Matkan tiedot

GoGo: Ecuadorin kiertomatka

Upea ja monipuolinen kiertomatka Etelä-Amerikkaan, päiväntasaajalla sijaitsevaan paratiisiin. Ecuadorista löydät koko maanosan upeimmat elämykset pakattuna pieneen ja tiiviiseen pakettiin. Kehittynyt tieverkosto ja hyvät matkailupalvelut tuovat henkeäsalpaavat maisemat, alkuperäisen intiaanikulttuurin sekä siirtomaa-aikaisen loiston helposti kaikkien ulottuville.

Matkaamme lumihuippuisten Andien tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Kuljemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, upeiden majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Intiaanimarkkinat, kuumat lähteet, viidakon äänet ja tunnelmalliset haciendat, siirtomaaherrojen maatiloihin rakennetut majapaikat, johdattelevat matkalaisia. Amazonasin alueella tutustumme viidakon perintötietouteen paikallisen intiaanioppaan johdolla, Quitossa esittäytyy moderni elämä upeasti restauroidun vanhan kaupungin kaduilla.

Matkareitti: Quito - Otavalo - Machachi - Cotopaxi - Baños - Puyo - Tena - Napo-joki - Tena - Baeza - Papallacta - Quito

Majoitukset matkaohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsymaksut, englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut ateriat.
Matkavakuutusta, suomenkielisiä opaspalveluja, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, tippejä, lentoja kohdemaahan eikä maastapoistumismaksuja.
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Quiton viehättävä vanhakaupunki
 • Otavalon intiaanimarkkinat
 • Andien upeat vuoristomaisemat
 • Cotopaxi-tulivuoren kansallispuisto
 • Amazonin viidakon elämään tutustuminen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Huom: Matkalla on englanninkieliset palvelut. Minimiryhmäkoko 2 hlö!

PÄIVÄ 1 > QUITO
Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon (2850m) ja kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 2 > QUITO
Kaupunkikierros Quitossa. Viehättävän vanhankaupungin mukulakivikatuja, Espanjan siirtomaavallan aikaisia kirkkoja sekä hattupäisiä ketsua-intiaaneja. Vierailu El Panecillo -kukkulan näköalapaikalle, josta avautuvat upeat maisemat Quiton kaupungin ylle. Iltapäivällä vierailu päiväntasaajan monumentille. Illalla tervetuloillallinen hotellilla. (A,I)

PÄIVÄ 3 > QUITO – OTAVALO
Ajamme Quitosta pohjoiseen, intiaanimarkkinoistaan kuuluisaan Otavalon pikkukaupunkiin. Matkalla vierailemme mm. kauniilla Cuicochan järvellä sekä Cotacahin intiaanikylässä. (A)

PÄIVÄ 4 > OTAVALO - MACHACHI, COTOPAXI
Aamupäivällä vierailu Otavalon värikkäille intiaanimarkkinoille, joilta löytyy Ecuadorin parhain valikoima käsityönä tehtyjä neuleita sekä paljon muuta kauppatavaraa. Jatkamme kauniille Mojanda-järvien ylänköalueelle, josta avautuvat vaikuttavat näkymät Andien vuoristoon. Jatkamme edelleen matkaa seuraavaan majapaikkaamme Cotopaxi-tulivuoren juurelle. (A)

PÄIVÄ 5 > COTOPAXI - BAÑOS
Teemme kävelyretken Cotopaxi-tulivuoren kansallispuistossa. Cotopaxi (5897m) on ylängön keskellä sijaitseva, jäätiköiden peittämä, sokeritopan muotoinen tulivuori 55km päässä Quitosta. Nautimme retkilounaan Limpiopungo-järven rannalla. Iltapäivällä ajamme Bañosin kylpyläkaupunkiin Tungurahuan tulivuoren lähellä. (A,retkilounas)

PÄIVÄ 6 > BAÑOS
Vapaapäivä Bañosissa. Omaa aikaa nauttia Bañosin kuumista lähteistä ja kahviloiden antimista, patikoida, ratsastaa tai pyöräillä laakson rinteillä sijaitseviin pikkukyliin tai vaikka kokeilla koskenlaskua. (A)

