Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  14 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Shivling Base Camp -vaellus, Intia

Tervetuloa yhdelle maailman vanhimmista ja merkittävimmistä vaellusreiteistä Intian Himalajalla. Hindujen pyhän Gangesvirran syntysijoja on jäljitetty jo tuhansien vuosien ajan. Jäljet johtavat Pohjois-Intiaan, mahtavan Shivling-vuoren rinteille ja Gangotrin jäätikölle, paikkaan nimeltä Gaumukh. Nimi tarkoittaa lehmän suuta. Vuoristovaellukseksi reitti on helppo ja sen matkalle osuu mielenkiintoista kulttuuria, paikallisia pyhiinvaeltajia sekä tietenkin huikeita vuoristomaisemia.

Monipuolinen vaellusmatka soveltuu hyvin ensimmäiseksi vuoristovaellukseksi. Matkareitti esittelee Intian pohjoisten vuoristoalueiden parhaimmistoa valtavista lumihuipuista värikkäisiin kyliin sekä paikallisen kulttuurin ja uskonnon keskuksiin, kuten Rishikeshin jooga- ja meditointikeskus sekä värikkäistä joenvarsiseremonioistaan tunnettu Haridwar. Myös Delhin suurkaupunki tulee tutuksi matkan aikana.

Matkareitti: Delhi - Rishikesh - Uttarkashi - Gangotri - Bhojvasa - Gaumukh - Tapovan - Shivling Base Camp - Chirbasa - Gangotri - Uttarkashi - Haridwar - Delhi 

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!
Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita tai lähetä viestiä, niin kerromme lisää.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Helposti saavutettavia Himalajan lumihuippuja ja jäätiköitä
 • Ikivanhan vaellusreitin pyhiinvaeltajat
 • Hyvät leiripalvelut, vaelluksella täysihoito
 • Riskikeshin joogakeskus ja Haridwarin seremoniat Gangesin varrella

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - DELHI
Lento Suomesta yön yli Intiaan.

PÄIVÄ 2 > DELHI
Saavumme Delhiin aamulla. Teemme iltapäivällä kierroksen vanhan kaupungin kapeilla kauppakujilla ja pyörähdämme myös pääkaupunki New Delhin hallintoalueilla.

PÄIVÄ 3 > RISHIKESH
Ajamme Delhistä pohjoiseen Uttarakhandin osavaltioon. Noin 6 tunnin matkalle osuu paljon nähtävää ja perillä odottaa kiehtova joenvarsikaupunki Rishikesh, yksi hindujen pyhistä kaupungeista. Vierailemme iltamarkkinoilla ja seuraamme seremonioita Gangesjoen rannalla. (A)

PÄIVÄ 4 > UTTARKASHI
Matkamme jatkuu jälleen noin 6 tunnin matkalla kohti maailman korkeinta vuoristoa, nousten 1350 metrin korkeudella Himalajan alarinteillä sijaitsevaan Uttarkashin pikkukaupunkiin. Lukuisten temppelien lisäksi kaupungissa sijaitsee mm. Nehrun vuorikiipeilykeskus. Yamuna ja Ganges -joet kulkevat alueen halki ja laskevat jyrkästi syvissä rotkoissa Himalajan vuoriston alkaessa nousta kohti korkeuksia. (A)

PÄIVÄ 5 > GANGOTRI
Tänään matkaa taittuu vain noin 100 kilometrin verran noustessamme 3100 metrin korkeudessa sijaitsevaan Gangotrin kylään, josta vaellus kohti Shivlingin perusleiriä alkaa. Matkalla pysähdymme Ganganin kuumilla lähteillä. Illalla vierailemme paikallisessa temppelissä sekä valmistaudumme tulevaan vaellusretkeen. (A)

