Matkan tiedot
  • Matkan kesto: 
    15 päivää
  • Vaikeusaste:
  • Valitse lähtöpäivä:

Atacaman autiomaa ja tulivuoret -vaellus

Koe maailman kuivimman aavikon ainutlaatuiset maisemat: turkoosit ja pinkit vuoristojärvet, lumihuippuiset tulivuoret ja jättimäiset suola-aavikot. Tutustumme paikalliseen alkuperäiskulttuuriin Chilessä ja Boliviassa, teemme päivävaelluksia aavikolle, vierailemme geysireillä ja kiipeämme Irruptuncun tulivuorelle. Matka on kattava sekoitus kulttuuria, vaeltamista ja luontonähtävyyksiä. Vastaavia maisemia et löydä mistään muualta.

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut majoitukset aterioineen, vaelluksella oppaiden palvelut ja vaellusluvat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT SUOMESTA CHILEEN

PÄIVÄ 2 > SANTIAGO DE CHILE
Saavumme Chilen pääkaupunkiin Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille, jonka jälkeen teemme kaupunkikierroksen tutustuen paikallisiin nähtävyyksiin ja arkkitehtuuriin. (L)

PÄIVÄ 3 > SAN PEDRO DE ATACAMA
Kuljetus lentokentälle ja lento Calamaan, josta siirrymme pieneen ja idylliseen San Pedro de Atacaman kylään keskelle Atacaman aavikkoa. Vierailemme arkeologisella museolla ja teemme retken Toconaon kylään, Jerezin kanjonille ja Chaxan laguunille katsomaan auringonlaskua. Yöpyminen hotellissa. (A,L)

PÄIVÄ 4 > TULOR
Vierailemme Tulorin arkeologisilla kaivauksilla, jossa on alueen vanhimpien asutusten jälkiä. Teemme myös noin neljän tunnin patikoinnin Paholaisen kanjoniin ennen palaamista San Pedroon. Yöpyminen hotellilla. (A,L)

PÄIVÄ 5 > CATARPEN LAAKSO
Vierailemme ennen Inkojen valtakautta rakennetulla Quitorin linnakkeella ja vaellamme kauniin Catarpen laaksoon. Majoitumme Rio Salado -joen varteen. Alueen kallio- ja vuorimuodostelmat ovat ainutlaatuisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > PURITAMAN KUUMAT LÄHTEET
Kuljetus Guatinin kylään, jossa eletään edellään vanhojen intiaanitapojen mukaan. Vaellamme (2,5h) muinaisia intiaanipolkuja pitkin Guatinin laaksoon ja Puritaman luonnon muovaamille kuumille lähteille. Taivaanrannassa piirtyvät useat lumihuippuiset tulivuoret. Siirrymme El Tation geysireille (4200 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > EL TATION GEYSIRIT
Tutustumme El Tation tuliperäisen maan lukemattomiin geysireihin. Alueella on yli 80 aktiivista geysiriä, ja se onkin maailman kolmanneksi suurin geysir-alue. El Tation jälkeen palaamme San Pedroon. (A,L)

PÄIVÄ 8 > COLORADA, BOLIVIA
Siirrymme Hito Cajoniin Bolivian rajalle, jossa rajamuodollisuudet ohitettuamme jatkamme matkaa läpi aavikon Bolivian puolella sijaitsevalle Coloradan laguunille. Laguuni on tunnettu runsaista flamingoparvistaan ja kirkkaanpunaisesta vedestään. Tämänkaltaisia maisemia et muualla maailmassa näe. Yövymme vuorimajoissa. (A,L,I)

