Matkan tiedot
  • Matkan kesto: 
    11 päivää
  • Valitse lähtöpäivä:

Mongolian kiertomatka

Laajojen arojen ja villien valloittajien Mongolia on jäänyt historiankirjoihin värikkäänä ja mystisenä maana. Kiertomatkamme aikana tutustumme historian lisäksi nykypäivän Mongoliaan ja paimentolaiselämään aroilla. Matkaamme ensin Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, jossa tutustumme kaupungin luostareihin ja hienoihin museoihin. Arojen ja autiomaiden karun kauniissa miljöössä sijaitseville jurttaleireille matkaamme nelivetoisella bussilla. Vietämme aikaa perinteikkäissä jurttaleireissä ja tutustumme mongolialaiseen elämään. Leireissä on mahdollisuus kokeilla ratsastamista ja kamelikyytejä lisämaksusta.

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – ULAN BATOR

PÄIVÄ 2 > ULAN BATOR
Saapuminen Ulan Batoriin. Tutustumme Punaisen Sankarin, eli Ulan Batorin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Vierailemme muun muassa Sukhbatorin keskusaukiolla sekä Mongolian upeimmassa budddhalaisluostarissa Gandanissa. (L)

PÄIVÄ 3 > HUSTAIN KANSALLISPUISTO
Vierailu Mongolian historiallisessa museossa, jossa pääsemme heti tutustumaan maan värikkääseen historiaan, suuriin sotapäälliköihin ja vaikuttajiin. Jatkamme iltapäivällä luontoretkelle Hustain vehreiden kukkuloiden miljööseen. Ajomatka 110 kilometriä. Hustain kansallispuisto tunnetaan erityisesti Mongolian villihevosista, takheista, joita kutsutaan myös Przewalskin hevosiksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > OGYI NUUR -JÄRVI
Matkaamme halki puuttomien ja kumpuilevien arojen Ogyi Nuur -järvelle, jonka äärellä majoitumme jurttaan eli geriin. Iltapäivällä aikaa kävelyretkiin ja avarista järvi- ja erämaamaisemista nauttimiseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > ORKHON -JOKILAAKSO
Matkalla vierailemme Khar Balgasin arkeologisella alueella. Sen rakensivat turkkia puhuvat uiguurit 800-luvulla. Unescon maailmanperintökohteeksi nimettyyn Orkhonin jokilaaksoon saapuessamme maa muuttuu viljavammaksi ja vehreämmäksi. Upeiden jokilaaksomaisemien lisäksi alueella on paljon historiaa, kuten muinaisten kaupunkien raunioita, merkittäviä hautamuistomerkkejä sekä luostareita. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > TÖVHÖN LUOSTARITEMPPELI
Joen ylitys bussilla (säävarauksella) ja retki metsäisen kukkulan päälle rakennettuun Tövhönin luostariin, joka on Mongolian suosituimpia pyhiinvaelluskohteita. Patikointia noin kaksi tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KARAKORUM & HÖGNÖ KHAN UUL
Vierailu Karakorumin rauniokaupungin alueella sekä 1500-luvulla rakennetussa Erdene Zuu -luostarissa. Karakorum oli aikoinaan Mongolien jättimäisen imperiumin pääkaupunki. Kaupunki tuhoutui lähes täysin taisteluissa kiinalaisten kanssa. Iltapäivällä saavumme vuorten ympäröivään leiriimme kauniissa Högnö Khan Uulin laaksossa. (A,L,I)

PÄIVÄT 8-9 > ARBURD SANDS
Ajamme Gobin aavikolle Arburd Sandsiin, joka on 20 kilometriä pitkä hiekkadyynialue Gobi transition zone -alueella, jossa arot muuttuvat autiomaaksi. Tutustumme paikallisen nomadin perheen elämään, teemme retkiä jalan sekä kamelien kyydittäminä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > ULAN BATOR
Paluu Ulan Batoriin. Iltapäivä vapaata aikaa ostoksiin ja kaupungilla kiertelyyn. Illalla mongolialainen kulttuuriesitys sekä barbeque-illallinen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > LENNOT ULAN BATOR – HELSINKI
Aamulla kuljetus lentokentälle ja paluulennot Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Varusteet

