Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  15 päivää
 • Valitse lähtöpäivä:

Pohjois-Thaimaa ja Laos kiertomatka

Pohjois-Thaimaan Kultainen Kolmio, Mekong-joki, Luang Prabangin temppelit ja salaperäinen Ruukkujen tasanko samassa paketissa. 

Tällä matkalla pääset vierailemaan Chiang Main historiallisissa temppeleissä sekä aikoinaan oopiumkaupasta tunnetulla Kultaisen kolmion alueella Pohjois-Thaimaassa. Matka jatkuu Laosin puolelle Huay Xain kylään, josta alkaa ikimuistoinen risteily Mekong-jokea pitkin. Matkalla tutustumme Pak Oun luoliin sekä joen varressa sijaitseviin kyliin. Matkan kruunaavat viehättävä maailmanperintökaupunki Luang Prabang, mystinen Ruukkujen tasanko sekä Laosin rauhallinen pääkaupunki Vientiane. Matkan lopuksi on vielä vapaata aikaa Bangkokissa.

Matkareitti: Chiang Mai - Chiang Rai - Sop Ruak - Houay Xuay - Pakbeng - Pak Ou - Luang Prabang - Phonsavanh - Vang Vieng - Vientiane - Nong Khai - Bangkok

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Chiang Main ja Luang Prabangin hienot temppelit
 • Jokiristeily Mekong-joella
 • Mystinen Ruukkujen tasanko
 • Vientianen siirtomaa-aikaiset korttelit
 • Kaakkois-Aasian maaseudun rauhallinen elämänmeno 

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI -
Lento yön yli Thaimaahan. 

PÄIVÄ 2 > - BANGKOK - CHIANG MAI
Saapuminen Pohjois-Thaimaahan, maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin, jonka nimi tarkoittaa thaiksi "Uutta kaupunkia". Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa pitkästä matkasta ja aikaerosta toipumiseen. 

PÄIVÄ 3 > CHIANG MAI (A,L,I)
Aikainen herätys ja lähtö aamiaislaatikon kera tutustumaan buddhalaismunkkien aamuseremoniaan sekä Chiang Main vanhoihin buddhalaistemppeleihin, Kultaisen käärmeen temppeliin ja Wat Umongiin. Lounaan jälkeen iltapäivä vapaata aikaa ennen yhteistä illallista perinteiseen pohjoisthaimaalaiseen tyyliin.

PÄIVÄ 4 > CHIANG MAI - CHIANG RAI (A,L)
Aamiaisen jälkeen reilun 3 tunnin kuljetus itään, Ping-joen rannalla sijaitsevaan Chiang Rain kaupunkiin, joka tunnetaan yhtenä Pohjois-Thaimaan värikkäiden vuoristokansojen alueen keskuksista. Chiang Raissa nautimme lounaan ja tutustumme mm. kaupungin Valkoiseen temppeliin ennen siirtymistä majoittumaan hotelliin läheiselle ylänköalueelle.   

PÄIVÄ 5 > KULTAINEN KOLMIO (A)
Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen tutustumaan paikalliseen buddhalaisluostariin sekä vuoristoylängön yao- ja akha-kansojen perinteisiin kyliin. Saavumme Thaimaan, Myanmarin ja Laosin rajaseudulle, joka tunnetaan Kultaisena kolmiona. Maat erottaa toisistaan Mekong-joki. Kolmen valtion rajat kohtaavat Sop Ruakissa. Alueella on 5000-vuotiset perinteet oopiumin kasvatuksessa. Kultainen kolmio tunnettkkinkin vielä 1980-luvulla levottomana seutuna. Tutustumme paikalliseen oopiumimuseoon ennen siirtymistä majoittumaan hotelliin.

PÄIVÄ 6 > CHIANG KHONG - PAKBENG (A)
Aikainen aamiainen ja kuljetus Chiang Khongin rajakaupunkiin, jossa rajamuodollisuuksien jälkeen venekuljetus Mekong-joen yli Laosin puolelle Hoyay Xuayhin. Laosiin saavuttuamme aloitamme kahden päivän mittaisen risteilyn jokilaivalla Mekong-jokea ylävirtaan kohti Luang Prabangia. Jokilaiva etenee rauhallisesti, joten matkalla pääsee ihastelemaan Mekongin varren pikkukyliä ja maisemia. Yövymme matkan varrella Pakbengin pikkukaupungissa. 