PÄIVÄT 9-11 > UYUNIN SUOLA-AAVIKKO
Jätämme Colorada-laguunin taaksemme ja matkaamme satumaisissa maisemissa San Juaniin. Vierailemme Uyuni-suolajärvellä, joka on maailman suurin suolatasanko. Horisonttiin saakka ulottuva suolavaippa tuo mieleen loputtoman lumitasangon. Käymme Incahuasin saarella, jota peittävät sadat monimetriset kaktukset ja jatkamme matkaamme yli suola-aavikon Jiriran kylään. Vaellamme ylös Tunupa-tulivuoren rinteillä, josta jatkamme matkaa San Pedro de Quemeziin. Majoitus vuorimajoissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > IRRUPUTUNCUN TULIVUORI
Siirrymme Irruputuncun aktiiviselle tulivuorelle ja kiipeämme sen huipulle. Vuorenhuippu sijaitsee 5163 metrin korkeudessa, mutta se on verrattain helposti saavutettavissa, sillä ympäröivä tasankokin on korkealla merenpinnasta. Kuljetus Ollagueen, Chilen rajalle ja takaisin Chileen. (A,L,I)

PÄIVÄ 13 > SANTIAGO
Ympyrä sulkeutuu. Palaamme Calamaan, matkalla vierailemme Chiu Chiun kaupungissa ja Lasanan linnoituksella. Lento Santiagoon. (A,L)

PÄIVÄT 14-15 > LENNOT HELSINKIIN
Kuljetus lentokentälle ja paluu Helsinkiin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen ennen matkaa käymällä säännöllisesti pitkillä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti. San Pedro de Atacama sijaitsee 2500m merenpinnan yläpuolelle. Vaelluksen aikana siirrytään 4200m korkeuteen, mikä saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä ja hengästymistä. Nämä lievät vuoristotaudin oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Bolivian puolella vaelletaan 5100 metrin korkeuteen, mutta tässä vaiheessa on elimistö jo hyvin tottunut korkeaan ilmanalaan, eikä vuoristotaudista pitäisi aiheutua ongelmia.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä ja kuumalla teellä. Tämän jälkeen seuraa kuuma pesuvesi ja varusteiden pakkaus. Aamiaisen aikana kantajat purkavat teltat ja pakkaavat varusteet. Aamiaisella käydään läpi päivän vaellusosuus ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme leiripaikkaan on tarjolla kuumaa juotavaa ja pientä naposteltavaa. Illallinen nautitaan klo. 19–20 ja sen aikana käydään seuraavan päivän ohjelma läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Chileen tai Boliviaan matkustaessa. Boliviaan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Boliviasta poistuttaessa.

Vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Kohteitamme:

Santiago Chilen pääkaupunki sijaitsee maan keskiosissa Andien vuorijonon ja rannikkovuoriston välissä noin 500-700 metrin korkeudessa merenpinnasta. Yli kuuden miljoonan asukkaan metropolilla on eteläamerikkalaiseksi kaupungiksi varsin eurooppalainen. Ilmasto Santiagossa, kuten koko Keski-Chilessä, on välimeren tyylinen. Talvet ovat koleat ja sateiset ja kesät kuumat ja kuivat elohopean kohotessa sinne 35 asteen paremmalle puolelle. 

Atacama Atacama sijaitsee pääosin Chilen pohjoisosissa Tyynenmeren rannikkovuorten ja Andien välissä. Atacaman pinta-ala on noin 180 000 neliökilometriä ja sen arvellaan syntyneen 15 miljoonaa vuotta sitten. Aavikko koostuu perättäisistä suola-altaista, joita erottavat hiekkakentältä ja laavatasangot. Kylmä Perunvirta tuo kuivaa ilmaa Tyyneltämereltä, mutta mereltä saapuva sumu jää monin paikoin rannikkovuorten rinteille. Andit puolestaan estävät kostean ilman saapumisen lännestä. Tuloksena on autiomaa, jota pidetään maapallon kuivimpana ja elottomimpana alueena; joissain paikoissa ei tiedetä sataneen koskaan. Atacaman karua maastoa onkin usein verrattu Marsiin. Calama Chilen pisimmän joen Loan keitaalla sijaitseva noin 200 000 asukkaan kaupunki elää pääsääntöisesti alueen kuparikaivoksista. Kaupunkia lähin Chuquicamatan kaivos on maailman suurin avolouhos ja samalla suurin ihmisen tekemä reikä maankuoressa. Kaivostoiminnan lisäksi Calamassa ole juurikaan muuta mainittavaa. San Pedro de Atacama Vaikka San Pedro onkin ensimmäinen Espanjalaisten Chilen alueelle perustama kylä, on alueen asutuksella jo noin 10 000 -vuotinen historia. Alkuperäisväestö atacameñot asettuivat silloin seudulle. Vuosituhansien saatossa paikallinen kulttuuri muodostui värikkääksi saaden vaikutteita muilta Andien kulttuureilta kuten Tiwanaku ja Inkat ja samalla säilyttäen omat erityispiirteensä. Tänä päivänä noin 5000 asukkaan kylä on paikallisen turismin keskus joka on kasvustaan huolimatta säilyttänyt mukavan leppoisan tunnelmansa. Ravintoloiden ja hotellien tarjonta on San Pedrossa varsin kattavaa ja siten olonsa voi Atacaman autiomaan sydämessä tehdä mukavaksi. 

