Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  8 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Lycian Way – patikointimatka, Turkki

Loistava yhdistelmä historiaa, kulttuuria, rantoja ja patikointia hienoissa maisemissa Turkin etelärannikolla, mukavasti täysihoidolla.

Lyykian alue Turkin etelärannikolla pitää sisällään niin ainutlaatuisia historiallisia nähtävyyksiä, viihtyisiä rantakohteita kuin myös jylhiä vuoristomaisemia. Ateenan muinaisen kuninkaan Lykoksen mukaan nimettyä aluetta asuttivat antiikin aikana lyykialaiset, mutta myös persialaiset ja roomalaiset jättivät jälkensä alueelle omilla valtakausillaan.

Antiikin aikainen kauppareitti kulkee pitkin aurinkoista Välimeren rannikkoa halki hienojen maisemien, mielenkiintoisten antiikin ajan nähtävyyksien, viehättävien kylien ja hiekkarantojen. Lycian way –nimellä nykyisin tunnettu patikointireitti halki Lyykian alueen onkin noussut kansainväliseen maineeseen ehkä juuri monipuolisuutensa vuoksi.

Teemme matkalla päiväpatikoita rannikon eri kohteissa Kasin ja Antalyan välillä nauttien samalla maisemista, arkeologisista kohteista ja paikallisesta ruokakulttuurista.

Matkareitti: Antalya – Faselis - Kas – Fellos – Kas – Apollonia – Ücagiz – Gökkaya – Indisidibi – Adrasan – Olympos – Adrasan – Cirali – Adrasan - Antalya

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Välimeren rannikon ja rannikkovuorten kauniit maisemat
 • Ainutlaatuinen historiallinen reitti ja arkeologiset kohteet
 • Viehättävät majoitukset rannikon pienissä kaupungeissa
 • Monipuolinen ohjelma täysihoidolla
 • Turkkilainen ruokakulttuuri ja vieraanvaraisuus

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – ANTALYA

Lennot Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Antalyaan. Kuljetus lentokentältä Antalyan viehättävässä vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin ja illallinen. (I)

PÄIVÄ 2 > ANTALYA – FASELIS – KAS
Aamiaisen jälkeen vierailemme Antalyan historiallisessa museossa ennen kuljetusta Antalyasta itään, Kaşin rannikkokaupunkiin. 3,5 tunnin ajomatka rannikkoa seuraillen sujuu upeita vuoristo- ja merinäköaloja ihaillen. Pysähdymme matkan varrella antiikin aikaisilla Faseliksen raunioilla.  Perillä voimme nauttia Kaşin  viehättävän pikkukaupungin tunnelmasta. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > FELLOS - KAS
Ensimmäinen patikointipäivä. Aamiaisen jälkeen kuljetus antiikinaikaisten Fellosin kaupungin raunioiden lähelle. Raunioilla vierailtuamme aloitamme päivän 4 tunnin patikointiosuuden hienoissa maisemissa takaisin Kasiin. Pysähdymme matkan varrella mm. Cukurbagin pikkukylässä. Nousua matkareitillä on 600 m ja laskua 350 m. Illallinen ja yöpyminen Kasissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > APOLLONIA – APERLAI - ÜCAGIZ
Tänään on vuorossa kevyempi 4 tunnin patikointiosuus Apollonian raunioilta rannikolle ja edelleen venekyyti nauttimaan alueen idyllisistä pikku lahdista. Uimapuku ja pyyhe kannattaakin ottaa tänään mukaan. Patikoinnin jälkeen lounas paikallisessa kalaravintolassa. Veneretken jälkeen siirrymme majoittumaan Üçagizin kalastajakylään, joka sijaitsee rannikolla Kasin itäpuolella. Yövymme täällä suuren puutarhan ympäröimässä majatalossa. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > GÖKKAYA, INDISIDIBI
Aloitamme päivän patikointiosuuden Üçagizin satamasta. Kuljemme kevyen, 4-5 tunnin mittaisen reitin koilliseen ensin rannikon suuntaisesti ja myöhemmin sisämaan maaseudun rauhassa salakuljettajien piilopaikkana tunnetulle vuonomaiselle lahdelle. Sieltä nousemme takaisin kukkuloille Indisidibin kylään, josta kuljetus seuraavaan majapaikkaamme, rannikolla sijaitsevaan Adrasaniin. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > ADRASAN, OLYMPOS
Tänään patikoimme rannikon suuntaisesti hieman haastavamman reitin antiikinaikaisia lyykialaisten polkuja pitkin Adrasanin rannikkokylästä Olympusvuoren rinteille. 5-6 tunnin patikoitireitillämme on nousuja ja laskuja noin 800 metriä, sekä mahtavia rannikkovuoriston maisemia. Nautimme lounaan Olymposvuoren katveessa. Palaamme majoittumaan Adrasaniin. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > CIRALI - ULUPINAR
 - ANTALYA
Viimeisen patikointipäivämme kohteena on Ciralin alue, jossa tulta syksevän antiikin hirviö khimairan mukaan nimetty tuli on palanut antiikin ajoista saakka. Kuljemme 4-5 tunnin ajan rannikkoa seurailevaa reittiä, jossa on nousua ja laskua n. 400 metriä. Laskeudumme patikoinnin lopuksi lounaalle Ulupinarin kylään. Iltapäivällä kuljetus Adrasaniin ja vapaata aikaa esimerkiksi rannalla loikoiluun ennen kuljetusta takaisin Antalyaan viimeiseksi yöksi. Yhteinen jäähyväisillallinen Antalyassa. (A,L,I)