PÄIVÄ 7 > PAKBENG - PAK OU - LUANG PRABANG (A,L)
Tänään aamuvirkuilla on mahdollisuus vierailla paikallisella torilla, jonne vuoristokansat tulevat myymään tuotteitaan. Risteily jatkuu klo 8:30 kohti Laosin entisen kuningaskunnan pääkaupunkia Luang Prabangia. Lounas nautitaan pikniktyyliin laivalla. Ennen Luang Prabangiin saapumista pysähdymme Ban Baw'n kylässä ja tuhansista buddhapatsaistaan tunnetulla Pak Oun luolalla. Saavumme historialliseen Luang Prabangin kaupunkiin iltapäivän päätteeksi. Kuljetus hotellille ja yöpyminen Luang Prabangissa.

PÄIVÄ 8 > LUANG PRABANG, KUANG SI (A,L)
Aamuvirkuilla on jälleen mahdollisuus lähteä seuraamaan buddhalaismunkkien almukierrosta ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen teemme retken kaupungin ulkopuolelle Kuang Sin vesiputoukselle. Matkalla pysähdymme Mekongin varrella ja maaseudun perinteisessä pikkukylässä. Palaamme Luang prabangiin lounaalle. Iltapäivällä tutustumme Luang Prabangin historialliseen maailmanperintökohteeseen polkupyöräillen.

PÄIVÄ 9 > LUANG PRABANG (A)
Vapaata ohjelmaa Luang Prabangissa. Tänään voi esimerkiksi tutustua kaupungin lukuisiin temppeleihin ja historiallisiin kohteisiin kaikessa rauhassa. Luang Prabang on pieni kaupunki, jossa suurin osa nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä.

PÄIVÄ 10 > LUANG PRABANG - PHONSAVAN (A,L)
aamiaisen jälkeen jätämme Luang Prabangin taaksemme, ja on vuorossa 6-7 tunnin ajomatka itään, Phonsavanin pikkukaupunkiin, joka tunnetaan porttina mystiselle Ruukkujen tasangolle. Lounaan nautimme matkan varrella. Phonsavanin kaupunki pommitettiin maan tasalle Vietnamin sodan aikana, ja nykyinen kaupunki onkin rakennettu 1970-luvulla. Teemme perille saavuttuamme kaupunkikierroksen Phonsavanissa ja tutustumme paikalliseen sodan pommien raivaamisesta kertovaan näyttelyyn.

PÄIVÄ 11 > PHONSAVAN - VANG VIENG (A,L)
Vietämme aamupäivän tutustumalla Ruukkujen tasangon kiehtovaan arkeologiseen kohteeseen.  Tasankoa täplittävät valtavat, noin 2500 vuotta vanhat kiviruukut, joiden alkuperä ja käyttötarkoitus ovat toistaiseksi pysyneet mysteereinä. vierailemme kolmessa eri kohteessa ja näemme myös Vietnamin sodan aikaisten pommitusten jälkiä. Alue pitää edelleen hallussaan maailman pommitetuimman seudun titteliä, ja osa räjähteistä on edelleen raivaamatta, joten pysythän poluilla! Ruukkujen tasankoon tutustumisen jälkeen ajamme 6-7 tunnin matkan Vang Viengin pikkukaupunkiin, pysähtyen matkalla lounaalle. Nam Song-joen varrella sijaitseva Vang Vieng on tunnettu komeista karstikukkuloiden maisemistaan.

PÄIVÄ 12 > VANG VIENG - VIENTIANE (A)
Aamiaisen jälkeen teemme retken läheiselle luolalle sekä veneretken joella ennen lounasta ja n. 3,5 tunnin ajomatkaa  etelään Laosin rauhalliseen pääkaupunkiin Vientianeen. Matkalla pysähdymme Nam Ngumin tekojärvellä. Vietntianeen saavuttuamme kirjautuminen hotelliin ja vapaata aikaa kaupungilla.

PÄIVÄ 13 > VIENTIANE - (A)
Vapaata aikaa Vientianessa ennen kuljetusta Laosista ja Vientianesta Mekong-joen sillan yli takaisin Thaimaan puolelle Nong Khaiin, josta junamatka yön yli Bangkokiin 4 hengen ilmastoiduissa makuuhyteissä.