Toconao ja Jerezin kanjoni Toconao on vanha Atacameno-kylä San Pedrosta noin 40 kilometriä etelään suolatasangon itälaidalla. Keskuksen tunnetuin nähtävyys on torilla sijaitseva tyypillinen kolonialistinen kellotapuli. Kylän välittömässä läheisyydessä sijaitsee Jerezin vihreä laakso, jossa virtaa puhdasvetinen puro. Laakso on ollut elämän lähde paikalliselle väestölle jo ammoisina aikoina. Kontrasti kuivan ja kuuman aavikon ja laakson puutarhan välillä on uskomaton. 

Salar de Atacaman suolatasanko Andien vuoriston ja vanhan Domeiko vuoriketjun välisessä laaksossa sijaitseva Atacaman suolatasanko on Chilen suurin ja samalla maailman kolmanneksi suurin suola-aavikko. Aavikon suolaisilla lammilla asustavat vaaleanpunaiset flamingot ja taustalla siintävät vuoret tekevät tasangon maisemista ainutlaatuiset. 

Tulor Tulorin kylä oli ensimmäinen pysyvä asutus San Pedron alueella. Tällöin alueen sademäärät olivat nykyistä suuremmat ja kylän kohtaloksi koitunut tulva jätti jälkeensä suurenmoisen aarteen arkeologian tutkijoille. Kyseessä on merkittävin yksittäinen löydös koko Pohjois-Chilessä. 

Cordillera del Sal Cordillera Domeykon ja Andien väliin jääneeseen Atacaman suolatasakoon poimuttunut vuorijono, jonka maisemat ovat varsin eriskummallisia. Alueen pinnanmuodot ovat muodostuneet kuivuneesta punertavasta mudasta, valkoisesta suolasta ja kipsistä sekä harmaasta kalkkikivestä, että laavasta. Quitor Tulorin kylän tuhouduttuja Atacamenyot rakensivat uuden pääasumuksensa San Pedro joen suulle kallioiselle mäelle. Paikka oli valittu myös puolustuksellisia seikkoja silmällä pitäen ja Quitor joutui antautumaan vasta inkojen saapuessa Atacaman autiomaahan ja säilyi asuttuna espanjalaisten tuloon asti. Tation geysirit Eteläisen pallonpuoliskon suurin geysirkenttä sijaitsee 4300 metrin korkeudessa noin 80km San Pedrosta koilliseen. Siellä maankuoressa oleva massiivinen vulkaaninen laatta kuumentaa pohjaveden kiehumispisteeseen ja se suihkuaa tai pulppuaa kentän yli 80 aktiivisesta geysiristä. 

Uyunin suola-aavikko 12 000 neliökilometriä suolatasankoa on huima näky ja yksi Etelä-Amerikan vaikuttavimmista luonnonnähtävyyksistä. Suola-aavikko on kuiva suurimman osaa vuotta, mutta sadekauden aikana se muuttuu vuosittain suureksi suolaiseksi järveksi muistuttaen alueen historiasta. Uyunin alue oli vuoriston poimuttuessa veden alla ja siksi suola-aavikon laitamilla voi nähdä koralliriuttojen jäänteitä.

