Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Beluha 4506m -kiipeilymatka, Venäjä

Tervetuloa matkassamme valloittamaan Siperian korkein huippu! Aasian sydämessä, Siperian ja Keski-Aasian rajalla nouseva Altai eli Kultainen vuoristo on Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Kazakstanin kesytöntä rajaseutua, josta saavat alkunsa Siperian suuret joet Ob ja Irtyš. Luonnonkaunis ja syrjäinen alue on nyt myös UNESCO:n maailmanperintökohde. 

Altain vuoristoa kartoitti aikoinaan ensimmäisenä suomalainen J.G. Granö. Nyt hänen jalanjälkiään on mahdollista seurata erämaa- ja jäätikkövaelluksella vuoriston vaikuttavissa maisemissa. Matka huipentuu nousuun Siperian korkeimmalle vuorelle, Venäjän ja Kazakstanin rajalla kohoavalle, jäätiköiden peittämälle Beluhalle (4506 m). Huipulle nousu on teknisesti haastava, mutta matkan aikana harjoitellaan jäätiköllä ja köysistössä liikkumista.

Matkareitti: Barnaul - Vysotnik - Kuzuyak - Ak-Kem - Tomskie Notsevki - Delone - Berelskoje - Beluha - Berelskoje - Ak-Kem - Vysotnik - Barnaul

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Hyvä ohjelma teknistä kiipeilyharjoitusta kaipaaville
 • 10 päivän retkikuntatyylinen telttavaellus vuoristossa
 • Siperian hienoimpia maisemia
 • Harvoin vierailtu vuoristoalue Aasian sydämessä
 • Vaellus- ja kiipeilyohjelma täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – MOSKOVA -
Lento Helsingistä Moskovaan, josta jatkolento yön yli Altain alueen pääkaupunkiin Barnauliin.

PÄIVÄ 2 > - BARNAUL - VYSOTNIK (I)
Yölento Moskovasta saapuu Barnauliin aamulla. Noin Helsingin kokoinen Barnaul on kaivosteollisuuden keskus, joka ei tarjoa matkailunähtävyyksiä. Täältä koko päivän kestävä 12-13 tunnin autokuljetus (750 km) Vuoristo-Altain autonomiseen tasavaltaan ja kohti Mongolian ja Kazakstanin rajaseutuja. Saavumme Altain vuoristoon ja illaksi ensimmäiseen majapaikkaamme Vysotnikiin, jossa majoitumme ja nautimme tervetuloillallisen. Vysotnikissa on mahdollisuus saunomiseen lisämaksusta.

PÄIVÄ 3 > VYSOTNIK – KUZUYAK - AK-KEM (A,L,I)
Vaellus kohti Siperian korkeinta huippua alkaa. Tavaramme siirtyvät hevosten selkään ja aloitamme vaelluksen 17 km matkan (n. 4-5h) Kucherlan kylän ja Kuzuyakin solan (1513m) kautta Ak-Kem -joelle, jossa yövymme teltoissa 1100 metrissä.

PÄIVÄ 4 > AK-KEMIN MAJA (A,L,I)
Tänään on vuorossa 22 km vaellus (7-8 h) noususuunnassa jokea ylävirtaan seuraten Ak-Kemin vuoristomajalle. Leiriydymme majan lähelle ja yövymme 1950 metrissä. 

PÄIVÄ 5 > AK-KEM-JÄRVI & JÄÄTIKKÖ (A,L,I)
Taitamme tänään n. 17 km (7-8 h) vaellusmatkan edelleen kohti Beluhan huippuja. Kuljemme edelleen jokea seuraten Ak-Kemin järvelle, ja nousemme reunamoreenin kautta 3000 metriin Tomskie Notsevkin jäätikölle. Täältä käsin Beluhan itäinen (4506m) ja läntinen (4400m) huippu näkyvät jo hienosti. Leiriydymme jäätikön kupeeseen. 