PÄIVÄ 6 > VAELLUS ALKAA
Nautimme rauhallisen aamiaisen ja valmistaudumme kaikessa rauhassa vaelluksen alkuun. Iltapäivällä siirrymme Gangotrin kansallispuiston portille ja aloitamme vaelluksen sopivalla 15 kilometrin etapilla. Reitti seuraa Gangesin jokilaaksoa ja sen ympärillä nousee uljaita lumihuippuja noustessamme noin 3500 metrin korkeuteen ensimmäiselle leiripaikalle Bhojvasaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > GAUMUKH
Teemme päiväretken noin 4000 metrin korkeudessa sijaitsevalla Gangotrin jäätikön reunalla, jossa sijaitsevasta luolasta virtaa yksi maailman pyhimmistä ja tärkeimmistä joista. Lukuisat pyhiinvaeltajat saapuvat kävellen ja aasien kyydissä ihastelemaan yhden Himalajan suurimman jäätikön sulamisvesistä syntyvää virtaa. Ympärillä nousevat Himalajan vuoriston lumihuippuiset vuoret. Palaamme Bhojvasan leiriin ja totuttelemme samalla ohueen ilmaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SHIVLING BASE CAMP 
Nousemme Gangotrin valtavan jäätikön päälle ja kuljemme sen yli edelleen paraneviin vuoristomaisemiin. Tapovanin alppiniityllä lähes 4500 metrin korkeudessa asustaa hindujen pyhiä miehia, sadhuja, sekä pyhiinvaeltajia, jotka uskovat alueen hengellisiin voimiin. Ympärillä nousee Himalajan jylhimpiä huippuja kuten yli 6500-metrinen ”Aasian Matterhorn”, Shivling, ja 6660 metriä korkea, valtavien kallioseinien Meru. Täältä aukeaa myös näkymä kauas laakson uumeniin jatkuvalle jäätikölle. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > CHIRBASA
Laskeudumme alas jäätikön toiselta puolelta ja aloitamme paluun uljasta rotkolaaksoa alaspäin. Vaelluksen viimeinen leiri pystytetään Chirbasan alueelle. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > GANGOTRI - UTTARKASHI
Vaellamme aamupäivällä takaisin tien päähän ja ajamme tuttua reittiä takaisin Uttarkashiin. (A,L)

PÄIVÄ 11 > HARIDWAR
Laskeudumme noin 150 kilometrin matkan Gangesjoen vartta yhteen Intian pyhimmistä kaupungeista. Haridwar tunnetaan lukuisista temppeleistään sekä valtavista iltaseremonioista, joissa tuhannet ihmiset kerääntyvät pyhän joen rannalle puhdistutumaan. Täällä Ganges virtaa voimakkaana ja raikkaana jyrkästi kohti Intian tasankoja. Vaikkapa Varanasiin verrattuna päivittäiset puja-seremoniat ovat moninverroin kiehtovampia ja joen vesi puhdasta. (A)

PÄIVÄ 12 > HARIDWAR
Vietämme päivän Haridwarissa rentoutuen ja palautuen vuoriston korkeuksista. Illalla on hyvää aikaa ihastella paikallista elämänmenoa sekä seurata kiehtovia seremonioita jokirannassa. (A)

PÄIVÄ 13 > DELHI
Viimeinen 200 kilometrin ajomatka laskeutuu takaisin Intian tasangoille ja Delhin vilinään, jossa ehtii vielä vaikkapa tehdä ostoksia ennen paluuta kotimaahan. (A)

PÄIVÄ 14 > DELHI - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Helposti saavutettavia Himalajan lumihuippuja ja jäätiköitä
 • Ikivanhan vaellusreitin pyhiinvaeltajat
 • Hyvät leiripalvelut, vaelluksella täysihoito
 • Riskikeshin joogakeskus ja Haridwarin seremoniat Gangesin varrella

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan n.klo 19–20, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa.  

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa, ei kuitenkaan vuoristoalueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat tarvittaessa kattavat Gouda-vakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivimatkoille.

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkalla on vaelluspäivien osalta täysihoito, muuten matkahintaan sisältyvät aamiaiset. Varaa matkalle noin 20-25€/vrk, jolla katat ruokailu- ja tippikulut matkan aikana. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Uttarakhandin osavaltiossa, jonne tämä matka pääosin sijoittuu, virallinen kieli on hindi. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Himalajalla vallitsee viileä vuoristoilmasto. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 30 C-asteen välillä. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

 • Vaelluskengät (esim. Hanwag / Asolo)
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3 
 • Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
 • Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
 • Kevyet vaellushousut 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Fleecetakki tai vastaava
 • Lämmin kerrasto 
 • Untuva- tai toppatakki 
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit 
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 •  2 * 1L vesipulloja tai juomapussi
 •  Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 •  Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 •  Retkipyyhe 
 •  3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -9 °C) 
 •  Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
 •  Korvatulpat 
 •  Säärystimet 
 •  vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin
Youtube-videot: 

Näytä Gangotri -vaellus, Intia suuremmalla kartalla

Tervetuloa yhdelle maailman vanhimmista ja merkittävimmistä vaellusreiteistä Intian Himalajalla. Hindujen pyhän Gangesvirran syntysijoja on jäljitetty jo tuhansien vuosien ajan. Jäljet johtavat Pohjois-Intiaan, mahtavan Shivling-vuoren rinteille ja Gangotrin jäätikölle, paikkaan nimeltä Gaumukh. Nimi tarkoittaa lehmän suuta. Vuoristovaellukseksi reitti on helppo ja sen matkalle osuu mielenkiintoista kulttuuria, paikallisia pyhiinvaeltajia sekä tietenkin huikeita vuoristomaisemia.