Youtube-videot: 

Koe maailman kuivimman aavikon ainutlaatuiset maisemat: turkoosit ja pinkit vuoristojärvet, lumihuippuiset tulivuoret ja jättimäiset suola-aavikot. Tutustumme paikalliseen alkuperäiskulttuuriin Chilessä ja Boliviassa, teemme päivävaelluksia aavikolle, vierailemme geysireillä ja kiipeämme Irruptuncun tulivuorelle. Matka on kattava sekoitus kulttuuria, vaeltamista ja luontonähtävyyksiä. Vastaavia maisemia et löydä mistään muualta.Matkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT SUOMESTA CHILEEN

PÄIVÄ 2 > SANTIAGO DE CHILE
Saavumme Chilen pääkaupunkiin Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille, jonka jälkeen teemme kaupunkikierroksen tutustuen paikallisiin nähtävyyksiin ja arkkitehtuuriin. (L)

PÄIVÄ 3 > SAN PEDRO DE ATACAMA
Kuljetus lentokentälle ja lento Calamaan, josta siirrymme pieneen ja idylliseen San Pedro de Atacaman kylään keskelle Atacaman aavikkoa. Vierailemme arkeologisella museolla ja teemme retken Toconaon kylään, Jerezin kanjonille ja Chaxan laguunille katsomaan auringonlaskua. Yöpyminen hotellissa. (A,L)

PÄIVÄ 4 > TULOR
Vierailemme Tulorin arkeologisilla kaivauksilla, jossa on alueen vanhimpien asutusten jälkiä. Teemme myös noin neljän tunnin patikoinnin Paholaisen kanjoniin ennen palaamista San Pedroon. Yöpyminen hotellilla. (A,L)

PÄIVÄ 5 > CATARPEN LAAKSO
Vierailemme ennen Inkojen valtakautta rakennetulla Quitorin linnakkeella ja vaellamme kauniin Catarpen laaksoon. Majoitumme Rio Salado -joen varteen. Alueen kallio- ja vuorimuodostelmat ovat ainutlaatuisia. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > PURITAMAN KUUMAT LÄHTEET
Kuljetus Guatinin kylään, jossa eletään edellään vanhojen intiaanitapojen mukaan. Vaellamme (2,5h) muinaisia intiaanipolkuja pitkin Guatinin laaksoon ja Puritaman luonnon muovaamille kuumille lähteille. Taivaanrannassa piirtyvät useat lumihuippuiset tulivuoret. Siirrymme El Tation geysireille (4200 m). (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > EL TATION GEYSIRIT
Tutustumme El Tation tuliperäisen maan lukemattomiin geysireihin. Alueella on yli 80 aktiivista geysiriä, ja se onkin maailman kolmanneksi suurin geysir-alue. El Tation jälkeen palaamme San Pedroon. (A,L)

PÄIVÄ 8 > COLORADA, BOLIVIA
Siirrymme Hito Cajoniin Bolivian rajalle, jossa rajamuodollisuudet ohitettuamme jatkamme matkaa läpi aavikon Bolivian puolella sijaitsevalle Coloradan laguunille. Laguuni on tunnettu runsaista flamingoparvistaan ja kirkkaanpunaisesta vedestään. Tämänkaltaisia maisemia et muualla maailmassa näe. Yövymme vuorimajoissa. (A,L,I)

PÄIVÄT 9-11 > UYUNIN SUOLA-AAVIKKO
Jätämme Colorada-laguunin taaksemme ja matkaamme satumaisissa maisemissa San Juaniin. Vierailemme Uyuni-suolajärvellä, joka on maailman suurin suolatasanko. Horisonttiin saakka ulottuva suolavaippa tuo mieleen loputtoman lumitasangon. Käymme Incahuasin saarella, jota peittävät sadat monimetriset kaktukset ja jatkamme matkaamme yli suola-aavikon Jiriran kylään. Vaellamme ylös Tunupa-tulivuoren rinteillä, josta jatkamme matkaa San Pedro de Quemeziin. Majoitus vuorimajoissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 12 > IRRUPUTUNCUN TULIVUORI
Siirrymme Irruputuncun aktiiviselle tulivuorelle ja kiipeämme sen huipulle. Vuorenhuippu sijaitsee 5163 metrin korkeudessa, mutta se on verrattain helposti saavutettavissa, sillä ympäröivä tasankokin on korkealla merenpinnasta. Kuljetus Ollagueen, Chilen rajalle ja takaisin Chileen. (A,L,I)