PÄIVÄ 6 > ARBUZ-JÄÄTIKKÖ / DELONEN SOLA (A,L,I)
Vapaapäivä vaelluksesta. Tänään harjoitellaan tekniikoita Arbuzin jäätiköllä tai sään suosiessa tehdään nousu Delonen solaan 3400 metrissä.

PÄIVÄ 7 > MENSUN JÄÄTIKKÖ - BERELSKOJE (A,L,I)
Nousu kohti Beluhan huippua alkaa. Aloitamme päivän aikaisin ja etenemme n. 7-8 h Delonen solan ja Mensun jäätikön kautta Berelskojen solaan 3520 metrissä. Nousemme solasta vielä ylemmäs tasanteelle 3800 metriin, jossa leiriydymme jäätikölle valmiina seuraavan päivän huiputukseen. 

PÄIVÄ 8 > BELUHA 4506 M (A,L,I)
Huiputuspäivä aloitetaan n. klo 06. Nousemme köysien avulla Beluhinskin solan halki ja seuraamme huippuharjannetta n. 250 metriä Siperian korkeimmalle huipulle! Huipulta avautuvat hyvän sään vallitessa hienot näkymät pitkälle Altain vuoristoon Venäjän, Kazakstanin ja Kiinan alueilla. 7-9 tunnin urakan päätteeksi palaamme iltapäivällä takaisin leiriin.

PÄIVÄ 9 > VARAPÄIVÄ (A,L,I)
Varapäivä huipulle nousuun huonon sään varalta.

PÄIVÄ 10 > BERELSKOJE - AK-KEMIN MAJA (A,L,I)
Paluu vuorelta alkaa. Laskeudumme jo tuttua reittiä pitkin, osin köysiä apunamme käyttäen 17km matkan (7-9 h) aina Ak-Kemin vuoristomajalle saakka, jossa meitä odottaa päivän päätteeksi sauna. Leiriydymme majan ympäristöön. 

PÄIVÄT 11-12 >  PALUU VYSOTNIKIIN (A,L,I)
Palaamme vaelluksen alkupisteeseen Vysotnikiin. 39 km matka tehdään kahdessa päivässä, jolloin vaellusta on n. 6h/päivä. Ensimmäisenä päivänä on ryhmän kunnosta riippuen mahdollista siirtyä myös mahdollisimman paljon eteenpäin reitillä, jolloin seuraavan päivän kävelymatka lyhenee. Vysotnikiin saavuttuamme meitä on odottamassa sauna.

PÄIVÄ 13 > VYSOTNIK - BARNAUL (A)
Aika hyvästellä Altain vuoristo. Aamiaisen jälkeen pitkä autokuljetus takaisin Barnauliin, jossa yövymme viimeisen yön hotellissa.

PÄIVÄ 14 > BARNAUL – HELSINKI (A)
Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja lennot Moskovan kautta kotimaahan. Olemme perillä Helsingissä aikaerosta johtuen jo iltapäivällä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lounaat ohjelmassa ovat retkilounaita.

HUOM: 1 hengen huonevaihtoehto on tarjolla vain Barnaulissa. 1 hengen telttoja ei ole saatavana.

Vaellus- ja kiipeilypäiviä on matkalla 10. Vaellusosuudella kannetaan itse vain päiväreppua. Muut varusteet sekä yhteiset leiritavarat kulkevat vaelluksen aikana pääosin hevosten selässä. Varsinaisina kiipeilypäivinä taas kannetaan kaikki varusteet itse. Matkan vaellus- ja kiipeilyosuudella on täysihoito.

Lähtijöiltä edellytetään aiempaa kiipeilykokemusta sekä sopeutumista siihen, että kiipeilypäivinä (päivät 7, 8 ja 9) kaikki tarvittavat varusteet ja ruoka kannetaan ja valmistetaan itse, ja että ohjelmaan voi tulla muutoksia matkan aikana. Paikallisoppaat päättävät viime kädessä reitistä ja voivat tehdä siihen muutoksia esim. sääolojen mukaan.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Hyvä ohjelma teknistä kiipeilyharjoitusta kaipaaville
 • 10 päivän retkikuntatyylinen telttavaellus vuoristossa
 • Siperian hienoimpia maisemia
 • Harvoin vierailtu vuoristoalue Aasian sydämessä
 • Vaellus- ja kiipeilyohjelma täysihoidolla

