Aktiivimatkojen matkatyylit

Aktiivimatkatarjontaamme kuuluvat vaellus-, patikointi-, kiipeilyja pyöräilymatkat eri puolille maailmaaMielestämme kulttuurikokemukset ovat rikkaampia ja luonnonnähtävyydet suurempia, kun saavutat ne osallistuen ja pienellä vaivalla. Olit sitten kävellen, pyörällä tai vaeltaen, muistot tallentuvat kirkkaampina ja elävämpinä ja elävät pidempään.

Kaikki esitteemme matkat on suunniteltu tavallisille suomalaisille matkailijoilleVarsinaisia kuntovaatimuksia aktiivimatkoillemme ei ole, vaan ohjelmat on suunniteltu kaikille tämän tyyppisistä matkoista kiinnostuneille. Pyrimme aina löytämään aktiivimatkoista kiinnostuneille heitä itseään miellyttävän matkavaihtoehdon. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Suurin osa kiipeilyryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja vaellusryhmämme ihan tavallisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Ota yhteyttä henkilökuntaamme, joka auttaa mielellään tekemään oikean matkavalinnan.

 

Patikointimatkat ja vaellusmatkat

Jalan liikkuminen avaa kokonaan uuden maailman. Patikoiminen luonnossa tai vuorilla tuo kasvit, eläimet, ihmiset ja kulttuurit lähelle, aivan käsin kosketeltavaksi. Vaeltaessa on hyvää aikaa tutustua matkaseuralaisiin ja paikallisiin. Saat oivan tilaisuuden rauhoittua ja antaa ajatusten virrata. Vaeltaminen voi olla myös itsensä voittamista ja fyysisten sekä henkisten voimavarojen testaamista. Patikoiminen ja vaeltaminen ovat todellisia tutkimusmatkoja paitsi kohteisiin, myös omaan kehoon ja mieleen.

Olemme etsineet ja tutkineet joukon kiinnostavia ja ainutlaatuisia vaelluskohteita, joiden salaisuudet aukeavat vain jalan. Valikoimassamme on monenlaisia vaihtoehtoja eri puolilta maailmaa ja kaikentasoisille vaeltajille. Olit sitten ensikertalainen tai jo lähes kaiken kokenut ja nähnyt patikoija, löytyy valikoimastamme varmasti sopiva reissu sinulle. Matkoissamme on vaelluksia helpoista muutaman päivän vaellusretkistä aina kolmen viikon telttavaelluksiin. Valitse omasi ja koe unohtumaton elämys!

Aktiivilomien suosion kasvaessa tarjoamme ison joukon kiehtovia patikointimatkoja. Näillä matkoilla yövytään mukavissa majoituksissa ja tutustutaan läheiseen luontoon ja nähtävyyksiin päiväpatikoiden merkeissä. Patikointimatkat ovat mukava yhdistelmä ulkoilua, kulttuuria ja hyvää ruokaa. Lisäksi patikointimatkat sopivat kaikille ulkoilusta kiinnostuneille.

Patikointikohteidemme joukossa on monia ainutlaatuisia ja maailman kauneimpia kohteita. Seikkaile eteläisessä Kiinassa tuhansien karstikukkuloiden keskellä, koe tarunhohtoinen Petra Jordaniassa, tai katsasta Patagonian ja Tulimaan erämaat ja villi luonto. 

 

Pyöräilymatkat

Vanhan sanonnan mukaan kun kerran opit pyöräilemään, muistat sen lopun elämääsi. Polkupyöräily eksoottisessa kohteessa on myös ikimuistoinen kokemus. Pyöräily on erinomainen ja ainutlaatuinen tapa tutustua kohteisiin, sen kulttuuriin, ihmisiin ja nähtävyyksiin. Pyöräillessä et ole aikataulujen armoilla, vaan pystyt kulkemaan pitkiäkin etappeja, jotka eivät aina muilla kulkuneuvoilla ole edes mahdollisia.