PÄIVÄ 13 > SANTIAGO
Ympyrä sulkeutuu. Palaamme Calamaan, matkalla vierailemme Chiu Chiun kaupungissa ja Lasanan linnoituksella. Lento Santiagoon. (A,L)

PÄIVÄT 14-15 > LENNOT HELSINKIIN
Kuljetus lentokentälle ja paluu Helsinkiin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

 

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti vaellukseen ennen matkaa käymällä säännöllisesti pitkillä kävely-, juoksu- tai pyöräilylenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti. San Pedro de Atacama sijaitsee 2500m merenpinnan yläpuolelle. Vaelluksen aikana siirrytään 4200m korkeuteen, mikä saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä ja hengästymistä. Nämä lievät vuoristotaudin oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Bolivian puolella vaelletaan 5100 metrin korkeuteen, mutta tässä vaiheessa on elimistö jo hyvin tottunut korkeaan ilmanalaan, eikä vuoristotaudista pitäisi aiheutua ongelmia.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä ja kuumalla teellä. Tämän jälkeen seuraa kuuma pesuvesi ja varusteiden pakkaus. Aamiaisen aikana kantajat purkavat teltat ja pakkaavat varusteet. Aamiaisella käydään läpi päivän vaellusosuus ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme leiripaikkaan on tarjolla kuumaa juotavaa ja pientä naposteltavaa. Illallinen nautitaan klo. 19–20 ja sen aikana käydään seuraavan päivän ohjelma läpi.
Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Chileen tai Boliviaan matkustaessa. Boliviaan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Boliviasta poistuttaessa.

Vaellukselle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi vuoristotaudin hoitokulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Kohteitamme:

Santiago Chilen pääkaupunki sijaitsee maan keskiosissa Andien vuorijonon ja rannikkovuoriston välissä noin 500-700 metrin korkeudessa merenpinnasta. Yli kuuden miljoonan asukkaan metropolilla on eteläamerikkalaiseksi kaupungiksi varsin eurooppalainen. Ilmasto Santiagossa, kuten koko Keski-Chilessä, on välimeren tyylinen. Talvet ovat koleat ja sateiset ja kesät kuumat ja kuivat elohopean kohotessa sinne 35 asteen paremmalle puolelle. 

Atacama Atacama sijaitsee pääosin Chilen pohjoisosissa Tyynenmeren rannikkovuorten ja Andien välissä. Atacaman pinta-ala on noin 180 000 neliökilometriä ja sen arvellaan syntyneen 15 miljoonaa vuotta sitten. Aavikko koostuu perättäisistä suola-altaista, joita erottavat hiekkakentältä ja laavatasangot. Kylmä Perunvirta tuo kuivaa ilmaa Tyyneltämereltä, mutta mereltä saapuva sumu jää monin paikoin rannikkovuorten rinteille. Andit puolestaan estävät kostean ilman saapumisen lännestä. Tuloksena on autiomaa, jota pidetään maapallon kuivimpana ja elottomimpana alueena; joissain paikoissa ei tiedetä sataneen koskaan. Atacaman karua maastoa onkin usein verrattu Marsiin. Calama Chilen pisimmän joen Loan keitaalla sijaitseva noin 200 000 asukkaan kaupunki elää pääsääntöisesti alueen kuparikaivoksista. Kaupunkia lähin Chuquicamatan kaivos on maailman suurin avolouhos ja samalla suurin ihmisen tekemä reikä maankuoressa. Kaivostoiminnan lisäksi Calamassa ole juurikaan muuta mainittavaa. San Pedro de Atacama Vaikka San Pedro onkin ensimmäinen Espanjalaisten Chilen alueelle perustama kylä, on alueen asutuksella jo noin 10 000 -vuotinen historia. Alkuperäisväestö atacameñot asettuivat silloin seudulle. Vuosituhansien saatossa paikallinen kulttuuri muodostui värikkääksi saaden vaikutteita muilta Andien kulttuureilta kuten Tiwanaku ja Inkat ja samalla säilyttäen omat erityispiirteensä. Tänä päivänä noin 5000 asukkaan kylä on paikallisen turismin keskus joka on kasvustaan huolimatta säilyttänyt mukavan leppoisan tunnelmansa. Ravintoloiden ja hotellien tarjonta on San Pedrossa varsin kattavaa ja siten olonsa voi Atacaman autiomaan sydämessä tehdä mukavaksi. 

