Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka Espanja matkat
Katalonian patikointimatka matkat Espanjaan
Katalonian patikointimatka, aktiiviloma Espanja
Katalonian patikointimatka, aktiiviloma Espanjassa
Patikointimatka Espanjan Kataloniaan
Katalonian patikointimatka Espanjassa
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka, patikointiviikko Espanjassa
Katalonian patikointimatka Espanja matkat
Katalonian patikointimatka matkat Espanjaan
Katalonian patikointimatka, aktiiviloma Espanja
Katalonian patikointimatka, aktiiviloma Espanjassa
Patikointimatka Espanjan Kataloniaan
Katalonian patikointimatka Espanjassa
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka matkat
Katalonian patikointimatka, patikointiviikko Espanjassa

Katalonian patikointimatka

Patikontiviikko Pyreneiden vuoriston maisemissa, Espanjan Kataloniassa

Patikointi
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Patikointiviikko Espanjan Kataloniassa, Pyreneiden vuoriston tuntumassa.

Iberian niemimaan muusta Euroopasta erottava Pyreneiden vuoristo tarjoaa loistavat puitteet aktiivilomailuun: Lukuisat patikointi- ja vaellusreitit, viehättävät pikkukylät, monipuolinen luonto, herkullinen ruoka, vanha paimentolaiskulttuuri, sekä tietysti mahtavat lumihuippuiset vuoret houkuttelevat matkailijoita Pyreneille ympäri vuoden. Tällä matkalla patikoimme Katalonian Pyreneillä, kauniin Cerdanyan laakson ympäristössä ja Cadi-Moixeron luonnonpuistossa. Vain kivenheiton päässä Ranskasta ja minivaltio Andorrasta sijaitseva laakso on tunnettu monipuolisista, kuvauksellisista maisemistaan ja aurinkoisesta säästään.

Teemme patikointimatkalla päiväretkiä eri puolille Cerdanyan aluetta paikallisen vuoristo-oppaan johdolla, tutustuen samalla alueen luontoon, historiaan ja kulttuuriin. Majoitumme koko matkan ajan mukavasti samassa hotellissa kylpylä-, jooga- ja pilatesmahdollisuuksineen.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - BARCELONA - CERDANYA

Suora lento Suomesta Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan ja kuljetus lentokentältä Pyreneiden vuoriston Espanjan puoleiseen osaan, Cerdanyan laaksossa ja Prullansin kylässä sijaitsevaan hotelliimme. Illallinen ja lyhyt tiedotustilaisuus viikon ohjelmasta. (I)

Majoitus

Cerdanya Ecoresort

2. päivä - VALL DE LA LLOSA, MOLI DEL SALT

Ensimmäisen patikointipäivän ohjelmassa on tutustuminen Cerdanyan aluetta korkeammalla sijaitsevaan kapeaan Llosa-joen laaksoon majapaikkamme pohjoispuolella. Kuljetus Viliellan kylään, josta käsin patikoimme harvaanasutussa laaksossa mm. kuvaukselliselle Moli del Saltin vesiputoukselle. Edessämme häämöttävien vanhan vartiotornin ja vuorenhuippujen takana alkaa jo naapurimaa, Andorran ruhtinaskunta. Nautimme retkilounaan reitin varrella. Patikointia yht. 15 km, nousuja 160 ja laskuja 320 m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Cerdanya Ecoresort

3. päivä - MUSSER - PUENT DEL DIABLE

Tänään matkaamme Cerdanyan laakson länsireunalle, Musserin kylään, josta käsin patikoimme ympyräreitin Aranser-joen kanjoniin ja Pont del Diablen ikivanhalle kivisillalle. Retkilounas matkan varrella. Patikointiretken päätteeksi kuljetus Musserista takaisin hotellille. Patikointia yht. 15 km, nousua ja laskua 590 m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Cerdanya Ecoresort

4. päivä - VAPAAPÄIVÄ

Tämä päivä on varattu rentoutumiselle tai omalle / lisämaksulliselle ohjelmalle: voit osallistua patikointiretkelle Rocavivan veistospuistoon (minimiryhmäkoko 10 hlö), hotellin yhteisille jooga- ja pilatestunneille, käydä kylpylässä tai hieronnassa, tai lähteä omatoimiselle retkelle Cerdanyan alueella. (A,I)