8 > ANTALYA – HELSINKI
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot Istanbulin kautta kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Lounaat retkipäivinä osin retkilounaita.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Välimeren rannikon ja rannikkovuorten kauniit maisemat
 • Ainutlaatuinen historiallinen reitti ja arkeologiset kohteet
 • Viehättävät majoitukset rannikon pienissä kaupungeissa
 • Monipuolinen ohjelma täysihoidolla
 • Turkkilainen ruokakulttuuri ja vieraanvaraisuus

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavaranne säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Mukana on hyvä olla varmuuden vuoksi myös lämmintä vaatetta, vaikka päivien aikana yleensä pärjää hellevaatteissa.
Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti myös kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla. 
 
Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä Antalyassa ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.
 
Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Sisämaan vuoristossa ja ylänköalueilla vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja patikoida Turkissa. Rannikolla päivät ovat lämpimiä ja useimmiten aurinkoisia, mutta illaksi ilma saattaa silti viiletä.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä. Tällä matkalla ruokailut kuuluvat pääosin matkan hintaan, joten rahaa tarvitaan tippien lisäksi ainoastaan ruokajuomiin ja muihin omiin kuluihin kuten matkamuistoihin. 
Youtube-videot: 

Loistava yhdistelmä historiaa, kulttuuria, rantoja ja patikointia hienoissa maisemissa Turkin etelärannikolla, mukavasti täysihoidolla.

Lyykian alue Turkin etelärannikolla pitää sisällään niin ainutlaatuisia historiallisia nähtävyyksiä, viihtyisiä rantakohteita kuin myös jylhiä vuoristomaisemia. Ateenan muinaisen kuninkaan Lykoksen mukaan nimettyä aluetta asuttivat antiikin aikana lyykialaiset, mutta myös persialaiset ja roomalaiset jättivät jälkensä alueelle omilla valtakausillaan.

Antiikin aikainen kauppareitti kulkee pitkin aurinkoista Välimeren rannikkoa halki hienojen maisemien, mielenkiintoisten antiikin ajan nähtävyyksien, viehättävien kylien ja hiekkarantojen. Lycian way –nimellä nykyisin tunnettu patikointireitti halki Lyykian alueen onkin noussut kansainväliseen maineeseen ehkä juuri monipuolisuutensa vuoksi.

Teemme matkalla päiväpatikoita rannikon eri kohteissa Kasin ja Antalyan välillä nauttien samalla maisemista, arkeologisista kohteista ja paikallisesta ruokakulttuurista.

