Matkan tiedot
 • Matkan kesto: 
  8 päivää
 • Vaikeusaste:
 • Valitse lähtöpäivä:

Taurusvuorten patikointimatka, Turkki

Turkin eteläisen Anatolian maisemia hallitseva Taurusvuoristo on saanut nimensä Lähi-Idän muinaisen myrskynjumalan tunnuksen, härän mukaan. Tämä ikivanha kalkkikivivuoristo seurailee Turkin etelärannikkoa itä-länsi-suunnassa.

Yli kolmen kilometrin korkeuteen kohoavat Taurusvuoriston lumihuiput näkyvät mm. Alanyan ja Antalyan rannikkokaupunkeihin, joista käsin moni suomalainenkin on niitä ihastellut. Harva matkailija on kuitenkaan päässyt vierailemaan itse vuorilla. Nyt siihen on oiva mahdollisuus tällä matkalla, jonka aikana patikoimme vuoriston vähän vierailluilla alueilla ja laaksoissa sekä rannikon tuntumassa.

Teemme matkalla päiväpatikoita paimenten poluilla ja seetrimetsissä sekä vierailemme vuoriston kylissä ja muinaisraunioilla Elmalin ja Adrasanin alueilla. Tutustumme matkalla myös paikallisiin viineihin ja Antalyan kaupungin historiallisiin kohteisiin. Matkalla on täysihoito.

Matkareitti: Antalya – Elmalı - Gömbe – Subaşı – Elmalı – Kızlarsivrisi – Adrasan - Olympos - Adrasan - Çıralı – Ulupınar – Adrasan - Antalya

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!
Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.

Aiheet

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Helpohkoja päiväpatikointeja upeissa maisemissa
 • Vähän vieraillut vuoristoalueen ja rannikon reitit
 • Antiikin aikaiset rauniot ja tuhatvuotiset seetrit
 • Ylängön kylät ja paimenet
 • Turkkilainen ruokakulttuuri ja vieraanvaraisuus

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - ANTALYA
Lennot Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Turkin etelärannikolle Antalyaan. Kuljetus lentokentältä Antalyan viehättävässä vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin ja illallinen (I)

PÄIVÄ 2 > ANTALYA - ELMALI
Aamiaisen jälkeen vierailemme Antalyan historiallisessa museossa ennen kuljetusta Antalyasta itään, Elmalin ylänköalueelle ja pikkukaupunkiin. Lounaan jälkeen  iltapäivällä ensimmäinen, 2,5 tunnin ja noin 5 kilometrin patikointi vanhan roomalaisajan tien suuntaisesti Elmalista Kislan kylään, jossa tutustumme patikoinnin lopuksi viinitilaan ja maistelemme paikallisia ylängön viinejä. Illallinen ja yöpyminen Elmalissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > GÖMBE, SUBASI
Tänään on vuorossa hieman haastavampi, mutta hyvin antoisa patikointipäivä. Aamiaisen jälkeen kuljetus soratietä pitkin Gömbe-vuoren rinteille, josta avautuvat kauniit näkymät Elmalin laaksoon ja Subasin ylängölle. Teemme 4 tunnin patikkaretken korkealla puuttomalla ylängöllä sijaitsevilla laitumilla. Patikointia on tänään n. 7,5km, nousua 410 ja laskua 425m. Alueella tuulee kovaa ympäri vuoden, joten mukaan on syytä ottaa lämmintä vaatetta.  Nautimme retkellä perinteisen lounaan paikallisten paimenten kanssa. Palaamme illaksi Elmaliin. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 >  KIZLARSJYRISI - ADRASAN
Tänään patikoimmme eteläisen Turkin korkeimman vuoren, Kizlarsjyrisin (3086m) rinteillä. 3,5 tunnin patikkareitti (n. 5km, nousua ja laskua runsaat 300m) vie meidät mm. Turkin ja koko Välimeren alueen suurimpaan jäljellä olevaan seetrimetsään. Pääosa alueen seetrimetsistä kaadettiin jo antiikin aikoina laivanrakennuksen tarpeisiin, mutta täällä voimme vielä ihastella näitä tuhatvuotisia havupuita. Nautimme lounaan paikallisen perheen luona. Patikointipäivän jälkeen siirrymme autokyydillä takaisin Välimeren rannikolle, Adrasanin pikkukaupunkiin, jossa yövymme. (A,L,I)  