Monipuolinen vaellusmatka soveltuu hyvin ensimmäiseksi vuoristovaellukseksi. Matkareitti esittelee Intian pohjoisten vuoristoalueiden parhaimmistoa valtavista lumihuipuista värikkäisiin kyliin sekä paikallisen kulttuurin ja uskonnon keskuksiin, kuten Rishikeshin jooga- ja meditointikeskus sekä värikkäistä joenvarsiseremonioistaan tunnettu Haridwar. Myös Delhin suurkaupunki tulee tutuksi matkan aikana.

Matkareitti: Delhi - Rishikesh - Uttarkashi - Gangotri - Bhojvasa - Gaumukh - Tapovan - Shivling Base Camp - Chirbasa - Gangotri - Uttarkashi - Haridwar - Delhi Matkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - DELHI
Lento Suomesta yön yli Intiaan.

PÄIVÄ 2 > DELHI
Saavumme Delhiin aamulla. Teemme iltapäivällä kierroksen vanhan kaupungin kapeilla kauppakujilla ja pyörähdämme myös pääkaupunki New Delhin hallintoalueilla.

PÄIVÄ 3 > RISHIKESH
Ajamme Delhistä pohjoiseen Uttarakhandin osavaltioon. Noin 6 tunnin matkalle osuu paljon nähtävää ja perillä odottaa kiehtova joenvarsikaupunki Rishikesh, yksi hindujen pyhistä kaupungeista. Vierailemme iltamarkkinoilla ja seuraamme seremonioita Gangesjoen rannalla. (A)

PÄIVÄ 4 > UTTARKASHI
Matkamme jatkuu jälleen noin 6 tunnin matkalla kohti maailman korkeinta vuoristoa, nousten 1350 metrin korkeudella Himalajan alarinteillä sijaitsevaan Uttarkashin pikkukaupunkiin. Lukuisten temppelien lisäksi kaupungissa sijaitsee mm. Nehrun vuorikiipeilykeskus. Yamuna ja Ganges -joet kulkevat alueen halki ja laskevat jyrkästi syvissä rotkoissa Himalajan vuoriston alkaessa nousta kohti korkeuksia. (A)

PÄIVÄ 5 > GANGOTRI
Tänään matkaa taittuu vain noin 100 kilometrin verran noustessamme 3100 metrin korkeudessa sijaitsevaan Gangotrin kylään, josta vaellus kohti Shivlingin perusleiriä alkaa. Matkalla pysähdymme Ganganin kuumilla lähteillä. Illalla vierailemme paikallisessa temppelissä sekä valmistaudumme tulevaan vaellusretkeen. (A)

PÄIVÄ 6 > VAELLUS ALKAA
Nautimme rauhallisen aamiaisen ja valmistaudumme kaikessa rauhassa vaelluksen alkuun. Iltapäivällä siirrymme Gangotrin kansallispuiston portille ja aloitamme vaelluksen sopivalla 15 kilometrin etapilla. Reitti seuraa Gangesin jokilaaksoa ja sen ympärillä nousee uljaita lumihuippuja noustessamme noin 3500 metrin korkeuteen ensimmäiselle leiripaikalle Bhojvasaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > GAUMUKH
Teemme päiväretken noin 4000 metrin korkeudessa sijaitsevalla Gangotrin jäätikön reunalla, jossa sijaitsevasta luolasta virtaa yksi maailman pyhimmistä ja tärkeimmistä joista. Lukuisat pyhiinvaeltajat saapuvat kävellen ja aasien kyydissä ihastelemaan yhden Himalajan suurimman jäätikön sulamisvesistä syntyvää virtaa. Ympärillä nousevat Himalajan vuoriston lumihuippuiset vuoret. Palaamme Bhojvasan leiriin ja totuttelemme samalla ohueen ilmaan. (A,L,I)