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Beluha-kiipeilymatkalla kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 5-10h. Matka sisältää teknistä kiipeilyä köysistössä sekä liikkumista jäätiköllä. Molempia harjoitellaan matkan aikana, mutta matkalle osallistujilla suositellaan olemaan aiempaa kiipeilykokemusta. Varsinaisina kiipeilypäivinä(päivät 7-9) varusteet ja ruoka kannetaan itse. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Aamiaisella käydään läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Retkilounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan messiteltassa 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Matkaa varten tarvitaan Venäjän viisumi. Mandala Travel järjestää halutessanne lähtijöiden viisumit kootusti. Olemme matkustajiin yhteydessä viisumeista hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Viisumi maksaa  noin 85€.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi evakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Matkalla tarvitaan teknisiä kiipeilyvarusteita (hakku, jääraudat, valjaat, nauhalenkki & sulkurengas). Kenkiä lukuun ottamatta tarjoamme veloituksetta käyttöösi kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet. Ilmoita toimistollemme hyvissä ajoin ennen matkaa, jos tarvitset varusteita lainaan.

Vaelluksella hevosille annettava varustemäärä on 10 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, ml. kiipeilyvarusteet, makuupussi sekä makuualusta. Saat meiltä matkalle mukaan hyvin hevosten selkään sopivan 70l varustekassin. 

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaelluksen aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, tai halutessaan käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Kiipeilyvarusteet:

Tarjoamme kenkiä lukuunottamatta tarvittavat kiipeilyvarusteet käyttöösi matkan ajaksi, näin valtyt kalliilta tarvenhankinnoilta. Alla lista tarvittavista varusteista.

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellus- tai kiipeilyhakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 2 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • Kiipeilykypärä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä 

Joitakin varusteita ei tarvita kaikilla vuorimatkoilla. Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten. Kenkiä on usein mahdollista vuokrata huipulle nousua varten.

 Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

 • Partioaitta logo

 

Youtube-videot: 

Tervetuloa matkassamme valloittamaan Siperian korkein huippu! Aasian sydämessä, Siperian ja Keski-Aasian rajalla nouseva Altai eli Kultainen vuoristo on Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Kazakstanin kesytöntä rajaseutua, josta saavat alkunsa Siperian suuret joet Ob ja Irtyš. Luonnonkaunis ja syrjäinen alue on nyt myös UNESCO:n maailmanperintökohde. 

Altain vuoristoa kartoitti aikoinaan ensimmäisenä suomalainen J.G. Granö. Nyt hänen jalanjälkiään on mahdollista seurata erämaa- ja jäätikkövaelluksella vuoriston vaikuttavissa maisemissa. Matka huipentuu nousuun Siperian korkeimmalle vuorelle, Venäjän ja Kazakstanin rajalla kohoavalle, jäätiköiden peittämälle Beluhalle (4506 m). Huipulle nousu on teknisesti haastava, mutta matkan aikana harjoitellaan jäätiköllä ja köysistössä liikkumista.

Matkareitti: Barnaul - Vysotnik - Kuzuyak - Ak-Kem - Tomskie Notsevki - Delone - Berelskoje - Beluha - Berelskoje - Ak-Kem - Vysotnik - BarnaulMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – MOSKOVA -
Lento Helsingistä Moskovaan, josta jatkolento yön yli Altain alueen pääkaupunkiin Barnauliin.

PÄIVÄ 2 > - BARNAUL - VYSOTNIK (I)
Yölento Moskovasta saapuu Barnauliin aamulla. Noin Helsingin kokoinen Barnaul on kaivosteollisuuden keskus, joka ei tarjoa matkailunähtävyyksiä. Täältä koko päivän kestävä 12-13 tunnin autokuljetus (750 km) Vuoristo-Altain autonomiseen tasavaltaan ja kohti Mongolian ja Kazakstanin rajaseutuja. Saavumme Altain vuoristoon ja illaksi ensimmäiseen majapaikkaamme Vysotnikiin, jossa majoitumme ja nautimme tervetuloillallisen. Vysotnikissa on mahdollisuus saunomiseen lisämaksusta.