PÄIVÄ 5 > ADRASAN, OLYMPOS
Tänään patikoimme rannikon suuntaisesti antiikinaikaisia lyykialaisten polkuja pitkin Adrasanista Olympusvuoren rinteille. 5-6 tunnin patikoitireitillämme on nousuja ja laskuja noin 800 metriä, sekä mahtavia rannikkovuoriston maisemia. Nautimme lounaan Olymposvuoren katveessa. Illallinen ja yöpyminen Adrasanissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > CIRALI, ULUPINAR
Viimeisen patikointipäivämme kohteena on Ciralin alue, jossa tulta syksevän antiikin hirviö khimairan mukaan nimetty tuli on palanut antiikin ajoista saakka. Kuljemme 4-5 tunnin ajan rannikkoa seurailevaa reittiä, jossa on nousua ja laskua n. 400 metriä. Laskeudumme patikoinnin lopuksi lounaalle Ulupinarin kylään. Iltapäivällä kuljetus takaisin Adrasaniin ja vapaata aikaa esimerkiksi rannalla loikoiluun. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > ADRASAN - ANTALYA
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen. Lounaan jälkeen kuljetus takaisin Antalyaan, jossa yövymme matkan viimeisen yön. Illallinen Antalyassa. (A,L,I)

8 > ANTALYA – HELSINKI
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot Istanbulin kautta kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Lounaat retkipäivinä osin retkilounaita.

Aiheet

Aktiivimatkat Kiertomatkat Luonto- ja kulttuurimatkat Safarimatkat

Matkan kohokohdat

Matkan kohokohdat: 
 • Helpohkoja päiväpatikointeja upeissa maisemissa
 • Vähän vieraillut vuoristoalueen ja rannikon reitit
 • Antiikin aikaiset rauniot ja tuhatvuotiset seetrit
 • Ylängön kylät ja paimenet
 • Turkkilainen ruokakulttuuri ja vieraanvaraisuus

Haluaisitko tälle matkalle?
Kysy kaveria mukaan.

Jaa sivu Facebookissa Jaa sivu Facebookissa

Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavaranne säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Vuoristossa saattaa tuulla kylmästi ja lämpötila laskee illaksi melko alas, joten mukana on hyvä olla myös lämmintä vaatetta, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.
 
Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä Antalyassa ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.
 
Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Sisämaan vuoristossa ja ylänköalueilla vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä. Tällä matkalla ruokailut kuuluvat pääosin matkan hintaan, joten rahaa tarvitaan tippien lisäksi ainoastaan ruokajuomiin ja muihin omiin kuluihin kuten matkamuistoihin. 
Youtube-videot: 

Turkin eteläisen Anatolian maisemia hallitseva Taurusvuoristo on saanut nimensä Lähi-Idän muinaisen myrskynjumalan tunnuksen, härän mukaan. Tämä ikivanha kalkkikivivuoristo seurailee Turkin etelärannikkoa itä-länsi-suunnassa.

Yli kolmen kilometrin korkeuteen kohoavat Taurusvuoriston lumihuiput näkyvät mm. Alanyan ja Antalyan rannikkokaupunkeihin, joista käsin moni suomalainenkin on niitä ihastellut. Harva matkailija on kuitenkaan päässyt vierailemaan itse vuorilla. Nyt siihen on oiva mahdollisuus tällä matkalla, jonka aikana patikoimme vuoriston vähän vierailluilla alueilla ja laaksoissa sekä rannikon tuntumassa.

Teemme matkalla päiväpatikoita paimenten poluilla ja seetrimetsissä sekä vierailemme vuoriston kylissä ja muinaisraunioilla Elmalin ja Adrasanin alueilla. Tutustumme matkalla myös paikallisiin viineihin ja Antalyan kaupungin historiallisiin kohteisiin. Matkalla on täysihoito.

Matkareitti: Antalya – Elmalı - Gömbe – Subaşı – Elmalı – Kızlarsivrisi – Adrasan - Olympos - Adrasan - Çıralı – Ulupınar – Adrasan - AntalyaMatkaohjelma

Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

PÄIVÄ 1 > HELSINKI - ANTALYA
Lennot Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Turkin etelärannikolle Antalyaan. Kuljetus lentokentältä Antalyan viehättävässä vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin ja illallinen (I)

PÄIVÄ 2 > ANTALYA - ELMALI
Aamiaisen jälkeen vierailemme Antalyan historiallisessa museossa ennen kuljetusta Antalyasta itään, Elmalin ylänköalueelle ja pikkukaupunkiin. Lounaan jälkeen  iltapäivällä ensimmäinen, 2,5 tunnin ja noin 5 kilometrin patikointi vanhan roomalaisajan tien suuntaisesti Elmalista Kislan kylään, jossa tutustumme patikoinnin lopuksi viinitilaan ja maistelemme paikallisia ylängön viinejä. Illallinen ja yöpyminen Elmalissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 3 > GÖMBE, SUBASI
Tänään on vuorossa hieman haastavampi, mutta hyvin antoisa patikointipäivä. Aamiaisen jälkeen kuljetus soratietä pitkin Gömbe-vuoren rinteille, josta avautuvat kauniit näkymät Elmalin laaksoon ja Subasin ylängölle. Teemme 4 tunnin patikkaretken korkealla puuttomalla ylängöllä sijaitsevilla laitumilla. Patikointia on tänään n. 7,5km, nousua 410 ja laskua 425m. Alueella tuulee kovaa ympäri vuoden, joten mukaan on syytä ottaa lämmintä vaatetta.  Nautimme retkellä perinteisen lounaan paikallisten paimenten kanssa. Palaamme illaksi Elmaliin. (A,L,I)