 

Majoitus

Cerdanya Ecoresort

5. päivä - ESTANA - PRAT DE CADI

Tänään patikoimme Cerdanyan laakson eteläpuolella, Cadi-Moixeron luonnonpuiston vuorilla. Kuljetus pieneen Estanan vuoristokylään, josta nousemme vuorenrinteiden metsien halki Prat de Cadin kauniille vuoristoniitylle, jota ympäröivät Torreta de Cadin, Vulturon ja Pic de Costa Cabiroleran lumihuiput. Pikniklounaan jälkeen laskeudumme jalan takaisin laaksoon, josta kuljetus takaisin hotellille. Patikointia yht. 15 km, nousuja 560 ja laskuja 1120 m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Cerdanya Ecoresort

6. päivä - MASIES DE LA SOLANA

Neljännen patikointipäivän ohjelmassa on ympyräreitti hotelliltamme käsin Prullansin kylän ympäristön vuorenrinteille kauniine niittyineen ja laakson viljelmineen. Nautimme retkilounaan reitin varrella. Patikointia yht. 12 km, nousua ja laskua 630 m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Cerdanya Ecoresort

7. päivä - BOR - LA CERDANYA

Viimeisen patikointipäivämme kohteena on rengasreitti Cadi-Moixeron luonnonpuiston itäosassa. Nousemme Borin kylästä metsäisiä vuorenrinteitä ja vuoristoniittyjä pitkin näköalapaikalle, josta käsin voimme hyvällä säällä ihastella matkakohdettamme lähes kokonaisuudessaan. Pohjoisessa avautuu Cerdanyan länsi-itäsuunnassa kulkeva laaja laakso koko komeudessaan, sen takana siintävät Pyreneiden korkeat huiput kolmen maan rajaseudulla, ja etelässä nousevat Cadi-Moixeron vuorijonon huiput Comabona, Penyes Altes de Moixero ja Tosa d'Alp. Laskeudumme pikniklounaan jälkeen takaisin Boriin, josta kuljetus hotellille. Patikointia yht. 13 km, nousua ja laskua 640 m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Cerdanya Ecoresort

8. päivä - CERDANYA - BARCELONA - HELSINKI

Kuljetus takaisin Barcelonan lentokentälle ja paluulento kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hinta sisältää:

 • Lennot 
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoituksen ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lounaat matkaohjelmassa ovat retkilounaita.

Huom: Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Barcelonaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Katalonian patikointimatkalla liikutaan pääosin matalassa ilmanalassa, nousuja ja laskuja on päiväretkillä n. 200-600 vertikaalimetriä. Päiväpatikat ovat kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Lisätietoa Espanjasta ja Espanjan matkoista löydät tästä linkistä. 

Kataloniassa puhutaan katalaania ja espanjaa. Myös ranskaa puhutaan alueella yleisesti, englannin kielen osaaminen on hieman harvinaisempaa. 

Rahaa voi nostaa myös paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Matkalla on pääosin puolihoito sekä retkilounaat, joten rahaa tarvitaan lähinnä matkaohjelmaan kuulumattomiin aterioihin ja eväisiin, ruokajuomiin ja matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Katalonian Pyreneillä on mantereinen vuoristoilmasto: talvet ovat viileitä ja lumisia, kun taas kesät ovat hyvin lämpimiä. Parasta aika patikoida Pyreneillä ovat loppukevät ja alkusyksy. Aurinkoista alueella on keskimäärin 300 päivänä vuodesta. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Vaelluskengät, suositteleme nilkkoja tukevia malleja 
 • Lenkkitossut 
 • Vaellussukat * 2
 • Merinovilla t-paita (tai kosteutta siirtävä urheilu t-paita) * 2 
 • Kevyet vaellushousut
 • Vaellusshortsit
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava)
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava )
 • Softshell tai fleecetakki
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi
 • Noin 30 L päiväreppu
 • 2 * 1L vesipulloja
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
Chat on WhatsApp