PÄIVÄ 3 > VYSOTNIK – KUZUYAK - AK-KEM (A,L,I)
Vaellus kohti Siperian korkeinta huippua alkaa. Tavaramme siirtyvät hevosten selkään ja aloitamme vaelluksen 17 km matkan (n. 4-5h) Kucherlan kylän ja Kuzuyakin solan (1513m) kautta Ak-Kem -joelle, jossa yövymme teltoissa 1100 metrissä.

PÄIVÄ 4 > AK-KEMIN MAJA (A,L,I)
Tänään on vuorossa 22 km vaellus (7-8 h) noususuunnassa jokea ylävirtaan seuraten Ak-Kemin vuoristomajalle. Leiriydymme majan lähelle ja yövymme 1950 metrissä. 

PÄIVÄ 5 > AK-KEM-JÄRVI & JÄÄTIKKÖ (A,L,I)
Taitamme tänään n. 17 km (7-8 h) vaellusmatkan edelleen kohti Beluhan huippuja. Kuljemme edelleen jokea seuraten Ak-Kemin järvelle, ja nousemme reunamoreenin kautta 3000 metriin Tomskie Notsevkin jäätikölle. Täältä käsin Beluhan itäinen (4506m) ja läntinen (4400m) huippu näkyvät jo hienosti. Leiriydymme jäätikön kupeeseen. 

PÄIVÄ 6 > ARBUZ-JÄÄTIKKÖ / DELONEN SOLA (A,L,I)
Vapaapäivä vaelluksesta. Tänään harjoitellaan tekniikoita Arbuzin jäätiköllä tai sään suosiessa tehdään nousu Delonen solaan 3400 metrissä.

PÄIVÄ 7 > MENSUN JÄÄTIKKÖ - BERELSKOJE (A,L,I)
Nousu kohti Beluhan huippua alkaa. Aloitamme päivän aikaisin ja etenemme n. 7-8 h Delonen solan ja Mensun jäätikön kautta Berelskojen solaan 3520 metrissä. Nousemme solasta vielä ylemmäs tasanteelle 3800 metriin, jossa leiriydymme jäätikölle valmiina seuraavan päivän huiputukseen. 

PÄIVÄ 8 > BELUHA 4506 M (A,L,I)
Huiputuspäivä aloitetaan n. klo 06. Nousemme köysien avulla Beluhinskin solan halki ja seuraamme huippuharjannetta n. 250 metriä Siperian korkeimmalle huipulle! Huipulta avautuvat hyvän sään vallitessa hienot näkymät pitkälle Altain vuoristoon Venäjän, Kazakstanin ja Kiinan alueilla. 7-9 tunnin urakan päätteeksi palaamme iltapäivällä takaisin leiriin.

PÄIVÄ 9 > VARAPÄIVÄ (A,L,I)
Varapäivä huipulle nousuun huonon sään varalta.

PÄIVÄ 10 > BERELSKOJE - AK-KEMIN MAJA (A,L,I)
Paluu vuorelta alkaa. Laskeudumme jo tuttua reittiä pitkin, osin köysiä apunamme käyttäen 17km matkan (7-9 h) aina Ak-Kemin vuoristomajalle saakka, jossa meitä odottaa päivän päätteeksi sauna. Leiriydymme majan ympäristöön. 

PÄIVÄT 11-12 >  PALUU VYSOTNIKIIN (A,L,I)
Palaamme vaelluksen alkupisteeseen Vysotnikiin. 39 km matka tehdään kahdessa päivässä, jolloin vaellusta on n. 6h/päivä. Ensimmäisenä päivänä on ryhmän kunnosta riippuen mahdollista siirtyä myös mahdollisimman paljon eteenpäin reitillä, jolloin seuraavan päivän kävelymatka lyhenee. Vysotnikiin saavuttuamme meitä on odottamassa sauna.