Matkareitti: Antalya – Faselis - Kas – Fellos – Kas – Apollonia – Ücagiz – Gökkaya – Indisidibi – Adrasan – Olympos – Adrasan – Cirali – Adrasan - AntalyaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI – ANTALYA

Lennot Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Antalyaan. Kuljetus lentokentältä Antalyan viehättävässä vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin ja illallinen. (I)

PÄIVÄ 2 > ANTALYA – FASELIS – KAS
Aamiaisen jälkeen vierailemme Antalyan historiallisessa museossa ennen kuljetusta Antalyasta itään, Kaşin rannikkokaupunkiin. 3,5 tunnin ajomatka rannikkoa seuraillen sujuu upeita vuoristo- ja merinäköaloja ihaillen. Pysähdymme matkan varrella antiikin aikaisilla Faseliksen raunioilla.  Perillä voimme nauttia Kaşin  viehättävän pikkukaupungin tunnelmasta. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > FELLOS - KAS
Ensimmäinen patikointipäivä. Aamiaisen jälkeen kuljetus antiikinaikaisten Fellosin kaupungin raunioiden lähelle. Raunioilla vierailtuamme aloitamme päivän 4 tunnin patikointiosuuden hienoissa maisemissa takaisin Kasiin. Pysähdymme matkan varrella mm. Cukurbagin pikkukylässä. Nousua matkareitillä on 600 m ja laskua 350 m. Illallinen ja yöpyminen Kasissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > APOLLONIA – APERLAI - ÜCAGIZ
Tänään on vuorossa kevyempi 4 tunnin patikointiosuus Apollonian raunioilta rannikolle ja edelleen venekyyti nauttimaan alueen idyllisistä pikku lahdista. Uimapuku ja pyyhe kannattaakin ottaa tänään mukaan. Patikoinnin jälkeen lounas paikallisessa kalaravintolassa. Veneretken jälkeen siirrymme majoittumaan Üçagizin kalastajakylään, joka sijaitsee rannikolla Kasin itäpuolella. Yövymme täällä suuren puutarhan ympäröimässä majatalossa. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > GÖKKAYA, INDISIDIBI
Aloitamme päivän patikointiosuuden Üçagizin satamasta. Kuljemme kevyen, 4-5 tunnin mittaisen reitin koilliseen ensin rannikon suuntaisesti ja myöhemmin sisämaan maaseudun rauhassa salakuljettajien piilopaikkana tunnetulle vuonomaiselle lahdelle. Sieltä nousemme takaisin kukkuloille Indisidibin kylään, josta kuljetus seuraavaan majapaikkaamme, rannikolla sijaitsevaan Adrasaniin. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > ADRASAN, OLYMPOS
Tänään patikoimme rannikon suuntaisesti hieman haastavamman reitin antiikinaikaisia lyykialaisten polkuja pitkin Adrasanin rannikkokylästä Olympusvuoren rinteille. 5-6 tunnin patikoitireitillämme on nousuja ja laskuja noin 800 metriä, sekä mahtavia rannikkovuoriston maisemia. Nautimme lounaan Olymposvuoren katveessa. Palaamme majoittumaan Adrasaniin. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > CIRALI - ULUPINAR
 - ANTALYA
Viimeisen patikointipäivämme kohteena on Ciralin alue, jossa tulta syksevän antiikin hirviö khimairan mukaan nimetty tuli on palanut antiikin ajoista saakka. Kuljemme 4-5 tunnin ajan rannikkoa seurailevaa reittiä, jossa on nousua ja laskua n. 400 metriä. Laskeudumme patikoinnin lopuksi lounaalle Ulupinarin kylään. Iltapäivällä kuljetus Adrasaniin ja vapaata aikaa esimerkiksi rannalla loikoiluun ennen kuljetusta takaisin Antalyaan viimeiseksi yöksi. Yhteinen jäähyväisillallinen Antalyassa. (A,L,I)

8 > ANTALYA – HELSINKI
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot Istanbulin kautta kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Lounaat retkipäivinä osin retkilounaita.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavaranne säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Mukana on hyvä olla varmuuden vuoksi myös lämmintä vaatetta, vaikka päivien aikana yleensä pärjää hellevaatteissa.
Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti myös kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla. 
 
Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä Antalyassa ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.
 
Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Sisämaan vuoristossa ja ylänköalueilla vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja patikoida Turkissa. Rannikolla päivät ovat lämpimiä ja useimmiten aurinkoisia, mutta illaksi ilma saattaa silti viiletä.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä. Tällä matkalla ruokailut kuuluvat pääosin matkan hintaan, joten rahaa tarvitaan tippien lisäksi ainoastaan ruokajuomiin ja muihin omiin kuluihin kuten matkamuistoihin. 

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.