Olet ehkä pyöräillyt kotimaassa tai käynyt jo kokeilemassa myös ulkomailla. Olemme kartoittaneet mielenkiintoisimmat pyöräilykohteet maailmalta ja tarjoamme kevyitä kulttuuripainotteisia matkoja, luonnon helmassa tapahtuvia maastopyöräreittejä sekä vuoristoisia polkupyörävaelluksia. Jokaiselle jotain, omien taitojen ja halujen mukaan. Reitistä riippuen voit ottaa oman kulkupelisi mukaan tai vuokrata paikan päältä. Koe maailma uusin silmin pyörän selässä!

Osaan pyöräilymatkoistamme olemme sisällyttäneet maastopyörien vuokran. Matkoissa, joihin ei sisälly polkupyörän vuokraa olemme neuvotelleet edulliset vuokrahinnat laadukkaista paikallisista maastopyöristä kohdemaissamme. Suosittelemme paikallisten pyörien käyttöä huollon ja varaosien saatavuuden vuoksi. Olet tervetullut pyöräilemään myös omalla pyörällä. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota pyörien pakkaamiseen sekä omien varaosien mukaan ottamiseen. Lähes kaikki käyttämämme lentoyhtiöt veloittavat oman tariffinsa mukaiset kulut erikoismatkatavaroista. Lisäinfoa ja neuvoja saat Mandala Travelin toimistolta.

 

Vuorivaellukset ja kiipeilymatkat

Esitteemme vaativimmat matkat tunnistat vuorimerkistä. Vuorivaellukset ja kiipeilymatkat vievät sinut syvälle luontoon ja vuoristoon vain harvojen kulkemille reiteille. Nämä matkat ovat todellisia haasteita ja ”kerran elämässä” -kokemuksia. Näillä matkoilla majoitutaan yleensä teltoissa tai alkeellisemmissa majoissa. Matkat ovat myös fyysisiä ja henkisiä haasteita, joilla mitataan sisua ja kestävyyttä. Ne ovat erittäin palkitsevia, ja viikkojen uurastus korvataan ennen kokemattomilla maisemilla sekä tietysti valloitetuilla vuorilla.

Suurin osa vuorimatkoistamme on haastavia, mutta vain vähän teknisiä taitoja vaativia retkiä. Niille voi osallistua, vaikka ei olisikaan kokenut vuorienkävijä, mutta kohteet vaativat, että olet luottavainen omaan kuntoosi tai valmis harjoittelemaan päättäväisesti matkaa varten. Tarjoamme lyhyitä, teknisiä taitoja vaativia kiipeilymatkoja sekä pidempiä ja raskaampia vaelluksia maailman kiehtovimmissa kohteissa. Kokeneet ja ammattitaitoiset oppaamme pitävät sinusta aina huolen. Autamme mielellämme unohtumattoman vuoristokokemuksen valinnassa!

 

Aktiivimatkojen luokitukset

Olemme luokitelleet matkojemme vaikeusasteet viiteen eri luokkaan, helpoista raskaisiin. Vaikeusasteiden on tarkoitus antaa kuva aktiivimatkan fyysisestä ja henkisestä vaativuudesta. Vaikeusasteet ovat aina subjektiivisia, joten jos olet epävarma sopiiko joku tietty matka vaikeusasteeltaan juuri sinulle, ole yhteydessä toimistoomme, niin autamme sinua mielellämme.

Vaikeusasteluokituksiin vaikuttavat useat eri tekijät kuten päivän pituus, maasto, korkeus merenpinnasta sekä sääolosuhteet. Koska osa näistä tekijöistä on muuttuvia, voidaan luokituksia pitää vain suuntaa-antavina. Vaikka olemme pyrkineet tekemään luokituksista mahdollisimman selkeitä, ne eivät huomioi yksilön motivaatiota, kuntoa tai aikaisempaa kokemusta. 

