Kolumbian kohokohdat -kiertomatka

Kiertomatka kolumbialaisen kulttuurin sydämeen ja Etelä-Amerikan upeisiin maisemiin

Kulttuuri
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kiertomatka kiehtovaan ja elämäniloa pursuavaan Kolumbiaan tutustuttaa tämän vehreän trooppisen, Etelä-Amerikan toiseksi väkirikkaimman maan kuuluisimpiin nähtävyyksiin ja hienoimpiin kolkkiin. Kuljemme vaihtelevissa maisemissa Andien vuoriston laaksoista ja Kolumbian kahvinviljelyalueen sydämestä Karibianmeren hiekkarannoille ja kaupunkien vilkkaille plazoille.

Tutustuemme matkan aikana monipuolisesti Kolumbian nähtävyyksiin, mukaanlukien Bogotan ja Medellinin suurkaupunkeihin, Salenton siirtomaatyyliseen miljööseen, Cocoran laakson vehreisiin vuoristomaisemiin sekä Karibianmeren rannikon kauniiseen Cartagenaan rantoineen, tutustuen mm. maailman parhaan kahvin tuotantoon. Värikäs historia ja vivahteikas kulttuuri kiteytyvät Kolumbian mielenkiintoisissa kaupungeissa. Kolumbian tärkein matkailukohde, rannikkokaupunki Cartagena on myös maailmanperintökohde.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT BOGOTAAN

Lennot Suomesta Kolumbiaan. Saapuminen Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan, kuljetus lentokentältä hotelliin.

Majoitus

Hotel Cosmos 100 tai vastaava

2. päivä - BOGOTA

Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkikierroksen Bogotassa. Tutustumme tämän yli 7 miljoonan asukkaan kaupungin historialliseen keskustaan ja sen nähtävyyksiin, kuuluisaan kultamuseoon ja kansallissankari Simon Bolivarin museoituun kotitaloon, sekä ajamme köysiradalla Montserraten kukkulalle, josta käsin voimme ihailla alla levittäytyvää miljoonakaupunkia. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Cosmos 100 tai vastaava

3. päivä - BOGOTA - PEREIRA

Päivän aikana tutustumme maailman parhaaseen kahviin ja sen tuotantoon. Aamiaisen jälkeen kulkjetus lentokentälle ja lento Kolumbian kahvinviljelyalueen keskelle Pereiran kaupunkiin, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan kahvin tuotannon prosessiin kokonaisuutena, pensaasta kupilliseen kahvia. Tutustumme kahvinviljelyyn ja –valmistukseen kahviplantaasilla sekä tietenkin maistamme Kolumbian laadukkaita kahveja. (A)

Majoitus

Hotel Sonesta Pereira tai vastaava

4. päivä - VALLE DEL COCORA, SALENTO

Tänään tutustumme Salenton pikkukaupunkiin ja Cocoran laaksoon. Teemme pyöräillen retken Cocoran laakson kauniinvehreissä maisemissa (pyöräilyä noin 2 tuntia), ihaillen mm. pilvimetsiä ja Kolumbian kansallispuita, laakson kotoperäisiä vahapalmuja, jotka saattavat kasvaa jopa 70-metrisiksi. Sen jälkeen tutustumme viihtyisän Salenton historialliseen arkkitehtuuriin kävellen. Lounaan jälkeen palaamme Pereiraan, jossa vapaata aikaa. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Hotel Sonesta Pereira tai vastaava

5. päivä - PEREIRA - MEDELLIN

Aamiaisen jälkeen kukljetus lentokentälle ja lento Andien laaksossa sijaitsevaan Kolumbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Medellíniin. Tämä yli 4 miljoonan asukkaan kaupunki on perustettu jo 1600-luvulla ja tunnetaan nykyisin innovatiivisesta kaupunkisuunnittelustaan, mutta Medellínin nimeen yhdistyy edelleen myös negatiivinen leima huumekauppias Pablo Escobarin kotikaupunkina. Iltapäivällä teemme kaupungissa kierroksen tutustuen paikallisen oppaan johdolla Medellinin historiaan, 1980-1990-lukujen huumekartellien aikakautta ja konflikteja unohtamatta. Huom: Vastuullisuussyistä ja kunnioituksesta kaupungin asukkaita kohtaan emme vieraile kierroksen aikana Pablo Escobarin nimeä kantavissa museossa ja alueella. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Poblado Plaza tai vastaava

