Vernazza+cinque+terre

Minne matkustaa keväällä 2023?

21.2.2023

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

KEVÄÄN 2023 MATKAVINKIT

Talvi lähestyy loppuaan, ja nyt on viimeistään aika tarjota kevään matkavinkit aktiiviselle matkailijalle, keväisistä patikointi-, vaellus- ja pyöräilykohteista kiertomatkoihin kaukomailla.

Italian patikointi- ja pyöräilymatkat

Aktiivimatkailijoiden kannattaa suunnata keväällä Välimeren alueelle. Esimerkiksi Italia on suurten kaupunkien ulkopuolella loistava aktiivimatkakohde. Patikointikohteet Italiassa ovat sään puolesta parhaimmillaan keväällä tai syksyllä. Löydät patikointimatkavaihtoehdoistamme monipuolisen kattauksen Italian maisemia, niin Toscanan kukkulamaastossa tai Sisilian ympäristön tulivuorisaarilla, kuin Amalfin ja Cinque Terren jylhillä rannikoilla. Samalla pääset tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin. Italian matkoillamme yövytään usein maaseudulla, paikallisilla matkailutiloilla, jotka ovat jo elämys sinänsä.

Esimerkkejä Italian patikointikohteistamme:

Cinque Terren patikointimatka

Toscanan patikointimatka

Cilenton patikointimatka

Amalfin patikointimatka

Liparisaarten patikointimatka

E619ee7a 9520 4327 8ac7 5b109c3c1c74

Italia on myös erinomainen pyöräilykohde. Järjestämme erilaisia pyöräilymatkoja Italiaan, usein kevät- ja syyskaudella, jolloin sää suosii aktiivimatkailijaa, ja kesän vilkas matkailusesonki on vasta tuloillaan. Osassa pyöräilymatkoistamme reitit kulkevat tasamaalla, osassa maasto on kukkulaisempaa. Voit ottaa mukaan oman pyörän tai vuokrata sellaisen kauttamme paikan päältä. Näiden rentojen ja aloittelijoille hyvin sopivien Italian pyöräilymatkojen lisäksi löydät kotisivuiltamme myös haastavampia maantie- ja gravelpyöräilykohteita.

Esimerkkejä Italian pyöräilykohteistamme:

Toscanan pyöräilymatka

Apulian pyöräilymatka

Salenton pyöräilymatka

Sisilian pyöräilymatka

Italian lisäksi myös muu Välimeren alue, korkeimpia vuoristoalueita lukuun ottamatta, on aktiivimatkakohteena parhaimmillaan keväällä, kun luonto viheriöi ennen kuumaa kesää, lämpötilat eivät ole liian kuumia reippailuun, ja reitit ovat rauhallisempia, kun lomailevien keskieurooppalaisten massat eivät ole vielä saapuneet.

Nepal+tour+%25281%2529

Nepal – maailman paras vaelluskohde

Suosikkikohteemme Nepal tarjoaa maailman hienoimpien vaellusmaastojen lisäksi niin luostareita ja kulttuurikohteita kuin koskenlaskua tai villieläinsafareita. Syksyn lisäksi myös kevät on säiden puolesta paras aika vaeltaa Nepalin Himalajan alueella. Nepaliin voi toki matkustaa ympäri vuoden, mutta kevät ja syyskuukaudet ovat sään puolesta miellyttävimmät ajankohdat vierailla Nepalissa. Vaellussesonki Nepalissa alkaa maaliskuussa vuoriston talven hellittäessä ja päättyy toukokuun loppupuolella kesän monsuunikauden lähestyessä.

Esimerkkejä Nepalin matkoistamme:

Annapurna Circuit -vaellus

Everest Base Camp -vaellus

Langtang-vaellus

Mera Peak -kiipeilymatka

Nepalin kiertomatka

Tutustu aktiivimatkojemme vaikeusasteisiin:

Lue lisää aktiivimatkojemme vaikeusasteista täältä

Gerogria+country+edited

Kaukomatkakohteita keväälle

Voiko keväällä lähteä kaukomatkalle? Kyllä voi, ja itse asiassa sään puolesta monet kaukokohteet ovat parhaimmillaan talvikauden ulkopuolella. Kaukokohteita kiertomatkoille löytyy myös melko läheltä Eurooppaa: esimerkiksi eksoottiset Kaukasian alue ja Keski-Aasia ovat keväisin hyviä valintoja, sillä kesä näillä alueilla voi vuoristoalueita lukuun ottamatta olla hyvin kuuma. Samoin Lähi-Idän alue kuten Jordania on sään puolesta kohteena parhaimmillaan kevät- ja syyskuukausina. Myös Intiassa maan pohjoisosan viileä talvikausi on ohi, ja kevään kukoistus on hyvää aikaa matkustaa Intiaan ennen kesän monsuunikautta.

Myös Kaakkois-Aasiassa voi hyvin matkailla kevätkaudella, jolloin matkakohteet ovat rauhallisempia talven matkustussesongin ollessa ohi, mutta sään puolesta kuivempi kausi jatkuu suurimmassa osassa aluetta. Thaimaassa tai Kambodzassa lämpötilat nousevat kevään edistyessä, mutta esimerkiksi Vietnamin pohjoisosa ei sijaitse trooppisella vyöhykkeellä, ja lämpötilat siellä ovat talvella yllättävänkin viileitä, eli alue on sään puolesta eurooppalaiselle matkailijalle parhaimmillaan keväällä tai syksyllä.

Esimerkkejä kiertomatkakohteistamme:

Jordanian kiertomatka

Kaukasian kiertomatka

Keski-Aasian kiertomatka

Uzbekistanin kiertomatka

Indokiinan kiertomatka

Vietnamin kiertomatka

Muista myös, että mikäli et löydä sopivaa ryhmämatkaa, voit aina kysyä tarjousta räätälöidystä matkapaketista haluamaasi matkakohteeseen. Hinnat kahdelle henkilölle yksityisin palveluin ovat Euroopan ulkopuolella yleensä varsin kohtuulliset.

Lisätietoja räätälöidyistä matkoista

Takaisin