 Helpot aktiivimatkamme sopivat lähes jokaiselle peruskuntoiselle. Nämä ohjelmat sisältävät lyhyitä päivämatkoja sekä runsaasti lepotaukoja. Liikumme hyviä polkuja ja teitä pitkin matalassa ilmanalassa. 

Helppo + -tunnuksella merkityt matkat sopivat lähes jokaiselle peruskuntoiselle. Matka sisältää hieman helppo-luokitusta enemmän nousuja ja laskuja sekä paikoittain hankalampia maasto-osuuksia. Päivämatkat ovat hieman helppo-luokitusta pidempiä ja matkan kokonaisvaatimustaso jonkin verran vaativampi. 

Keskitasoisetaktiivimatkat sopivat suurimmalle osalle aktiivimatkailijoista. Keskitasoisiksi luokitellut matkat vaativat kuitenkin hyvää peruskuntoa, sillä ne sisältävät paikoittain jyrkkiä nousuja ja laskuja tai pitkiä siirtymisiä. Keskitasoiset matkaohjelmat sisältävät useampia fyysisesti vaativampia päiviä peräjälkeen. Nämä matkat vaativat yleensä korkeaan ilmanalaan totuttelua sekä mielellään hieman aiempaa kokemusta. 

Vaativa-merkinnällä varustetut matkat ovat fyysisesti haastavia ja sopivat kokeneemmalle, pitkiin päiviin ja vaativaan maastoon tottuneelle, tai hyväkuntoisille ja seikkailumielisille. Matkat sisältävät hankalia maasto-osuuksia, pitkiä nousuja, mahdollisesti jäätiköllä liikkumista sekä pitkäkestoista oleskelua ohuessa ilmassa tai useita fyysisesti rasittavia päiviä peräjälkeen. 

Raskas aktiivimatkaohjelma sisältää useita pitkiä päiviä kaukana asutuksesta. Matkoilla oleskellaan pitkiä aikoja korkeassa ilmanalassa. Matkat saattavat sisältää myös haastavia solien ylityksiä sekä teknisempiä osuuksia vaellushakkuja ja jäärautoja käyttäen. Raskas-merkinnällä varustetut matkat vaativat erittäin hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä aikaisempaa kokemusta pidemmistä vaelluksista.

 

Varusteet

Mandalan kiipeilymatkoihin sisältyvät kaikki tekniset kiipeilyvarusteet, jotka saat käyttöösi matkan ajaksi ja vältyt kalliilta hankinnoilta. Autamme myös muiden varusteiden valinnassa ja hankinnassa. Vaellusmatkailijamme saavat lisäksi matkoillemme Mandalan vaelluskassit, jotka kulkevat mukavasti kantajien tai eläinten matkassa eikä sinun tarvitse hankkia tai uhrata omaa laukkuasi. Lähes kaikilla vaellus-ja kiipeilymatkoillamme on käytössä kantajat ja sinun tarvitsee kantaa vain oma päiväreppusi.

Pyöräilymatkoillamme järjestämme asian mukaiset polkupyörät kohdemaasta ja useimmiten ne kuuluvat matkan hintaan. Kaikilla pyöräilymatkoilla on tarjolla myös huoltoajoneuvo.

Helpoimpia patikointimatkoja lukuun ottamatta järjestämme kaikille aktiivimatkaryhmillemme infotilaisuuden noin kuukausi ennen lähtöä, jossa käymme tarkkaan läpi matkaan liittyvät yksityiskohdat ja voit varmasti lähteä luottavaisin mielin matkaan. Mikäli olet estynyt infotilaisuudesta, saat varmasti tarvittavan tiedon muulla tavoin. Verkkosivuiltamme löydät matkakohtaiset varustelistat, tietoa viisumeista, matkan aikana tulevista kuluista sekä muusta matkaan liittyvästä.

 

Lisätietoja ja ohjeita matkalle