Päivälämpötilat matkan aikana voivat nousta 20 – 30 asteen välille. Aavikolla yöt voivat olla kesäaikaankin erittäin kylmiä ja jurtat lämmitetään kamiinoilla, lämmin yöpuku voi siis olla tarpeen. Leireissä on mahdollista tehdä patikointi- ja ratsastusretkiä, joten tähän soveltuvat varusteet on hyvä ottaa mukaan. Mongolia on maailman harvimmin asuttu valtio ja pitkiin ajomatkoihin on hyvä varautua mukavilla matkustusvaatteilla. Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle. Syyskuussa tapahtuvan matkan aikana saattaa esiintyä “intiaanikesää”. Varaudu saman kaltaiseen säähän kuin olisit lapissa liikkeellä samaan vuodenaikaan. Ota mukaan myös vaatteita lämpimien kesäpäivien varalle.

Seuraava lista on suuntaa-antava lista siitä, mitä kannattaa ottaa mukaan matkalle:
• Vaelluskengät/ patikointikengät ja/tai lenkkitossut
• Lämpimiä vaatteita koleiden päivien varalle. Illalla on kylmä.
• Tuulenpitävä vaatekerros/ Goretex-takki tai vastaava.
• Pipo ja sormikkaat varmuuden varalle
• Päähine suojaamaan auringolta / huivi
• Aurinkolasit ja aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
• Otsalamppu
• Pyyhe
• Korvatulpat
• Varapattereita, akkuja ja muistikortteja

Henkilökohtainen EA-pakkaus
• Laastareita
• Ibuprofeiinia
• Paracetamolia
• Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja (vatsatautien varalle)
• Imodiumia

Varusteet kannattaa pakata rinkkaan tai pehmeään varustekassiin. Emme suosittele kovan matkalaukun mukaan ottamista matkalle, sillä niitä on vaikea sovitella ajoneuvoihimme.

Majoitukset

Mongolia on paimentolaisten maa. Majoitus- ja muut palvelut edelleen vaatimattomia ja vähän kehittyneitä. Pääkaupungin Ulan Batorin ulkopuolella on hyvin vähän asutusta ja majoitusvaihtoehtoja. Olemme pyrkineet valitsemaan parhaimmat ja mukavimmat jurttaleirit.
Ulan Bator: Bishrelt Plaza Hotel 2-3* Viime vuosina remontoitu melko vaatimaton 30 huoneen pikku hotelli kävelymatkan etäisyydellä Ulan Batorin upeimmasta nähtävyydestä Gandenin luostarista. Huoneissa lämmitys ja lämmin suihku.
Jurttaleirit Tyypillisesti jurtta- eli Ger-leireissä on päärakennus tai suurempi teltta jossa aterioidaan ja vietetään aikaa. Opas ja kokit huolehtivat ruoanlaitosta. Teetä kahvia ja keksejä on yleensä saatavilla milloin vain. Käytämme ulkomaalaisille sopivia jurttaleirejä, joissa on normaaleja paikallisia ger-leirejä siistimmät tilat ja WC. Kaikissa jurtissa on kamiinat, joihin henkilökunta tekee tulen illalla ja lämmittää tuvan. Petivaatteita on yleensä reilusti, mutta kannattaa ottaa mukaan oma makuupussi. Monissa leireissä on aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä ja lamput majoissa.

Kohteet

Ulan Bator
Mongolian pääkaupunki ja suurin kaupunki maan keskiosassa, Tuul- ja Selbe-jokien yhtymäkohdassa. 1,2 miljoonan asukkaan kaupunki tunnetaan myös nimellä Ulaanbaatar. Ulan Bator on Mongolian kulttuurin ja talouselämän keskus, jossa modernit vaikutteet ja kommunistivallan aikainen arkkitehtuuri kohtaavat perinteisen paimentolaiskulttuurin ja tiibetinbuddhalaiset luostarit. Kaupunki perustettiin aikoinaan 1600-luvulla buddhalaiseksi luostarikeskukseksi. Tästä ajasta muistuttavat Ulan Batorin kuuluisimmat nähtävyydet, Gandanin luostari ja Choijin-laman temppeli. Kaupungin uudempia nähtävyyksiä edustavat mm. lukuisat museot ja suuri Tshingis-kaanin ratsastajapatsas.

