Meillä Mandala Travelissa on pitkä kokemus vuoristomatkailusta ja haluamme jakaa tämän kokemuksen kanssanne. Olemme perustaneet Mandala Outdoor Academyn, jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus tutustua vuorikiipeilyyn jo täällä Suomessa. Outdoor Academyn kursseilla varmistat, että olet henkisesti, fyysisesti ja taidollisesti valmis saavuttamaan tavoitteesi ja toteuttamaan omat unelmasi.Outdoor Academyn kursseille voit myös osallistua, vaikka et olisi lähdössä juuri Mandalan matkalle. Kaikki matkamme on suunniteltu niin, että niitä varten ei tarvitse suorittaa kursseja, mutta kurssit antavat hyvät valmiudet matkoillemme sekä tietysti omille seikkailuille. 


 

Talviretkeilyn perusteet, ja vuorikiipeilyn peruskurssi 

Turvallinen toiminta vuoristoympäristössä vaatii talviretkeilyn ja vuorilla liikkumisen perustaidot. Näitä taitoja harjoitellaan kahden päivän mittaisella Talviretkeilyn perusteet ja vuorikiipeilyn peruskurssilla. Kurssilla yövytään teltoissa talvisessa ympäristössä ja harjoitellaan lumimajoitteiden tekemistä. Keskeisiä teemoja ovat pukeutuminen ja muu varustautuminen vuoristo-olosuhteisiin, nesteen ja ravinnon valmistaminen ulkona ja jyrkissä olosuhteissa toimiminen köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen

Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja kurssilla on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Myös perusasiat akklimatisaatiosta, vuoristotaudista ja hypotermiasta käydään läpi.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeilyvarusteiden vuokran. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus sekä muut henkilökohtaiset varusteet. Lista suositelluista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta: 300 € / henkilö (sis. ALV 24 %)

Ajankohta ja paikka: 8.-9.3.2014, Pirunkallio, Helsinki

 

Vuorikiipeilyn peruskurssi

Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka ovat lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Päivän mittaisella intensiivikurssilla harjoitellaan toimimista jyrkissä olosuhteissa köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen. Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja kurssilla on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Myös perusasiat akklimatisaatiosta, vuoristotaudista ja hypotermiasta käydään läpi.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeilyvarusteiden vuokran. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus sekä muut henkilökohtaiset varusteet. Lista suositelluista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta: 150 € / henkilö (sis. ALV 24 %)

Ajankohta ja paikka: 8.3.2014, Pirunkallio, Helsinki

 

Jäätikkökurssi

Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja –rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. Kurssilla yövytään teltoissa sekä vuoristomajassa ja talvi- ja vuoristoretkeilytaidot karttuvat neljän päivän mittaisella kurssilla rutkasti. Kurssin aikana kiivetään myös jollekin alueen vuorenhuipuista ja harjoitellaan turvallista reitinvalintaa kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.


Kurssin hinta sisältää asiantuntevan ohjauksen lisäksi kiipeily- ja muiden erikoisvarusteiden vuokran. Huom! myös vuorikiipeilykenkien vuokra sisältyy kurssin hintaan. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus, makuupussi, makuualusta sekä muut henkilökohtaiset varusteet
            
Kurssi soveltuu kaikille jotka haluavat kehittää turvallisia toimintatapoja jäätiköllä liikkumiseen, esim.  retkeilijäthiihtäjät, kiipeilijät. Kurssille ei ole esitieto/-taitovaatimuksia.


Hinta: 550 € / henkilö

Ajankohta ja paikka: 25.-29.7.2014, Svartisen, Norja

 

Mandala Outdoor Academyn matkat ja kurssit tuotetaan yhteistyössä Adventure Partnersin kanssa.