PÄIVÄ 14 > BANGKOK
Saapuminen Bangkokiin aamulla ja kuljetus rautatieasemalta hotellille. loppupäivä vapaata aikaa Bangkokissa esim. ostosten tekoon.

PÄIVÄ 15 > BANGKOK - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento kotimaahan. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Chiang Main ja Luang Prabangin hienot temppelit
 • Jokiristeily Mekong-joella
 • Mystinen Ruukkujen tasanko
 • Vientianen siirtomaa-aikaiset korttelit
 • Kaakkois-Aasian maaseudun rauhallinen elämänmeno 

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Laosiin sen sijaan tarvitaan viisumi. Viisumin saa vaivattomasti lentokentällä maahan saavuttaessa. Laosin viisumi maksaa Suomen kansalaisille 35 USD. Varaa viisumia varten US-dollareita käteisenä, 1 passikuva ja sekä 2 sivua tyhjää tilaa passissa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan ja Laosiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla. Laosin virallinen kieli on lao, englantia ja ranskaa osataan jonkin verran.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti. Laosin rahayksikkö on kip (LAK). Laosin valuuttaa ei voi vaihtaa ulkomailla. Kipin vaihtokurssi on ollut pitkään sidottuna Yhdysvaltain dollariin, joten kannattaa vaihtaa eurot dollareiksi ennen kuin tulee maahan. Laosiin on tullut viime vuosina muutamia pankkiautomaatteja, joista on saanut nostettua paikallista valuuttaa. Suosittelemme kuitenkin ottamaan tarpeeksi käteistä siltä varalta ettei automaatteja satu kohdalle tai ne eivät ole toiminnassa. 

Pohjois-Thaimaassa ja Laosissa vallitsee subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Kuivina talvikuukausina loka-helmikuussa lämpötilat vaihtelevat 15 – 25 C-asteen välillä. Aamut ja yöt voivat olla kolean raikkaita, ja päivän aikana lämpötila nousee Suomen kesän lämpöasteisiin. Maalis-toukokuu on kuumaa kautta, lämpötila voi kohota 30°C:n yläpuolelle. Kesä-syyskuussa vallitsee kostea monsuunikausi, jonka aikana on hieman viileämpää ja kuurosateita esiintyy. Yleensä alueella ei kuitenkaan sada montaa päivää peräkkäin ilman taukoja. 
 
Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.
Youtube-videot: 

Pohjois-Thaimaan Kultainen Kolmio, Mekong-joki, Luang Prabangin temppelit ja salaperäinen Ruukkujen tasanko samassa paketissa. 

Tällä matkalla pääset vierailemaan Chiang Main historiallisissa temppeleissä sekä aikoinaan oopiumkaupasta tunnetulla Kultaisen kolmion alueella Pohjois-Thaimaassa. Matka jatkuu Laosin puolelle Huay Xain kylään, josta alkaa ikimuistoinen risteily Mekong-jokea pitkin. Matkalla tutustumme Pak Oun luoliin sekä joen varressa sijaitseviin kyliin. Matkan kruunaavat viehättävä maailmanperintökaupunki Luang Prabang, mystinen Ruukkujen tasanko sekä Laosin rauhallinen pääkaupunki Vientiane. Matkan lopuksi on vielä vapaata aikaa Bangkokissa.

Matkareitti: Chiang Mai - Chiang Rai - Sop Ruak - Houay Xuay - Pakbeng - Pak Ou - Luang Prabang - Phonsavanh - Vang Vieng - Vientiane - Nong Khai - BangkokMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI -
Lento yön yli Thaimaahan. 

PÄIVÄ 2 > - BANGKOK - CHIANG MAI
Saapuminen Pohjois-Thaimaahan, maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin, jonka nimi tarkoittaa thaiksi "Uutta kaupunkia". Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa pitkästä matkasta ja aikaerosta toipumiseen. 

PÄIVÄ 3 > CHIANG MAI (A,L,I)
Aikainen herätys ja lähtö aamiaislaatikon kera tutustumaan buddhalaismunkkien aamuseremoniaan sekä Chiang Main vanhoihin buddhalaistemppeleihin, Kultaisen käärmeen temppeliin ja Wat Umongiin. Lounaan jälkeen iltapäivä vapaata aikaa ennen yhteistä illallista perinteiseen pohjoisthaimaalaiseen tyyliin.