Toconao ja Jerezin kanjoni Toconao on vanha Atacameno-kylä San Pedrosta noin 40 kilometriä etelään suolatasangon itälaidalla. Keskuksen tunnetuin nähtävyys on torilla sijaitseva tyypillinen kolonialistinen kellotapuli. Kylän välittömässä läheisyydessä sijaitsee Jerezin vihreä laakso, jossa virtaa puhdasvetinen puro. Laakso on ollut elämän lähde paikalliselle väestölle jo ammoisina aikoina. Kontrasti kuivan ja kuuman aavikon ja laakson puutarhan välillä on uskomaton. 

Salar de Atacaman suolatasanko Andien vuoriston ja vanhan Domeiko vuoriketjun välisessä laaksossa sijaitseva Atacaman suolatasanko on Chilen suurin ja samalla maailman kolmanneksi suurin suola-aavikko. Aavikon suolaisilla lammilla asustavat vaaleanpunaiset flamingot ja taustalla siintävät vuoret tekevät tasangon maisemista ainutlaatuiset. 

Tulor Tulorin kylä oli ensimmäinen pysyvä asutus San Pedron alueella. Tällöin alueen sademäärät olivat nykyistä suuremmat ja kylän kohtaloksi koitunut tulva jätti jälkeensä suurenmoisen aarteen arkeologian tutkijoille. Kyseessä on merkittävin yksittäinen löydös koko Pohjois-Chilessä. 

Cordillera del Sal Cordillera Domeykon ja Andien väliin jääneeseen Atacaman suolatasakoon poimuttunut vuorijono, jonka maisemat ovat varsin eriskummallisia. Alueen pinnanmuodot ovat muodostuneet kuivuneesta punertavasta mudasta, valkoisesta suolasta ja kipsistä sekä harmaasta kalkkikivestä, että laavasta. Quitor Tulorin kylän tuhouduttuja Atacamenyot rakensivat uuden pääasumuksensa San Pedro joen suulle kallioiselle mäelle. Paikka oli valittu myös puolustuksellisia seikkoja silmällä pitäen ja Quitor joutui antautumaan vasta inkojen saapuessa Atacaman autiomaahan ja säilyi asuttuna espanjalaisten tuloon asti. Tation geysirit Eteläisen pallonpuoliskon suurin geysirkenttä sijaitsee 4300 metrin korkeudessa noin 80km San Pedrosta koilliseen. Siellä maankuoressa oleva massiivinen vulkaaninen laatta kuumentaa pohjaveden kiehumispisteeseen ja se suihkuaa tai pulppuaa kentän yli 80 aktiivisesta geysiristä. 

Uyunin suola-aavikko 12 000 neliökilometriä suolatasankoa on huima näky ja yksi Etelä-Amerikan vaikuttavimmista luonnonnähtävyyksistä. Suola-aavikko on kuiva suurimman osaa vuotta, mutta sadekauden aikana se muuttuu vuosittain suureksi suolaiseksi järveksi muistuttaen alueen historiasta. Uyunin alue oli vuoriston poimuttuessa veden alla ja siksi suola-aavikon laitamilla voi nähdä koralliriuttojen jäänteitä.


Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen, kaikki maan sisäiset lennot, lentokenttäkuljetukset, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, matkaohjelmassa mainitut majoitukset aterioineen, vaelluksella oppaiden palvelut ja vaellusluvat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.