PÄIVÄ 13 > VYSOTNIK - BARNAUL (A)
Aika hyvästellä Altain vuoristo. Aamiaisen jälkeen pitkä autokuljetus takaisin Barnauliin, jossa yövymme viimeisen yön hotellissa.

PÄIVÄ 14 > BARNAUL – HELSINKI (A)
Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja lennot Moskovan kautta kotimaahan. Olemme perillä Helsingissä aikaerosta johtuen jo iltapäivällä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lounaat ohjelmassa ovat retkilounaita.

HUOM: 1 hengen huonevaihtoehto on tarjolla vain Barnaulissa. 1 hengen telttoja ei ole saatavana.

Vaellus- ja kiipeilypäiviä on matkalla 10. Vaellusosuudella kannetaan itse vain päiväreppua. Muut varusteet sekä yhteiset leiritavarat kulkevat vaelluksen aikana pääosin hevosten selässä. Varsinaisina kiipeilypäivinä taas kannetaan kaikki varusteet itse. Matkan vaellus- ja kiipeilyosuudella on täysihoito.

Lähtijöiltä edellytetään aiempaa kiipeilykokemusta sekä sopeutumista siihen, että kiipeilypäivinä (päivät 7, 8 ja 9) kaikki tarvittavat varusteet ja ruoka kannetaan ja valmistetaan itse, ja että ohjelmaan voi tulla muutoksia matkan aikana. Paikallisoppaat päättävät viime kädessä reitistä ja voivat tehdä siihen muutoksia esim. sääolojen mukaan.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Beluha-kiipeilymatkalla kuljetaan vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 5-10h. Matka sisältää teknistä kiipeilyä köysistössä sekä liikkumista jäätiköllä. Molempia harjoitellaan matkan aikana, mutta matkalle osallistujilla suositellaan olemaan aiempaa kiipeilykokemusta. Varsinaisina kiipeilypäivinä(päivät 7-9) varusteet ja ruoka kannetaan itse. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Aamiaisella käydään läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Retkilounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme leiripaikkaamme on aikaa rentoutumiseen. Illallinen nautitaan messiteltassa 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Matkaa varten tarvitaan Venäjän viisumi. Mandala Travel järjestää halutessanne lähtijöiden viisumit kootusti. Olemme matkustajiin yhteydessä viisumeista hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Viisumi maksaa  noin 85€.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi evakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Matkalla tarvitaan teknisiä kiipeilyvarusteita (hakku, jääraudat, valjaat, nauhalenkki & sulkurengas). Kenkiä lukuun ottamatta tarjoamme veloituksetta käyttöösi kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet. Ilmoita toimistollemme hyvissä ajoin ennen matkaa, jos tarvitset varusteita lainaan.

Vaelluksella hevosille annettava varustemäärä on 10 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, ml. kiipeilyvarusteet, makuupussi sekä makuualusta. Saat meiltä matkalle mukaan hyvin hevosten selkään sopivan 70l varustekassin. 

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksella tämä ei ole mahdollista. Muista ottaa oma täytettävä juomapullo mukaan. Vaelluksen aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota saa päivittäin keittiöteltasta, tai halutessaan käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa esim. retkeilyliikkeistä ennen matkaa. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Kiipeilyvarusteet:

Tarjoamme kenkiä lukuunottamatta tarvittavat kiipeilyvarusteet käyttöösi matkan ajaksi, näin valtyt kalliilta tarvenhankinnoilta. Alla lista tarvittavista varusteista.

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellus- tai kiipeilyhakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 2 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • Kiipeilykypärä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä 

Joitakin varusteita ei tarvita kaikilla vuorimatkoilla. Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten. Kenkiä on usein mahdollista vuokrata huipulle nousua varten.

 Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

 

Yhteistyössä: 

 • Partioaitta logo

 


Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Käytä etusivullamme olevaa yhteydenottolomaketta, soita tai lähetä sähköpostia, niin kerromme lisää.