Matkatyylit

Kaikki esitteemme matkat on suunniteltu tavallisille suomalaisille matkailijoille.

Tervetuloa kokemaan maailman eksoottiset kohteet ja ihmeet turvallisesti ja helposti kokeneen suomalaisen matkanjohtajan matkassa. Matkojemme teemoina ovat värikkäät ja mielenkiintoiset kulttuurit, ihmiset, pyhät paikat sekä muinaiset sivilisaatiot. Kulttuuriklassikoiden lisäksi tarjoamme upeita retkiä myös luonnonystävilleMatkailu ja maailman moninaisuus ovat meille loppumattoman inspiraation lähde, ja siksi haluammekin jakaa upeita elämyksiä ja hetkiä asiakkaidemme kanssa. Teemme työtä pitkäjänteisesti, suunnitelmallisesti ja vastuullisesti.

Kaikki esitteemme matkat pitävät sisällään lennot kohteeseen, kuljetukset, majoitukset matkaohjelman mukaisissa hotelleissa, matkaohjelmissa mainitut opastetut kierrokset, sisäänpääsymaksut, sekä suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut.

Luontomatkat

Maapallomme monimuotoisuus on esillä kaikilla matkoillamme. Upeat maisemat voivat olla vuoria, viidakoita tai aavikoita. Villieläimien näkeminen on monille matkailun tärkeimpiä kokemuksia, toinen taas haluaa kulkea läpi uljaimpien luonnontilaisten alueiden Himalajalta Amazonille.

Klassisten Afrikan safarien lisäksi olemme nostaneet valikoimaamme planeettamme kiehtovimpia kohtaamisia ympäröivän luonnon ja eläinkunnan kanssa. Sekä Ugandan vuorigorillojen jäljittämistä, Galapagossaarten luonnonihmeitä, Borneon orankeja että Intian ja Nepalin luonnonpuistoja pidetään kaikkia ainutlaatuisina, unohtumattomina luontoelämyksinä. Vierailemalla suojelluissa kansallis- ja luonnonpuistoissa tuemme myös näiden alueiden suojelua ja sen jatkuvuutta.

Luontomatkoilla polku saattaa olla kuoppainen, majapaikkana teltta tai loistohotelli. Joskus luonnon kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, toisinaan villieläimet viihdyttävät parhaan taitonsa mukaan. Villi luonto on monesti tarua ihmeellisempää.

Kulttuurimatkat

Paikalliset ihmiset ovat minkä tahansa matkan kohokohta. Kulttuurimatkoilla syvennytään heidän elämäänsä ja arkeensa, tutustutaan eri uskontoihin sekä alueen historiaan ja historiallisiin nähtävyyksiin. Modernikin elämä eroaa kaukomailla omastamme. Vieraiden kulttuurien kautta voimme oppia myös omastamme.

Mandala Travel tarjoaa monipuolisen kattauksen matkoja, joilla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin monin tavoin. Liikumme harvoin vierailluista ja pitkään sulkeutuneista Bhutanista, Tiibetistä ja Myanmarista aina eksoottisten suurkaupunkien vilskeeseen ja vierailemme YK:n kulttuurijärjestö UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle päässeissä historiallisissa ja luontokohteissa. Syrjäisiltä aavikoilta syvälle sademetsiin löydämme toinen toistaan mielenkiintoisempaa elämää.

Upeimpien kulttuurikohteiden suurin nähtävyys on usein paikallinen elämä itsessään. Seuraa vaikkapa masai-heimon jäseniä heidän omilla asuinmaillaan tai tee ostoksia paikallisilla toreilla Vietnamin ruokamatkalla. Kaikille kulttuurimatkoille voit lähteä turvallisin mielin, sillä asiantuntevat oppaamme opastavat paikallisiin tapoihin.

Kiertomatkat

Kiertomatkoiksi voi luokitella lähes koko tuotantomme, sillä harvoin Mandalan matkassa jäädään vain yhteen kohteeseen. Erikoistuneissa kiertomatkaohjelmissa tarkoituksena on tehdä matkaa, jonka teemana on maantieteellinen alue, maa tai manner. Amazonin Andien tai Himalajan halki kulkevat klassikkoreittimme tarjoavat luontoa ja kulttuuria, mutta ovat ehdottomasti kiertomatkoja parhaimmillaan. Bhutanin tai Myanmarin kiertomatkoilla tutustutaan vähän vierailtuihin kohdealueisiin poikkeuksellisen kattavasti. Eteläisen Afrikan tähdet –kiertomatka taas kokoaa tämän alueen parhaimmiston, ja Andeilla voi kiertää vuoriston kulttuurikohteita usean maan halki, muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Upeissa kohteissa jokainen siirtymä on elämys. Lentokoneen ikkunasta voi bongata maailman korkeimpia vuoria ja auton ikkunasta myös villieläimiä ja paikallista elämää. Maisema vaihtuu, ympäristö muuttuu, perillä odottaa lepo mukavassa majapaikassa. Kiertomatkamme sopivat kaikille suomalaisilla ensikertalaisesta kokeneimpaan matkailijaan. Pääosassa on matkanteko, joka raskaimpanakin päivänä antaa varmasti enemmän kuin ottaa, lepopäiviä unohtamatta.