PÄIVÄ 7 > BAÑOS - AMAZONAS 
Seuraamme Pastaza-jokea upeissa vesiputousten koristamissa kanjonimaisemissa Bañosista kohti itää laskeutuen Amazonin alankoalueelle. Ajamme Puyon kautta Tenaan ja majoitumme Napo–joen tuntumassa, sademetsän keskellä sijaitsevaan Yacuma Lodgeen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > AMAZONAS, NAPO–JOKI
Retki Amazonin viidakoihin paikallisen intiaanioppaan johdolla. Opimme viidakossa elämisen ja liikkumisen perustaitoja sekä kuulemme mitä lääkekasveja metsistä löytyy ja miten niitä käytetään. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > TENA – PAPALLACTA – QUITO
Jätämme hyvästit viidakkotukikohdallemme ja ajamme Baezaan vehreiden metsien ja viljelysmaiden läpi. Reittimme nousee pikku hiljaa tasaiselta Amazonasin alueelta Andien vuoristoon. Kirkkaalla säällä Papallactasta, jossa pidämme taukoa kuumilla lähteillä, avautuvat upeat näkymät Antisanan lumihuippuisen tulivuoren rinteille. Saavumme Quitoon myöhään iltapäivällä. (A)

PÄIVÄ 10 > QUITO
Vapaata aikaa Quitossa. Mahdollisuus esimerkiksi lähteä patikoimaan Guagua Pichincha -tulivuoren rinteille, tai vain rentoutua kaupungilla. (A)

PÄIVÄ 11 > QUITO - 
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Majoitukset

Quito: Hotel Fuente de Piedra (3*)

Otavalo: Hotel el Indio Inn (3*)

Machachi: Haciewnda La Estacion (3*)

Banos: Hotel Monte y Selva (3*)

Amazon: Yacuma Ecolodge (3*)

Kohteitamme

Quito
Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha-tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustamassa Quitossa on nykyisin yli 2 miljoonaa asukasta ja se on Etelä-Amerikan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki Bolivian La Pazin jälkeen. Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen.

Otavalo
Otavalo on 90 000 asukkaan intiaanikaupunki Ecuadorin Andien upeissa vuoristomaisemissa. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä kaupunki on nykyisin suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä.Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon.

Baños
Bañosin pikkukaupunki Ecuadorin keskiosassa, Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva 10 000 asukkaan kaupunki, koko nimeltään Baños de Agua Santa, on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. Tutustu myös Bañosissa myytävään toffeeseen, joka tunnetaan espanjaksi nimellä melcocha.

Amazon, Tena & Yacuma Lodge
Ecuadorin itäosa kuuluu sademetsien peittämään ja itään virtaavien jokien halkomaan Amazonin alankoalueeseen. Amazonin alue kattaa lähes 40% Ecuadorin pinta-alasta, mutta pääosin tiettömällä alueella asuu vain alle 5% maan väestöstä. Sademetsäalueen eläimistö ja kasvillisuus ovat erittäin monipuolisia, ja alueella asuu myös lukuisia intiaanikansoja, mukaanlukien huaoranit, quichuat, shuarit ja sionat.

Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa.

Majoituspaikkamme Yacuma Lodge (yacuma-lodge.com) sijaitsee sademetsässä Napo-joen alueella Tenasta itään päin. Napo-joki on 1075 km pituinen Amazonjoen sivujoki, joka virtaa Ecuadorin Andien juurelta harvaanasutun sademetsäalueen läpi Peruun, jossa se liittyy Amazonin pääuomaan. Yacuma Lodgella on oma, 300 hehtaarin laajuinen suojelualue, jossa paikan vieraat pääsevät tutustumaan Amazonin sademetsän monipuoliseen kasvi- ja eläinlajistoon.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Quiton viehättävä vanhakaupunki
 • Otavalon intiaanimarkkinat
 • Andien upeat vuoristomaisemat
 • Cotopaxi-tulivuoren kansallispuisto
 • Amazonin viidakon elämään tutustuminen

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. Varaa mukaan käteistä maastapoistumismaksua (Quito 40USD, Guayaquil 25USD) varten. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Ecuadorin matkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa kaikki sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Vakuutuksessa tulee olla peruutusturva.  Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 
 
Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita sekä maastapoistumismaksua (Quito 40USD) varten. 
 