Gobin autiomaa
Gobin autiomaa(t), joita on itse asiassa 33, kattavat n. neljä kertaa Suomen pinta-alan kokoisen alueen. Moni muinaisen Silkkitien tärkeimmistä kauppakaupungeista sijaitsi Gobin alueella. Suurinta osaa Gobista peittää hiekan sijasta paljas kallio. Alueella elää mm. villihevosia ja kameleita.

Orkhon -jokilaakso
Orkhon-jokilaakso on Unescon maailmanperintökohde Mongolian keskiosan arolla. Se on tunnettu vanhoista raunioistaan ja paimentolaisten laiduntamista kauniista aromaisemistaan. Lisätietoja: http://whc.unesco.org/en/list/1081

Karakorum ja Erdenezuu
Muinaisen Mongolivaltakunnan pääkaupungin Karakorumin rauniot ajoittuvat 1200-luvulle. Rauniot Mongolian arolla muistuttavat mahtavasta mongoli-imperiumista. Kaupunki hävitettiin polttamalla 1400-luvulla Ming-dynastian aikana. Läheinen 1500-luvulla rakennettu Erdenezuun luostari taas on Mongolian vanhin toiminnassa oleva tiibetinbuddhalainen luostari. Molemmat ovat osa Orkhon-jokilaakson maailmanperintökohdetta.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa  Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat 1.1.2016 alkaen jälleen viisumin Mongoliaan. Mongolian viisumi haetaan postitse Mongolian konsulaatista: www.mongolia.fi. Viisumihinta alk. 60€.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Aasiaan matkustaville suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia. Lisää tietoa saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/matkailuterveys

Mongolian virallinen kieli on mongoli. Mongolian kieltä kirjoitetaan kyrilisillä aakkosilla, mikä sopii sen ääntämisrakenteeseen. Venäjää puhutaan maassa suhteellisen yleisesti. Matkailijoiden kanssa työskentelevät mongolialaiset puhuvat yleisesti myös englantia.
 
Mongolian rahayksikkö on tögrög (MNT). Käteistä kannattaa varata mukaan jo Suomesta. Euroja ei voi vaihtaa kaikissa pikkukaupunkien pankeissa, joten parasta matkavaluuttaa ovat dollarit. Tögrögejä saa vaihdettua tai nostattua pankkiautomaateista Ulan Batorissa matkan tarpeisiin. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä osassa Ulan Batorin kaupoista ja ravintoloista. Maaseudulla liikuttaessa käteinen on ainoa maksuväline.
 
Jurttaleireissä on täysihoito, ohjelmaan kuuluu myös muita aterioita jotka voit tarkistaa matkaohjelmasta. Varaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 30 euroa. Jurttaleireissä voi tehdä vaikkapa ratsastusretken paikallisten hevosmiesten kanssa. Ylimääräiset retket eivät kuulu matkan hintaan mutta ovat kohtuuhintaisia. Ratsastusretki kustantaa muutaman kymmenen euroa, jurttasaunasta suoritetaan muutaman euron maksu.
 
Ilmasto Mongoliassa on erittäin mantereinen ja vähäsateinen. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kesät taas ovat lämpimiä ja keskilämpötila on +25 C-astetta. Vaikka Mongoliassa sataa hyvin vähän vuosittain, jo syyskuun aikana alkusyksystä saattaa levitä kylmää ilmaa etelämmäs ja tuoda lumimyrskyjä mukanaan. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkalle mukaan lämmintä vaatetta.
 
Youtube-videot: 

Näytä Mongolia kiertomatka suuremmalla kartalla

Laajojen arojen ja villien valloittajien Mongolia on jäänyt historiankirjoihin värikkäänä ja mystisenä maana. Kiertomatkamme aikana tutustumme historian lisäksi nykypäivän Mongoliaan ja paimentolaiselämään aroilla. Matkaamme ensin Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, jossa tutustumme kaupungin luostareihin ja hienoihin museoihin. Arojen ja autiomaiden karun kauniissa miljöössä sijaitseville jurttaleireille matkaamme nelivetoisella bussilla. Vietämme aikaa perinteikkäissä jurttaleireissä ja tutustumme mongolialaiseen elämään. Leireissä on mahdollisuus kokeilla ratsastamista ja kamelikyytejä lisämaksusta.Matkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI – ULAN BATOR

PÄIVÄ 2 > ULAN BATOR
Saapuminen Ulan Batoriin. Tutustumme Punaisen Sankarin, eli Ulan Batorin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Vierailemme muun muassa Sukhbatorin keskusaukiolla sekä Mongolian upeimmassa budddhalaisluostarissa Gandanissa. (L)

PÄIVÄ 3 > HUSTAIN KANSALLISPUISTO
Vierailu Mongolian historiallisessa museossa, jossa pääsemme heti tutustumaan maan värikkääseen historiaan, suuriin sotapäälliköihin ja vaikuttajiin. Jatkamme iltapäivällä luontoretkelle Hustain vehreiden kukkuloiden miljööseen. Ajomatka 110 kilometriä. Hustain kansallispuisto tunnetaan erityisesti Mongolian villihevosista, takheista, joita kutsutaan myös Przewalskin hevosiksi. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > OGYI NUUR -JÄRVI
Matkaamme halki puuttomien ja kumpuilevien arojen Ogyi Nuur -järvelle, jonka äärellä majoitumme jurttaan eli geriin. Iltapäivällä aikaa kävelyretkiin ja avarista järvi- ja erämaamaisemista nauttimiseen. (A,L,I)

PÄIVÄ 5 > ORKHON -JOKILAAKSO
Matkalla vierailemme Khar Balgasin arkeologisella alueella. Sen rakensivat turkkia puhuvat uiguurit 800-luvulla. Unescon maailmanperintökohteeksi nimettyyn Orkhonin jokilaaksoon saapuessamme maa muuttuu viljavammaksi ja vehreämmäksi. Upeiden jokilaaksomaisemien lisäksi alueella on paljon historiaa, kuten muinaisten kaupunkien raunioita, merkittäviä hautamuistomerkkejä sekä luostareita. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > TÖVHÖN LUOSTARITEMPPELI
Joen ylitys bussilla (säävarauksella) ja retki metsäisen kukkulan päälle rakennettuun Tövhönin luostariin, joka on Mongolian suosituimpia pyhiinvaelluskohteita. Patikointia noin kaksi tuntia. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > KARAKORUM & HÖGNÖ KHAN UUL
Vierailu Karakorumin rauniokaupungin alueella sekä 1500-luvulla rakennetussa Erdene Zuu -luostarissa. Karakorum oli aikoinaan Mongolien jättimäisen imperiumin pääkaupunki. Kaupunki tuhoutui lähes täysin taisteluissa kiinalaisten kanssa. Iltapäivällä saavumme vuorten ympäröivään leiriimme kauniissa Högnö Khan Uulin laaksossa. (A,L,I)

PÄIVÄT 8-9 > ARBURD SANDS
Ajamme Gobin aavikolle Arburd Sandsiin, joka on 20 kilometriä pitkä hiekkadyynialue Gobi transition zone -alueella, jossa arot muuttuvat autiomaaksi. Tutustumme paikallisen nomadin perheen elämään, teemme retkiä jalan sekä kamelien kyydittäminä. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > ULAN BATOR
Paluu Ulan Batoriin. Iltapäivä vapaata aikaa ostoksiin ja kaupungilla kiertelyyn. Illalla mongolialainen kulttuuriesitys sekä barbeque-illallinen. (A,L,I)

PÄIVÄ 11 > LENNOT ULAN BATOR – HELSINKI
Aamulla kuljetus lentokentälle ja paluulennot Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Varusteet

Päivälämpötilat matkan aikana voivat nousta 20 – 30 asteen välille. Aavikolla yöt voivat olla kesäaikaankin erittäin kylmiä ja jurtat lämmitetään kamiinoilla, lämmin yöpuku voi siis olla tarpeen. Leireissä on mahdollista tehdä patikointi- ja ratsastusretkiä, joten tähän soveltuvat varusteet on hyvä ottaa mukaan. Mongolia on maailman harvimmin asuttu valtio ja pitkiin ajomatkoihin on hyvä varautua mukavilla matkustusvaatteilla. Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle. Syyskuussa tapahtuvan matkan aikana saattaa esiintyä “intiaanikesää”. Varaudu saman kaltaiseen säähän kuin olisit lapissa liikkeellä samaan vuodenaikaan. Ota mukaan myös vaatteita lämpimien kesäpäivien varalle.

Seuraava lista on suuntaa-antava lista siitä, mitä kannattaa ottaa mukaan matkalle:
• Vaelluskengät/ patikointikengät ja/tai lenkkitossut
• Lämpimiä vaatteita koleiden päivien varalle. Illalla on kylmä.
• Tuulenpitävä vaatekerros/ Goretex-takki tai vastaava.
• Pipo ja sormikkaat varmuuden varalle
• Päähine suojaamaan auringolta / huivi
• Aurinkolasit ja aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
• Otsalamppu
• Pyyhe
• Korvatulpat
• Varapattereita, akkuja ja muistikortteja

Henkilökohtainen EA-pakkaus
• Laastareita
• Ibuprofeiinia
• Paracetamolia
• Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja (vatsatautien varalle)
• Imodiumia

Varusteet kannattaa pakata rinkkaan tai pehmeään varustekassiin. Emme suosittele kovan matkalaukun mukaan ottamista matkalle, sillä niitä on vaikea sovitella ajoneuvoihimme.

Majoitukset

Mongolia on paimentolaisten maa. Majoitus- ja muut palvelut edelleen vaatimattomia ja vähän kehittyneitä. Pääkaupungin Ulan Batorin ulkopuolella on hyvin vähän asutusta ja majoitusvaihtoehtoja. Olemme pyrkineet valitsemaan parhaimmat ja mukavimmat jurttaleirit.
Ulan Bator: Bishrelt Plaza Hotel 2-3* Viime vuosina remontoitu melko vaatimaton 30 huoneen pikku hotelli kävelymatkan etäisyydellä Ulan Batorin upeimmasta nähtävyydestä Gandenin luostarista. Huoneissa lämmitys ja lämmin suihku.
Jurttaleirit Tyypillisesti jurtta- eli Ger-leireissä on päärakennus tai suurempi teltta jossa aterioidaan ja vietetään aikaa. Opas ja kokit huolehtivat ruoanlaitosta. Teetä kahvia ja keksejä on yleensä saatavilla milloin vain. Käytämme ulkomaalaisille sopivia jurttaleirejä, joissa on normaaleja paikallisia ger-leirejä siistimmät tilat ja WC. Kaikissa jurtissa on kamiinat, joihin henkilökunta tekee tulen illalla ja lämmittää tuvan. Petivaatteita on yleensä reilusti, mutta kannattaa ottaa mukaan oma makuupussi. Monissa leireissä on aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä ja lamput majoissa.

Kohteet

Ulan Bator
Mongolian pääkaupunki ja suurin kaupunki maan keskiosassa, Tuul- ja Selbe-jokien yhtymäkohdassa. 1,2 miljoonan asukkaan kaupunki tunnetaan myös nimellä Ulaanbaatar. Ulan Bator on Mongolian kulttuurin ja talouselämän keskus, jossa modernit vaikutteet ja kommunistivallan aikainen arkkitehtuuri kohtaavat perinteisen paimentolaiskulttuurin ja tiibetinbuddhalaiset luostarit. Kaupunki perustettiin aikoinaan 1600-luvulla buddhalaiseksi luostarikeskukseksi. Tästä ajasta muistuttavat Ulan Batorin kuuluisimmat nähtävyydet, Gandanin luostari ja Choijin-laman temppeli. Kaupungin uudempia nähtävyyksiä edustavat mm. lukuisat museot ja suuri Tshingis-kaanin ratsastajapatsas.

Gobin autiomaa
Gobin autiomaa(t), joita on itse asiassa 33, kattavat n. neljä kertaa Suomen pinta-alan kokoisen alueen. Moni muinaisen Silkkitien tärkeimmistä kauppakaupungeista sijaitsi Gobin alueella. Suurinta osaa Gobista peittää hiekan sijasta paljas kallio. Alueella elää mm. villihevosia ja kameleita.

Orkhon -jokilaakso
Orkhon-jokilaakso on Unescon maailmanperintökohde Mongolian keskiosan arolla. Se on tunnettu vanhoista raunioistaan ja paimentolaisten laiduntamista kauniista aromaisemistaan. Lisätietoja: http://whc.unesco.org/en/list/1081

Karakorum ja Erdenezuu
Muinaisen Mongolivaltakunnan pääkaupungin Karakorumin rauniot ajoittuvat 1200-luvulle. Rauniot Mongolian arolla muistuttavat mahtavasta mongoli-imperiumista. Kaupunki hävitettiin polttamalla 1400-luvulla Ming-dynastian aikana. Läheinen 1500-luvulla rakennettu Erdenezuun luostari taas on Mongolian vanhin toiminnassa oleva tiibetinbuddhalainen luostari. Molemmat ovat osa Orkhon-jokilaakson maailmanperintökohdetta.


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset tarvitsevat 1.1.2016 alkaen jälleen viisumin Mongoliaan. Mongolian viisumi haetaan postitse Mongolian konsulaatista: www.mongolia.fi. Viisumihinta alk. 60€.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Aasiaan matkustaville suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia. Lisää tietoa saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/matkailuterveys

Mongolian virallinen kieli on mongoli. Mongolian kieltä kirjoitetaan kyrilisillä aakkosilla, mikä sopii sen ääntämisrakenteeseen. Venäjää puhutaan maassa suhteellisen yleisesti. Matkailijoiden kanssa työskentelevät mongolialaiset puhuvat yleisesti myös englantia.
 
Mongolian rahayksikkö on tögrög (MNT). Käteistä kannattaa varata mukaan jo Suomesta. Euroja ei voi vaihtaa kaikissa pikkukaupunkien pankeissa, joten parasta matkavaluuttaa ovat dollarit. Tögrögejä saa vaihdettua tai nostattua pankkiautomaateista Ulan Batorissa matkan tarpeisiin. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä osassa Ulan Batorin kaupoista ja ravintoloista. Maaseudulla liikuttaessa käteinen on ainoa maksuväline.
 
Jurttaleireissä on täysihoito, ohjelmaan kuuluu myös muita aterioita jotka voit tarkistaa matkaohjelmasta. Varaa paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 30 euroa. Jurttaleireissä voi tehdä vaikkapa ratsastusretken paikallisten hevosmiesten kanssa. Ylimääräiset retket eivät kuulu matkan hintaan mutta ovat kohtuuhintaisia. Ratsastusretki kustantaa muutaman kymmenen euroa, jurttasaunasta suoritetaan muutaman euron maksu.
 
Ilmasto Mongoliassa on erittäin mantereinen ja vähäsateinen. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kesät taas ovat lämpimiä ja keskilämpötila on +25 C-astetta. Vaikka Mongoliassa sataa hyvin vähän vuosittain, jo syyskuun aikana alkusyksystä saattaa levitä kylmää ilmaa etelämmäs ja tuoda lumimyrskyjä mukanaan. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkalle mukaan lämmintä vaatetta.
 

Näytä Mongolia kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.