PÄIVÄ 4 >  KIZLARSJYRISI - ADRASAN
Tänään patikoimmme eteläisen Turkin korkeimman vuoren, Kizlarsjyrisin (3086m) rinteillä. 3,5 tunnin patikkareitti (n. 5km, nousua ja laskua runsaat 300m) vie meidät mm. Turkin ja koko Välimeren alueen suurimpaan jäljellä olevaan seetrimetsään. Pääosa alueen seetrimetsistä kaadettiin jo antiikin aikoina laivanrakennuksen tarpeisiin, mutta täällä voimme vielä ihastella näitä tuhatvuotisia havupuita. Nautimme lounaan paikallisen perheen luona. Patikointipäivän jälkeen siirrymme autokyydillä takaisin Välimeren rannikolle, Adrasanin pikkukaupunkiin, jossa yövymme. (A,L,I)  

PÄIVÄ 5 > ADRASAN, OLYMPOS
Tänään patikoimme rannikon suuntaisesti antiikinaikaisia lyykialaisten polkuja pitkin Adrasanista Olympusvuoren rinteille. 5-6 tunnin patikoitireitillämme on nousuja ja laskuja noin 800 metriä, sekä mahtavia rannikkovuoriston maisemia. Nautimme lounaan Olymposvuoren katveessa. Illallinen ja yöpyminen Adrasanissa. (A,L,I)

PÄIVÄ 6 > CIRALI, ULUPINAR
Viimeisen patikointipäivämme kohteena on Ciralin alue, jossa tulta syksevän antiikin hirviö khimairan mukaan nimetty tuli on palanut antiikin ajoista saakka. Kuljemme 4-5 tunnin ajan rannikkoa seurailevaa reittiä, jossa on nousua ja laskua n. 400 metriä. Laskeudumme patikoinnin lopuksi lounaalle Ulupinarin kylään. Iltapäivällä kuljetus takaisin Adrasaniin ja vapaata aikaa esimerkiksi rannalla loikoiluun. (A,L,I)

PÄIVÄ 7 > ADRASAN - ANTALYA
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa esimerkiksi rannalla rentoutumiseen. Lounaan jälkeen kuljetus takaisin Antalyaan, jossa yövymme matkan viimeisen yön. Illallinen Antalyassa. (A,L,I)

8 > ANTALYA – HELSINKI
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot Istanbulin kautta kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Huom: Lounaat retkipäivinä osin retkilounaita.


Lisätietoa matkasta

Valmistautuminen: 
Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.
Tyypillinen vaelluspäivä: 
Matkatavaranne säilyvät mukavasti hotellissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Vuoristossa saattaa tuulla kylmästi ja lämpötila laskee illaksi melko alas, joten mukana on hyvä olla myös lämmintä vaatetta, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.
Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.
 
Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä Antalyassa ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.
 
Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Sisämaan vuoristossa ja ylänköalueilla vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.
 
Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä. Tällä matkalla ruokailut kuuluvat pääosin matkan hintaan, joten rahaa tarvitaan tippien lisäksi ainoastaan ruokajuomiin ja muihin omiin kuluihin kuten matkamuistoihin. 

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hinta sisältää kaikki matkaohjelmassa mainitut lennot, kuljetukset ja retket, sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut sekä matkaohjelmassa mainitut majoitukset ja ateriat. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Matkan hintaan ei sisällä

Matkavakuutusta, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja, mahdollisia maastapoistumismaksuja eikä tippejä. Tämä on esimerkki räätälöidystä matkasta. Tarkemman tarjouksen saat, kun juuri sinulle räätälöity matka on suunniteltu. Kysy lisää toimistoltamme!

Kuinka matka varataan?

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla käymään toimistollamme. Ilmoita varauksen yhteydessä nimi, niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä lähetä kopio passistasi toimistollemme. Ilmoitathan samalla haluatko yhdenhengen huoneen tai mies-/naispaikan. Voit lähettää passinkopion postitse tai sähköpostilla osoitteeseen myynti(@)mandalatravel.fi. Lähetämme sinulle varausmaksun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Joissain tapauksissa lentolippujen osuus voidaan veloittaa 60 päivää ennen matkan alkua.