PÄIVÄ 4 > CHIANG MAI - CHIANG RAI (A,L)
Aamiaisen jälkeen reilun 3 tunnin kuljetus itään, Ping-joen rannalla sijaitsevaan Chiang Rain kaupunkiin, joka tunnetaan yhtenä Pohjois-Thaimaan värikkäiden vuoristokansojen alueen keskuksista. Chiang Raissa nautimme lounaan ja tutustumme mm. kaupungin Valkoiseen temppeliin ennen siirtymistä majoittumaan hotelliin läheiselle ylänköalueelle.   

PÄIVÄ 5 > KULTAINEN KOLMIO (A)
Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen tutustumaan paikalliseen buddhalaisluostariin sekä vuoristoylängön yao- ja akha-kansojen perinteisiin kyliin. Saavumme Thaimaan, Myanmarin ja Laosin rajaseudulle, joka tunnetaan Kultaisena kolmiona. Maat erottaa toisistaan Mekong-joki. Kolmen valtion rajat kohtaavat Sop Ruakissa. Alueella on 5000-vuotiset perinteet oopiumin kasvatuksessa. Kultainen kolmio tunnettkkinkin vielä 1980-luvulla levottomana seutuna. Tutustumme paikalliseen oopiumimuseoon ennen siirtymistä majoittumaan hotelliin.

PÄIVÄ 6 > CHIANG KHONG - PAKBENG (A)
Aikainen aamiainen ja kuljetus Chiang Khongin rajakaupunkiin, jossa rajamuodollisuuksien jälkeen venekuljetus Mekong-joen yli Laosin puolelle Hoyay Xuayhin. Laosiin saavuttuamme aloitamme kahden päivän mittaisen risteilyn jokilaivalla Mekong-jokea ylävirtaan kohti Luang Prabangia. Jokilaiva etenee rauhallisesti, joten matkalla pääsee ihastelemaan Mekongin varren pikkukyliä ja maisemia. Yövymme matkan varrella Pakbengin pikkukaupungissa. 

PÄIVÄ 7 > PAKBENG - PAK OU - LUANG PRABANG (A,L)
Tänään aamuvirkuilla on mahdollisuus vierailla paikallisella torilla, jonne vuoristokansat tulevat myymään tuotteitaan. Risteily jatkuu klo 8:30 kohti Laosin entisen kuningaskunnan pääkaupunkia Luang Prabangia. Lounas nautitaan pikniktyyliin laivalla. Ennen Luang Prabangiin saapumista pysähdymme Ban Baw'n kylässä ja tuhansista buddhapatsaistaan tunnetulla Pak Oun luolalla. Saavumme historialliseen Luang Prabangin kaupunkiin iltapäivän päätteeksi. Kuljetus hotellille ja yöpyminen Luang Prabangissa.

PÄIVÄ 8 > LUANG PRABANG, KUANG SI (A,L)
Aamuvirkuilla on jälleen mahdollisuus lähteä seuraamaan buddhalaismunkkien almukierrosta ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen teemme retken kaupungin ulkopuolelle Kuang Sin vesiputoukselle. Matkalla pysähdymme Mekongin varrella ja maaseudun perinteisessä pikkukylässä. Palaamme Luang prabangiin lounaalle. Iltapäivällä tutustumme Luang Prabangin historialliseen maailmanperintökohteeseen polkupyöräillen.

PÄIVÄ 9 > LUANG PRABANG (A)
Vapaata ohjelmaa Luang Prabangissa. Tänään voi esimerkiksi tutustua kaupungin lukuisiin temppeleihin ja historiallisiin kohteisiin kaikessa rauhassa. Luang Prabang on pieni kaupunki, jossa suurin osa nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä.

PÄIVÄ 10 > LUANG PRABANG - PHONSAVAN (A,L)
aamiaisen jälkeen jätämme Luang Prabangin taaksemme, ja on vuorossa 6-7 tunnin ajomatka itään, Phonsavanin pikkukaupunkiin, joka tunnetaan porttina mystiselle Ruukkujen tasangolle. Lounaan nautimme matkan varrella. Phonsavanin kaupunki pommitettiin maan tasalle Vietnamin sodan aikana, ja nykyinen kaupunki onkin rakennettu 1970-luvulla. Teemme perille saavuttuamme kaupunkikierroksen Phonsavanissa ja tutustumme paikalliseen sodan pommien raivaamisesta kertovaan näyttelyyn.