Ilmasto Ecuadorissa on Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötilaa kohoaa kesällä päivisin yli 20 °C ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden. Galapagos-saaret sijaitsevat päiväntasaajan korkeudella ja ilmasto saarilla on varsin trooppinen. Veden lämpötila vaihtelee vuodenajan ja merivirtojen suunnan mukaan. Galapagossaarille voi kelien puolesta matkustaa ympäri vuoden. Osa saarista tosin rauhoitetaan matkailulta ja vierailijamäärää kontrolloidaan eläinten pesintäkausien mukaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 

Youtube-videot: 

Näytä Ecuador kiertomatka suuremmalla kartalla

Selaa matkoja tyypeittäin

Upea ja monipuolinen kiertomatka Etelä-Amerikkaan, päiväntasaajalla sijaitsevaan paratiisiin. Ecuadorista löydät koko maanosan upeimmat elämykset pakattuna pieneen ja tiiviiseen pakettiin. Kehittynyt tieverkosto ja hyvät matkailupalvelut tuovat henkeäsalpaavat maisemat, alkuperäisen intiaanikulttuurin sekä siirtomaa-aikaisen loiston helposti kaikkien ulottuville.

Matkaamme lumihuippuisten Andien tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista Amazonin vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksille. Kuljemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, upeiden majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Intiaanimarkkinat, kuumat lähteet, viidakon äänet ja tunnelmalliset haciendat, siirtomaaherrojen maatiloihin rakennetut majapaikat, johdattelevat matkalaisia. Amazonasin alueella tutustumme viidakon perintötietouteen paikallisen intiaanioppaan johdolla, Quitossa esittäytyy moderni elämä upeasti restauroidun vanhan kaupungin kaduilla.

Matkareitti: Quito - Otavalo - Machachi - Cotopaxi - Baños - Puyo - Tena - Napo-joki - Tena - Baeza - Papallacta - QuitoMatkaohjelma

Huom: Matkalla on englanninkieliset palvelut. Minimiryhmäkoko 2 hlö!

PÄIVÄ 1 > QUITO
Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon (2850m) ja kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 2 > QUITO
Kaupunkikierros Quitossa. Viehättävän vanhankaupungin mukulakivikatuja, Espanjan siirtomaavallan aikaisia kirkkoja sekä hattupäisiä ketsua-intiaaneja. Vierailu El Panecillo -kukkulan näköalapaikalle, josta avautuvat upeat maisemat Quiton kaupungin ylle. Iltapäivällä vierailu päiväntasaajan monumentille. Illalla tervetuloillallinen hotellilla. (A,I)

PÄIVÄ 3 > QUITO – OTAVALO
Ajamme Quitosta pohjoiseen, intiaanimarkkinoistaan kuuluisaan Otavalon pikkukaupunkiin. Matkalla vierailemme mm. kauniilla Cuicochan järvellä sekä Cotacahin intiaanikylässä. (A)

PÄIVÄ 4 > OTAVALO - MACHACHI, COTOPAXI
Aamupäivällä vierailu Otavalon värikkäille intiaanimarkkinoille, joilta löytyy Ecuadorin parhain valikoima käsityönä tehtyjä neuleita sekä paljon muuta kauppatavaraa. Jatkamme kauniille Mojanda-järvien ylänköalueelle, josta avautuvat vaikuttavat näkymät Andien vuoristoon. Jatkamme edelleen matkaa seuraavaan majapaikkaamme Cotopaxi-tulivuoren juurelle. (A)

PÄIVÄ 5 > COTOPAXI - BAÑOS
Teemme kävelyretken Cotopaxi-tulivuoren kansallispuistossa. Cotopaxi (5897m) on ylängön keskellä sijaitseva, jäätiköiden peittämä, sokeritopan muotoinen tulivuori 55km päässä Quitosta. Nautimme retkilounaan Limpiopungo-järven rannalla. Iltapäivällä ajamme Bañosin kylpyläkaupunkiin Tungurahuan tulivuoren lähellä. (A,retkilounas)

PÄIVÄ 6 > BAÑOS
Vapaapäivä Bañosissa. Omaa aikaa nauttia Bañosin kuumista lähteistä ja kahviloiden antimista, patikoida, ratsastaa tai pyöräillä laakson rinteillä sijaitseviin pikkukyliin tai vaikka kokeilla koskenlaskua. (A)

PÄIVÄ 7 > BAÑOS - AMAZONAS 
Seuraamme Pastaza-jokea upeissa vesiputousten koristamissa kanjonimaisemissa Bañosista kohti itää laskeutuen Amazonin alankoalueelle. Ajamme Puyon kautta Tenaan ja majoitumme Napo–joen tuntumassa, sademetsän keskellä sijaitsevaan Yacuma Lodgeen. (A,I)