6. päivä - MEDELLIN

Tänään aloitamme aamiaisen jälkeen pitkän, noin 8 tunnin retken Medellínissä, jonka aikana tutustumme syvemmin tämän suurkaupungin moniin puoliin ja elämään, vieraillen myös Medellínin favela-asuinalueilla, jotka sijaitsevat laaksoa ympäröivillä vuorenrinteillä. Näemme urbaania katutaidetta ja kuulemme koskettavia tarinoita elämästä köyhemmissä kaupunginosissa, sekä tietenkin nautimme hienoista maisemista alas laaksoon ja herkullisesta paikallisesta ruoasta. Käymme mm. Medellínin kasvitieteellisessä puutarhassa, Antioquian maakuntamuseossa, sekä tietenkin kaupungin oman pojan, kuvanveistäjä Fernando Boteron veistoksilla. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Poblado Plaza tai vastaava

7. päivä - MEDELLIN - CARTAGENA

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Karibianmeren rannikolle, Cartagenan kaupunkiin, joka tunnetaan lisänimellä ”Karibian helmi”. Kaupungin siirtomaa-aikaista ja modernia arkkitehtuuria yhdistävä keskusta on nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme kauniin Cartagenan kulttuuriin ja historiaan iltapäivän kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme sekä modernia että siirtomaa-aikaista kaupunkia, sekä käymme Castillo San Felipen linnoituksessa ja smaragdimuseossa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Dann Cartagena tai vastaava

8. päivä - CARTAGENA

Aamiaisen jälkeen teemme noin kolmen tunnin kävelyretken Cartagenassa. Aloitamme retken kuljetuksella Puerta del Reloj'hin, josta kävelemme halki Cartagenan kuvauksellisen, siirtomaa-aikaisen vanhankaupungin vanhoine kirkkoineen, luostareineen ja hallintorakennuksineen. Iltapäivä vapaata aikaa Cartagenassa rentoutumiseen, ostosten tekoon tai omatoimiseen retkeilyyn. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotel Dann Cartagena tai vastaava

9. päivä - CARTAGENA

Kokonainen päivä vapaata aikaa Cartagenassa. Voit osallistua paikallisen matkanjärjestäjän lisämaksullisille päiväretkille kuten saariretkelle, rommin maisteluun tai kokkikouluun, jatkaa kaupunkiin tutustumista omin päin, tehdä ostoksia tai viettää päivän jollain kaupungin kauniista rannoista. (A) 

Lisätietoa päiväretkimahdollisuuksista: www.cartagenaconnections.com 

Majoitus

Hotel Dann Cartagena tai vastaava

10. päivä - PALUULENNOT SUOMEEN

Aika hyvästellä Cartagena ja Kolumbia. Kuljetus Cartagenan lentokentälle ja paluulennot kotimaahan. (A)

 

11. päivä - HELSINKI

Saapuminen Helsinkiin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hinta sisältää: 

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kolumbiaan alle 90 päivän matkoille.

Kolumbian sisäisten lentojen varausta varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona, info@mandalatravel.fi) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kolumbiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Myös keltakuumerokotus ja malarian estolääkitys tarvitaan osissa maata. Keltakuumerokotettujen kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kolumbian virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan vain vähän, ja espanjan kielen taidoista onkin hyötyä matkalla. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tulkkauksessa. 

Kolumbian rahayksikkö on Kolumbian peso (COP). Rahanvaihto on helpointa maahan saapumisen yhteydessä. Pankkiautomaatteja on suurissa kaupungeissa runsaasti, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa yleisimmillä luottokorteilla.

Ilmasto Kolumbiassa on trooppinen, ja lämpötilat vaihtelevat korkeuserojen mukaan alankoalueiden tasaisen lämpimästä Andien vuoriston viileään ilmastoon. Sademäärät vaihtelevat myös runsaasti alueittain: Kolumbian Tyynenmeren rannikolla, Andien vuoristossa ja Amazonin sademetsissä sataa ajoittain runsaasti, kun taas maan koillisosassa Karibianmeren rannikolla on hyvinkin kuivaa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kolumbiassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Paikallisoppaille ja kuljettajille on myös kohteliasta jättää juomarahaa. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikalliselle henkilökunnalle.