PÄIVÄ 11 > PHONSAVAN - VANG VIENG (A,L)
Vietämme aamupäivän tutustumalla Ruukkujen tasangon kiehtovaan arkeologiseen kohteeseen.  Tasankoa täplittävät valtavat, noin 2500 vuotta vanhat kiviruukut, joiden alkuperä ja käyttötarkoitus ovat toistaiseksi pysyneet mysteereinä. vierailemme kolmessa eri kohteessa ja näemme myös Vietnamin sodan aikaisten pommitusten jälkiä. Alue pitää edelleen hallussaan maailman pommitetuimman seudun titteliä, ja osa räjähteistä on edelleen raivaamatta, joten pysythän poluilla! Ruukkujen tasankoon tutustumisen jälkeen ajamme 6-7 tunnin matkan Vang Viengin pikkukaupunkiin, pysähtyen matkalla lounaalle. Nam Song-joen varrella sijaitseva Vang Vieng on tunnettu komeista karstikukkuloiden maisemistaan.

PÄIVÄ 12 > VANG VIENG - VIENTIANE (A)
Aamiaisen jälkeen teemme retken läheiselle luolalle sekä veneretken joella ennen lounasta ja n. 3,5 tunnin ajomatkaa  etelään Laosin rauhalliseen pääkaupunkiin Vientianeen. Matkalla pysähdymme Nam Ngumin tekojärvellä. Vietntianeen saavuttuamme kirjautuminen hotelliin ja vapaata aikaa kaupungilla.

PÄIVÄ 13 > VIENTIANE - (A)
Vapaata aikaa Vientianessa ennen kuljetusta Laosista ja Vientianesta Mekong-joen sillan yli takaisin Thaimaan puolelle Nong Khaiin, josta junamatka yön yli Bangkokiin 4 hengen ilmastoiduissa makuuhyteissä.

PÄIVÄ 14 > BANGKOK
Saapuminen Bangkokiin aamulla ja kuljetus rautatieasemalta hotellille. loppupäivä vapaata aikaa Bangkokissa esim. ostosten tekoon.

PÄIVÄ 15 > BANGKOK - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento kotimaahan. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN


Lisätietoa matkasta

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Laosiin sen sijaan tarvitaan viisumi. Viisumin saa vaivattomasti lentokentällä maahan saavuttaessa. Laosin viisumi maksaa Suomen kansalaisille 35 USD. Varaa viisumia varten US-dollareita käteisenä, 1 passikuva ja sekä 2 sivua tyhjää tilaa passissa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan ja Laosiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla. Laosin virallinen kieli on lao, englantia ja ranskaa osataan jonkin verran.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti. Laosin rahayksikkö on kip (LAK). Laosin valuuttaa ei voi vaihtaa ulkomailla. Kipin vaihtokurssi on ollut pitkään sidottuna Yhdysvaltain dollariin, joten kannattaa vaihtaa eurot dollareiksi ennen kuin tulee maahan. Laosiin on tullut viime vuosina muutamia pankkiautomaatteja, joista on saanut nostettua paikallista valuuttaa. Suosittelemme kuitenkin ottamaan tarpeeksi käteistä siltä varalta ettei automaatteja satu kohdalle tai ne eivät ole toiminnassa. 

Pohjois-Thaimaassa ja Laosissa vallitsee subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Kuivina talvikuukausina loka-helmikuussa lämpötilat vaihtelevat 15 – 25 C-asteen välillä. Aamut ja yöt voivat olla kolean raikkaita, ja päivän aikana lämpötila nousee Suomen kesän lämpöasteisiin. Maalis-toukokuu on kuumaa kautta, lämpötila voi kohota 30°C:n yläpuolelle. Kesä-syyskuussa vallitsee kostea monsuunikausi, jonka aikana on hieman viileämpää ja kuurosateita esiintyy. Yleensä alueella ei kuitenkaan sada montaa päivää peräkkäin ilman taukoja. 
 
Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.