ArbaMinch

Etiopia

Elävää kulttuuria, muinaismuistoja, vuoristovaelluksia ja safarikohteita

Etiopian matka on parhaimmillaan hieno sekoitus Afrikan luontoa, historiaa ja elävää kulttuuria. Ikivanhat kiveen hakatut ortodoksikirkot ja kylien torit, jylhät vuoristot, safarikohteet ja paikallinen elämä sekä paimentolaiset esittelevät Etiopian matkojen aikana upeaa ja monimuotoista Afrikkaa, jota et enää koe muualla. Etiopian matkaohjelma voi sisältää pitkiä siirtymisiä ja vaatimattomampia majapaikkoja, mutta elämyksiltään Etiopia on jokaisen kilometrin arvoinen.

Etiopian Omo-laakso kätkee maisemiinsa lähes koko maailman rikkaimman ja parhaiten säilyneen heimokulttuurin. Afrikan mittapuullakin alueella on mahdollista kohdata uskomattoman aitoa alkuperäiskansojen elämää. Murzi-heimon huulikiekot, dorze-heimon kauniit olkimajat, banna-kansan värikkäät koristeet, karo-heimon maalatut kasvot, karvaiset pikkuserkkumme gelada-paviaanit, sekä Simienin ylänköerämaassa asuvat mantereen ainoat sudet ovat Etiopian matkan kohokohtia, unohtamatta Etiopian olevan yli 860 lajillaan maailman linturikkaimpiin kuuluva valtio.

Mandala Travel järjestää räätälöidyt matkat Etiopiaan pienryhmille ja yksityisasiakkaille, haluamallanne ohjelmalla, omassa, yksityisessä ryhmässä. Kysy lisää toimistoltamme: info@mandalatravel.fi

Tietoa maasta:

Etiopiaan tarvitaan viisumi, jonka Suomen kansalaiset saavat hankittua lentokentältä maahan saavuttaessa. Viisumi maksaa 50USD/hlö ja maksetaan käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Etiopian matkan aikana. Lisäksi saatat tarvita keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Etiopian länsi- ja keskiosiin matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Etiopiaan matkustaville suositellaan kolera-, hepatiitti A- ja mahdollisesti myös B -rokotusta sekä malarian estolääkitystä (malariaa ei tosin esiinny ylänköalueilla). Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Etiopian virallinen kieli on amhara, jota puhuu äidinkielenään noin 30% etiopialaisista. Lisäksi maassa puhutaan noin 80 muuta paikallista kieltä, joista suurimpia ovat oromo, somali, tigrinya ja sidamo. Suurta osaa paikallisista kielistä kirjoitetaan etiopialaisin aakkosin. Matkailun parissa työskentelevät etiopialaiset osaavat englantia. Maaseutualueilla englantia puhuvat lähinnä lapset ja nuoret.

Etiopian rahayksikkö on birr (ETB). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa eikä kuljettaa ulos maasta. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai US-dollareita, joita voi vaihtaa birreiksi paikallisissa pankeissa. Pankkiautomaatteja on saatavilla vain suurimmissa kaupungeissa. Etiopia on hintatasoltaan edullisempi kuin muut Itä-Afrikan maat. 

Etiopian ilmasto vaihtelee korkeuserojen perusteella ylätasankojen leudon ja alankojen trooppisen kuuman välillä. Kuiva kausi Etiopiassa kestää lokakuusta helmikuuhun. Sadekausia Etiopiassa on kaksi: pitkät sateet kesäkuusta syyskuuhun ja lyhyet sateet ajoittain helmi- ja huhtikuun välillä. Lämpötilat Etiopian ylänköalueilla voivat talvisin (marras-tammikuussa) pudota öisin miinuksen puolelle. Muutenkin päivä- ja yölämpötilojen ero on suuri, joten ota mukaasi myös lämmintä vaatetta.

Aikavyöhyke Etiopiassa on GMT+3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Etiopiassa on +251.

Juomarahakulttuuri Etiopiassa on yleistä, mutta juomarahan antaminen ei ole pakollista. Ravintoloissa laskuun lisätään yleensä 10% palvelumaksu ja 15% ALV-lisä. Tämän lisäksi asiakas antaa yleensä hieman tippiä. Opastetuilla matkoilla autonkuljettajien ja paikallisoppaiden tippeihin on kohteliasta varata hieman valuuttaa.

Paikalliset ihmiset ovat erittäin kuvauksellisia, mutta muistathan kuitenkin kysyä aina luvan henkilöltä itseltään valokuvia ottaessa ja kunnioittaa myös heidän toiveitaan vastauksen ollessa kieltävä. Jotkut saattavat myös pyytää rahaa valokuvattavana olemisesta. Huomaathan, että sotilaskohteiden, siltojen ja lentokenttien kuvaaminen Etiopiassa on kiellettyä.

Etiopian matkat

Chat on WhatsApp