PÄIVÄ 8 > AMAZONAS, NAPO–JOKI
Retki Amazonin viidakoihin paikallisen intiaanioppaan johdolla. Opimme viidakossa elämisen ja liikkumisen perustaitoja sekä kuulemme mitä lääkekasveja metsistä löytyy ja miten niitä käytetään. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > TENA – PAPALLACTA – QUITO
Jätämme hyvästit viidakkotukikohdallemme ja ajamme Baezaan vehreiden metsien ja viljelysmaiden läpi. Reittimme nousee pikku hiljaa tasaiselta Amazonasin alueelta Andien vuoristoon. Kirkkaalla säällä Papallactasta, jossa pidämme taukoa kuumilla lähteillä, avautuvat upeat näkymät Antisanan lumihuippuisen tulivuoren rinteille. Saavumme Quitoon myöhään iltapäivällä. (A)

PÄIVÄ 10 > QUITO
Vapaata aikaa Quitossa. Mahdollisuus esimerkiksi lähteä patikoimaan Guagua Pichincha -tulivuoren rinteille, tai vain rentoutua kaupungilla. (A)

PÄIVÄ 11 > QUITO - 
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Majoitukset

Quito: Hotel Fuente de Piedra (3*)

Otavalo: Hotel el Indio Inn (3*)

Machachi: Haciewnda La Estacion (3*)

Banos: Hotel Monte y Selva (3*)

Amazon: Yacuma Ecolodge (3*)

Kohteitamme

Quito
Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha-tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustamassa Quitossa on nykyisin yli 2 miljoonaa asukasta ja se on Etelä-Amerikan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki Bolivian La Pazin jälkeen. Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen.

Otavalo
Otavalo on 90 000 asukkaan intiaanikaupunki Ecuadorin Andien upeissa vuoristomaisemissa. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä kaupunki on nykyisin suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä.Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon.

Baños
Bañosin pikkukaupunki Ecuadorin keskiosassa, Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva 10 000 asukkaan kaupunki, koko nimeltään Baños de Agua Santa, on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. Tutustu myös Bañosissa myytävään toffeeseen, joka tunnetaan espanjaksi nimellä melcocha.

Amazon, Tena & Yacuma Lodge
Ecuadorin itäosa kuuluu sademetsien peittämään ja itään virtaavien jokien halkomaan Amazonin alankoalueeseen. Amazonin alue kattaa lähes 40% Ecuadorin pinta-alasta, mutta pääosin tiettömällä alueella asuu vain alle 5% maan väestöstä. Sademetsäalueen eläimistö ja kasvillisuus ovat erittäin monipuolisia, ja alueella asuu myös lukuisia intiaanikansoja, mukaanlukien huaoranit, quichuat, shuarit ja sionat.

Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa.

Majoituspaikkamme Yacuma Lodge (yacuma-lodge.com) sijaitsee sademetsässä Napo-joen alueella Tenasta itään päin. Napo-joki on 1075 km pituinen Amazonjoen sivujoki, joka virtaa Ecuadorin Andien juurelta harvaanasutun sademetsäalueen läpi Peruun, jossa se liittyy Amazonin pääuomaan. Yacuma Lodgella on oma, 300 hehtaarin laajuinen suojelualue, jossa paikan vieraat pääsevät tutustumaan Amazonin sademetsän monipuoliseen kasvi- ja eläinlajistoon.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. Varaa mukaan käteistä maastapoistumismaksua (Quito 40USD, Guayaquil 25USD) varten. 

Tarkista, että perusrokotuksistasi MPR ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueelle suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Ecuadorin matkalle tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa kaikki sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Vakuutuksessa tulee olla peruutusturva.  Mandala Travelin kautta saat Gouda -matkavakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivi- ja liikunnallisiin matkoihin.

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 
 
Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit (Visa, Master Card, Visa Electron). Suosittelemme ottamaan mukaan US-dollareita alle 100 $ seteleinä. Varaa mukaan käteistä matkaohjelmaan sisältymättömiä aterioita sekä maastapoistumismaksua (Quito 40USD) varten. 
 
Ilmasto Ecuadorissa on Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötilaa kohoaa kesällä päivisin yli 20 °C ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden. Galapagos-saaret sijaitsevat päiväntasaajan korkeudella ja ilmasto saarilla on varsin trooppinen. Veden lämpötila vaihtelee vuodenajan ja merivirtojen suunnan mukaan. Galapagossaarille voi kelien puolesta matkustaa ympäri vuoden. Osa saarista tosin rauhoitetaan matkailulta ja vierailijamäärää kontrolloidaan eläinten pesintäkausien mukaan.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 


Näytä Ecuador kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Majoitukset matkaohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsymaksut, englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, suomenkielisiä opaspalveluja, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, tippejä, lentoja kohdemaahan eikä maastapoistumismaksuja.

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.