungissa on noin 11km. Alueelle on noussut useita tasokkaita resortteja ja hotelleja viime vuosina. Ngwe Saungiin pääsee lentäen Patheiniin josta ajomatka rannalle kestää noin tunnin. Yangonista teitse matka kestää noin 5 tuntia riippuen tien kunnosta.  Ngwe Saungin kylässä on muutamia  kauppoja ja ravintoloita.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan Mandala Travelin Myanmarin matkoihin.

Huom: Nämä ovat esimerkkiohjelmia. Pystymme räätälöimään monipuolisia ohjelmia yksilöllisiin tarpeisiin ja matkabudjettiinne sopiviksi. 

Mandala Travelin suomeksi opastetut ryhmämatkat Myanmariin:

Myanmarin jalokivet -kiertomatka:
http://mandalatravel.fi/matka/myanmarin-jalokivet-kiertomatka

Myanmarin kulttuurivaellus:
http://mandalatravel.fi/matka/myanmarin-kulttuurivaellus

Räätälöidyt matkat ja matkapaketit: nämä ovat esimerkkejä - rakennamme ohjelmat tarpeisiinne sopiviksi!

Putao-vaellus Pohjois-Myanmarissa:
http://mandalatravel.fi/matka/putao-vaellus-myanmar

Myanmarin kulttuuriaarteet ja rannat:
http://mandalatravel.fi/matka/burman-kulttuuri-luonto-ja-rannat-myanmar

Myanmarin ja Luoteis-Thaimaan kiertomatka:
http://mandalatravel.fi/matka/myanmarin-ja-luoteis-thaimaan-kiertomatka

Kiertomatka Myanmarista Etelä-Kiinaan:
http://mandalatravel.fi/matka/kiertomatka-myanmarin-halki-etelä-kiinaan

 OTA YHTEYTTÄ TOIMISTOLLEMME JA KYSY LISÄÄ!