Balkanin kiertomatka - Albania, Kosovo & Montenegro

Kolme Eteläisen Balkanin valtiota vaihtuvine maisemineen

Kulttuuri
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Eteläisen Balkanin kiertomatkamme kohteina ovat eurooppalaisittain eksoottinen Albania, sekä maailman uusimpiin itsenäisiin valtioihin kuuluvat Montenegro ja Kosovo.

Balkanin kauniit vuoristomaisemat, rannikon keskiaikaiset kauppakaupungit, ottomaanivallan aikaiset basaarit, albaanien muinainen kulttuuri ja erikoinen kieli, sekä Balkanin slaavien historia tulevat tutuksi matkalla, antiikin ajan raunioita ja ortodoksiluostareita unohtamatta. Kattava kiertomatkaohjelmamme suuntaa Albaniasta Montenegroon ja Kosovoon, ja sieltä takaisin Albaniaan, sisältäen kolmen valtion hienoimmat nähtävyydet. 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - TIRANA

Lennot Albaniaan, Tiranan Äiti Teresan mukaan nimetylle lentokentälle. Kuljetus hotellille ja illalliselle. Yöpyminen Tiranassa. (I)

Majoitus

hotelli

2. päivä - SHKODRA - PODGORICA

Ajamme Tiranasta pohjoiseen, samannimisen järven rannalla sijaitsevaan Shkodran kaupunkiin. Tutustumme antiikin illyrialaisten aikaisen linnan raunioihin ja Shkodran vanhaankaupunkiin ennen kuin ylitämme rajan Montenegroon. Ajamme illaksi Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan, jossa yövymme. (A,I)

Majoitus

hotelli

3. päivä - KOTOR, PERAST, BUDVA

Koko päivä tutustumista Montenegron kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Aloitamme päivän kuljetuksella Adrianmeren rannikolle, vuonomaisen Kotorinlahden rannalla sijaitsevaan maailmanperintökohde Kotoriin. Kotorin vanhaankaupunkiin tutustuttuamme lyhyt kuljetus myös Kotorinlahden rannikolla sijaitsevaan barokkityyliseen Perastin kaupunkiin, josta käsin teemme veneretken läheisen saaren kauniiseen kappeliin. Vierailemme myös Montenegron Rivieran keskuspaikkana tunnetussa Budvan kaupungissa vanhoinen linnoituksineen ennen paluuta Podgoricaan yöpymään. (A)

Majoitus

Hotelli

4. päivä - KOLASIN, PEJA

Tänään on vuorossa siirtyminen Montenegrosta Kosovoon. Ylitämme matkalla Dinaaristen Alppien vuoriston ja pysähdymme matkalla tutustumaan Kolasinin vuoristokylään. Saavumme Iltapäivällä maailman uusimpana itsenäisenä valtiona tunnettuun Kosovoon, ja Pejan kaupunkiin, jossa yövymme. (A,I)

Majoitus

Hotelli

5. päivä - PRIZREN, VALBONA

Aamupäivällä tutustumme Etelä-Kosovon Prizrenin kaupungin historiallisiin kohteisiin ja käsityöläiskortteleihin. Iltapäivällä palaamme Albaniaan ja maan pohjoisosan vuoristossa sijaitsevaan kuvaukselliseen Valbonan laaksoon, jossa tutustumme alueeseen, illastamme ja yövymme. (A,I)

 

Majoitus

Hotelli

6. päivä - KOMAN, KRUJA

Jalkaudumme nauttimaan Valbonan laakson maisemista ja teemme veneretken Komani-järven vuoristomaisemissa. Matkaamme iltapäivällä historialliseen Krujan kaupunkiin, jossa tutustumme kaupungin historialliseen linnaan ja basaariin. Illallinen ja yöpyminen Krujassa. (A,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus

Hotelli

7. päivä - DURRES, BERAT

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa etelään, Ensin rannikolle Durresin satamakaupunkiin ja edelleen Beratin ikivanhaan kaupunkiin. Tutustumme moderniin Durresiin ja historialliseen UNESCO:n maailmanperintökohteeseen, yli 2000 vuotta vanhaan Beratin kaupunkiin linnoineen. Illallinen ja yöpyminen Beratissa. (A,I)

Majoitus

hotelli

8. päivä - GJIROKASTER, KSAMIL

Aamiaisen jälkeen ajamme etelään ottomaanivallan aikaiseen Gjirokastran kaupunkiin. Tutustumme Gjirokastran hienoihin historiallisiin kohteisiin opastetulla kierroksella ennen n. 2 tunnin ajomatkaa Joonianmeren rannikolle Ksamilin pikkukaupunkiin ja luonnonkauniiseen rantakohteeseen. Illallinen ja yöpyminen Ksamilissa. (A,I)

Majoitus

hotelli

9. päivä - BUTRINT, LLOGARA, VLORE

Aamiaisen jälkeen teemme retken läheiseen Butrintin muinaiskaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kenties Albanian hienoin historiallinen kohde. Matkaamme rannikkoa pitkin pohjoiseen, pysähdymme matkan varrella ottomaanivallan aikaisella linnalla Porto Palermon lahdella, sekä rannikkovuoristossa sijaitsevassa Llogaran kansallispuistossa. Illallinen ja yöpyminen Vlorën rannikkokaupungissa. (A,I)

Majoitus

Hotelli

10. päivä - VLORE - TIRANA

Palaamme takaisin Albanian pääkaupunkiin Tiranaan. Tiranassa tutustumme kaupungin keskustan nähtävyyksiin, mm. yhteen maata Kylmän sodan aikana hallineen stalinistisen diktaattorin Enver Hoxhan ydinaseiskun varalta rakennuttamista bunkkereista, joka toimii nykyisin museona ja taidenäyttelynä. Illallinen ja yöpyminen Tiranassa. (A,I)

Majoitus

Hotelli

11. päivä - TIRANA - HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja lennot takaisin kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Albaniaan Turkish Airlinesin reittilennoilla, Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Albaniaan, Montenegroon eivätkä Kosovoon. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. 

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Virallinen kieli Albaniassa ja Kosovossa on albania (Kosovossa myös serbia), ja Montenegrossa montenegro. Englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Montenegron ja Kosovon rahayksikkö on euro. Albanian rahayksikkö taas on lek (ALL). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä kaupunkien pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Eurot kelpaavat myös Albaniassa monin paikoin maksuvälineenä. 

Ilmasto eteläisellä Balkanilla on rannikkoalueilla tyypillisen välimerellinen kuivahkoine, lämpimine kesineen ja lauhkeine, kosteampine talvineen. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi.