Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  12 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Perun kiertomatka – Machu Picchu, Amazonia ja Titicaca-järvi

Kiertomatka Etelä-Amerikkaan, kiehtovaan Peruun ja Andien vuoriston muinaisiin intiaanikulttuureihin.

Matka alkaa lentämällä Liman kautta Perun itäiselle Amazonin sademetsäalueelle ihailemaan alueen ainutlaatuista luontoa ja eläimistöä. Jatkamme inkakulttuurin sydänmaille Cuscoon. Sieltä käsin tulevat tutuksi myös Inkojen pyhä laakso ja kadonnut kaupunki Machu Picchu.

Matkan kruunaa veneretki Titicaca-järvellä, jossa Andien alueen alkuperäiskulttuurit ovat yhä voimissaan. Matkan lopuksi tutustumme vielä siirtomaa-aikaiseen arkkitehtuuriin Limassa.

Matkareitti: Lima – Puerto Maldonado - Tambopata – Puerto Maldonado – Cusco - Pisac - Ollantaytambo - Aguas Calientes / Machu Picchu - Cusco - Andahuaylillas - Viracocha - Sicuani - Puno - Uros - Taquile - Puno - Sillustani - Juliaca – Lima

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Inkamaailman tunnetuimmat alueet
 • Machu Picchun rauniot
 • Cuscon hyvin säilynyt vanhakaupunki
 • Amazonin sademetsät eläimineen
 • Titicaca-järvi ja Uros-saarten ainutlaatuinen intiaanikulttuuri
 • Nähtävyyksien lisäksi upeita maisemia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI - LIMA
Saapuminen Limaan illalla, kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 2 > LIMA - PUERTO MALDONADO - TAMBOPATA
Aamiaisen jälkeen lento Limasta Perun Amazonian sademetsäalueelle Puerto Maldonadoon, josta jatkamme veneellä Madre de Dios -jokea pitkin Tambopatan suojeluelueelle. Matkalla majapaikkaamme näemme jo Amazonin alueen eläimistöä kuten haikaroita, kilpikonnia ja kaimaaneja. Iltapäivällä vierailemme vielä paikallisen luonto-oppaan kanssa Isle de Monosilla eli apinoiden saarella, jossa viihtyvät mm. hämähäkkiapinat ja pikkuiset saimirit. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > TAMBOPATA
Tänään on vuorossa retki sademetsään paikallisen intiaanioppaan johdolla. Kävelemme Cocha Perdidan järvelle, opimme alkuperäiskansojen elämästä viidakossa ja tähyilemme eläimiä ja kasveja. Iltapäivällä voimme rentoutua jokivarren lodgella tai halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle vierailulle paikallisen intiaaniperheen luo. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > PUERTO MALDONADO - CUSCO
Aikaisen aamiaisen jälkeen venekuljetus Puerto Maldonadoon ja lento Andien vuoristoon, Inkavaltakunnan pääkaupunkiin Cuscoon. Kuljetus hotellille ja vapaa-aikaa Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 5 > CUSCO
Aamiaisen jälkeen 4 tunnin kaupunkikierros Cuscossa. Tutustumme kaupungin siirtomaa-aikaiseen keskustaan ja vierailemme Santo Domingon kirkossa, joka ennen konkistadorien tuloa tunnettiin Auringon temppelinä, sekä läheisillä, Sacsayhuamanin, Quenkon ja Tambo Machayn inkakulttuurin aikaisilla raunioilla. Iltapäivä vapaa-aikaa Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 6 > INKOJEN PYHÄ LAAKSO - OLLANTAYTAMBO
Koko päivän retki Urubamba-joelle, Inkojen pyhään laaksoon. Alue oli muinoin koko Inkavaltakunnan keskus ja sisältääkin monia raunioita sekä kyliä ja kaupunkeja elävine intiaanikulttuureineen. Näemme mm. Pisacin rauniot ja värikkäät markkinat,sekä Ollantaytambon muinaisen linnakkeen. Yövymme retken päätteeksi Ollantaytambossa. (A)

PÄIVÄ 7 > MACHU PICCHU
Siirrymme aikaisin aamulla rautatieasemalle ja nousemme junaan, joka kuljettaa meidät Aguas Calientesin kylään, legendaarisen Machu Picchun rauniokaupungin lähelle. Kylästä kulkevat bussit 2400 metrin korkeudessa kalliojyrkänteellä sijaitseville Machu Picchun raunioille. Klassiseen inkatyyliin rakennettu Inkojen kadonnut kaupunki on nykyisin maailmanperintökohde ja ehkäpä Etelä-Amerikan kuuluisin matkailunähtävyys. Kaupunkiin tutustuttuamme palaamme bussilla Aguas Calientesiin, junalla Ollantaytamboon ja sieltä autokyydillä takaisin Cuscoon. (A)

PÄIVÄ 8 > CUSCO - PUNO
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Cuscosta Titicaca-järven rannalle Punoon. Pysähdymme matkalla Andahuaylillasin ja Viracochan temppeleillä ja nautimme lounaan Sicuanissa. Ennen saapumista Punoon ylitämme La Rayan solan 4200 metrin korkeudella merenpinnasta. (A,L)

PÄIVÄ 9 > UROS-SAARET, TAQUILE
Koko päivän veneretki Titicaca-järvellä. Matkaamme pikaveneellä alueen intiaanien totora-kaislasta valmistamille kelluville Uros-saarille. Vierailemme retken aikana myös Taquilen saarella, jota asuttavat Inkojen jälkeläiset. Paluu illaksi Punoon. (A,L)

PÄIVÄ 10 > PUNO - LIMA
Aamulla kuljetus Punosta Juliacan kaupungin lentokentälle. Matkalla pysähdymme tutustumaan muinaisen Hatun Colla –kulttuurin pystyttämiin Sillustanin hautatorneihin. Lento Limaan ja kuljetus hotellille. Loppupäivä vapaata aikaa Limassa (A).

PÄIVÄ 11 > LIMA -
Aamupäivä vapaa-aikaa Limassa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta alkaa paluumatka kohti kotimaata. (A)

PÄIVÄ 12 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen seuraavana päivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Inkamaailman tunnetuimmat alueet
 • Machu Picchun rauniot
 • Cuscon hyvin säilynyt vanhakaupunki
 • Amazonin sademetsät eläimineen
 • Titicaca-järvi ja Uros-saarten ainutlaatuinen intiaanikulttuuri
 • Nähtävyyksien lisäksi upeita maisemia

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustettaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueella suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Perun virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan intiaanikieliä kuten ketsuaa ja aymaraa. Harvat perulaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Suomalainen matkanjohtaja puhuu englantia ja espanjaa ja auttaa mielellään.
 
Perun rahayksikkö on nuevo sol (PEN). Perussa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Automaateista voi nostaa US-dollareita ja Perun omaa valuuttaa. Perun soleja ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita alle 100 $:n seteleinä. 
 
Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Andien vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Amazonin alueella ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 
 
Youtube-videot: 

Näytä Peru kiertomatka suuremmalla kartalla

Kiertomatka Etelä-Amerikkaan, kiehtovaan Peruun ja Andien vuoriston muinaisiin intiaanikulttuureihin.

Matka alkaa lentämällä Liman kautta Perun itäiselle Amazonin sademetsäalueelle ihailemaan alueen ainutlaatuista luontoa ja eläimistöä. Jatkamme inkakulttuurin sydänmaille Cuscoon. Sieltä käsin tulevat tutuksi myös Inkojen pyhä laakso ja kadonnut kaupunki Machu Picchu.

Matkan kruunaa veneretki Titicaca-järvellä, jossa Andien alueen alkuperäiskulttuurit ovat yhä voimissaan. Matkan lopuksi tutustumme vielä siirtomaa-aikaiseen arkkitehtuuriin Limassa.

Matkareitti: Lima – Puerto Maldonado - Tambopata – Puerto Maldonado – Cusco - Pisac - Ollantaytambo - Aguas Calientes / Machu Picchu - Cusco - Andahuaylillas - Viracocha - Sicuani - Puno - Uros - Taquile - Puno - Sillustani - Juliaca – LimaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > LENNOT HELSINKI - LIMA
Saapuminen Limaan illalla, kuljetus hotellille.

PÄIVÄ 2 > LIMA - PUERTO MALDONADO - TAMBOPATA
Aamiaisen jälkeen lento Limasta Perun Amazonian sademetsäalueelle Puerto Maldonadoon, josta jatkamme veneellä Madre de Dios -jokea pitkin Tambopatan suojeluelueelle. Matkalla majapaikkaamme näemme jo Amazonin alueen eläimistöä kuten haikaroita, kilpikonnia ja kaimaaneja. Iltapäivällä vierailemme vielä paikallisen luonto-oppaan kanssa Isle de Monosilla eli apinoiden saarella, jossa viihtyvät mm. hämähäkkiapinat ja pikkuiset saimirit. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > TAMBOPATA
Tänään on vuorossa retki sademetsään paikallisen intiaanioppaan johdolla. Kävelemme Cocha Perdidan järvelle, opimme alkuperäiskansojen elämästä viidakossa ja tähyilemme eläimiä ja kasveja. Iltapäivällä voimme rentoutua jokivarren lodgella tai halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle vierailulle paikallisen intiaaniperheen luo. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 > PUERTO MALDONADO - CUSCO
Aikaisen aamiaisen jälkeen venekuljetus Puerto Maldonadoon ja lento Andien vuoristoon, Inkavaltakunnan pääkaupunkiin Cuscoon. Kuljetus hotellille ja vapaa-aikaa Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 5 > CUSCO
Aamiaisen jälkeen 4 tunnin kaupunkikierros Cuscossa. Tutustumme kaupungin siirtomaa-aikaiseen keskustaan ja vierailemme Santo Domingon kirkossa, joka ennen konkistadorien tuloa tunnettiin Auringon temppelinä, sekä läheisillä, Sacsayhuamanin, Quenkon ja Tambo Machayn inkakulttuurin aikaisilla raunioilla. Iltapäivä vapaa-aikaa Cuscossa. (A)

PÄIVÄ 6 > INKOJEN PYHÄ LAAKSO - OLLANTAYTAMBO
Koko päivän retki Urubamba-joelle, Inkojen pyhään laaksoon. Alue oli muinoin koko Inkavaltakunnan keskus ja sisältääkin monia raunioita sekä kyliä ja kaupunkeja elävine intiaanikulttuureineen. Näemme mm. Pisacin rauniot ja värikkäät markkinat,sekä Ollantaytambon muinaisen linnakkeen. Yövymme retken päätteeksi Ollantaytambossa. (A)

PÄIVÄ 7 > MACHU PICCHU
Siirrymme aikaisin aamulla rautatieasemalle ja nousemme junaan, joka kuljettaa meidät Aguas Calientesin kylään, legendaarisen Machu Picchun rauniokaupungin lähelle. Kylästä kulkevat bussit 2400 metrin korkeudessa kalliojyrkänteellä sijaitseville Machu Picchun raunioille. Klassiseen inkatyyliin rakennettu Inkojen kadonnut kaupunki on nykyisin maailmanperintökohde ja ehkäpä Etelä-Amerikan kuuluisin matkailunähtävyys. Kaupunkiin tutustuttuamme palaamme bussilla Aguas Calientesiin, junalla Ollantaytamboon ja sieltä autokyydillä takaisin Cuscoon. (A)

PÄIVÄ 8 > CUSCO - PUNO
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Cuscosta Titicaca-järven rannalle Punoon. Pysähdymme matkalla Andahuaylillasin ja Viracochan temppeleillä ja nautimme lounaan Sicuanissa. Ennen saapumista Punoon ylitämme La Rayan solan 4200 metrin korkeudella merenpinnasta. (A,L)

PÄIVÄ 9 > UROS-SAARET, TAQUILE
Koko päivän veneretki Titicaca-järvellä. Matkaamme pikaveneellä alueen intiaanien totora-kaislasta valmistamille kelluville Uros-saarille. Vierailemme retken aikana myös Taquilen saarella, jota asuttavat Inkojen jälkeläiset. Paluu illaksi Punoon. (A,L)

PÄIVÄ 10 > PUNO - LIMA
Aamulla kuljetus Punosta Juliacan kaupungin lentokentälle. Matkalla pysähdymme tutustumaan muinaisen Hatun Colla –kulttuurin pystyttämiin Sillustanin hautatorneihin. Lento Limaan ja kuljetus hotellille. Loppupäivä vapaata aikaa Limassa (A).

PÄIVÄ 11 > LIMA -
Aamupäivä vapaa-aikaa Limassa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta alkaa paluumatka kohti kotimaata. (A)

PÄIVÄ 12 > - HELSINKI
Saapuminen Suomeen seuraavana päivänä.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustettaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Amazonin alueella suosittelemme malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Perun virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan intiaanikieliä kuten ketsuaa ja aymaraa. Harvat perulaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. Suomalainen matkanjohtaja puhuu englantia ja espanjaa ja auttaa mielellään.
 
Perun rahayksikkö on nuevo sol (PEN). Perussa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Automaateista voi nostaa US-dollareita ja Perun omaa valuuttaa. Perun soleja ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita alle 100 $:n seteleinä. 
 
Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Andien vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Amazonin alueella ilmasto on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. 
 

Näytä Peru kiertomatka suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.