PÄIVÄ 8 > SHIVLING BASE CAMP 
Nousemme Gangotrin valtavan jäätikön päälle ja kuljemme sen yli edelleen paraneviin vuoristomaisemiin. Tapovanin alppiniityllä lähes 4500 metrin korkeudessa asustaa hindujen pyhiä miehia, sadhuja, sekä pyhiinvaeltajia, jotka uskovat alueen hengellisiin voimiin. Ympärillä nousee Himalajan jylhimpiä huippuja kuten yli 6500-metrinen ”Aasian Matterhorn”, Shivling, ja 6660 metriä korkea, valtavien kallioseinien Meru. Täältä aukeaa myös näkymä kauas laakson uumeniin jatkuvalle jäätikölle. (A,L,I)

PÄIVÄ 9 > CHIRBASA
Laskeudumme alas jäätikön toiselta puolelta ja aloitamme paluun uljasta rotkolaaksoa alaspäin. Vaelluksen viimeinen leiri pystytetään Chirbasan alueelle. (A,L,I)

PÄIVÄ 10 > GANGOTRI - UTTARKASHI
Vaellamme aamupäivällä takaisin tien päähän ja ajamme tuttua reittiä takaisin Uttarkashiin. (A,L)

PÄIVÄ 11 > HARIDWAR
Laskeudumme noin 150 kilometrin matkan Gangesjoen vartta yhteen Intian pyhimmistä kaupungeista. Haridwar tunnetaan lukuisista temppeleistään sekä valtavista iltaseremonioista, joissa tuhannet ihmiset kerääntyvät pyhän joen rannalle puhdistutumaan. Täällä Ganges virtaa voimakkaana ja raikkaana jyrkästi kohti Intian tasankoja. Vaikkapa Varanasiin verrattuna päivittäiset puja-seremoniat ovat moninverroin kiehtovampia ja joen vesi puhdasta. (A)

PÄIVÄ 12 > HARIDWAR
Vietämme päivän Haridwarissa rentoutuen ja palautuen vuoriston korkeuksista. Illalla on hyvää aikaa ihastella paikallista elämänmenoa sekä seurata kiehtovia seremonioita jokirannassa. (A)

PÄIVÄ 13 > DELHI
Viimeinen 200 kilometrin ajomatka laskeutuu takaisin Intian tasangoille ja Delhin vilinään, jossa ehtii vielä vaikkapa tehdä ostoksia ennen paluuta kotimaahan. (A)

PÄIVÄ 14 > DELHI - HELSINKI
Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 6h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluksesta irti.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan n.klo 19–20, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.
Tietoa maasta: 

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa 60USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa.  

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa, ei kuitenkaan vuoristoalueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: www.rokote.fi

Tarvitset matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva. Mandala Travelin kautta saat tarvittaessa kattavat Gouda-vakuutukset, jotka soveltuvat hyvin aktiivimatkoille.

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkalla on vaelluspäivien osalta täysihoito, muuten matkahintaan sisältyvät aamiaiset. Varaa matkalle noin 20-25€/vrk, jolla katat ruokailu- ja tippikulut matkan aikana. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Uttarakhandin osavaltiossa, jonne tämä matka pääosin sijoittuu, virallinen kieli on hindi. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Paikallisopas auttaa mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Pohjois-Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo alueelle sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä joulu-helmikuussa, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. Himalajalla vallitsee viileä vuoristoilmasto. Paras aika vierailla Intian puoleisella Himalajalla on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin vuoristotiet ovat sulia lumesta. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 30 C-asteen välillä. Korkeilla seuduilla yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa tai pakkasen puolelle. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle:

 • Vaelluskengät (esim. Hanwag / Asolo)
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3 
 • Lämpimät sukat kiipeilyosuudelle 
 • Kosteutta siirtävä urheilut-paita * 2 
 • Kevyet vaellushousut 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Fleecetakki tai vastaava
 • Lämmin kerrasto 
 • Untuva- tai toppatakki 
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit 
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 •  2 * 1L vesipulloja tai juomapussi
 •  Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 •  Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 •  Retkipyyhe 
 •  3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -9 °C) 
 •  Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla)
 •  Korvatulpat 
 •  Säärystimet 
 •  vaellussauvat

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita 
 • Rakkolaastareita 
 • Ibuprofeiinia 
 • Paracetamolia 
 • Sideharsoa 
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja 
 • Immodiumia 
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Näytä Gangotri -vaellus, Intia suuremmalla kartalla

Matkan hintaan sisältyy

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Matkan hintaan ei sisällä

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää!

Kuinka matka varataan?

Kerro meille mihin haluaisit mennä, suunnittelemme matkan toiveidesi mukaan. Soita tai lähetä viestiä, niin kerromme lisää.